curiositykilledme Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα παιδιά, με την σειρά μου και εγώ ανοίγω ένα topic να κάνω κάποιες ερωτήσεις για την εκμάθηση του προγραμματισμού και γενικά για το επάγγελμα του προγραμματισμού, όποιος πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει με την γνώση του πάνω στο θέμα παρακαλώ μην βαρεθεί να γράψει Το topic θα το κάνω προσωπικό, εννοώ θα κάνω ερωτήσεις σύμφωνα με την κατάσταση που βρίσκομαι αλλά και πάλι πιστεύω κιάλλα παιδιά μπορεί να έχουν τις ίδιες ανησυχίες/προβληματισμούς/απορίες/ερωτήσεις. Είμαι 22 χρονών, εχώ τελειώσει λύκειο, το στρατιωτικό μου και δούλεψα και ένα διάστημα στο εξωτερικό(Βερολίνο). Στις πανελληνίες δυστυχώς δεν κατάφερα να περάσω εκεί που ήθελα (Αθήνα), πέρασα Ηράκλειο επιστήμη υπολογιστών αλλά λόγω οικονομικών λόγων δεν μπορούσα να πάω με καμία δύναμη. Αυτήν την στιγμή είμαι σε ενα δίλημμα. Δηλαδή. Σίγουρα πρέπει να πάρω έναν δρόμο, να μάθω ένα επάγγελμα, και να το αναπτύξω όσο παραπάνω μπορώ, όποιο και αν είναι αυτό το επάγγελμα. Ήμουν πολύ καλός στα μαθηματικά αλλά και στον προγραμματισμό και δεν έχω σταματήσει να ασχολούμαι, με εξιτάρουν αλλά για να προχωρήσω σε κάτι και αν θέλω να το κάνω επάγγελμα μου γιατί σαν hobby προφανώς δεν φτάνει πρέπει να το σπουδάσω. Οι ερώτησεις που θα κάνω αποτελούνται από 2 θέματα. Θέμα 1ο Προγραμματισμός vs Οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα Ναι μεν μου αρέσει και με ενθουσιάζει ο προγραμματισμός. Ναι μπορώ να το φτάσω πολύ μακριά,δεν θα το τερματίσω ποτέ, αλλά το potential είναι unlimited (και η όρεξη). Η ερώτηση πάνω σε αυτό είναι, θα μπορέσω να ζήσω από αυτό το επάγγελμα? είναι viable? Αμά κάνεις μια τέτοια ερώτηση τριγύρω θα σου πόυνε πήγαινε σπούδασε σεφ, ζαχαροπλαστική, τουριστικά, ξενοδοχειακά καλύτερα. Αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ο αντίστοιχος ανταγωνισμός βρίσκεται και στα υπόλοιπα επαγγέλματα, μην σας πω ότι μου φαίνεται γελοίο να συγκρίνεις το ψήσιμο μιας μπριζόλας με τον κώδικα. Και πόσοι με αυτό το σκεπτικό πάνε στις ακόλουθες ειδικότητες, έχουμε γεμίσει σεφ baristes και ζαχαροπλαστοφουρνους. Αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα μην παρεξηγήσει κανείς. Θέμα 2ο Ναι στο Προγραμματισμό αλλά στην φάση που είμαι πως? Σας εξήγησα πιο πάνω την φάση που βρίσκομαι. Όσο αναφορά τις σχολές και τις σπουδές τα ιεκ(για τα δημόσια μιλάμε, για τα ιδιωτικά δεν πω κάτι μου φαίνονται πολύ φρου φρου και αρώματα+ κάνουν την ίδια δουλειά με τα δημόσια νομίζω, αν όχι enlighten me) ξέρω ότι είναι η τελευταία λύση, απλά ίσως είναι all i got για αρχή. Ένας πιθανός δρόμος που σκέφτομαι δηλαδή είναι 2 χρόνια το δημόσιο ιεκ, μαζεύωντας χρήματα για μια ιδιωτική σχολή/κολλέγιο/σχολή εξωτερικόυ. Η ερωτησή μου αφορά κυρίως αυτό το κομμάτι. Θέλω να μου προτείνετε πιθανούς δρόμους και επιλογές που μπορώ να πάρω/κάνω στην κατάστη που βρίσκομαι αυτή την στιγμή. Extra : Τα πιο πολλά πράγματα τα μαθαίνουμε μόνοι μας σε ένα τέτοιο επάγγελμα, αν κάποιος γνωρίζει βιβλιά/site και τα σχετικά όπως είναι codeacademy coursera edx udemy etc.για solo learning αν θέλετε μοιραστείτε τα. Ευχαριστώ και συγνώμη παράλληλα για το μακρυνάρι
solton57010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Σε ιδιωτικο ιεκ θελεις περιπου 3000 το χρονο , στο δημοσιο ειναι τζαμπα απο εμπειρια του αδερφου μου το δημοσιο ειναι πολυ πισω σε σχεση με τα επωνυμα ιδιωτικα.Απο την αλλη επειδη εχω περασει απο τη φαση που εισαι δεν θα εδινα ποτε 6000 για να παω σε ιδιωτικο ιεκ που αφορα τον προγραμματισμο οτι θα μαθεις εκει μπορεις ανετα και καλυτερα να το μαθεις μονος σου , εαν θες ιεκ πανε σε δημόσιο (εαν σε παρουν φυσικα) και φαε τα 6000 σε κανενα cisco academy ή mcsa .Φανταζομαι απο τη σχολη στο Ηρακλειο εχεις διαγραφει οποτε αναλογα τα οικονομικα σου και τι ξενες γλωσσες ξερεις μπορεις να δεις και εξωτερικο ή να δοκιμασεις την τυχη σου στο ΕΑΠ.Προσωπικα εαν ξανα ειχα την ευκαιρεια θα ζοριζομουν και θα πηγαινα εξωτερικο ,σιγουρα στην καλυτερη περιπτωση θελεις περιπου 30000 για 3 χρονια για εξοδα διαβιωσης/διαμονης αλλά με μια δουλιτσα εκεί και λίγη βοήθεια απο την οικογένεια εδώ θα τα καταφέρεις και οι εμπειρίες που θα αποκτήσεις είναι ανεκτίμητες 1
defacer Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Ναι μεν μου αρέσει και με ενθουσιάζει ο προγραμματισμός. Ναι μπορώ να το φτάσω πολύ μακριά,δεν θα το τερματίσω ποτέ, αλλά το potential είναι unlimited (και η όρεξη). Η ερώτηση πάνω σε αυτό είναι, θα μπορέσω να ζήσω από αυτό το επάγγελμα? είναι viable? Αστειεύεσαι; Πριν από κάποιο καιρό είχα διαβάσει το εξής αρκετά πετυχημένο: "it's always a good time to be really good at anything, but it has never been a better time to be mediocre at programming". Το ερώτημα που πρέπει να σε απασχολεί είναι το αν θα πρέπει να φύγεις έξω (διαφορετικά σε κάποιο ενδεχομένως μεγάλο βαθμό απλά θα σπαταλήσεις τα πιο αξιοποιήσιμα χρόνια σου -- αν πας σήμερα έξω και ξεκινήσεις σαν junior developer, στα 30 σου θα μπορούσες άνετα να είσαι κάπου CTO ή head of engineering ή κάτι αντίστοιχο με εξαψήφιες αποδοχές κλπ κλπ). Αμά κάνεις μια τέτοια ερώτηση τριγύρω θα σου πόυνε πήγαινε σπούδασε σεφ, ζαχαροπλαστική, τουριστικά, ξενοδοχειακά καλύτερα. For some unknown definition of καλύτερα; Σας εξήγησα πιο πάνω την φάση που βρίσκομαι. Όσο αναφορά τις σχολές και τις σπουδές τα ιεκ(για τα δημόσια μιλάμε, για τα ιδιωτικά δεν πω κάτι μου φαίνονται πολύ φρου φρου και αρώματα+ κάνουν την ίδια δουλειά με τα δημόσια νομίζω, αν όχι enlighten me) ξέρω ότι είναι η τελευταία λύση, απλά ίσως είναι all i got για αρχή. Ένας πιθανός δρόμος που σκέφτομαι δηλαδή είναι 2 χρόνια το δημόσιο ιεκ, μαζεύωντας χρήματα για μια ιδιωτική σχολή/κολλέγιο/σχολή εξωτερικόυ. Λείπουν σημαντικές πληροφορίες. - Μαζεύοντας χρήματα -- πώς; Δουλειά σχετική με το αντικείμενο; Αν ναι, τι δυνατότητες έχεις; Μπορεί να είναι πολύ σημαντικές αλλά στα πλαίσια άλλου σχεδίου. - Εξωτερικού -- πώς βλέπεις λοιπόν το θέμα εξωτερικού; - Αφήνεις να εννοηθεί πως είσαι ικανός να μαθαίνεις μόνος σου μέχρι και σε υψηλό επίπεδο. Αν ισχύει τότε τι ακριβώς περιμένεις να πάρεις από ένα ΙΕΚ;
curiositykilledme Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Όχι δεν έχω δουλέψει ποτέ πάνω στο αντικείμενο δεν βρίσκομαι σε τέτοιο επίπεδο, μια ζωή έτρεχα/τρέχω για κάτι μετά τις πανελληνίες, δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ σοβαρά(meaning να διαθέσω 12ωρα αντι για 2ωρα). Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για το εξωτερικό, αντιθέτως ούτε θέλω ούτε θα μου άρεσε να ζήσω στην Ελλάδα, όχι ότι και να ήθελα θα μπορούσα έτσι όπως είναι τα πράγματα αλλά λέμε τώρα. Το μόνο εμπόδιο σε όλα είναι τα χρήματα. Και πάντα θα είναι. Εγώ διατίθεμαι να δουλέψω όσο χρειαστεί για κάποιον συγκερκιμένο στόχο, αλλά πρώτα πρέπει να βρω τον στόχο και ποιες είναι οι επιλογές που πρέπει να κάνω τώρα. Ικανός μόνος σου με την βοηθεία του internet και των βιβλίων νομίζω πλέον φτάνεις όπου θες. Αλλά το τι κάνεις μόνος σου δεν σου δίνει κάποιο πτυχίο ή αποδεικτικό για το τι είσαι ικανός, και η εποχή μας είναι ακριβώς αυτό. Χαρτιά. Το ιεκ και παράλληλα δουλειά, τα είπα ως πρώτο βήμα. Και ζητάω κάποιες συμβουλές για το δεύτερο βήμα ή ακόμα και για το 1ο βήμα. Μπορώ να προχωρήσω μόνο με τα πράγματα που έχω, αν έβρισκα μια τσάντα λεφτά δεν υπάρχει αντίρρηση σας έγραφα ήδη από έξω. defacer αν όχι ιεκ, δουλειά και solo διάβασμα τότε τι? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.
M2000 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Φίλε μου βάζεις δύσκολα...στον εαυτό σου! Δες τα πράματα πιο απλά! Μπορείς να είσαι στο χώρο σε άλλο κύκλωμα και παράλληλα να πας σε μια σχολή (δεν χρειάζεσαι το πτυχίο ΤΕΙ διότι δεν το πληρώνει κανείς). Αυτή πιστεύω είναι η καλύτερη λύση γιατί θα κάνεις γνωριμίες στο χώρο. Θα μπεις στο χώρο σαν πωλητής. Πήγαινε σε εταιρείες που πουλάνε προγράμματα και ανέλαβε την προώθησή τους. Η ηλικία σου είναι ότι πρέπει για τέτοιες πωλήσεις...επειδή δεν είσαι αρκετά έμπειρος για να ενοχλείς με τη παρουσία σου σε "ξένες" επιχειρήσεις. Δεν μπορούν να σου "βάλουν" μυαλό για να σε πείσουν να μην τους πουλήσεις. Μάθε να πουλάς τον εαυτό σου και θα βγάζεις χρήματα χωρίς γραμμή κώδικα. Δεν σε αφήνουν έτσι σε αυτές τις εταιρείες. θα σου μάθουν τι ακριβώς κάνει το δικό τους πρόγραμμα, τι κάνει διαφορετικό από τα άλλα, και θα σε βάλουν στο κύκλωμα. Μη φας τα χρόνια σου ανακαλύπτοντας το τροχό. (καλό για χόμπι ο προγραμματισμός αλλά αν δεν έχεις IQ140+ σε τρώει ο ανταγωνισμός ή προγραμματίζεις/ρυθμίζεις με το εγχειρίδιο...συναγερμούς ή Pos μηχανάκια).
curiositykilledme Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δεν ξέρω για το iq μου λογικά καλούτσικο-μέτριο-normal είναι, απλά τα μαθηματικά και ο προγραμματισμός με εξιτάρουν. Σε αντίθεση ο τομέας των πωλήσεων μιας και έχω δουλέψει με ψιλοαηδιάζει. Με δυσκολεύει το σχέδιο και τα πρώτα βήματα, όχι τίποτα άλλο.
M2000 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Φίλε άμα δεν μάθεις να πουλάς τον εαυτό σου, να εμπνέεις εμπιστοσύνη για αυτά που περνάς στους άλλους δεν πας καλά σε κανένα επάγγελμα, ακόμα και τεχνίτης να είσαι πώς θα καταλάβει ο άλλος ότι είσαι "στα καλά" σου; Περιμένεις να του δείξεις τι έφτιαξες; Αυτό δεν λέει τίποτα. Πρέπει να καταλάβουν ότι είσαι εντάξει τύπος! Ότι είσαι συνεργάσιμος. Σε ότι και να κάνεις πρέπει να "πουλήσεις". Αν αποφεύγεις να πουλάς τον εαυτό σου...τότε δεν σου δίνει κανείς σημασία! Πουλάω τον εαυτό μου σημαίνει ότι βρίσκω τον πελάτη που θα του φανώ χρήσιμος και του εξηγώ γιατί θα είμαι χρήσιμος. Πάντα σκεφτόμαστε ότι έχουμε να κάνουμε με λογικά άτομα (9 στα 10 είναι λογικά, τα άλλα έχουν προβλήματα τη δεδομένη στιγμή, με αυτά έχεις χάσει όπως και να έχει το πράγμα). Άρα εξαρτάται από το να εκμεταλλευτείς τα ειδικά προσόντα σου, και ένα από αυτό είναι η ηλικία σου. Ένα όμως που δύσκολα το έχεις είναι η σύσταση. Δυστυχώς δεν έχεις σύσταση! (λέμε τώρα). Πώς θα πάρεις σύσταση; Από τη σχολή σου, αν θες να τελειώσεις μια βραχύβια. Αν ασχοληθείς με πωλήσεις θα φας ψωμί, θα μπεις στο χώρο και θα αποδείξεις ότι νοιάζεσαι γι'αυτόν.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Αστειεύεσαι; Πριν από κάποιο καιρό είχα διαβάσει το εξής αρκετά πετυχημένο: "it's always a good time to be really good at anything, but it has never been a better time to be mediocre at programming". Αυτό ακριβώς. Στα μαθηματικά ήμουν μέτριος προς κακός. Μάλιστα όταν στη σχολή όταν είδα C απογοητεύτηκα τόσο που αποφάσισα ότι δεν κάνω για προγραμματιστής. Γύρω στα 30 είπα να ξαναπιάσω τη Java και σήμερα παίρνω έναν πολύ καλό μισθό για τα Ελληνικά δεδομένα και έχω τόση δουλειά (εσωτερικές/εξωτερικές) που προσπαθώ να αποφύγω άτομα που θέλουν να μου δώσουν μπας και βρώ λίγο ελεύθερο χρόνο. Σαν προγραμματιστής δεν είμαι τίποτα σπουδαίο. Απλά διαβάζω τα API's, best practices, design patterns, frameworks etc (πράγμα που δεν το κάνουν όλοι). Θυμάμαι σε ένα interview που είχα πάει, μου λέει ο άλλος χαρακτηριστικά "οι Ελληνικές εταιρείες έχουν πρόβλημα γιατί είναι λίγοι οι προγραμματιστές, έχουν μεγάλη ζήτηση και δεν έχουν να δώσουν τα λεφτά που ζητάνε!". Είναι το μόνο επάγγελμα που έχει και θα έχει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. 3
M2000 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Καλά Dolph....να γίνει και ψυχολόγος γιατί όλο και κάποιοι εδώ τον χρειάζονται! (με το συμπάθιο πάντα) Αλλά ένας 22χρονος που δεν μπορεί οικονομικά να πάει στη Κρήτη για να σπουδάσει, δεν επιλέγει τι θα σπουδάσει πρώτα, άλλα πως θα ζήσει. Και αν πιάσει μια δουλειά στο χώρο μπορεί αν θέλει παράλληλα να προετοιμάζεται για μια μετακίνηση!
dolph Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Ναι, αλλά έπρεπε να απαντήσεις, έτσι; Επί της ουσίας, το παλικάρι μπήκε εδώ μέσα επειδή τον ενδιαφέρει σοβαρά ο προγραμματισμός. Αν τον ενδιέφερε η μαγειρική θα ήταν στο φόρουμ του Παρλιάρου. Με αυτό το δεδομένο, οι απαντήσεις θα έχουν να κάνουν με το θέμα, ιδίως όταν η ερώτηση αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό, και το συγκεκριμένο επάγγελμα μια χαρά αποδοτικό επάγγελμα είναι.
M2000 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Επειδή φέτος συμπληρώνω μισό αιώνα και έχω παιδιά μεγαλύτερα από το παλικάρι..ξέρω τι του γράφω! ...η ερωτησή μου αφορά κυρίως αυτό το κομμάτι. Θέλω να μου προτείνετε πιθανούς δρόμους και επιλογές που μπορώ να πάρω/κάνω στην κατάστη που βρίσκομαι αυτή την στιγμή. Αν δεν πιάσει δουλειά τώρα...θα φάει τα χρόνια του και λεφτά που θα τα έχει ανάγκη! Ας κοιτάξει εδώ: http://gr.indeed.com/
Lanike71 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Προσωπικά, θα προσπαθούσα πάλι να μπω σε ένα ΤΕΙ/ΑΕΙ Πληροφορικής στον τόπο που μένω, θα "έλιωνα" πάνω από ένα υπολογιστή για να γίνω όσο το δυνατό καλός και στο τέλος θα ξαναγυρνούσα Βερολίνο.
curiositykilledme Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Ναι, αλλά έπρεπε να απαντήσεις, έτσι; Επί της ουσίας, το παλικάρι μπήκε εδώ μέσα επειδή τον ενδιαφέρει σοβαρά ο προγραμματισμός. Αν τον ενδιέφερε η μαγειρική θα ήταν στο φόρουμ του Παρλιάρου. Με αυτό το δεδομένο, οι απαντήσεις θα έχουν να κάνουν με το θέμα, ιδίως όταν η ερώτηση αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό, και το συγκεκριμένο επάγγελμα μια χαρά αποδοτικό επάγγελμα είναι. still, δεν έδωσες καμιά χρήσιμη συμβουλή. ακριβώς το αντίθετο, και δεν έγραψα στο μπλα μπλα Ευχαριστώ τους υπόλοιπους για τις συμβουλές.
