mad15 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Μάγκες καλησπέρα σας και καλή χρονιά.Θα μπω λοιπόν κατευθείαν στο θέμα που με καίει. Κατοικώ στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας μου και θα ήθελα να χρησιμοποιήσω το internet απ'τον 2ο όροφο στον οποίο κατοικούν συγγενείς μου.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το σήμα δεν είναι αρκετά δυνατό και έτσι κι αλλιώς με το Wi-Fi χάνεις πολύ ταχύτητα σε σχέση με το ethernet.Επειδή λοιπόν εγώ είμαι τύπος που κατεβάζει/ανεβάζει συχνά πράγματα στο ιντερνετ και μιλάμε για σύνδεση 50αρα VDSL ψάχνω ενα extender το οποίο θα μεγαλώνει αρχικά το σήμα της σύνδεσης και παράλληλα θα μου δίνει θύρα ethernet για να κάνω την δουλειά μου.Ξέρω ότι το μοίρασμα της σύνδεσης προκειμένου να βγάλει καλώδιο γίνεται μέσω ρεύματος,το θέμα όμως είναι ότι οι δύο όροφοι δεν μοιράζονται το ίδιο ρεύμα.Το βασικό ερώτημα δηλαδή είναι εαν ενα extender θα μου δώσει καλώδιο(έστω και με το 70 η 80 τα εκατό επί της συνολικής απόδοσης της σύνδεσης) ethernet χωρίς όμως να μοιράζεται το ίδιο ρεύμα με το κεντρικό router της σύνδεσης. Έχω δει και κάποια μοντέλα,όντως έχουν θύρα ethernet αλλά δεν ξέρω τι παίζει με το ρεύμα γι'αυτό κυρίως το θεμα.Προτείνετε και κανα μοντέλο,απόδοση κτλπ διότι είδα ότι αρκετά κάνουν αποσυνδέσεις.Το pc μου(εκεί κοντά δηλαδή που θα ναι το extender) είναι ακριβώς πάνω απ΄το δωμάτιο που βρίσκεται το router στον 2o. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
poulinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 εχεις μπερδεψει λιγα τα πραγματα. αλλο το Powerline που περναει το ιντερνετ μεσα απο πριζα ρευματος και απλα μπορει να βγαζει ethernet/wireless αλλο το repeater που παιρνει ασυρματα και δινει ασυρματα και αλλο το wireless client /client bridge που παιρνει ασυρματα και δινει ενσυρματα.αν δεν υπαρχει καλο Link απο κατω πανω θα χανεις σε ταχυτητα.το καλυτερο θα ηταν να περασεις καλωδιο απο κατω μεχρι πανω αν μπορει να περαστει απο κανα φωταγωγο ή απο κανα μπαλκονι και να μπει μεσα στο σπιτι απο εκει που μπορει να μπαινει κανα δορυφορικο πιατο ή κανα a/c.αλλιως θες Repeater που απλα θα σου δινει με καλωδιο για να μην χανεις παραπανω σε ταχυτητα .δηλαδη να παιζει και bridge client.. Μετα υπαρχουν και αλλες λυσεις αλλα παμε σε πιο ακριβες καταστασεις.δηλαδη αν το σημα απο κατω μεχρι πανω δεν ειναι καλο με ενα Repeater οποτε και δεν μπορεις να παρεις το max της ταχυτητας τοτε θα πρεπει να γινει καλυτερο το Link.για να γινει καλυτερο το Link θα πρεπει να υπαρχει οπτικη επαφη.πχ ενα access point σε μπαλκονι να κοιταει απευθειας ενα δευτερο access point που θα παιζει Wireless bridge και μετα το wireless bridge θα δινει μεσα σε σενα ενα παρομοιο θεμα αν θες να διαβασεις http://www.insomnia.gr/topic/595131-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%81%CE%B5/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα