theo23 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα. Την επόμενη βδομάδα έχω προγραμματισμένη πτήση για Κύπρο.. Θα ήθελα να ρωτήσω μέχρι πόσα χρήματα μπορώ να κουβαλάω πάνω μου για να μην έχω πρόβλημα στο αεροδρόμιο και στους ελέγχους γενικότερα; Έχω ακούσει πως για ποσά άνω των 10.000 ευρώ χρειάζεται δήλωση στο αεροδρόμιο. Για λιγότερα; Της τάξης των 2.000-3.000 ευρώ;
Iris_89 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Με βάση τελωνείου αεροδρομίου που μίλησα μου είπαν 2.000 το άτομο. Βέβαια κανείς δεν μας έκανε έλεγχο, οπότε δεν ξέρω τι παίζει.
vaggelouras Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Ελάχιστο όριο παιζει; Ταξιδεύω σε ενα μηνα, ελπιζω να μην γινει τιποτα που θα ειμαι με ενάμιση ευρω... 22
Apoll Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Ελάχιστο όριο παιζει; Ταξιδεύω σε ενα μηνα, ελπιζω να μην γινει τιποτα που θα ειμαι με ενάμιση ευρω... Χα, εγώ δεν κουβαλάω ρευστό ποτέ, ούτε στις διακοπές. ΑΤΜ υπάρχουν παντού, και η πλάκα είναι εν καιρό capital control το καλοκαίρι που είχε ημερίσιο όριο, πάω Δευτεριάτικα, βγάζω 300 ευρώ, με κοίταγαν λες και κατέβηκα από τον Άρη (γιατί Ελλάδα ακόμα και σήμερα να πληρώσεις με κάρτα είναι περίεργο )
groot Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα. Την επόμενη βδομάδα έχω προγραμματισμένη πτήση για Κύπρο.. Θα ήθελα να ρωτήσω μέχρι πόσα χρήματα μπορώ να κουβαλάω πάνω μου για να μην έχω πρόβλημα στο αεροδρόμιο και στους ελέγχους γενικότερα; Έχω ακούσει πως για ποσά άνω των 10.000 ευρώ χρειάζεται δήλωση στο αεροδρόμιο. Για λιγότερα; Της τάξης των 2.000-3.000 ευρώ; Αυτό για τα 10.000 ισχύει. Από εκεί και πέρα, παίζουν και τα cc στην Ελλάδα. Υποτίθεται ότι έχεις όριο 2000 ανά άτομο. Δηλαδή, εάν είστε μαζί 2 άτομα δικαιούστε συνολικά 4000€. Βέβαια, κανείς δεν σε ψάχνει (ή δεν μου έχει τύχει εμένα να δω ή να με ψάξουν).
Mau-Maus Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Πριν τα κοντρόλ το όριο ηταν 10.000e η ισόποσου σε ξένο νόμισμα ανα φυσικό πρόσωπο, σήμερα ειναι 2.000 ! Κάντε αυτο που λεει ο νομος και ο νόμος λεει πως μεταφορά περισσότερων από 2.000 ευρώ σε μετρητά , πρέπει να δηλωθούν στις τελωνειακές αρχές! 1
Κάβουρας Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 10+ πέρασα για την ναυτιλιακή όταν είχαμε τα cc συν τα δικα μου . Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται αν σε πιασουν γιατί και όταν με είχαν κάνει έλεγχο παλαιότερα απλώς τους είπα ότι έιμαι απο ναυτιλιακή.
Adon1s Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Πες εχω στην μεσα τσεπη του μπουφαν 10 500€. Ποιος θα ελεγξει τσεπη,πορτοφολι; Κανεις ποτε ουτε που με ρωτησε ποσα κουβαλαω. 1
Apoll Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα. Την επόμενη βδομάδα έχω προγραμματισμένη πτήση για Κύπρο.. Θα ήθελα να ρωτήσω μέχρι πόσα χρήματα μπορώ να κουβαλάω πάνω μου για να μην έχω πρόβλημα στο αεροδρόμιο και στους ελέγχους γενικότερα; Έχω ακούσει πως για ποσά άνω των 10.000 ευρώ χρειάζεται δήλωση στο αεροδρόμιο. Για λιγότερα; Της τάξης των 2.000-3.000 ευρώ; Χεχ, βγάζουμε τα λεφτά από το πλακάκι και τα πάμε Κύπρο τώρα;
Mau-Maus Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Αυτό για τα 10.000 ισχύει. Από εκεί και πέρα, παίζουν και τα cc στην Ελλάδα. Υποτίθεται ότι έχεις όριο 2000 ανά άτομο. Δηλαδή, εάν είστε μαζί 2 άτομα δικαιούστε συνολικά 4000€. Βέβαια, κανείς δεν σε ψάχνει (ή δεν μου έχει τύχει εμένα να δω ή να με ψάξουν). ο άνθρωπος ρώτησε τι ισχύει και όχι τι μπορεί να κάνει ο καθένας παράνομα! δεν υποτίθεται λοιπόν ., είναι νόμος του κράτους οτι μέχρι 2000 σε μετρητά μπορείτε να έχετε μαζι μας, πάνω απο δυο χιλιάρικα υποχρεούστε να τα δηλώσετε στις τελωνειακές αρχές ! 1
zio10 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Έχει τύχει σε κανέναν εδώ τέτοιος έλεγχος για μετρητά;
Mau-Maus Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 εχω φιλο αστυνομικό στο τμημα αεροδρομίου και κανει συχνά σωματικό έλεγχο ναι .. ομως το θεμα εοιναι αλλο ρε ζιο , ο άνθρωπος ρωτάει ξεκάθαρα 'πόσα να έχω μαζί μου για να μην έχω πρόβλημα' πες οτι ρισκάρεις αν θα σε ψάξουν η οχι, αλλα μην λες 'υποτίθεται το οριο ειναι 2000'
zio10 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 εχω φιλο αστυνομικό στο τμημα αεροδρομίου και κανει συχνά σωματικό έλεγχο ναι .. ομως το θεμα εοιναι αλλο ρε ζιο , πες οτι ρισκάρεις αν θα σε ψάξουν η οχι, αλλα μην λες οτι υποτίθεται το οριο ειναι 2000 ! Δίκιο έχεις, εγώ απλά από περιέργεια ρώτησα γιατί δεν έχει τύχει ποτέ ούτε σε μένα ούτε σε κάποιον γνωστό μου. 2
Silverage Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Αν τα βάλεις μεσα στο βρακί πάντως δεν νομίζω να τα βρούνε και με σωματικό έλεγχο. Πάντως μέχρι 2000 είναι το όριο, παραπάνω τα κρατάνε και κατασχέτουν τα μισά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις