leotakis77 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την βοήθεια-ενημέρωση που δίνετε, Έχω καταφέρει να σπαταλήσω πάρα πολλές ώρες για να βρω τον σωστό τρόπο σύνδεσης ώστε να έχω σωστό ήχο 5.1 τουλάχιστον όταν βλέπω ταινίες από το laptop μου αλλά τίποτα. Laptop.-->Dell inspiron 3537 i7 - 4500u 8gb 1tb Τηλεόραση-->lg 42lm615s 3d led tv. Home Cinema-->Panasonic BTT465 Επίσης έχω αγοράσει και μια εξωτερική κάρτα ήχου από το πλαίσιο "Turbo-X Κάρτα Ήχου SC Box 200" . Το πρόβλημα που προσπαθώ να αντιμετωπίσω είναι να ακούω 5.1 και όχι απλώς να αναπαράγουν κάποιον ήχο όλα τα ηχεία. Οι ταινίες που κατεβάζω έχουν ήχο AC3 / DTS. Ευχαριστώ. sc-btt465.pdf
christaras1990 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Θα συνδεσεις το λαπτοπ στην tv με hdmi Και απο την tv στο home cinema με οπτικη ινα. Ετσι θα εχεις πραγματικο 5,1 ηχο. Υποψιν οτι εχει σημασια ο player του pc που παιζεις την ταινια και το home cinema πρεπει να γραφει dolby ή dts για να παιζει σωστα ο ηχος.
leotakis77 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αλλά είμαι λιγάκι άσχετος. Έχω καταλάβει την σύνδεση, έτσι το είχα συνδέσει αλλά ο ήχος που έβγαζε μου φαινόταν 2.1, με αποτέλεσμα να αγοράσω εξωτερική κάρτα ήχου. Την εξωτερική κάρτα ήχου θα την χρειαστώ κάπου..? . Και επίσης μπορείς να μου εξηγήσεις πως θα δω αν ο player που παίζω και το home cinema γράφει dolby ή dts.?
christaras1990 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Οχι η εξωτερικη καρτα ηχου δεν σου χρειαζεται καπου. Το home cinema θα το γραφει στην οθονη του ή πατωντας καποιο κουμπι info την ωρα που παιζει η ταινια. Με ποιον player παιζεις την ταινια απο το laptop?
leotakis77 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Το home cinema γράφει απλώς digital- in και τις ταινίες τις παίζω με vlc. Βασικά δεν ακούω καθόλου ήχο από τα πίσω ηχεία.
christaras1990 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 https://www.youtube.com/watch?v=2zWDiR8NcHs Για κανε αυτο εδω που λεει ο τυπος στο βιντεο. Digital in γραφει το home cinema αλλα πατωντας info ή κατι αντιστοιχο πρεπει να σου λεει τις πληροφοριες του αρχειου που παιζει
leotakis77 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Το έχω δοκιμάσει και αυτό στο video χωρίς αποτέλεσμα. Από την στιγμή που ο Player είναι στο laptop πως θα μου δείξει πληροφορίες το home cinema..? Το μόνο που κάνει σε αυτήν τη περίπτωση δεν είναι να μεταδίδει τον ήχο.?
christaras1990 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δοκιμασε με το bsplayer. Μηπως αλλαξει κατι. Το home cinema παιζει μονο τον ηχο οπως λες αλλα θα επρεπε να δειχνει τι ηχος ειναι αυτος που παιζει (dts, dolby digital, ή pcm)
leotakis77 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Νομίζω οι κάτι πάμε να κάνουμε θέλω να σε ευχαριστήσω για την υπομονή σου και την βοήθεια σου. Λοιπόν τώρα ακούω από τα πίσω ηχεία αλλά δεν παίζει το subwoofer. και τα πίσω ηχεία δεν παίζουν το καθένα ξεχωριστά. δλδ. όταν μου δείχνει ότι παίζει το αριστερό μόνο ακούγεται και το δεξί και το αντίστροφο.
christaras1990 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Το subwoofer δεν το ακους παντα μεσα στην ταινια. Πρεπει στην συγκεκριμενη στιγμη να παιζουν χαμηλες συχνοτητες (εκρηξεις κτλ) Αυτο το τελευταιο που ειπες δεν το καταλαβα καλα. Για εξηγησε το λιγακι καλυτερα. Τι βαζεις να παιξει και ακουγονται και τα 2 ηχεια?
leotakis77 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Έχω κατεβάσει ένα αρχείο test 5.1 κτλ. κάτι ανάλογο με αυτό.
christaras1990 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Τοτε κατι δεν παει καλα με τις συνδεσεις των ηχειων. Δεν ειναι λογικο να παιζουν και τα 2 ηχεια ενω το τεστ δειχνει οτι παιζει μονο το ενα. Για τσεκαρε ξανα τις συνδεσεις που εχεις στα ηχεια.
leotakis77 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Όταν κάνω το τεστ στο μενού του home cinema για να ρυθμίσω τις αποστάσεις των ηχείων κτλ. παίζουν τα ηχεία που μου δείχνει. Άρα το πρόβλημα δεν πρέπει να είναι στην σύνδεση των ηχείων.
christaras1990 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μαλιστα καταλαβα. Αρα το προβλημα παραμενει στο οτι δεν παιζει το sub και οτι ακουγονται και τα 2 surround ηχεια ταυτοχρονα? Κατι αλλο που θυμηθηκα τωρα ενω επρεπε να στο εχω πει απο την αρχη. Πηγαινε στις ρυθμισεις ηχου της τηλεορασης και δες τι βλεπεις εκει. Ειναι ρυθμισμενα στο auto?
leotakis77 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν μπερδεύουν λίγο ακόμα τα πράγματα απ'ότι φαίνεται η τηλεόραση έχει 2 επιλογές στην ψηφιακή έξοδο ήχου. 1) Αυτόματο (εάν επιλέξω αυτόματο δεν ακούω στο τεστ τα 2 πίσω ηχεία αλλά ακούω το subwoofer.) 2.PCM (Ακούω τα πίσω ηχεία όπως αναφέραμε πριν χωρίς να ακούω το subwoofer.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα