Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ακομα μεγαλυτερη ξεφτιλα να χρησιμοποιεις τα παιδια σαν οπλο , να τα στρεφεις εναντιον του αλλου.

Επισης μπορει να εισαι ο κακοποιημενος γιος , το οποιο θα εχει φυσικα αντικτυπο στις σχεσεις σου , με το ενα η αλλο τροπο

• Like 3
  • Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τη λογική σου, αλλά πιστεύω ότι υποτιμάς τις διαφορές σε μυική μάζα και αερόβια αντοχή των αντρών και των γυναικών. Ακόμη και μία γυναίκα που έχει εκπαιδευτεί σε σοβαρές πολεμικές τέχνες πχ BJJ, θα ζοριστεί πολύ άσχημα με έναν μέσο άντρα που θέλει να της κάνει κακό. 

Επίσης οι τεχνικές αυτοάμυνας που μαθαίνουν στις περισσότερες σχολές, ειδικά στις υποτιθέμενες "παραδοσιακές", είναι για τα πανηγύρια, και για τους άντρες και για τις γυναίκες.

Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν πολλοί σκιτζήδες που τους νοιάζει μόνο η κονόμα... ειδικά στην Δύση.

Πάντως αν δεις π.χ. τι κάνουν οι Shaolin, θα πεις ότι αυτό δεν γίνεται βάσει της μυικής τους δύναμης/σωματικής διάπλασης.

Εμ έλα όμως που με την δύναμη της θέλησης καταφέρνουν το ακατόρθωτο... οι βιολογικές διαφορές είναι δεδομένες σε όλα τα είδη, όμως μην υποτιμάς την δύναμη του μυαλού.

Δημοσ.

Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν πολλοί σκιτζήδες που τους νοιάζει μόνο η κονόμα... ειδικά στην Δύση.

Πάντως αν δεις π.χ. τι κάνουν οι Shaolin, θα πεις ότι αυτό δεν γίνεται βάσει της μυικής τους δύναμης/σωματικής διάπλασης.

Εμ έλα όμως που με την δύναμη της θέλησης καταφέρνουν το ακατόρθωτο... οι βιολογικές διαφορές είναι δεδομένες σε όλα τα είδη, όμως μην υποτιμάς την δύναμη του μυαλού.

Για να μη βγούμε εντελώς off topic, να σημειώσω ότι διαφωνώ σε αυτό που λες για τους Σαολίν καθώς οτιδήποτε έχω δει να κάνουν είναι 100% αποτέλεσμα προπόνησης και αθλητικής ικανότητας. Απλά άμα ξεκινήσουμε την συζήτηση για "εσωτερική δύναμη" και τα σχετικά εδώ μέσα θα ξεφύγουμε. :D 

Δημοσ.

Στα videos με τα πειράματα κανείς δεν παρεμβαίνει όταν τις τρώει ο άντρας γιατί απλά κανείς δε θέλει να τα βάλλει με μια γυναίκα.

Ο λόγος είναι ότι όλοι θα πλακώσουν εκείνον μετά.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν σηκώνουμε ποτέ και για κανέναν λόγο χέρι σε γυναίκα!

Άντρες είμαστε..

Αυτοί που χτυπάνε γυναίκες ( ή μικρά παιδιά, γέρους, αδέσποτα, τους αδύναμους δηλαδή) είναι συνήθως μισή σταλιά ανθρωπάκια με έντονα ψυχικά τραύματα, στο σχολείο τους είχαν στην φάπα, η εφηβεία τους ήταν ένα δράμα και το κόμπλεξ τους απύθμενο!

Μακριά από τέτοιους ανθρώπους..

• Like 5
Δημοσ.

Διαβάζοντας στη "σχεδία" του Δεκεμβρίου το συγκεκριμένο θέμα, σκέφτηκα να ρωτήσω τις απόψεις σας επι του θέματος γιατί θεωρώ ότι είναι συχνό φαινόμενο ένας άντρας να κακοποιείται απο τη γυναικα του. Έχω τύχει σε κανα δυο περιστατικά κι εχω, στην κυριολεξία αναγουλιάσει.

"τα ποσοστά των παντρεμένων αντρών που ανέφεραν οτι ειχαν πέσει θύματα φυσικής βίας (χαστούκι, κλωτσιά, γρατζουνίσματα, πέταγμα αντικειμένων, τραυματισμός, κλπ) χωρίς να έχουν επιτεθεί πρώτοι στο 34,7% (σχεδία))....

Εδώ πρέπει να πω οτι είχα δώσει κι εγώ μια φορά στη ζωή μου μια καρπαζιά σε κάποιον όταν κάποια στιγμή ένιωσα να μου χει σπάσει τόσο πολυ τα νεύρα που το χέρι μου έφυγε αυτόματα και προσγειώθηκε στο σβέρκο του. Αμέσως συνειδητοποίησα τι είχα κάνει και ζήτησα συγγνώμη, αλλά συνέχισα να νιώθω απαίσια και αισθανόμουν ότι εκείνη τη στιγμή δεν απειχα πολύ απο αυτούς τους άντρες που κακοποιούν τις γυναίκες τους και που τόσο απεχθάνομαι. (In my defence: Αυτός μου ασκούσε ψυχολογική βια κι εγώ ανταπέδωσα με "χειρονακτική")

Υπάρχουν και πολλές γυναίκες οι οποίες ασκούν βία και κυρίως ψυχολογική βία στους άντρες τους κάτι το οποιο εινα ακόμα χειρότερο.

https://www.youtube.com/watch?v=kuZ4EWIIwn4

Μάλλον δεν εχεις δει την xena να βιάζει κάθε βράδυ τον crixus γιαυτό τα λες αυτά.

• Like 2
Δημοσ.

Άντρες είμαστε..

Αυτοί που χτυπάνε γυναίκες ( ή μικρά παιδιά, γέρους, αδέσποτα, τους αδύναμους δηλαδή) είναι συνήθως μισή σταλιά ανθρωπάκια με έντονα ψυχικά τραύματα, στο σχολείο τους είχαν στην φάπα, η εφηβεία τους ήταν ένα δράμα και το κόμπλεξ τους απύθμενο!

ο μέσος Έλληνας πληρεί μια προϋπόθεση τουλάχιστον , κυρίως στην κακοποίηση του παιδιού του , κάτι που θεωρείται στάνταρντ και φυσιολογικό ανάμεσα στους γονείς. 

• Like 1
Δημοσ.

Άντρες είμαστε..

Εμενα αν με βαραγε γυναικα εγω θα ανταπεδιδα,τουλαχιστον ενα χαστουκι γιατι δεν ειμαστε και μλκες να καθομαστε να τις τρωμε και να λεμε και ευχαριστω.Για μικρα παιδια δν το συζητω,ουτε για γερους εκτος αν τους εχει λασκαρει και κρατανε καμια καραμπινα/μαχαιρι και πρεπει να αμυνθω.Για αδεσποτα εγω προσωπικα εχω βαρεσει αδεσποτο που εχει επιτεθει οποτε δεν καταλαβαινω γιατι οχι.Γενικα οποιος ειναι αποδεκτης βιας απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ και δεν αντιδραει ειναι αξιος της μοιρας του-κοινως χαλβας.

• Like 2
Δημοσ.

Εμένα αν προσπαθούσε να με χτυπήσει γυναίκα θα της έπιανα το χέρι και δεν θα μπορούσε να το κουνήσει ούτε μισό χιλιοστό!

Οπότε χαλβάς κατα την άποψη μου είσαι εσύ ~( μην παρεξηγηθείς, εσύ = όποιος χτυπάει γυναίκα)~ που σε χτύπησε γυναίκα και ανταπέδωσες λοιπόν! Άνιση η μάχη φίλε,δεν νομίζεις?

Όσο για τα αδέσποτα εννοούσα αυτούς που τα χτυπάνε χωρίς λόγο και όχι αυτούς που μπορεί να τα χτυπήσουν στην προσπάθεια τους να σωθούν, Οκ και τα αυτονόητα θα εξηγώ!

• Like 2
Δημοσ.

ο μέσος Έλληνας πληρεί μια προϋπόθεση τουλάχιστον , κυρίως στην κακοποίηση του παιδιού του , κάτι που θεωρείται στάνταρντ και φυσιολογικό ανάμεσα στους γονείς. 

Οι αδιάκριτοι, πιεστικοί, υπερπροστατευτικοί γονείς - γνωστοί και ως γονείς ελικόπτερα - δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αν και σίγουρα στην Ελλάδα είμαστε από τους πρώτους σε αυτό όπως και σε άλλα αρνητικά (παχυσαρκία, κάπνισμα). Τα παιδιά πάντως κακοποιούνται εξίσου και από δασκάλους, καθηγητές και εργοδότες. Προφανώς η κακοποίηση είναι συνήθως ψυχολογική. 

• Like 2
Δημοσ.

Οι αδιάκριτοι, πιεστικοί, υπερπροστατευτικοί γονείς - γνωστοί και ως γονείς ελικόπτερα - δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αν και σίγουρα στην Ελλάδα είμαστε από τους πρώτους σε αυτό όπως και σε άλλα αρνητικά (παχυσαρκία, κάπνισμα). Τα παιδιά πάντως κακοποιούνται εξίσου και από δασκάλους, καθηγητές και εργοδότες. Προφανώς η κακοποίηση είναι συνήθως ψυχολογική. 

ε δεν γνωρίζω για άλλες χώρες αλλα εδώ το ξύλο ιδικά σε παιδική ηλικία είναι αποδεκτό μέσο διαπαιδαγώγησης μεταξύ της πλειοψηφίας των Ελλήνων γονέων. Αν και οι δικοί μου δεν με χτυπούσαν ποτέ (εξαίρεση μια φορά που μ έδωσε μια στον κώλο η μάνα μου επειδή είχα κάνει κάτι ακραίο και έβαλα τα γέλια) όποτε ακούω ή βλέπω να χτυπάνε πιτσιρίκι τσιτώνω άσχημα . Μια γειτόνισσα μου το έκανε όταν είχαν πρωτοέρθει στην γειτονιά και ήμουν τσαντισμένος για άλλο λόγο , την ακούω να βαράει το παιδί της και να κάνει σαν ψυχοπαθής ,

φλιπάρω κ εγώ κ της φωνάζω "γαμώ την π@ν@γί@ μεσημεριάτικα ζέστη και γ@μημένη βαβούρα , συνέχισε κ σε λίγο θα είσαι εσύ αυτή που θα φωνάζεις" .

Απο τότε δεν άκουσα τίποτα και γενικά φάνηκε να coolαρε κάπως. Και τι σύμπτωση με το θέμα , έχω την υποψία που κακοποιούσε και τον άντρα της , έστω ψυχολογικά , άπειρα βρισίδια και συμπεριφορά γάματα και ο τύπος φαινόταν ήσυχο ανθρωπάκι , πολυ passive. 

• Like 1
Δημοσ.

Ε καλά κόψε κάτι. Από πού προκύπτει αυτό;

Εμενα αν με βαραγε γυναικα εγω θα ανταπεδιδα,τουλαχιστον ενα χαστουκι γιατι δεν ειμαστε και μλκες να καθομαστε να τις τρωμε και να λεμε και ευχαριστω.Για μικρα παιδια δν το συζητω,ουτε για γερους εκτος αν τους εχει λασκαρει και κρατανε καμια καραμπινα/μαχαιρι και πρεπει να αμυνθω.Για αδεσποτα εγω προσωπικα εχω βαρεσει αδεσποτο που εχει επιτεθει οποτε δεν καταλαβαινω γιατι οχι.Γενικα οποιος ειναι αποδεκτης βιας απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ και δεν αντιδραει ειναι αξιος της μοιρας του-κοινως χαλβας.

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις το οξύμωρο σ' αυτό που λές. Από τη μία από οποιονδήποτε αν δεν αντιδράσεις είσαι χαλβάς, από την άλλη παιδιά και γέρους δε χτυπάμε. Γιατί έτσι; Κι αν εξαιρούνται τα παιδιά και οι γέροι, γιατί δεν εξαιρούνται οι γυναίκες; Ποιά ακριβώς είναι η διαφορά ανάμεσά τους;

Θα πιθανολογήσω επειδή δεν αντέχω να μη το πω: μήπως η διαφορά είναι ότι τα παιδιά και τους γέρους τους έχεις γραμμένους αν θες ενώ με τις γυναίκες (ειδικά αυτές που είναι σε στενό κύκλο για να μπορούν να συμμετέχουν στη φάση και να σε χτυπήσουν) έχεις "ανοιχτούς λογαριασμούς", δηλαδή το ξεκαθάρισμα του ποιός έχει το πάνω χέρι;

Δημοσ.

Γυναίκα χτυπάει άνδρα. Κοινωνία κράζει άνδρα.

Άνδρας χτυπάει γυναίκα. Κοινωνία κράζει άνδρα.

Το καλύτερο που έχει να κάνει ένας άνδρας όταν βλέπει ότι η σύντροφός του τον "προκαλεί" να τη χτυπήσει για να αποκτήσει αυτομάτως το "δίκαιο της κακοποιημένης", είναι να μην πέσει σε καμία περίπτωση στην παγίδα. Υπάρχουν και άλλο τρόποι να περάσει τις θέσεις του και να κάνει απολύτως κατανοητό ότι δεν ανέχεται τη βία από τη σύντροφό του και ότι το γεγονός ότι δεν ανταποδίδει, δεν σημαίνει αδυναμία. Φυσικά, όλα αυτά πρέπει να γίνονται με το πρώτο κιόλας κρούσμα, όχι μετά από μήνες, όχι μετά από χρόνια, όχι μετά από πολλές ευκαιρίες που ποτέ δε ζητήθηκαν αλλά χαρίστηκαν από τον ίδιο.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...