Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Η κατασταση εχει ως εξης:

Στον δισκο Α εχω τα Windows. Στον δισκο Β εχω τα δεδομενα μου.

Αγορασα δυο δισκους ακομα για να τους κανω Raid1 και να βαλω τα δεδομενα μου εκει καταργωντας τον δισκο Β.

Τους συνδεω κανονικα, τους κανω φορματ απο το Disk Management, ολα καλα.

Πηγαινω στο Bios, διαλεγω RAID αντι για AHCi που το ειχα μεχρι τωρα.

Πηγαινω στο μενου μετα το POST της μητρικης που ειναι για την δημιουργια Raid. Επιλεγω Raid1, διαλεγω τους δισκους και δημιουργειται χωρις προβλημα.

Κανω save, παω να μπω Windows και μου πεταει μπλε οθονη.

Ξανακατεβαζω τους drivers της Intel για AHCI/RAID, παλι τα ιδια.

Καταργω το Raid, ξαναβαζω το Sata Mode σε AHCI και δουλευει κανονικα.

Καμια ιδεα?

Μιλαω για το συστημα της υπογραφης μου.

Δημοσ.

ειναι διαφορετικοι οι drivers για raid και διαφορετικοι για ahci παρολο που ο δισκος που χει τα windows δεν θα ναι σε raid επειδή θα χεις γυρίσει τον controller που ειναι πανω σε raid θέλει και αυτος άλλους drivers για να bootαρει

Η μια λύση ειναι ξανα καθαρή εγκατάσταση των windows, μια άλλη να δοκιμάσεις με το cd εγκαταστασης των windows bootrec /fixboot, /fixmbr και τελος /rebuildbcd αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει.

Επισης μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιο προγραμμα που το φτιαχνει αυτοματα paragon, acronis και τελος θεωρητικα πρεπει να δουλευει και η λυση που χρησιμοποιούμε οταν γυρίζουμε τον controller απο ide σε ahci μεσω registry κλπ, απλώς εδώ θα θες και τους raid drivers. Mε το τελευταιο δεν εχω ασχοληθει οποτε ψαξτο για επιπλεον λεπτομερειες.

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι τέτοιο καταλαβαίνω κι εγώ. Όταν έκανα εγκατάσταση τους drivers μου έλεγε πρώτα να το γυρίσω σε raid από το bios και μετά να κάνω την εγκατάσταση. Αυτό όμως δεν γίνεται γιατί δεν μπουταρει. Μήπως ανιχνεύει μόνο του σε τι mode είναι και βάζει drivers μόνο για raid ή ahci? Οπότε θα πρέπει να κάνω καινούργια εγκατάσταση αφού το έχω γυρίσει σε raid από το bios?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...