Potris Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα , Καλή Χρονιά καί...προχθές έπεσε κεραυνός κοντά στο σπίτι μου (ίσως καί επάνω στο σπίτι μου) με αποτέλεσμα να νεκρώσει η τηλεόραση + διάφορα άλλα . Μετά από παρεμβάσεις μου βλέπω τα κύρια μεγάλα κανάλια , πότε-πότε δέ καί κάποια μικρότερα , αλλά κανένα ΕΤ , που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα . Η κεραία μου είναι χελιδονοτή(ψαροκόκκαλο) . Μερικές ακίδες τις έχουν στραβώσει καί θεωρώ υπεύθυνο τον κεραυνό , παρά του ότι δεν τις είχα παρατηρήσει πρό του συμβάντος . Το σράβωμα μπορεί να είναι υπεύθυνο για την κακή λήψη , ή για την μή λήψη ; Οι στραβές ακίδες ισιώνουν , ή θα σπάσουν ; Ή τελικά αγοράζω καινούργια κεραία ; Επισυνάπτω 2 φωτογραφίες http://i64.tinypic.com/bffkhc.jpg & http://i63.tinypic.com/sg72j4.jpg . Έχουν στραβώσει περισσότερες απο 6 ακίδες , αλλά η γωνία λήψης των φωτογραφών , δεν το δείχνει . Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί με το θέμα μου . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
11demian111 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 E εντάξει δεν την λες και για πέταμα. Πολύ πιθανό ο κεραυνός να δημιούργησε πρόβλημα στους δέκτες. Όταν λες ΕΤ τι εννοείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sitiros22 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 E εντάξει δεν την λες και για πέταμα. Πολύ πιθανό ο κεραυνός να δημιούργησε πρόβλημα στους δέκτες. Όταν λες ΕΤ τι εννοείς? ΕΡΤ θα εννοει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
veteranos123 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Αν χτύπησε ο κεραυνός την κεραία θα έχει κάνει και ζημιά στα καλώδια οπότε πρέπει να τα αλλάξεις. Έχεις βάλει ενισχυτή σήματος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Potris Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Αν χτύπησε ο κεραυνός την κεραία θα έχει κάνει και ζημιά στα καλώδια οπότε πρέπει να τα αλλάξεις. Έχεις βάλει ενισχυτή σήματος; Μετά τον κεραυνό αφαίρεσα από το καλώδιο που κατεβαίνει από την κεραία , ένα αντικεραυνικό (που πιθανόν να κάηκε) καί ένα Splitter (το οποίο υπήρχε , αλλά δεν ξέρω για ποιό λόγο ) . Μετά απ'αυτά επανήλθαν τα μεγάλα κανάλια . Ναί , έχω ενισχυτή σήματος RoHS R14W13 μέσα στο σπίτι . Πιθανόν να μην τον ξέρει ούτε η μάνα του , αλλά κάνει δουλειά . Το σημερινό παράδοξο , συμβαίνει αυτή τη στιγμή που γράφω , είναι ότι "βλέπω" ΕΤ1 , ΕΤ2 καί ΕΤHD γιά πρώτη φορά μετά τον κεραυνό , αλλά κακή ποιότητα σε βαθμό που δεν μπορείς να παρακολουθήσεις πρόγραμμα καί συγχρόνως έχασα όλα τα μικροκανάλια . Δηλαδή ενώ τα έχει επιλέξει ο αποκωδικοποιητής(F&U) , είναι χωρίς σήμα/πληροφορίες . Σημειώνω επίσης ότι το καλώδιο της κεραίας έρχεται υπόγεια στο σπίτι , μετά από διαδρομή περί τα 25-30 μέτρα καί ότι βρίσκομαι σε χωριό της Μάνης , που παίρνει σήμα από το Πεταλίδι . Στον χάρτη συχνοτήτων της Digea είναι η περιοχή 25 . Η κατεύθυνση της κεραίας μου είναι σωστή , παράλληλη με των γειτόνων . Υπάρχει άλλη μέθοδος ελέγχου της κατεύθυνσης ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkarama Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Εγώ θα πρότεινα, να περιμένεις ένα σεβαστό διάστημα πχ 2-3 εργάσιμων ημερών μετά τον κεραυνό για να δεις. Πιθανά να μην φταίς εσύ αλλά ο αναμεταδότης. Αν είχε χτυπήσει την κεραία στο κεραυνός, τότε πολύ απλα δεν θα υπήρχε ούτε κεραία, ούτε καλώδιο ούτε τηλεόραση, θα είχαν λιώσει όλα. Το λύγισμα σε κάποια απο τα στοιχεία της κεραίας δεν συνιστά πρόβλημα. Για την ευθυγράμμιση, αν ο δέκτης έχει κάποια επιλογή ποιότητας/ισχύος σήματος, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και να "κουνάς" την κεραία λίγο-λίγο ώστε να δεις που θα πάρεις το μέγιστο σήμα (σημασία δύνουμε στην μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα και όχι τόσο στην ισχύ). RoHS = Restriction of Hazardous Substances, δεν είναι μάρκα, είναι ένδειξη η οποία είναι απαραίτητη για να κυκλοφορίσει μια ηλεκτρονική συσκευή στην Ε.