Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε χτυπαει κανεις γυναικα για να το παιξει μαγκας και δυνατος, αλλα προκαλουν κ αυτες και ειναι φυσικη αντιδραση αναλογα πως αντιδρα κανεις οταν τον νευριασουν

Καταλαβαίνεις ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορώ και γω να δικαιολογήσω ότι σε έδειρα επειδή μου είπες "να σου πω ρε" έτσι;

Με προκάλεσες, νευρίασα, ήταν η φυσική μου αντίδραση. Σε καμία περίπτωση δε φταίει το ότι είμαι πίθηκος και όταν δω τα δύσκολα η μόνη αντίδραση που ξέρω είναι η σφαλιάρα.

• Like 2
Δημοσ.

δεν μπορώ να πω οτι δεν έχω νιώσει κι εγώ την ανάγκη να σηκωσω χέρι σε ανθρώπους, σε τέτοιο βαθμό νιώθω να με έχουν νευριάσει με αυτά που λένε, αλλά δεν το κάνεις αυτό,

απλά δεν το κάνεις

Δημοσ.

Διαβάζοντας στη "σχεδία" του Δεκεμβρίου το συγκεκριμένο θέμα, σκέφτηκα να ρωτήσω τις απόψεις σας επι του θέματος γιατί θεωρώ ότι είναι συχνό φαινόμενο ένας άντρας να κακοποιείται απο τη γυναικα του. Έχω τύχει σε κανα δυο περιστατικά κι εχω, στην κυριολεξία αναγουλιάσει.

"τα ποσοστά των παντρεμένων αντρών που ανέφεραν οτι ειχαν πέσει θύματα φυσικής βίας (χαστούκι, κλωτσιά, γρατζουνίσματα, πέταγμα αντικειμένων, τραυματισμός, κλπ) χωρίς να έχουν επιτεθεί πρώτοι στο 34,7% (σχεδία))....

Εδώ πρέπει να πω οτι είχα δώσει κι εγώ μια φορά στη ζωή μου μια καρπαζιά σε κάποιον όταν κάποια στιγμή ένιωσα να μου χει σπάσει τόσο πολυ τα  νεύρα που το χέρι μου έφυγε αυτόματα και προσγειώθηκε στο σβέρκο του. Αμέσως συνειδητοποίησα τι είχα κάνει και ζήτησα συγγνώμη, αλλά συνέχισα να νιώθω απαίσια και αισθανόμουν ότι εκείνη τη στιγμή δεν απειχα πολύ απο αυτούς τους άντρες που κακοποιούν τις γυναίκες τους και που τόσο απεχθάνομαι. (In my defence: Αυτός μου ασκούσε ψυχολογική βια κι εγώ ανταπέδωσα με "χειρονακτική")

Υπάρχουν και πολλές γυναίκες οι οποίες ασκούν βία και κυρίως ψυχολογική βία στους άντρες τους κάτι το οποιο εινα ακόμα χειρότερο.

Το χω παθει κανα δυο φορες να σηκωσουν χερι(το ενα το επιασα στον αερα οποτε μαλλον δεν μετραει :P) αλλα γελασα απλα και ζητησα συγνωμη, εξαλλου και εγω φτανω τον αλλο στα ορια του μου το λενε συνεχεια.. :P  Ε οταν γινει αυτο κανω πισω γιατι καταλαβαινω οτι το παρατραβηξα και εγω.

Αυτο με την ψυχολογικη βια μου το λενε επισης αλλα δεν νομιζω οτι κανω κατι παραπανω απο το να ριχνω λαδι στη φωτια οταν ειναι εκνευρισμενος ο αλλος αλλα οκ αναγνωριζω οτι το παρατραβαω καμια φορα και μου αξιζει κανα χαστουκι. :P

Είναι ένα στάδιο πριν τον Bear Grylls στα φαγητά και δεν έχει πρόβλημα, άλλη ιδέα?

Ναι, DDoS το internet και δες τον να υποφερει με αγωνια. Αν μου πεις τωρα οτι δεν ειναι και τυπος του pc και δεν τον νοιαζει οκ δεν λειτουργει τιποτα απλα εχασες. :P

Δημοσ.

Θεωρώ ότι η ψυχολογική βία είναι χειρότερη απο την σωματική.Η ψυχολογική βία διαρκεί και "πονάει" περισσότερο.Οταν εγώ σε απειλώ ότι θα σε χτυπήσω,ακόμη και αν δεν το κάνω,σου προκαλώ εναν διαρκή ΦΟΒΟ.Η χειροδικία πονάει,αλλά οι λέξεις μαστιγώνουν.

• Like 1
Δημοσ.

Η βία δεν είναι μόνο σωματική και ψυχολογική. Έρχεται και από διακρίσεις απέναντι στο νόμο. Πχ. ποιος παίρνει την κηδεμονία των παιδιών  και τη διατροφή στα διαζύγια.

• Like 2
Δημοσ.

Μαγείρεψε του μπάμιες, αγγινάρες και όλα αυτά τα συμπαθητικά' φαγητά, θα τον πονέσει το ίδιο. :-D

κι αν του αρεσουν αυτα τα φαγητα;

Δημοσ.

Το χω παθει κανα δυο φορες να σηκωσουν χερι(το ενα το επιασα στον αερα οποτε μαλλον δεν μετραει :P) αλλα γελασα απλα και ζητησα συγνωμη, εξαλλου και εγω φτανω τον αλλο στα ορια του μου το λενε συνεχεια.. :P  Ε οταν γινει αυτο κανω πισω γιατι καταλαβαινω οτι το παρατραβηξα και εγω.

Αυτο με την ψυχολογικη βια μου το λενε επισης αλλα δεν νομιζω οτι κανω κατι παραπανω απο το να ριχνω λαδι στη φωτια οταν ειναι εκνευρισμενος ο αλλος αλλα οκ αναγνωριζω οτι το παρατραβαω καμια φορα και μου αξιζει κανα χαστουκι. :P

Ναι, DDoS το internet και δες τον να υποφερει με αγωνια. Αν μου πεις τωρα οτι δεν ειναι και τυπος του pc και δεν τον νοιαζει οκ δεν λειτουργει τιποτα απλα εχασες. :P

πήγε η άλλη να σε χτυπήσει κι εσύ ζήτησες συγγνώμη;

γιατι; επειδή ένιωσες οτι την νευρίασες στο επακρο;

το βιντεακι που είχα βάλει by the way το είδε κανένας;

φαίνεται καθαρά εκεί πως συμπεριφέρονται κάποιες στον άντρα τους

δεν ειναι οτι πονάει, είναι το πόσο σιχαμερή ειναι αυτή η συμπεριφορά και αναγκαστικά κάνει και τον άλλον χώρις τη θέλησή του να συμμετάσχει σ'αυτήν την σιχαμερή συμπεριφορά.

Δεν ξερω αν γίνομαι κατανοητή αλλά εγω αυτό νιωθω κάθε φορά που μαλωνω με τον άλλον ότι όσο κι αν προσπαθώ να το αποφυγω ο άλλος με κάνει συνένοχη σε μια κατάσταση και σε μια συμπεριφορά που με αηδιάζει.

Θυμάμαι μια μέρα, κάποιος βλάκας, που μάλλον εβλεπε πολύ τηλεόραση, προφανώς νομίζοντας οτι θα δημιουγήσει σασπένς, ήρθε, καθώς διαφωνούσαμε για κάτι, ντεμέκ θυμωμένος και με έσπρωξε πάνω στο κρεβάτι. Φυσικα έγινα πυρ και μανία και δεν το βρήκα και καθόλου χαριτωμένο ή οποιοδήποτε άλλο κλίμα ήθελε αυτός να δημιουργήσει εκείνη τη στιγμή. Ούτως ή άλλως οι fake καταστάσεις απλά με  ξενερώνουν. Όπως και να χει, αναγκάστηκα κι εγώ να το κλοτσησω και τελος πάντων δημιουργηθηκε μια ηλίθια κατάσταση που ένιωθα οτι δε μου ταιριάζει κι ομως παρόλαυτα ο άλλος με είχε τραβήξει σ'αυτήν με τη βία.

Τώρα το θυμήθηκα πάλι και συγχύστηκα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Μου κανει εντυπωση παντως το οτι καποιος μπορει να συνεχισει να μενει σε μια τετοια σχεση. Θελω να πω, μολις οσμιστεις το τι παιζει την κανεις με ελαφρα πηδηματακια, προφανως για λογους αξιοπρεπειας. 

Δηλαδη αντε και η συγυζος σου σου κανει τρελο mental και physical abuse. Εσυ το δεχεσαι γιατι? Για να μη σε αφησει στους πεντε δρομους ατιμασμενο και χωρις λεφτα ξερωγω?

Το ιδιο και για τις γυναικες βεβαια, αν και εκει ισως ειναι πιο δυσκολο καθαρα απο θεμα δυναμης και φοβου για τη σωματικη ακεραιοτητα. Που και παλι, δε νομιζω καποιος να γινει over abusive κατευθειαν, λογικα ανεβαινει επιπεδα βιας σταδιακα, οσο το θυμα το συγχωρει, οποτε στην αρχη ειναι που πρεπει να σουταριστει.

Μιλαω βεβαια με δεδομενο πως ειναι 2016 και ο περισσοτερος κοσμος εχει και καποιες εμπειριες παραπανω απο την γειτονια του 1960 φερ' ειπειν.

• Like 3
Δημοσ.

ναι ρε 'συ κι εγώ τσατίζομαι που εκεί επι τόπου δεν του είπα

"άντε και στο διάολο απο δω πέρα!!".

Αλλά η αλήθεια ειναι οτι σου παιρνει λίγο καιρό να συνειδητοποιήσεις τι στο καλό γίνεται. Φυσικά όταν μετά το συνειδητοποιείς αναρωτιέσαι πως και δεν το είχες καταλάβει νωρίτερα

Δημοσ.

Μου κανει εντυπωση παντως το οτι καποιος μπορει να συνεχισει να μενει σε μια τετοια σχεση. Θελω να πω, μολις οσμιστεις το τι παιζει την κανεις με ελαφρα πηδηματακια, προφανως για λογους αξιοπρεπειας. 

Δηλαδη αντε και η συγυζος σου σου κανει τρελο mental και physical abuse. Εσυ το δεχεσαι γιατι? Για να μη σε αφησει στους πεντε δρομους ατιμασμενο και χωρις λεφτα ξερωγω?

Το ιδιο και για τις γυναικες βεβαια, αν και εκει ισως ειναι πιο δυσκολο καθαρα απο θεμα δυναμης και φοβου για τη σωματικη ακεραιοτητα. Που και παλι βεβαια, δε νομιζω καποιος να γινει over abusive κατευθειαν, λογικα ανεβαινει επιπεδα βιας σταδιακα, οσο το θυμα το συγχωρει, οποτε στην αρχη ειναι που πρεπει να σουταριστει.

Μιλαω βεβαια με δεδομενο πως ειναι 2016 και ο περισσοτερος κοσμος εχει και καποιες εμπειριες παραπανω απο την γειτονια του 1960 φερ' ειπειν.

Συμφωνώ απολύτως σε όλα εκτός από αυτό που λες και θα ήθελα να προσθέσω κάτι.

Έχω δει άπειρες φορές γυναίκες που δέχονται βία και σωματική και ψυχολογική που αντί να το κυνηγήσουν με τα νόμιμα μέσα, κάθονται και τα τρώνε έτσι. 

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Γιατί ας μου εξηγήσει κάποιος; Όλες οι γυναίκες γουστάρουν να το παίζουν δυνατές γεμάτες αξιοπρέπει κτλ. αλλά όταν έρχεται η δύσκολη ανάγκη κάθονται στο ότι "Ε ναι μωρέ με αγαπάει είμαι σίγουρη και ας τρώω 8 κλωτσίδια την ημέρα και ας τον αφήνω να μου κατεβάζει όλες τις Χριστοπαναγίες, έτσι ρε γιατί με θέλει." Εγώ προσωπικά έχω υπάρξει σε σχέση στην οποία η κοπέλα μου ασκούσε έντονη ψυχολογική βία... Δεν κράτησε πάνω από 2 μέρες.

Βέβαια θα μου πείτε ότι υπάρχουν και οι ακραίες γυναίκες. Ο,τι και να της πεις εκείνες το παίρνουν ως προσβολή. Αυτές στα αρχίδια μου. Έτσι απλούστατα.

Δημοσ.

Έχω δει άπειρες φορές γυναίκες που δέχονται βία και σωματική και ψυχολογική που αντί να το κυνηγήσουν με τα νόμιμα μέσα, κάθονται και τα τρώνε έτσι. 

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Γιατί ας μου εξηγήσει κάποιος; Όλες οι γυναίκες γουστάρουν να το παίζουν δυνατές γεμάτες αξιοπρέπει κτλ. αλλά όταν έρχεται η δύσκολη ανάγκη κάθονται στο ότι "Ε ναι μωρέ με αγαπάει είμαι σίγουρη και ας τρώω 8 κλωτσίδια την ημέρα και ας τον αφήνω να μου κατεβάζει όλες τις Χριστοπαναγίες, έτσι ρε γιατί με θέλει." Εγώ προσωπικά έχω υπάρξει σε σχέση στην οποία η κοπέλα μου ασκούσε έντονη ψυχολογική βία... Δεν κράτησε πάνω από 2 μέρες.

Οικονομικη εξαρτηση

Φοβος για αντιποινα 

Αδιαφορα της πολιτειας-αδυναμια να την προστατεψει ουσιαστικα - κοινωνια υπερσυντηρητικη (του κωλου δηλαδη )

Μερικοι λογοι

Δημοσ.

κι αν του αρεσουν αυτα τα φαγητα;

Άντρας που τρώει οικειοθελώς μπάμιες, αντέχει οποιαδήποτε μορφή και επίπεδο κακοποίησης.

• Like 6
Δημοσ.

Οικονομικη εξαρτηση

Φοβος για αντιποινα 

Αδιαφορα της πολιτειας-αδυναμια να την προστατεψει ουσιαστικα - κοινωνια υπερσυντηρητικη (του κωλου δηλαδη )

Μερικοι λογοι

Ωραία κάτσε και τρώγε εσύ κλωτσίδια γιατί φοβάσαι να κάνεις καλύτερη ζωή.

Αν πραγματικά θες να ξεφύγεις από κάποιον που σε βασανίζει, θα το κάνεις.

BTW: Τι εννοείς φόβος για αντίποινα; Εγώ θα κλείσω τον άντρα που με σκοτώνει στην φυλακή, εγώ πάλι θα φοβάμαι μην με σκοτώσει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...