Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό ξαναπέστο. Εγώ μένω και σε χωριό και δυσκολεύομαι να βρω παρέες. Ψήνομαι κυρίως για περπάτημα/πεζοπορία και μπάσκετ, αλλά που να βρεις άτομα; Οι καφετέριες είναι γεμάτες κάθε μέρα.

παρέες γενικά υπάρχουν αν είσαι κοινωνικός , για περπάτημα ούτε καν και όχι μόνο , οτιδήποτε περιλαμβάνει άθληση. Φταίει και η εποχή που ζούμε, παλιά πήγαινες για μπάλα άνετα, πάντα υπήρχε κόσμος που ήθελε να παίξω και σήμερα σου λέει μπες να σε παίξω pro 

Δημοσ.

παρέες γενικά υπάρχουν αν είσαι κοινωνικός , για περπάτημα ούτε καν και όχι μόνο , οτιδήποτε περιλαμβάνει άθληση. Φταίει και η εποχή που ζούμε, παλιά πήγαινες για μπάλα άνετα, πάντα υπήρχε κόσμος που ήθελε να παίξω και σήμερα σου λέει μπες να σε παίξω pro 

Εννοούσα ότι δυσκολεύομαι να βρω παρέες για άθληση, παρέες γενικότερα έχω. Τα παλιά καλά χρόνια (10+ χρόνια) εγώ δεν κανόνιζα τίποτα, έβγαινα έξω όποτε γούσταρα και έπαιρνα σβάρνα όλα τα γήπεδα. Σίγουρα θα έβρισκα άτομα για να παίξουμε, ότι ώρα και μέρα και να ήταν. Τώρα όποτε και να βγεις όλα τα γήπεδα έχουν ερημώσει.

• Like 1
Δημοσ.

αν και δεν μου χρειάζεται για να χάνω/διατηρώ βάρος κλπ μου αρέσει το περπάτημα. Το πρόβλημα είναι πως είναι πολύ δύσκολο να βρεις παρέα για περπάτημα γιατι κανείς δεν θέλει να περπατάει. Για καφέ-ποτό-τίποτα άλλο μέσα , για περπάτημα όχι

Οπότε στην περιοχή μου που είναι η ποιο βαρετή και χάλια περιοχή(στενοί δρόμοι μονής κατεύθυνσης χωρίς πεζοδρόμια που την κάνουν διπλής γιατι έτσι γουστάρουν)  θα πρέπει να περπατάς 40++ λεπτά για να βρεθείς σε ένα μέρος που παραπετιέται και solo ευχάριστα ,δίπλα στη θάλασσα . 

εγώ πάλι με τους γνωστούς μου, πάω, σχεδόν αποκλειστικά, για περπάτημα.

δε μου αρέσει να κάθομαι για καφε, εκτός κι αν με τον άλλον έχεις να πεις τα τόσο ενδιαφέροντα πράγματα που λίγο απιθανο μου φαίνεται, οποτε καλύτερα να περπατάς, να γυμνάζεσαι, να λες καμιά κουβέντα, να βλέπεις κοσμο, σκυλια, γατιά, μαγαζία...

Είναι τόσο βασικό για μενα το περπάτημα που έχω καταλήξει να κάνω παρέα και σχέσεις μονο με ανθρώπους που περπατάνε

Όταν αποκτάς μια συνήθεια καταλήγει να έχει ζωτική σημασία για σένα.

Όταν πάλι κάτι δεν το εξασκείς δυσκολεύεσαι πολύ να το αρχίσεις

Είμαι απίστευτη στο περπάτημα (εννοω ότι μπορώ να περπατήσω πολύ γρηγορα και για πολλές ώρες), αλλά δυστυχώς στο τρεξιμο δεν μπορώ

Υ.Γ1 Χμ... τώρα αναρωτιέμαι και με απασχολεί αν θα με περάσει κανείς για ψώνιο επειδή έγραψα οτι ειμαι απιστευτη στο περπατημα

Υ.Γ2 αυτό θα πει να μην έχεις σοβαρά προβλήματα...

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξερω τι εχει υποθει γιατι δεν διαβασα τις προηγουμενες σελιδες, απλα ενημερωτικα, το περπατημα σε ελαχιστα πιο εντονο ρυθμο απο το κανονικο βοηθαει στη μειωση των παλμων της καρδιας κατα περιπου 1-2 παλμους το λεπτο ανα μηνα ακομα και αν δεν γινεται σε καθημερινη βαση.

Το τρεξιμο δεν το καταφερνει αυτο, ενω με το περπατημα μαθαινει η καρδια σου να δουλευει σε χαμηλοτερους χτυπους με το καιρο, και ριχνει τους παλμους κατα τη διαρκεια της καθημερινοτητας ενος ατομου, ριχνει τη πιεση και βοηθαει στις εκτακτες συστολες την περιοδο αγχους κλπ

Και με το τρέξιμο η καρδιά γυμνάζεται και έχεις πιο ήρεμους παλμούς..

Ένας μαραθωνοδρόμος έχει περίπου 45 παλμούς σε ηρεμία..

Εγω με ήπια άσκηση (±30 χλμ / εβδομάδα τρέξιμο) έχω γύρω στους 55 / λεπτό..

Όσο λιγότεροι οι παλμοί σε ηρεμία(μέχρι ένα κατώτατο όριο) τόσο ξεκούραστα δουλεύει η καρδιά..Σκεφτείτε την καρδιά της χελώνας.. Έχει περίπου 10 παλμούς το λεπτό..Γι'αυτό δουλεύει για χρόνια.. Σκεφτείτε 2 άτομα.. Ένας με 60 παλμούς / λεπτό και ένας με 85(πολύ συνήθες για άτομο χωρίς φυσική κατάσταση και ±10 κιλά παραπάνω από το κανονικό).. Σκεφτείτε πόση εξοικονόμηση κάνει η καρδιά του υγιή ατόμου για π.χ. 10 χρόνια..

• Like 2
Δημοσ.

Όσο λιγότεροι οι παλμοί σε ηρεμία(μέχρι ένα κατώτατο όριο) τόσο ξεκούραστα δουλεύει η καρδιά..Σκεφτείτε την καρδιά της χελώνας.. Έχει περίπου 10 παλμούς το λεπτό..Γι'αυτό δουλεύει για χρόνια.. Σκεφτείτε 2 άτομα.. Ένας με 60 παλμούς / λεπτό και ένας με 85(πολύ συνήθες για άτομο χωρίς φυσική κατάσταση και ±10 κιλά παραπάνω από το κανονικό).. Σκεφτείτε πόση εξοικονόμηση κάνει η καρδιά του υγιή ατόμου για π.χ. 10 χρόνια..

χμ... very interesting

λες να μπορούσες να μας το εξηγήσεις περαιτέρω αυτό;

πως καταφέρνει μια καρδιά να λειτουργεί στους 45 ενώ μια άλλη χρειάζεται 85?

εγώ είμαι στους 63 νομίζω

ή μάλλον όχι πως καταφέρνει η καρδιά; αλλά πως καταφέρνει με 40 χτύπους λιγότερους το λεπτό να στέλνει το ίδιο αίμα που στέλνει μια άλλη με τους 85;

έχει περισσότερη ένταση; και στέλνει με τη μια, (με τον ένα χτύπο) περισσότερο αίμα;

fuck! i love human body!!!!

is so fucking amazing!!!

Δημοσ.

Ο αριθμός των καρδιακών παλμών των γυναικών είναι μεγαλύτερος απο των ανδρών. Ένα γυμνασμένο / υγιές σώμα ενός ατόμου σε κατάσταση στασιμότητας, ηρεμίας, έχει λιγότερους καρδιακούς παλμούς ανα λεπτό απο κάποιο αγύμναστο. Κατα γενική ομολογία όσο λιγότεροι οι καρδιακοί παλμοί ανα λεπτό τόσο μεγαλύτερη μακροζωία. Αλλά παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες.

• Moderators
Δημοσ.

χμ... very interesting

ή μάλλον όχι πως καταφέρνει η καρδιά; αλλά πως καταφέρνει με 40 χτύπους λιγότερους το λεπτό να στέλνει το ίδιο αίμα που στέλνει μια άλλη με τους 85;

έχει περισσότερη ένταση; και στέλνει με τη μια, (με τον ένα χτύπο) περισσότερο αίμα;

is so fucking amazing!!!

η καρδια ειναι μυς οσο πιο γυμνασμενη ειναι τοσο πιο πολυ αιμα στελνει σε καθε χτυπο οποτε χτυπαει πιο αργα! Με νουμερα εστω οτι θελεις να στειλεις 5λιτρα το λεπτο, η καρδια Α στελνει 100μλ και η Β στελνει 200μλ στο χτυπο. η Α θελει 50 χτυπους ενω η Β θελει 25 για να καλυψει την ιδια ποσοτητα. 

Εγω πχ οταν ετρεχα που η καρδια μου ηταν συνηθισμενη να δουλευει στους 170 στις προπονησεις οταν ημουν σε ηρεμια ειχαν 39-45

• Like 1
Δημοσ.

Παντως παιδια, προσωπικη εμπειρια, με περπατημα 3-4 φορες τη βδομαδα,

σχετικο πιο εντονο απο τον απλο περιπατο,

μπορω να πω οτι βλεπω στον εαυτο μου αυξηση στις αντοχες μου!

Δεν ειμαι και τυπος της γυμναστικης, οποτε ακομη κι αυτο το απλο περπατημα, σε εμενα τουλαχιστον 'εδειξε' οφέλη!

:)

Δημοσ.

Και εγω το προτιμώ το έντονο περπάτημα. Ειδικά σε ανηφόρες / ανώμαλο δρόμο.

Δημοσ.

Αν καθίσω να γράψω για τα οφέλη ενός ανθρώπου που απλά περπατάει σε σχέση με κάποιον που κάθεται στον καναπέ ολη μερα θα χάσω ολο το βράδυ μου , γι αυτό θα πω επιγραμματικά πως μόνο με  το περπάτημα οξυγονώνουμε  το αίμα μας,  αλλάζουμε τον μεταβολισμό μας, βελτιώνουμε το κυκλοφοριακό μας , λειτουργεί καλύτερα όλο το καρδιαγγειακό μας σύστημα κτλ κτλ ! οπότε μπράβο σου σταβι που περπατάς πολύ !

όσο για την καρδιά , εννοείται οτι στους γυμνασμένους λειτουργεί και στέλνει αίμα στο σώμα πολυ πιο αποδοτικά κ ξεκούραστα ,  όσο σε πιο χαμηλούς παλμούς δουλεύει σε κατάσταση ηρεμίας  τοσο το καλύτερο και θα σας εξηγήσω πάρα πολυ απλά το γιατί ..

όπως ολα  στον πλανήτη που ζούμε έχουν αρχή κ τέλος έτσι κ οι καρδιά είναι φτιαγμένη για να χτυπήσει 2.5000.000.000 φόρες ( στο περίπου το νούμερο , κατα μέσο όρο ) στην ζωή ενός ανθρώπου ! αν κάποιου η καρδιά χτυπάει συνεχώς  γρήγορα αυτοί οι παλμοί θα συμπληρωθούν σε 60 χρονιά πχ , ενω ενός που χτυπάει πιο αργά θα συμπληρωθούν σε 70 , άρα όσο πιο πολύ χαμηλούς παλμούς έχουμε τόσο αυξάνετε  και το προσδόκιμο της ζωής μας!

Απλα μαθηματικά , πολλαπλασιασμός και διαίρεση  έτσι μπακαλίστικα για να το καταλάβουν όλοι ..

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

μαους για το τελευταιο γενικα ειναι λιγο αμφιλεγομενα τα πραγματα γιατι αν σκεφτεις πχ οτι ενος αθλητη που σε κατασταση ηρεμιας εχει χ παλμους ποσους χτυπαει κατα τη διαρκεια της προπονησης ισως να ναι και χειροτερα σε νουμερα! (μιλαμε για καθαρη προπονηση χωρις τα γνωστα-αγωνστα)

Δημοσ.

όπως ολα  στον πλανήτη που ζούμε έχουν αρχή κ τέλος έτσι κ οι καρδιά είναι φτιαγμένη για να χτυπήσει 2.5000.000.000 φόρες ( στο περίπου το νούμερο , κατα μέσο όρο ) στην ζωή ενός ανθρώπου ! αν κάποιου η καρδιά χτυπάει συνεχώς  γρήγορα αυτοί οι παλμοί θα συμπληρωθούν σε 60 χρονιά πχ , ενω ενός που χτυπάει πιο αργά θα συμπληρωθούν σε 70 , άρα όσο πιο πολύ χαμηλούς παλμούς έχουμε τόσο αυξάνετε  και το προσδόκιμο της ζωής μας!

Απλα μαθηματικά , πολλαπλασιασμός και διαίρεση  έτσι μπακαλίστικα για να το καταλάβουν όλοι ..

what?????

Πρώτη φορά το ακούω αυτό.. αν και λογικό μου ακούγεται και η καρδιά να έχει ημερομηνία λήξης και να έχει τη δυνατότητα να χτυπάει για περιορισμένο, μεγάλο μεν, οχι ανεξαντλητο ωστόσο, αριθμό χτύπων..

Δημοσ.

σπεκτ εξαρτάται την προπόνηση και την διάρκεια της, αν αθληθείς 2-3 ωρες τοτε οι υπόλοιπες   21-22 είναι σε κατάσταση ηρεμίας! οι μαραθωνοδρόμοι που τρέχουν ατελείωτα και δουλεύει η καρδιά τους πολλές ωρες σε ψηλούς παλμούς , αυτοι   έχουν θεματακια με την καρδιά τους .. όλα έχουν ημερομηνία λήξης σταβι .

Δημοσ.

Αυτό με τους μαραθωνοδρόμους ειναι αμφιλεγόμενο. Η καρδιά δεν έχει στάνταρ αριθμό χτυπων. Και είναι πάμπολοι παράγοντες που επηρεάζουν την σωστή λειτουργία της. Ανάλογα τον άνθρωπο και της συνήθειες του.

Δημοσ.

χμ... very interesting

is so fucking amazing!!!

Ακριβώς όπως σου εξηγήσανε και τα παιδιά πιο κάτω :-) Μια πιο γυμνασμένη καρδιά(γυμνάζετε με την αερόβια άσκηση) στέλνει περισσότερο αίμα, στον ίδιο χρόνο. Και γενικά μια γυμνασμένη καρδιά είναι και πιο μεγάλη σε όγκο(μυς είναι εξάλλου) οπότε η κάθε συστολή, προσφέρει περισσότερο αίμα στις αρτηρίες, οπότε δουλεύει λιγότερο και πιο ξεκούραστα! Είναι τρομερό όφελος αυτό κι αν το ξέραν πολλοί, ότι η καρδιά μπορεί να δουλέψει ακόμα και στο 40% λιγότερο για τις περισσότερες καθημερινές λειτουργίες(λειτουργία ηρεμίας), με καθημερινή γυμναστική, θα ξεκινούσαν πολλοί την άθληση..

Ο αριθμός των καρδιακών παλμών των γυναικών είναι μεγαλύτερος απο των ανδρών. Ένα γυμνασμένο / υγιές σώμα ενός ατόμου σε κατάσταση στασιμότητας, ηρεμίας, έχει λιγότερους καρδιακούς παλμούς ανα λεπτό απο κάποιο αγύμναστο. Κατα γενική ομολογία όσο λιγότεροι οι καρδιακοί παλμοί ανα λεπτό τόσο μεγαλύτερη μακροζωία. Αλλά παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες.

η καρδια ειναι μυς οσο πιο γυμνασμενη ειναι τοσο πιο πολυ αιμα στελνει σε καθε χτυπο οποτε χτυπαει πιο αργα! Με νουμερα εστω οτι θελεις να στειλεις 5λιτρα το λεπτο, η καρδια Α στελνει 100μλ και η Β στελνει 200μλ στο χτυπο. η Α θελει 50 χτυπους ενω η Β θελει 25 για να καλυψει την ιδια ποσοτητα. 

Εγω πχ οταν ετρεχα που η καρδια μου ηταν συνηθισμενη να δουλευει στους 170 στις προπονησεις οταν ημουν σε ηρεμια ειχαν 39-45

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...