defacer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Όχι δεν έχω δουλέψει ποτέ πάνω στο αντικείμενο δεν βρίσκομαι σε τέτοιο επίπεδο, μια ζωή έτρεχα/τρέχω για κάτι μετά τις πανελληνίες, δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ σοβαρά(meaning να διαθέσω 12ωρα αντι για 2ωρα). ΟΚ δεν το έχεις κάνει, αν "χρειαζόταν" να το κάνεις (εισαγωγικά γιατί είναι δική σου απόφαση βασικά το αν χρειάζεται) έχεις τη δυνατότητα; Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για το εξωτερικό, αντιθέτως ούτε θέλω ούτε θα μου άρεσε να ζήσω στην Ελλάδα, όχι ότι και να ήθελα θα μπορούσα έτσι όπως είναι τα πράγματα αλλά λέμε τώρα. Cool, αυτό να κάνεις. Θα κάνω μια hail mary μαντεψιά από τα vibes που έχω πάρει στο thread και θα σου πω ότι σε 5-6 χρόνια θα σκέφτεσαι τη στιγμή που πήρες την απόφαση και θα ανάβεις πούρα. Το μόνο εμπόδιο σε όλα είναι τα χρήματα. Και πάντα θα είναι. Εγώ διατίθεμαι να δουλέψω όσο χρειαστεί για κάποιον συγκερκιμένο στόχο, αλλά πρώτα πρέπει να βρω τον στόχο και ποιες είναι οι επιλογές που πρέπει να κάνω τώρα. Ικανός μόνος σου με την βοηθεία του internet και των βιβλίων νομίζω πλέον φτάνεις όπου θες. Αλλά το τι κάνεις μόνος σου δεν σου δίνει κάποιο πτυχίο ή αποδεικτικό για το τι είσαι ικανός, και η εποχή μας είναι ακριβώς αυτό. Χαρτιά. Δε συμφωνώ σ' αυτό που λες για τα χαρτιά. Κρατάω ότι το critical resource που καθορίζει τις αποφάσεις είναι τα λεφτά. Το ιεκ και παράλληλα δουλειά, τα είπα ως πρώτο βήμα. Και ζητάω κάποιες συμβουλές για το δεύτερο βήμα ή ακόμα και για το 1ο βήμα. Μπορώ να προχωρήσω μόνο με τα πράγματα που έχω, αν έβρισκα μια τσάντα λεφτά δεν υπάρχει αντίρρηση σας έγραφα ήδη από έξω. defacer αν όχι ιεκ, δουλειά και solo διάβασμα τότε τι? Δεν έχω χρόνο τώρα για την απάντηση που θα ήθελα να γράψω, θα τη γράψω αργότερα (ίσως σε ΠΜ). Προς το παρόν η συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι ότι πέρα από κάποιες γενικότητες που είναι σωστές λόγω γενικότητας, το να κάνεις οτιδήποτε εκτός από τα τραγελαφικά του m2000 παραπάνω είναι καλή αρχή.
solton57010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μια εναλλακτική που ξέχασα είναι τα 2 ιταλικά εξ αποστάσεως πανεπιστήμια uninettuno και Marconi με ετήσια δίδακτρα 2000 ευρώ εάν θυμάμαι καλά ,τα μαθήματα σε προπτυχιακό επίπεδο γίνονται και στα αγγλικά και οι εγγραφές όλο τον χρονο.Το uninettuno έχει και κάποιους Έλληνες καθηγητές.Στα λεφτά ιδιωτικού ΙΕΚ θα πάρεις bachelor εάν θες να έχεις ένα πτυχίο στα χέρια σου και ταυτόχρονα θα μπορείς να μένεις σπίτι σου και να δουλεύει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα