mike_mike Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Είμαι νέο μέλος που βρήκα στο Insomnia ένα χώρο να ποστάρω μερικά πράγματα που θέλω να πουλήσω μιας και μου περισσεύουν. Δεν μπορώ να ξημεροβραδιάζομαι στο φόρουμ ποστάροντας μιας και δεν είμαι σε θέση λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων να έχω καν insomnia. Το χειρότερο απ' όλα είναι πως κατοικώ στην Επαρχία, όχι δηλαδή στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη.... Παρατήρησα λοιπόν μια καθετοποιημένη αγενή συμπεριφορά κατά την επαφή των μελών προκειμένου να πληροφορηθούν για τα προϊόντα που έχω αναρτήσει προς πώληση. α) Υπάρχουν αυτοί που σε ρωτάνε από που είσαι χωρίς να σου εξηγούν το γιατί... ή τι θέλουν... και μετά δεν εμφανίζονται ποτέ ξανά. β) Υπάρχουν αυτοί που σε τραβάνε σε μια μακροσκελή συζήτηση και ενώ δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον μετά εξαφανίζονται χωρίς καμιά εξήγηση. γ) Υπάρχουν αυτοί που συμφωνούν και ενώ λένε πως θα κάνουν την αγορά μετά εξαφανίζονται χωρίς καμιά εξήγηση. δ) Αν και πάντα δίνω κινητό ποτέ κανείς δεν με κάλεσε. Νομίζω ότι καλό είναι όταν μιλάμε με "πωλητές" να είμαστε ουσιώδεις και πάνω απ' όλα ειλικρινείς Μπορούμε να κάνουμε μια εκτενέστατη έρευνα πριν μιλήσουμε τόσο για το αντικείμενο που είναι προς πώληση όσο και για τις τιμές που παίζει στην second hand αγορά.... Αν θέλουμε μια καλύτερη τιμή μπορούμε να την ζητήσουμε αμέσως τα "κορδελάκια" απλά προκαλούν σύγχυση κατά την συναλλαγή.... Αν τελικά τα οικονομικά μας και λόγο δυσκολίας της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου δεν μας παίρνουν ας είμαστε ειλικρινείς με τον πωλητή... Δεν είναι κακό να του πούμε πως απλά αναβάλεται η αγορά για χ-ψ λόγους... Αν πιστεύουμε πως μόνο οι αγορές χέρι με χέρι είναι αξιόπιστες του το λέμε από το πρώτο κιόλας μήνυμα χωρίς να τον ρωτάμε με χυδαίο τρόπο από που είναι... Δεν είναι οι κατοικούντες σε άλλη πόλη απατεώνες και εμείς οι τίμιοι... ΠΟΤΕ...!!! 1
Bspus Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Καταλαβαινω γιατι σε ενοχλει. Οντως καποιοι ειναι πολυ αγενεις, αλλα δεν μπορεις να κανεις κατι γι αυτο. Απλα το αποδεχεσαι και δεν δινεις σημασια η σταματας να βαζεις αγγελιες. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να δινεις απο την αρχη οσες πληροφοριες ειναι σημαντικες. για παραδειγμα στην αγγελια παντα να γραφεις που ειναι τα αντικειμενα και ποιοι μεθοδοι μεταφορας ειναι αποδεκτοι. Αν δεν κανεις καλυτερες τιμες επισης να το αναφερεις απο την αρχη. θα γλυτωσεις ετσι καποια τουλαχιστον απο τα αχρηστα μηνυματα 3
patriot21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Καταλαβαινω γιατι σε ενοχλει. Οντως καποιοι ειναι πολυ αγενεις, αλλα δεν μπορεις να κανεις κατι γι αυτο. Απλα το αποδεχεσαι και δεν δινεις σημασια η σταματας να βαζεις αγγελιες. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να δινεις απο την αρχη οσες πληροφοριες ειναι σημαντικες. για παραδειγμα στην αγγελια παντα να γραφεις που ειναι τα αντικειμενα και ποιοι μεθοδοι μεταφορας ειναι αποδεκτοι. Αν δεν κανεις καλυτερες τιμες επισης να το αναφερεις απο την αρχη. θα γλυτωσεις ετσι καποια τουλαχιστον απο τα αχρηστα μηνυματα Φιλε πιστεψε με,ειτε το γραψεις ειτε οχι,το αποτελεσμα το ιδιο..Συμφωνω στο παζαρι,αλλα παντα σε λογικο επιπεδο.Οταν ομως γραφω οτι δε δεχομαι παζαρια,θελω ο αλλος να το σεβαστει,αλλιως ας παει σε αλλη αγγελια. Επισης,οταν βλεπω χυδαιες και αγενεις συμπεριφορες,σβηνω κατευθειαν τη συζητηση και δεν απανταω καν.. 1
petran91 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Απλά είναι τα πράγματα.Και το σάιτ είναι μια μικρή κοινωνία που υπάρχουν όλων τον λογιών άνθρωποι.Άποψη μου είναι ότι όπως θα μιλήσεις θα σου μιλήσουν. Μου έχει τύχει πολλές φορές να ρωτάει κάποιος κάτι απότομα, να του απαντάω και στη συνέχεια να του βγει η "ευγένεια".Αν ο άλλος δεν ξέρει να επικοινωνήσει σαν άνθρωπος δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας, απλά διαλέγω να μην συνεργαστώ μαζί του αν βλέπω ότι το κουράζει και με αγενή τρόπο ας πούμε. Όπως είναι δικαίωμα τους να προχωρήσουν στην επόμενη αγγελία χωρίς να σου δώσουν καμία εξήγηση (γιατί είναι δικαίωμα τους, το να σου το επεξηγήσουν είναι απλά δείγμα ευγένειας και άσχετα που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους περισσότερους από εμάς, είναι δικαίωμα τους να εξαφανιστούν), έτσι είναι και δικαίωμα σου να επιλέξεις να μην πουλήσεις σε αυτούς.Είμαι κι εγώ επαρχία και δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα σε όλες τις συναλλαγές μου. Όταν μπορώ να συνεννοηθώ με τον άλλον προχωράω, όταν όχι απλά δεν συνεχίζω χωρίς να κάτσω να σκάσω για τον τρόπο του. Ιτς σο σιμπλ! EDIT: Μόλις είδα ότι δεν έχεις αξιολογήσεις. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που εξαφανίζονται μιας και είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιον με 0 αξιολογήσεις εδώ. Δεν δικαιολογεί την αγένεια αυτό φυσικά, απλώς το αναφέρω σαν παράγοντα. 2
xristoug Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Απλά είναι τα πράγματα. Και το σάιτ είναι μια μικρή κοινωνία που υπάρχουν όλων τον λογιών άνθρωποι. Άποψη μου είναι ότι όπως θα μιλήσεις θα σου μιλήσουν. Μου έχει τύχει πολλές φορές να ρωτάει κάποιος κάτι απότομα, να του απαντάω και στη συνέχεια να του βγει η "ευγένεια". Αν ο άλλος δεν ξέρει να επικοινωνήσει σαν άνθρωπος δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας, απλά διαλέγω να μην συνεργαστώ μαζί του αν βλέπω ότι το κουράζει και με αγενή τρόπο ας πούμε. Όπως είναι δικαίωμα τους να προχωρήσουν στην επόμενη αγγελία χωρίς να σου δώσουν καμία εξήγηση (γιατί είναι δικαίωμα τους, το να σου το επεξηγήσουν είναι απλά δείγμα ευγένειας και άσχετα που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους περισσότερους από εμάς, είναι δικαίωμα τους να εξαφανιστούν), έτσι είναι και δικαίωμα σου να επιλέξεις να μην πουλήσεις σε αυτούς. Είμαι κι εγώ επαρχία και δεν έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα σε όλες τις συναλλαγές μου. Όταν μπορώ να συνεννοηθώ με τον άλλον προχωράω, όταν όχι απλά δεν συνεχίζω χωρίς να κάτσω να σκάσω για τον τρόπο του. Ιτς σο σιμπλ! EDIT: Μόλις είδα ότι δεν έχεις αξιολογήσεις. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που εξαφανίζονται μιας και είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιον με 0 αξιολογήσεις εδώ. Δεν δικαιολογεί την αγένεια αυτό φυσικά, απλώς το αναφέρω σαν παράγοντα. υπαρχουν και λογαριασμοι διπλοι με ψευτικες αξιολογησεις! ειχα μνμ σε δικη μου αγγελια που μου ελεγε ο αλλος στα ισια δεν εχω σε αυτον τον λογαριασμο αξιολογησεις ειναι μηδενικος εχω αλλον δηλαδη ελεως!
petran91 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 υπαρχουν και λογαριασμοι διπλοι με ψευτικες αξιολογησεις! ειχα μνμ σε δικη μου αγγελια που μου ελεγε ο αλλος στα ισια δεν εχω σε αυτον τον λογαριασμο αξιολογησεις ειναι μηδενικος εχω αλλον δηλαδη ελεως! Εκεί του ζητάς να σου στείλει να δεις τις αξιολογήσεις του κανονικού του λογαριασμού κι ένα μήνυμα από εκείνον ξέρω γω για να επιβεβαιώσεις ότι είναι αυτός και μετά τραβάς μια ωραιότατη αναφορά και τον χαιρετάς από εδώ μέσα..
xristoug Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 μα ηρθε και ειχε και θρασος να στειλω εγω αντικαταβολη που ειχα μονο μια αξιολογηση ενω εκεινος καμια και δικαιολογηθηκε και το βρηκε και φυσικο που ειχε 2 λογαριασμο εχω και τα μνμτα κρατησει επιτιδες την στιγμη που μου εγραφε τα παραπανω οποτε καταλαβαινεις οτι να ναι απλα!
LLLEFTERIS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Καλο ειναι κατα την γνωμη μου στις αγγελιες μας να γραφουμε περισσοτερα στοιχεια οπως παραδειγμα σε ποια πολη ειμαστε, αν στελνουμε σε αλλη πολη και με ποιον τροπο κλπ. Αν καποιος πουλαει ηλεκτρικο ψυγειο και εχει γραψει οτι μενει Θεσσαλονικη λιγο δυσκολο να τους στειλουν μηνυμα απο την υπολοιπη Ελλαδα. Και φυσικα τιμη! δεν ειναι site με κρυφες δημοπρασιες αν δεν γνωριζουμε ποσο μπορει να πουληθει αυτο που πουλαμε υπαρχει και το παρακατω νημα που μπορουμε εκει να κανουμε την ερωτηση μας η να κανουμε μια αναζητηση σε διαφορα site με αγγελιες για να δουμε ποσο περιπου πωλειται αυτο που εχουμε. http://www.insomnia.gr/topic/501899-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%83%CF%89-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%89-%CE%AD%CE%BD%CE%B1/ Την αντικαταβολη αν δεν μπορειτε να την αποφυγετε τουλαχιστον ζητηστε να σας κανουν καταθεση ενα Α ποσο που να σας καλυπτει σε περιπτωση που ο αγοραστης δεν παει να παραλλαβει το δεμα και ετσι δεν θα βγειτε και κερατας και δαρμενος. Εγω προσωπικα επειδη μου γυρισαν 7 φορες πραγματα πισω και πληρωσα τα στειλε φερε αδικα δεν στελνω πουθενα με αντικαταβολη αλλα και με καταθεση να στειλω θα στειλω μονο σε ατομα με πολλες θετικες η που θα γνωριζω οτι ειναι χρονια εδω στο Insomnia γιατι αν στειλω κατι και μου πει ο αλλος ειναι χαλασμενο ειναι σπασμενο αντε εγω να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας και οτι αυτο που εστειλα ηταν μια χαρα.