Ε. Για να δεις αν ο ενισχυτής κάνει πράγματι δουλειά, χρησιμοποίησε την λειτουργία περι ισχύος/ποιότητας σήματος. Σημείωση, ότι η σωστή χρήση των ενισχυτών είναι να αποσβέσουν τις απώλειες απο μεγάλα μήκη καλωδίων και όχι να "αναγεννούν" το σήμα. Αλλωστε δεν μπορείς ένα σήμα που φτάνει στην κεραία σου με ποιότητα Χ να το κάνεις με τον ενισχυτή 2Χ. Ο σκοπός τους είναι αυτή η Χ ποιότητα να φτάσει στην τηλεόραση ως Χ και όχι χειρότερα. Ως εκ τούτου, η σωστή τοποθέτησή τους είναι το δυνατόν ποιο κοντά στην κεραία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Potris Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Εγώ θα πρότεινα, να περιμένεις ένα σεβαστό διάστημα πχ 2-3 εργάσιμων ημερών μετά τον κεραυνό για να δεις.... ...Ευχαριστώ για την λεπτομερή ανάλυση . Ο ενισχυτής είναι e-space 2ways aerial amplifier , τοποθετημένος μέσα στο σπίτι . Υπολογίζω την απόσταση από το σώμα της κεραίας 20-25 μέτρα . Προτείνεις κάποιον ενισχυτή σήματος εξωτερικού χώρου , για να τον συνδέσω 4-5 μέτρα(που μπορώ να φθάσω) κάτω από την κεραία ; Αν βάλω ενισχυτή στην κεραία βγάζω τον υπάρχοντα , ή όχι ; Τέλος ψάχνοντας στο διαδίκτυο για «ενισχυτή σήματος κεραίας εΞωτερικού χώρου» , με διορθώνει σε «εΣωτερικού χώρου» καί ότι βλέπω διαθέσιμο , δεν νομίζω ότι αντέχει σε βροχές κλπ , εκτός άν υπάρχει κίτ προστατευτικό . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soteras Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Ο ενισχυτης εχει καποιο λαμπακι πανω που δειχνει να ειναι σε λειτουργια η οχι επισης σου φαινετε καπως διαφορετικος πιο φουσκομενος η κατι αν τον πιασεις καιει εστω και λιγο η ειναι κρυος τελειως αν βγαλεις τον ενισχυτη τη συμπεριφορα διακρινης να υπαρχει στο ολο συστημα εμενα μετα απο κεραυνο που πηρε ξοφαλτσα η κεραια ή το πίατο δορτφορου ειχε θεμα το καλοδιο που καταληγει απο κεραια/δορυφορο στον ενυσχιτη και ο ιδιος ο ενισχυτης μας ειχε αφησει χρονους με το που εβγαλα ενισχυτη επανηλθαν ολα και οταν αλλαχτηκε επανηλθαν ολα σε ολες της tv σε ολους τους οροφους καθως λογο αποστασης ειναι απαραιτητος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Potris Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ο ενισχυτης εχει καποιο λαμπακι πανω που δειχνει κλπ κλπ..... Ναί έχει λαμπάκι , ναί είναι σε λειτουργία & ναί είναι ζεστός . Τα ερωτήματά μου παραμένουν όπως ήδη τα διατύπωσα στην προηγούμενη καταχώρηση : {Προτείνεις κάποιον ενισχυτή σήματος εξωτερικού χώρου , για να τον συνδέσω 4-5 μέτρα(που μπορώ να φθάσω) κάτω από την κεραία ; Αν βάλω ενισχυτή στην κεραία βγάζω τον υπάρχοντα μέσα στο σπίτι , ή όχι ; Τέλος ψάχνοντας στο διαδίκτυο για «ενισχυτή σήματος κεραίας εΞωτερικού χώρου» , με διορθώνει σε «εΣωτερικού χώρου» καί ότι βλέπω διαθέσιμο , δεν νομίζω ότι αντέχει σε βροχές κλπ , εκτός άν υπάρχει κίτ προστατευτικό .} . Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2016 από Potris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Potris Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Ναί έχει λαμπάκι , ναί είναι σε λειτουργία & ναί είναι ζεστός . Τα ερωτήματά μου παραμένουν όπως ήδη τα διατύπωσα στην προηγούμενη καταχώρηση : {Προτείνεις κάποιον ενισχυτή σήματος εξωτερικού χώρου , για να τον συνδέσω 4-5 μέτρα(που μπορώ να φθάσω) κάτω από την κεραία ; Αν βάλω ενισχυτή στην κεραία βγάζω τον υπάρχοντα μέσα στο σπίτι , ή όχι ; Τέλος ψάχνοντας στο διαδίκτυο για «ενισχυτή σήματος κεραίας εΞωτερικού χώρου» , με διορθώνει σε «εΣωτερικού χώρου» καί ότι βλέπω διαθέσιμο , δεν νομίζω ότι αντέχει σε βροχές κλπ , εκτός άν υπάρχει κίτ προστατευτικό .} Αλλαγή σχεδίου , έβγαλα τον ενισχυτή σήματος καί δουλεύουν όλα τα κανάλια καλά μέν , αλλά όχι τέλεια . Θα αγοράσω καινούργιο . Κάποια πρόταση ; Ισχύουν καί οι παραπάνω ερωτήσεις μου . Ευχαριστώ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soteras Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Για εξωτερικό δεν ξέρω κάτι αλλά πηγαινε μεχρι ενα ηλεκτρολογιο κει στη γειτονια και τσιμπα εναν εγω προτεινω αυτους που εχουν με ρυθμιση ενταση σηματος ωστε να κανεις τα κουμαντα σου και να το εχεις μελλοντικα αν απλωσεις αλλα 100 μετρα καλωδιο προταση μου ειναι να αλλαχτει και το καλωδιο απο την κεραια στον ενισχυτη με καποιο καλο καλωδιο ζητα εκει για χ μετρα καλωδιο εξωτερικου χωρου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkarama Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Ψάξε την έκφραση ενισχυτή ιστού. Ετσι λέγονται. Αποτελούνται απο 2 κομμάτια. Το ένα μπαίνει πάνω στον ιστό της κεραίας, όσο ποιο κοντά σε αυτή γίνεται. Το δεύτερο κομάτι μπαίνει μέσα στο σπίτι και το μόνο που κάνει είναι να τροφοδοτεί με ρεύμα το εξωτερικό. Εκεί (στο εξωτερικό κομμάτι) είναι ο ενισχυτής. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα, το πρόβλημα σου να μην είναι τόσο στην σωστή ή όχι λειτουργία του ενισχυτή, αλλά στο ότι αυτός ενισχύει ένα πολύ κακής ποιότητας λαμβανόμενο σήμα, με αποτέλεσμα ο θόρυβος να ανεβαίνει σε τόσο υψηλά επίπεδα ώστε να το ψηφιακό σήμα να μην μπορεί να αποδικωποιηθεί. Δεν λέω απαραίτητα ότι συμβαίνει αυτό, αλλά είναι μια πιθανότητα που θα πρέπει να την λάβεις υπόψιν σου. Δηλαδή το ότι, με την παρεμβολή του ενισχυτή "χαλάει" το σήμα δεν οφείλετε απαραίτητα σε κακή λειτουργία του. Δεν ξέρω αν κατασκευάζει απλούς ενισχυτές ιστού, αλλά μια απόλυτα αξιόπιστη λύση είναι οι Lemco. Επίσης πρόκειτε για 100% Ελληνική εταιρεία η οποία διαπρέπει στο εξωτερικό. (Σημείωση, καμμία σχέση δεν έχω με την εταιρεία, απλά έχω δει μερικά απο τα επαγγελματικά προιόντα τους σε διάφορες εγκαταστάσεις και μου έχουν κάνει την καλύτερη των εντυπώσεων, Μεγαλύτερη δε εντύπωση μου έκανε όταν έμαθα ότι είναι Ελληνική εταιρεία). Επίσης πολύ καλή λύση είναι οι IKUSHI. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soteras Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Από εμένα +1 για την Lemco έχει πολύ πράμα ότι θες μπορείς να το βρεις κάποια στιγμή είχα πάρει από εκεί μια συσκευή εν θυμάμαι την ακριβή ονομασία όπου έβαζες πάνω με rca κάποια συσκευή και μετά μπορούσες μέσω απλού καλωδίου τηλεόρασης να το μοιράσεις και σε άλλες tv δες έχει πολύ πράμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Potris Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Από εμένα +1 για την Lemco....... Προς nkarama & soteras , ευχαριστώ . Καλή η Lemco , αλλά πανάκριβη ! Αν πρέπει θα το πληρώσω , αλλά ποιο ; Επαναλαμβάνω , κατοικώ σε 2όροφη μονοκατοικία , σε χωριό της Μάνης , από κεραυνούς άλλο τίποτα . Στο σπίτι , ή πολύ κοντά στο σπίτι , έχουν πέσει σε 3 χρόνια που μένω εδώ , 3 κεραυνοί και κάθε φορά γίνονται διάφορες ζημιές . Πρό του τελευταίου κεραυνού είχα ενώσει στο καλώδιο της κεραίας αντικεραυνικό , τουλάχιστον για τέτοιο μου το πούλησαν . Συγκεκριμένα ACData Raycap , 75 Ω COAXIAL SURGE PROTECTION . Μετά τον κεραυνό το αποσυνέδεσα καί δούλεψε η τηλεόραση . Πώς ελέγχω αν κάηκε , ή αν δουλεύει ; Δεν έχω κανένα σχετικό μηχάνημα , υπάρχει τρόπος να το ελέγξω και αν κάηκε αξίζει τον κόπο να αγοράσω καινούργιο ; Ευχαριστώ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soteras Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Αφου εισαι σε χωριο λογικα τα ηλεκτρολογια εκει θα εχουν και τον καταλληλο εξοπλισμο για κανε εκει μια ερευνα και πες μας τι σου προτεινουν να δουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα