Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρετω την παρεα, εκανα προσφατα αναβαθμιση (mobo:asus b150 d3, cpu:intel i5 6500, kingston 2x4gb 1600mhz) και με γνωμονα το κοστος, εμεινα σε ddr3 mobo για να κρατησω τις παλιες ram που απ οτι φαινεται θα τις αλλαξω, λοιπον το θεμα ειναι οτι η ιντελ λεει πως οι skylake cpu δεν υποστηριζουν ddr3 λογω υψηλου βολταζ (1,5) και οτι μπορει να καει το imc του επεξεργαστη, και πρεπει να χρησιμοποιω ddr3l (1,35v), λοιπον ξερει κανεις αν οντως ισχυει κατι τετοιο? η ειναι κουφιες απειλες? ξερω 45 ευρω για ενα στικ 8gb ddr3l δεν ειναι πολλα αλλα, θα εχω οντως θεμα αν κρατησω τις απλε ddr3?

Δημοσ.

Κάτσε όπως εισαι, δεν έχεις πρόβλημα. Εκτώς και αν θες να κανείς κανένα oc, τότε μπορείς να χεις πρόβλημα.

Αν πάλι έχεις φοβίες ρίξε τις μνήμες σου στα 1333 και βάλε όσο ποιο χαμηλή τάση θέλουν για να δουλέψουν.

Δημοσ.

http://wccftech.com/skylake-does-not-support-ddr3-damage-ddr3l-only/οριστε και μια απ τις πηγές, και εγω νομιζω οτι δεν θα εχω θεμα, τις εριξα στα 1333 αλλα το βολταζ παρεμεινε ιδιο (1,47) δεν βρηκα μεσα στο bios τροπο να πειραξω τα βολτ και επισης δεν βρηκα κανα τουρτοριαλ της προκοπης..

• Moderators
Δημοσ.

Οι κατασκευαστες τον μητρικων δεν ειναι χαζοι , δεν θα εβγαζαν προιον που θα εκανε ζημια σε επεξεργαστη ολες οι εταιριες σχεδον που βγαλαν 1151 μητρικη με ddr3 δινουν υποστιριξη και σε κανονικα module ton 1.5 , σε asus Μητρικη δινει κανονικα και 1.65

Δημοσ.

Ούτε η Intel είναι χαζή που προτείνει χαμηλής τάσης DDR3 ή εκτός αν το κάνει για λόγους εξοικονόμηση ενέργειας 

• Moderators
Δημοσ.

Σε συστημα που εστησα η μονη διαφορα που ειδα δοκιμαζοντας 1.65V ram και 1.35 ηταν περιπου 1 βαρια βαρια 2 βαθμους διαφορα θερμοκρασιας

Δημοσ.

η 1.65 παίζει αλλά είναι υπερβολή για τον skylake

στα 1.5 που έχω δοκιμάσει σε 60 υπολογιστές που δουλεύουν 24χ7 εδώ και 3 μήνες δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα.

Δημοσ.

Οι δικές μου είναι στα 1,50v, τσέκαρα χθες το μανιουαλ της mobo και έλεγε υποστηρίζει μνήμες ddr3, και με αστερίσκο κάτω με μικρά γράμματα έλεγε ότι καλύτερα να χρησιμοποιούνται ddr3l για λόγους σταθερότητας, τώρα αν όντως ήταν τόσο σοβαρό θέμα δεν θα το τόνιζαν ότι πρέπει να βάζεις μόνο ddr3l,η θα ήταν υποχρεωτικό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...