Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για μένα η δύσκολη αναζήτηση για ρολόι έληξε από την κυκλοφορία του Apple watch απλώς περιμένω την δεύτερη έκδοση να είναι ολοκληρωμένο

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από την είδηση "μικρή εταιρεία χρησιμοποιεί κολοσσό για δωρεάν διαφήμιση" σε μπουρδολογια και μικροαστικοτητα

Τώρα, τα πιστεύεις αυτά που γραφείς ή απλά τα λες για να περάσει η ώρα; Δηλαδή ο ερευνητής, ο.καθηγητης, ο δάσκαλος γίνεται σεβαστός και καταξιωμένος από τα ρούχα που φοραει;;;

Να τονίσω το "Οφείλεις όμως να κατανοήσεις ότι υπάρχουν περιστάσεις στις οποίες δεν μπορείς να πας ντυμένος όπως θες. Πχ στο γάμο δεν μπορείς να πας ντυμένος με φόρμα. " όπως στον στρατό...

Ασε με τους γάμους ομως, καλά το πηγαινες. Δε παμε για τον γάμο πάμε να κοκορευτουμε για τη πραμάτεια μας.

Ειπες και ενα αλλο σωστο "Αν κάποιος χρεώνεται έτσι χωρίς να κατανοεί τις συνέπειες, τότε είναι άξιος της μοίρας του."

...χμμμ από τους απλούς πολίτες (καταναλωτικά δάνεια, διακοποδανεια,) μέχρι και κυβερνήσεις (ολυμπιακοί αγώνες) έτσι δούλευαν και είναι και πολλοί και είναι και αναμεσά μας. Και δε μιλάω για επιχειρήσεις που αναγκάζονται να δανείζονται για το εμπόρευμα.

Έχεις καταλάβει τελείως λάθος μερικά πράγματα που λέω. Για την ακρίβεια έχεις καταλάβει πολύ λάθος το λόγο για τον οποίο υπάρχουν dress code. Έχω καθηγητή στη σχολή που φοράει συνέχεια δύο διαφορετικά κοντομάνικα τα οποία είναι καταλερωμένα, βερμούδα και σανδάλι. Αυτό γίνεται ακόμη και τώρα μέσα στο χειμώνα. Περνάς δίπλα του και βρομάει. Αυτός όσο καλός και να είναι στη δουλειά του(για την ακρίβεια δεν είναι), όπως είναι φυσικό τον κοροϊδεύουν όλοι. Τον σεβασμό του τον έχει χάσει ακόμη κι από τους άλλους καθηγητές. Στον γάμο που ανέφερα και πας να αλλάξεις τα λεγόμενά μου, πρέπει να πας περιποιημένος ως προς σεβασμό στα πρόσωπα που παντρεύονται και σου έκαναν την τιμή να σε καλέσουν. Αλλιώς θα πήγαιναν όλοι με φόρμες σαν να άραζαν στον καναπέ. Αν κάποιοι πάνε για να επιδειχθούν, τότε είναι δικό τους πρόβλημα. Μην γενικεύεις όμως. Γενικότερα η επίσημη ενδυμασία υπάρχει στην ανθρωπότητα χιλιετίες. Οι λόγοι πάνω κάτω οι ίδιοι μέχρι σήμερα. Εσύ αν θέλεις, έχεις κάθε δικαίωμα να τους αμφισβήσεις. Και για να επανέλθουμε στο θέμα του ρολογιού γιατί αυτό είναι στην ουσία το θέμα μας, πέρα από την πρακτική εφαρμογή του να σου λέει την ώρα, είναι και μέρος μια επίσημης ενδυμασίας. Γι'αυτό άλλωστε υπάρχουν ρολόγια από 2-500000 ευρώ και με τόσα διαφορετικά σχέδια. Δε σε υποχρεώνει κανείς να το φορέσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Η εταιρία ΔΕΝ είναι στο χρηματιστήριο και, ευτυχώς, υπάρχουν και κάποιοι που ΔΕΝ πουλιούνται ακομη για όλα τα λεφτά του κόσμου. Άρα η Apple ΔΕΝ μπορεί να τους αγοράσει, παρόλο που εξαγοράζει τους πάντες.

"Αυτός ο πίνακας δεν πουλιέται κυριε! Μπορεί κάποτε να πουλήθηκε το μοντέλο, αλλά αυτός δεν πουλιέται"

Μ'αρέσει το quote reference!

• Like 3
Δημοσ.
Έχεις καταλάβει τελείως λάθος μερικά πράγματα που λέω. Για την ακρίβεια έχεις καταλάβει πολύ λάθος το λόγο για τον οποίο υπάρχουν dress code. Έχω καθηγητή στη σχολή που φοράει συνέχεια δύο διαφορετικά κοντομάνικα τα οποία είναι καταλερωμένα, βερμούδα και σανδάλι. Αυτό γίνεται ακόμη και τώρα μέσα στο χειμώνα. Περνάς δίπλα του και βρομάει. Αυτός όσο καλός και να είναι στη δουλειά του(για την ακρίβεια δεν είναι), όπως είναι φυσικό τον κοροϊδεύουν όλοι. Τον σεβασμό του τον έχει χάσει ακόμη κι από τους άλλους καθηγητές. 

Τι σχέση έχει το παράδειγμα ενός βρωμιάρη καθηγητή με το dress code ? 

Γενικότερα η επίσημη ενδυμασία υπάρχει στην ανθρωπότητα χιλιετίες. Οι λόγοι πάνω κάτω οι ίδιοι μέχρι σήμερα.

Ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι ; 

Και για να επανέλθουμε στο θέμα του ρολογιού γιατί αυτό είναι στην ουσία το θέμα μας, πέρα από την πρακτική εφαρμογή του να σου λέει την ώρα, είναι και μέρος μια επίσημης ενδυμασίας. Γι'αυτό άλλωστε υπάρχουν ρολόγια από 2-500000 ευρώ και με τόσα διαφορετικά σχέδια. Δε σε υποχρεώνει κανείς να το φορέσεις.

Πρακτική εφαρμογή σήμερα δεν έχει απολύτως καμία .Ο καθένας ας αγοράσει ότι γουστάρει αλλά το να λες ότι επειδή φοράς ένα ακριβό ρολόι έχεις περισσότερο κύρος είναι απλά για κλάματα φίλε μου.

• Like 1
Δημοσ.

και ετσι ανακαλυψαμε μια εταιρια που δεν τη ξερει ουτε η μανα της εκει στις μακρυνες αλπεις....

Νομίζω ότι αυτοί που έχουν τα φράγκα να πάρουν τέτοιο ρολόι την ξέρουν.

Με 24.900$ θα απαιτουσα από την εταιρεία να μου έχει έναν υπάλληλο από δίπλα για να μου κρατάει το ρολόι στον καρπό.

Μην σου πω να τον ρωτάω κιόλας "Τι ώρα είναι;" και αυτός να απαντάει του στιλ " Δώδεκα και τέταρτο. Κούκου."

Μπα, αυτός που μπορεί να τα σκάσει αυτά, απλά θα το πάρει γιατί δεν μπορώ εγώ κι εσύ να το πάρουμε.

Όπως θα πάρει και την τσάντα των 3 χιλιάδων ευρώ, και το πουκάμισο του πεντακοσάρικου και πάει λέγοντας.

Παρόλο που είναι μηχανικά θαύματα αυτά τα χειροποίητα ρολόγια, το πραγματικό κόστος τους δεν νομίζω ότι ξεπερνά το χιλιάρικο (εργατικά και υλικά).

• Like 2
Δημοσ.

Ετσι κορόιδευαν και τα quartz ρολόγια οι παραδοσιακοί ωρολογοποιοί και μετα έτρεχαν και δεν έφταναν.

Αν και πλεον εχουν καταφέρει να περάσουν το μηχανικό ρολόι ως σύμβολο στάτους και απέκτησαν ως διαχρονική αγορά το οικονομικά ανώτερο 1%.

• Like 1
Δημοσ.

με συγχωρεις πολυ βρε φιλε που δε σκοτωνω την τσεπη μου με μερικα 100ρικα για ενα ρολοι το οποιο στην πλειοψηφεια των περιπτωσεων ειναι καθαρα διακοσμητικο στοιχειο για να κανω μοστρα σε καποιους για να εχω και καλα την ψευδαισθηση του κοινωνικου status οτι ποιος ειμαι ενω αν ο περισσοτερος κοσμος ηταν πιο λιτος σε υλικα αγαθα ισως και να μην φταναμε σε κατασταση χρεωκοπιας, καταλαβες γιατι χρεωκοπησες? με συγχωρεις πολυ που δε σκεφτομαι σαν τον υπολοιπο κοσμο δεν θα το ξανακανω

τα καρτοτηλεφωνα ισως?

Και αγοράζει apple, για πρακτικούς και μόνο λόγους?

Τουλάχιστον ένα καλό ρολόι θα είναι εκεί και θα δουλεύει και μετά από 50χρόνια καθήμενα εκεί, σαν προϊόν εκλεπτυσμένης μηχανικής. Θα συνεχίζει να κάνει αυτό που είναι φτιαγμένο.

Το μπρικι το apple w. τι χρηστικότητα θα έχει τότε?

Καταρχάς θα υπάρχει?

Θα δουλεύει?

Όλα αυτά τα smart μπρικορόλογα ειναι μια μόδα για την κονομα. Στην ουσια αντί να κάνουν την ζωή σου πιο απλή και λειτουργική, της προσθέτουν φόρτο εργασιών τις περισσότερες φορές άχρηστο για τον μέσο άνθρωπο .

• Like 3
Δημοσ.

τα όμορφα πράγματα-αξεσουάρ κάνουν ποιο ενδιαφέρουσα την ζώη μας. Συμφωνώ και με αυτούς που γουστάρουν κλασσικό ρολόι-κόσμημα και με αυτούς που γουστάρουν τεχνολογικά γκατζετάκια. Περι ορέξεως ....

Υπάρχει βέβαια μια λεπτή γραμμή που όταν ξεπερνάς τις οικονομικές σου δυνατότητες για να πάρεις κάτι ακριβό για τα κυβικά σου , τότε αυτό είναι σκλαβιά και ανούσιο κυνήγι ενός στάτους που δεν διαθέτεις και δυστυχώς για εσένα το γνωρίζει και το περιβάλλον σου οπότε κοροϊδεύεις μόνο τον εαυτό σου.

• Like 1
Δημοσ.

τα όμορφα πράγματα-αξεσουάρ κάνουν ποιο ενδιαφέρουσα την ζώη μας. Συμφωνώ και με αυτούς που γουστάρουν κλασσικό ρολόι-κόσμημα και με αυτούς που γουστάρουν τεχνολογικά γκατζετάκια. Περι ορέξεως ....

Υπάρχει βέβαια μια λεπτή γραμμή που όταν ξεπερνάς τις οικονομικές σου δυνατότητες για να πάρεις κάτι ακριβό για τα κυβικά σου , τότε αυτό είναι σκλαβιά και ανούσιο κυνήγι ενός στάτους που δεν διαθέτεις και δυστυχώς για εσένα το γνωρίζει και το περιβάλλον σου οπότε κοροϊδεύεις μόνο τον εαυτό σου.

Το τελευταιο που λες, ισχύει και για ρολογια και για smartphones και για αυτοκίνητα κλπ. Κανείς όμως δεν αγοράζει ακριβως αυτό που χρειαζεται στα παντα.

Προσωπικά δεν μπορώ χωρίς ρολόι στο χέρι. Δεν πηγαίνω στην δουλεια με κουστούμι, ούτε φοράω με την φόρμα το Seiko που μου εδωσε ο πατερας μου όταν εγινα 18. Φοράω ομως καθημερινά ένα απλο swatch των 150€ που εχω εδώ και μία δεκαετία. Όχι επειδή δεν μπορω αν δώ την ωρα από αλλου (καρτοτηλεφωνα??? LOL), ούτε για να το δείχνω σε καποιον, αλλα για εμενα. Επειδή το γουσταρω. Εκεί είναι η ουσία. Να κανεις πράγματα για εσενα και μόνο. Όχι για τους αλλους.

• Like 1
Δημοσ.

Μπουρτζοβλαχε, τι κόμπλεξ ξερνας βρε μάνα μου;

Δημοσ.

Από την είδηση "μικρή εταιρεία χρησιμοποιεί κολοσσό για δωρεάν διαφήμιση" σε μπουρδολογια και μικροαστικοτητα

Τώρα, τα πιστεύεις αυτά που γραφείς ή απλά τα λες για να περάσει η ώρα; Δηλαδή ο ερευνητής, ο.καθηγητης, ο δάσκαλος γίνεται σεβαστός και καταξιωμένος από τα ρούχα που φοραει;;;

Να τονίσω το "Οφείλεις όμως να κατανοήσεις ότι υπάρχουν περιστάσεις στις οποίες δεν μπορείς να πας ντυμένος όπως θες. Πχ στο γάμο δεν μπορείς να πας ντυμένος με φόρμα. " όπως στον στρατό...

Ασε με τους γάμους ομως, καλά το πηγαινες. Δε παμε για τον γάμο πάμε να κοκορευτουμε για τη πραμάτεια μας.

Ειπες και ενα αλλο σωστο "Αν κάποιος χρεώνεται έτσι χωρίς να κατανοεί τις συνέπειες, τότε είναι άξιος της μοίρας του."

...χμμμ από τους απλούς πολίτες (καταναλωτικά δάνεια, διακοποδανεια,) μέχρι και κυβερνήσεις (ολυμπιακοί αγώνες) έτσι δούλευαν και είναι και πολλοί και είναι και αναμεσά μας. Και δε μιλάω για επιχειρήσεις που αναγκάζονται να δανείζονται για το εμπόρευμα.

Έχεις καταλάβει τελείως λάθος μερικά πράγματα που λέω. Για την ακρίβεια έχεις καταλάβει πολύ λάθος το λόγο για τον οποίο υπάρχουν dress code. Έχω καθηγητή στη σχολή που φοράει συνέχεια δύο διαφορετικά κοντομάνικα τα οποία είναι καταλερωμένα, βερμούδα και σανδάλι. Αυτό γίνεται ακόμη και τώρα μέσα στο χειμώνα. Περνάς δίπλα του και βρομάει. Αυτός όσο καλός και να είναι στη δουλειά του(για την ακρίβεια δεν είναι), όπως είναι φυσικό τον κοροϊδεύουν όλοι. Τον σεβασμό του τον έχει χάσει ακόμη κι από τους άλλους καθηγητές. Στον γάμο που ανέφερα και πας να αλλάξεις τα λεγόμενά μου, πρέπει να πας περιποιημένος ως προς σεβασμό στα πρόσωπα που παντρεύονται και σου έκαναν την τιμή να σε καλέσουν. Αλλιώς θα πήγαιναν όλοι με φόρμες σαν να άραζαν στον καναπέ. Αν κάποιοι πάνε για να επιδειχθούν, τότε είναι δικό τους πρόβλημα. Μην γενικεύεις όμως. Γενικότερα η επίσημη ενδυμασία υπάρχει στην ανθρωπότητα χιλιετίες. Οι λόγοι πάνω κάτω οι ίδιοι μέχρι σήμερα. Εσύ αν θέλεις, έχεις κάθε δικαίωμα να τους αμφισβήσεις. Και για να επανέλθουμε στο θέμα του ρολογιού γιατί αυτό είναι στην ουσία το θέμα μας, πέρα από την πρακτική εφαρμογή του να σου λέει την ώρα, είναι και μέρος μια επίσημης ενδυμασίας. Γι'αυτό άλλωστε υπάρχουν ρολόγια από 2-500000 ευρώ και με τόσα διαφορετικά σχέδια. Δε σε υποχρεώνει κανείς να το φορέσεις.

Οκ, γιατί αν δεν αποσαφηνιζεις τα λεγόμενά σου ο αναγνώστης πιστεύει ότι δεν ξέρεις για τι μιλάς. Βεβαίως και εγώ δε μιλάω για ισοπέδωση των πάντων, ένας άνθρωπος που προσέχει τη μόρφωση του προσέχει και τον παρουσιαστικό του, μέχρι ενός σημείου βεβαίως, ας μη γίνει αυτοσκοπός. Μόνο φρου φρου και αρώματα.Αλλά, περί ενδυμασίας μη ξεχνάς πόσοι παρελαύνουν από τις τηλεοράσεις με φαντασμαγορικά κουστουμια και είναι τουλάχιστον εμετικοι.Το θέμα.πάντως και θα συμφωνησω με πολλούς εδώ, το ρολόι όπως πολλά αλλά τα φοράς επειδή γουσταρεις. Το ακριβό, όπως και σε πολλά αλλά, το παίρνεις γιατί μπορείς. Πχ, τα ιφον, ιγουοτσ, από χρυσό των 20k+€ γιατί δε τα εκραξε έτσι ποτέ κανείς; Οι τύποι φτιάχνουν ρολόγια τα ρολόγια ήταν ακριβα, πολύ ακριβα, πριν βγει κάθε apple.
Δημοσ.

Ετσι κορόιδευαν και τα quartz ρολόγια οι παραδοσιακοί ωρολογοποιοί και μετα έτρεχαν και δεν έφταναν.

Αν και πλεον εχουν καταφέρει να περάσουν το μηχανικό ρολόι ως σύμβολο στάτους και απέκτησαν ως διαχρονική αγορά το οικονομικά ανώτερο 1%.

τα μηχανικά ρολόγια έχουν τιμές που αρχίζουν από 60ευρω (υπάρχουν και κινέζικα με 20) οπότε δεν αποδίδουν status στο χρήστη που μπορεί να ανήκει στο οικονομικά κατώτερο 99%.

Κάποιοι χρησιμοποιούν μηχανικά ρολόγια ακριβώς για τον σκοπό που κατασκευάστηκαν, να σε ενημερώνουν για την ώρα έχοντας χρόνο ζωής δεκαετίες (και οχι χρονια) και να μην χρειάζονται φόρτιση ποτέ (και οχι κάθε μέρα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...