iordanis77 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 .................αλλα και με καταθεση να στειλω θα στειλω μονο σε ατομα με πολλες θετικες η που θα γνωριζω οτι ειναι χρονια εδω στο Insomnia γιατι αν στειλω κατι και μου πει ο αλλος ειναι χαλασμενο ειναι σπασμενο αντε εγω να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας και οτι αυτο που εστειλα ηταν μια χαρα. Γιατι να το αποδειξεις εσυ? Ας το αποδειξει αυτος. Και χερι με χερι να γινει συναλλαγη, μπορει μετα απο δυο μερες ο αλλος να πει οτι αυτο που πηρε δεν δουλευει. Μετα θα πρεπει να αποδειξεις το αντιθετο? Είμαι νέο μέλος που βρήκα στο Insomnia ένα χώρο να ποστάρω μερικά πράγματα που θέλω να πουλήσω μιας και μου περισσεύουν. Δεν μπορώ να ξημεροβραδιάζομαι στο φόρουμ ποστάροντας μιας και δεν είμαι σε θέση λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων να έχω καν insomnia. Το χειρότερο απ' όλα είναι πως κατοικώ στην Επαρχία, όχι δηλαδή στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη.... Παρατήρησα λοιπόν μια καθετοποιημένη αγενή συμπεριφορά κατά την επαφή των μελών προκειμένου να πληροφορηθούν για τα προϊόντα που έχω αναρτήσει προς πώληση. α) Υπάρχουν αυτοί που σε ρωτάνε από που είσαι χωρίς να σου εξηγούν το γιατί... ή τι θέλουν... και μετά δεν εμφανίζονται ποτέ ξανά. β) Υπάρχουν αυτοί που σε τραβάνε σε μια μακροσκελή συζήτηση και ενώ δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον μετά εξαφανίζονται χωρίς καμιά εξήγηση. γ) Υπάρχουν αυτοί που συμφωνούν και ενώ λένε πως θα κάνουν την αγορά μετά εξαφανίζονται χωρίς καμιά εξήγηση. δ) Αν και πάντα δίνω κινητό ποτέ κανείς δεν με κάλεσε. Νομίζω ότι καλό είναι όταν μιλάμε με "πωλητές" να είμαστε ουσιώδεις και πάνω απ' όλα ειλικρινείς Οι χειροτεροι ειναι αυτοι που ξαφνικα σταματουν τη συζητηση. Απλα δε ξαναποσταρουν ή και τη σβηνουν. Σε γραφουν δηλαδη κανονικα στα αντιδια τους. Και δυστυχως υπαρχουν πολλοι τετοιοι...
LLLEFTERIS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Γιατι να το αποδειξεις εσυ? Ας το αποδειξει αυτος. Και χερι με χερι να γινει συναλλαγη, μπορει μετα απο δυο μερες ο αλλος να πει οτι αυτο που πηρε δεν δουλευει. Μετα θα πρεπει να αποδειξεις το αντιθετο? Οι χειροτεροι ειναι αυτοι που ξαφνικα σταματουν τη συζητηση. Απλα δε ξαναποσταρουν ή και τη σβηνουν. Σε γραφουν δηλαδη κανονικα στα αντιδια τους. Και δυστυχως υπαρχουν πολλοι τετοιοι... Οταν δινεις η αγοραζεις κατι με συναντηση μπορεις να κανεις οσα τεστ θελεις και για οση ωρα θελεις γιατι ξερεις πως δεν εχεις καμια εγγυηση. Μιλαω παντα για κατι παλιο οπως μια μοναδα 10ετιας κλπ γιατι αν ειναι κατι καινουριο που εχει ακομα εγγυηση τοτε απλα κοιτας μην ειναι σπασμενο η να μην εχει μπει κατσταβιδι κοινως παραβιαση εγγυησης. Ειχα παρει ενα netbook για την γυναικα μου που οταν το πηρα δουλευε μια χαρα μεχρι υγεια σκληρου και θερμοκρασιες ειχα τσεκαρει και το βραδυ δεν αναβε. Δεν ενοχλησα καθολου αυτον που μου το πουλησε το εκανα βιδες και πουλησα τα ανταλλακτικα. Οταν αγοραζεις κατι παλιο και χωρις εγγυηση εχει και το ρισκο του. Χαλασε ετυχε να χαλασει στα χερια μου; ας προσεχα, ηταν προβληματικο και δεν το ειδα; παλι ας προσεχα. Γενικα το μεταχειρισμενο ειναι ρισκο αλλα η κριση μας εχει κανει να καταφευγουμε σε αυτη την λυση. Επειδη ασχολουμε με τους υπολογιστες απο τα 14 και σημερα εκλεισα τα 44 δηλαδη 30 χρονια οταν με ρωτανε φιλοι τι μεταχειρισμενο να παρω laptop η desktop η απαντηση μου ειναι καταφατικα desktop γιατι αφου θα παρεις που θα παρεις το ρισκο για μεταχειρισμενο τοτε καλυτερα η πιθανη ζημια να σου ερθει ποιο φθηνα οπως παραδειγμα να καει η μητρικη.
iordanis77 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Για αλλο πραγμα μιλουσαμε φιλε μου... Πως αν η αλλη πλευρα ειναι κακοβουλη μπορει σε καθε περιπτωση να δημιουργησει προβληματα.
LLLEFTERIS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Για αλλο πραγμα μιλουσαμε φιλε μου... Πως αν η αλλη πλευρα ειναι κακοβουλη μπορει σε καθε περιπτωση να δημιουργησει προβληματα. Μου ετυχε και αυτο αλλα οταν πηγε να μου κανει καταγγελια ολοι στην αλλη "πλευρα" ειπαν: Το τσεκαρες οταν το πηρες δουλευε; αν ναι τοτε απλα ετυχε να πεθανει στα χερια σου. Ηταν ενα laptop ουτε εγω μπορω να αποδειξω οτι το χαλασε αυτος (το ανοιξε να το καθαρισει και κατι του πηγε στραβα η του επεσε ενα ποτηρι νερο κλπ) ουτε αυτος οτι εγω του πουλησα κατι προβληματικο και ειδικα εις γνωση μου. Φυσικα αν ημουν ανθρωπος που πουλαει χαλασμενα δεν θα ειχα πανω απο 200 θετικες και καμια ουδετερη η αρνητικη αξιολογηση.
iordanis77 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Φυσικα αν ημουν ανθρωπος που πουλαει χαλασμενα δεν θα ειχα πανω απο 200 θετικες και καμια ουδετερη η αρνητικη αξιολογηση. Καποιος που δεν τυχαινει να εχει 200 θετικες διοτι δεν εχει κανει ακομα 200 συναλλαγες, σημαινει οτι ειναι αναξιοπιστος? Αν συμβει καποιο κολλημα σε συναλλαγη αυτοματως θα θεωρηθει ο φταιχτης και ο εχων το αδικο?
LLLEFTERIS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Καποιος που δεν τυχαινει να εχει 200 θετικες διοτι δεν εχει κανει ακομα 200 συναλλαγες, σημαινει οτι ειναι αναξιοπιστος? Αν συμβει καποιο κολλημα σε συναλλαγη αυτοματως θα θεωρηθει ο φταιχτης και ο εχων το αδικο? Οπως σου ειπα το να αγορασεις κατι μεταχειρισμενο ειναι ρισκο η απο καποιον που εχει 0-5 θετικες η απο μενα που εχω 200 η απο τον ιδιο σου τον αδερφο. Οι παλιοι εδω μεσα και ειδικα αυτοι που κοιτανε και τις αγγελιες εχουν σταμπαρει του απατεωνες ασχετα αν ενα προφιλ τους κανουν ban τρια φτιαχνουν. Αλλα και παλι και εγω την πατησα, πηρα μοναδα που η μητρικη ειχε φαει ψησιμο στον φουρνο με πατατες. 1
~Palpatin~ Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Οταν δινεις η αγοραζεις κατι με συναντηση μπορεις να κανεις οσα τεστ θελεις και για οση ωρα θελεις γιατι ξερεις πως δεν εχεις καμια εγγυηση. Μιλαω παντα για κατι παλιο οπως μια μοναδα 10ετιας κλπ γιατι αν ειναι κατι καινουριο που εχει ακομα εγγυηση τοτε απλα κοιτας μην ειναι σπασμενο η να μην εχει μπει κατσταβιδι κοινως παραβιαση εγγυησης. Επειδη ασχολουμε με τους υπολογιστες απο τα 14 και σημερα εκλεισα τα 44 δηλαδη 30 χρονια οταν με ρωτανε φιλοι τι μεταχειρισμενο να παρω laptop η desktop η απαντηση μου ειναι καταφατικα desktop γιατι αφου θα παρεις που θα παρεις το ρισκο για μεταχειρισμενο τοτε καλυτερα η πιθανη ζημια να σου ερθει ποιο φθηνα οπως παραδειγμα να καει η μητρικη. Χρόνια πολλά λοιπόν. Ontopic, εγώ προσωπικά ζαλίζω κάθε πιθανό αγοραστή με το τι τεστ θελει να κάνω, αν μου πει "δεν είναι απαραίτητο" επιμένω και λέω εγώ (πχ σε pc που έδωσα πρόσφατα έτρεξε Cinebench-Prime95-3dMark κτλ). Ετσι είμαι πάντα καλυμμένος. Το ίδιο απαιτώ και εγώ απο κάθε πωλητή όταν μου πουλάει κάτι. Αυτό θα πρέπει να το καθιερώσουμε σε κάθε συναλλαγή και αν κάποιος μας τα μασάει, παμε στον επόμενο. Δεν είναι χάπια που αν δεν τα πάρουμε θα πεθάνουμε 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα