Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν το ρισκαρεις και παρεις παραπανω και σε ψαξουν τη γινεται; τα κλες τα λεφτα η τα περνεις με καποιον τροπο στην επιστροφη;

Δημοσ.

οπως και να'χει, ο Maus εγραψε αυτο που ισχυει βαση νομου. 2 χιλιαρικα ειναι το οριο. τωρα τι γινεται αν σε πιασουν με παραπανω χρηματα δε ξερω

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Την επόμενη βδομάδα έχω προγραμματισμένη πτήση για Κύπρο.. Θα ήθελα να ρωτήσω μέχρι πόσα χρήματα μπορώ να κουβαλάω πάνω μου για να μην έχω πρόβλημα στο αεροδρόμιο και στους ελέγχους γενικότερα; Έχω ακούσει πως για ποσά άνω των 10.000 ευρώ χρειάζεται δήλωση στο αεροδρόμιο. Για λιγότερα; Της τάξης των 2.000-3.000 ευρώ;

Χεχ, βγάζουμε τα λεφτά από το πλακάκι και τα πάμε Κύπρο τώρα; :P

Ο κουρεμένος το κούρεμα δεν το φοβάται.
Δημοσ.

Αν ο σκοπος του ταξιδιου ειναι αναψυχη και ειδικα οταν προκειται για χωρα της Ευρωζωνης, ειναι αχρηστο το να κουβαλας ενα μεγαλο ποσο πανω σου

• Like 2
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Με την εισαγωγη ρευστου ξερετε τι παιζει; Ειμαι ναυτης σε tanker κ ειναι η πρωτη φορα που μπαρκαρω απο τοτε που εφαρμοστηκαν τα cc κ σε λιγο διαστημα γυρναω κ εχω ολη μου την μισθοδοσια στο χερι..(15+) θα υπαρξει καποιο προβλημα στο αεροδρομιο, υπαρχει καμια πιθανοτητα κατασχεσης σε περιπτωση ελεγχου;

• Like 1
Δημοσ.

Με την εισαγωγη ρευστου ξερετε τι παιζει; Ειμαι ναυτης σε tanker κ ειναι η πρωτη φορα που μπαρκαρω απο τοτε που εφαρμοστηκαν τα cc κ σε λιγο διαστημα γυρναω κ εχω ολη μου την μισθοδοσια στο χερι..(15+) θα υπαρξει καποιο προβλημα στο αεροδρομιο, υπαρχει καμια πιθανοτητα κατασχεσης σε περιπτωση ελεγχου;

Tα cc είναι για την έξοδο από τη χώρα

Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, άσε που για να σε ψάξουν πρέπει να είσαι πολύ-πολύ-πολύ "τυχερός"

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με αυτό το θέμα. Μου είπαν ότι αν και το όριο πλέον είναι 2.000€, εάν έχεις στην κατοχή σου άδεια παραμονής της χώρας στην οποία ταξιδεύεις τότε μπορείς να μεταφέρεις μέχρι 10.000€. Γνωρίζει κανείς αν ισχύει αυτό? Ευχαριστώ!

Δημοσ.

To ποσό είναι 10.000 ευρώ ή το ισόποσο σε άλλο νόμισμα. Αλλά νομίζω ότι γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι μεγαλύτερο. Αλλά γιατί δεν τα μεταφέρεις με κατάθεση (ή κάποιο μέρος του)? Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι τρόποι. Π.χ. ανοίγεις λογαριασμό σε μια χώρα, καταθέτεις το ποσό και με την κάρτα ή ανάληψη τα παίρνεις στην ελλάδα.

Δημοσ.

Μέχρι 2000 χωρίς εξαιρέσεις.

Μην παραπληροφορειτε τον κοσμο αν δεν εχετε ιδεα για τι πραγμα μιλατε.

Σε περιπτωση που καποιος ταξιδευει σε χωρα του εξωτερικου στην οποια ειναι μονιμος κατοικος (πρεπει να εχει σχετικα εγγραφα στο αεροδρομιο σε περιπτωση που τον σταματησουν), δεν ισχυει το οριο των 2.000.

Συγκεκριμενα δεν υπαρχει κανενα οριο σε αυτην την περιπτωση (ουτε 10.000 ευρω). Δικαιουται να μεταφερει ΟΣΑ μετρητα επιθυμει.

To ποσό είναι 10.000 ευρώ ή το ισόποσο σε άλλο νόμισμα. Αλλά νομίζω ότι γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι μεγαλύτερο. Αλλά γιατί δεν τα μεταφέρεις με κατάθεση (ή κάποιο μέρος του)? Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι τρόποι. Π.χ. ανοίγεις λογαριασμό σε μια χώρα, καταθέτεις το ποσό και με την κάρτα ή ανάληψη τα παίρνεις στην ελλάδα.

Με εμβασμα απο ελληνικο λογαριασμο προς ξενο (πχ στη χωρα που εισαι μονιμος κατοικος), μπορεις να μεταφερεις εως 1000/μηνα. Οχι ιδιαιτερα αποδοτικη μεθοδος αν εχεις ηδη το ποσο διαθεσιμο σε μετρητα εντος ελληνικων συνορων. Συν οτι πεφτει και εξτρα χρεωση σε καθε εμβασμα.

Επισης αν κανεις αυτο που λες με τις καρτες αναληψης, υπαρχει χρεωση ανα αναληψη. Ουτε κι αυτο ειναι ιδιαιτερα αποδοτικο και συμφερον. Εξαλλου ειναι δυσκολο να αντιμετωπισει προβλημα ρευστοτητας εντος Ελλαδας ενας πολιτης, καθως το εβδομαδιαιο οριο αναληψης καλυπτει την πλειοψηφια των φυσικων προσωπων.

Το νοημα μεταφορας χρηματων στο εξωτερικο ειναι προφανως αλλο (μιλαω παντα για νομιμες περιπτωσεις κι οχι φοροδιαφυγες κλπ).

Δημοσ.

Μην κάνετε την κουταμάρα να τα έχετε πάνω σας. Στο carry on να τα βάζετε στο οποίο φυσικά δεν έχουμε τίποτα μεταλλικό ή υγρό για να μην κινήσεις υποψίες ψαξίματος. Επίσης ακόμη και αν δεν χτυπήσει το arch τίποτε, μπορεί να σου πει να σε ψάξει (pat down) οπότε την πάτησες.

Προχώρα, να έχεις τα pay εύκαιρα. Δεν χρειάζεται να τους πεις, αλλά αν προκύψει θέμα. Έχε τα στην τσάντα σε 2 φακέλους;)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δεν νομιζω να εχεις προβλημα. Αλλα ειναι πανω απο 10k οπότε ποτε δεν ξερεις. Με εχουν σταματησει προσωπικα δυο φορες. Τη μια η διωξη ναρκωτικων κ την αλλη ο τελώνης. Προχωρα, εφοσον δεν εχεις αλλη λυση κ ξεπερασες τα 10k αλλα προς Θεου μην καρφωνεσαι στο αεροδρομιο γιατι οι περισσότεροι ναυτικοι κανουν μπαμ απο μακρια κ αν ειναι ξυπνιος ο τελωνης μπορεί να σε τσιμπησει.

Δεν νομιζω να εχεις προβλημα. Αλλα ειναι πανω απο 10k οπότε ποτε δεν ξερεις. Με εχουν σταματησει προσωπικα δυο φορες. Τη μια η διωξη ναρκωτικων κ την αλλη ο τελώνης. Προχωρα, εφοσον δεν εχεις αλλη λυση κ ξεπερασες τα 10k αλλα προς Θεου μην καρφωνεσαι στο αεροδρομιο γιατι οι περισσότεροι ναυτικοι κανουν μπαμ απο μακρια κ αν ειναι ξυπνιος ο τελωνης μπορεί να σε τσιμπησει.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μιας και έπεσα στο νήμα . με πτήσεις εσωτερικού εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν τα ίδια όρια; ή κουβαλάμε όσο ποσό θέλουμε ;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

https://www.aia.gr/el/traveler/travellers-info/customs-control

Δηλωση Συναλλαγματος (Αφιξεις)

Κάθε φυσικό πρόσωπο που εισέρχεται ή εξέρχεται από την ΕΕ (π.χ. οποιοσδήποτε ταξιδιώτης ή μέλος πληρώματος αεροσκάφους που εισέρχεται ή εξέρχεται από την ΕΕ μέσω αέρος, ξηράς ή θαλάσσης) και μεταφέρει ρευστά διαθέσιμα αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των €10.000 δηλώνει το ποσό αυτό στις αρμόδιες αρχές των κρατών μελών μέσω των οποίων εισέρχεται ή εξέρχεται στην ΕΕ.

Κατά την Άφιξή σας στο Αεροδρόμιο της Αθήνας και πριν βγείτε από το χώρο παραλαβής αποσκευών, πρέπει να προσέλθετε στο Τελωνείο για Δήλωση Συναλλάγματος.

Δηλωση Συναλλαγματος (Αναχωρησεις)

* Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18.7.2015 (ΦΕΚ Α’ 84) επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο νόμισμα έως του ποσού των ευρώ δύο χιλιάδων (2.000) ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό, με τις εξαιρέσεις που προβλέπονται σ’ αυτήν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...