Προς το περιεχόμενο

desktop OR laptop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ σωστή σκέψη αγαπητέ συνφορουμίτη.Η κατεύθυνση θα είναι αποκλειστικά η Ιατρική , οπότε θα είμαι οκ με αυτό.

Σε ευχαριστώ πάρα πολυ΄για την υπόδειξη :D

Υπάρχει όμως και 1 πρόβλημα.Τολάπτοπ είναι ήδη 6-7 χρονών.Δεν θα χαλάσει μέχρι τότε? Λεω εγώ...

Μην προεξοφλεις οτι θα χαλασει. Κρατας τα χρηματα και πορευεσαι. Αν οντως στοχευεις σχολες 3ου πεδιου το δυνατο συστημα δεν ειναι απαραιτητο. Όταν χαλασει παιρνεις καινουριο. 

• Like 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1. Ναι αυτόν τον samsung. Και ο ocz vector 180 είναι πολύ καλός και αξιόπιστος αλλά κοστίζει παραπάνω, όπως και ο sandisk extreme pro (10 χρόνια εγγύηση). Υπάρχει φυσικά και ο αντίστοιχος samsung Pro με 10 χρόνια εγγύηση έναντι 5 του samsung EVO. Φυσικά εξαιρετικοί και οι Plextor M6 Pro me 5 χρόνια εγγύηση. Έγραψα τους καλύτερους . Διάλεξε και πάρε από ποια εταιρία και τι χωρητικότητα.

2. Η ταχύτητα στις μνήμες που έχεις είναι ήδη στα 667MHZ. Το 333 που βλέπεις είναι 333 * 2. Το ένα D από το DDR2 σημαίνει double. Υπάρχουν και στα 800MHZ μνήμες αλλά η διαφορά είναι απλά τρίχες.

3. Ναι με τα Linux θα είσαι πολύ καλύτερα. Αλλά είναι ιδιόρυθμο λειτουργικό, πρέπει να μάθεις το αντίστιχο Office όπως openoffice,Libreoffice κλπ. Πριν βάλεις Linux κράτησε ένα αντίγραφο(Image) όλου του δίσκου σου π.χ. με το AOMEI που είναι free σε ένα άλλο μέσο (π.χ. εξωτερικό δίσκο) ώστε αν δεν τα πας καλά με τον πιγκουίνο απλά κάνεις επαναφορά του Image ξανά με την ίδια εφαρμογή (ΑΟΜΕΙ).

4. Δηλαδή?

Δημοσ.

1.ok

2.ok

3Τα λίνουξ δεν παιρνουν office?

4 Εννοώ το 52 % χρήση με 2 tabs ανοιχτά πώς σου φαίνεται? εσένα πώς είναι?

Δημοσ.

3. παίρνουν τα office που έγραψα πιο πάνω. To OpenOffice έχει και έκδοση για τα win. Βάλτο να δεις πως είναι και αν σε καλύπτει για αυτά που κάνεις.

4. Αυτή τη στιγμή έχω 24 tabs ανοιχτά και με 8 GB μνήμης καταναλώνει 42%. Άλλο όμως το δικό μου το pc. Είναι σύγχρονο με DDR3 μνήμες. Εξαρτάται φυσικά και από τι σελίδες ανοίγεις. Αν αυτές περιέχουν φωτό υψηλής ανάλυσης η διαθέσιμη μνήμη μειώνεται αρκετά.

Με 2 tabs δεν μπορώ να καταλάβω. Άνοιξε καμιά 15άριά σελίδες σε αυτές που μπαίνεις κάθε μέρα συνήθως και όχι τυχαίες και επίσης άνοιξε και 2-3 εφαρμογές που ασχολείσαι καθημερινά και δες τότε το ποσοστό.

Δημοσ.

Με το οπεν οφις ανοικτό και 15 ταμπς η μνήμη είναι σταθερά στο 71 percent.Στην διάρκεια του ανοίγματος των ταμπς παρατήρησα ότι η cpu άγγιζε το εκατοσταρι μερικές φορές. Φυσιολογικό? Πες μου και για τον επεξεργαστή αν μπορείς.

ΥΓ φυσικά το δικό σου θα είναι πιο γρήγορο.Γιαυτό λέω μήπως να το πουλήσω και να πάρω ένα πιο σύγχρονο.Αξίζει η αναβάθμιση με 150 ευρώ?

Δημοσ.

Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι φυσιολογικό. Πολλά μπορούν να συντελούν σε αυτό. Βαριές εφαρμογές και ιστοσελίδες, malware ή και τα ίδια τα win, κάποιο βαρύ antivirus. Κοίταξε επίσης στο task manager τι είναι αυτά που κάνουν μεγάλη χρήση σε cpu. Αν κλείσεις π.χ. όλα τα tabs πέφτει και πόσο? Αυτά τα μηχανήματα (για λάπτοπ πάντα) ήταν φτιαγμένα για εκείνη την εποχή και για win XP ή για 32Bit συστήματα. Άλλες ιστοσελίδες τότε και άλλες τώρα. Αν έχεις χρόνο δοκίμασε και τα 32bit win 7.

Καινούργιο φυσικά και αξίζει αλλά αν πάρεις μηχάνημα με i3 κοστίζει το λιγότερο 350 και με έναν ssd πάει στα 440 περίπου μείον όσα βγάλεις από την πώληση.

Δημοσ.

Οκ! Οπότε για τη μνήμη δεν το σκέφτομαι...μόνο για ssd και για ανεμιστήρα , δες στην κατηγορία λάπτοπ

Σόρυ που πετάγομαι, αλλά έχω μια ερώτηση:

Για τι χρήση το θέλεις το νέο/υπάρχον laptop/desktop?

Δεν πειράζει,

Δεν παίζω παιχνίδια παρά την νεαρή μου ηλικία, web browsing office κανα μικρό παιχνιδάκι πχ trackmania ή mu ή κανα λολάκι τα καλοκαίρια και τις διακοπές , αυτά

κοιτάξτε λίγο όμως το hp 240 g3.Κοστίζει 250 ευρώ και χρειάζεται μόνο 2 gb ram για να ξεπαράσει σε απόδοση το δικό μου.

Εγώ θα χρειαστεί να δώσω 94 για τον ssd + 25 για τον ανεμιστήρα και ένα Α ποσό για την μπαταρία.Εάν όμως καταφέρω και πουλήσω αυτόν....

Δεν ξέρω :D

Και στο 71% που πηγαίνει καλά είσαι.

ok

Δημοσ.

Απαντώντας στο αρχικό σου ερώτημα εγώ θα σου πρότεινα λάπτοπ. Τα λάπτοπ σήμερα είναι εξαιρετικά δυνατά και δεν υστερούν σε σχέση με τα ντεσκτοπ. Οι τιμές είναι παρόμοιες να μην πω καλύτερες και αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά. Τα πλεονεκτήματα εκτός της φορητοτητας πολλά. Κατανάλωση ενέργειας 1/10, εξοικονόμηση χώρου μεγάλη, στανταρ ασύρματο αισθητήρα για ασύρματο ιντερνέτ και Bluetooth, στάνταρ κάμερα κ.α. πράγματα που δεν έχουν τα ντεσκτοπ και πρέπει να αγοράσεις. Και όποτε θες το κάνεις ντεσκτοπ, όπως εγώ τώρα, με μία οθόνη ένα πληκτρολόγιό και ένα μαους το έχω κάτω από το γραφείο.

Δημοσ.

ωραία και σε ευχαριστώ πολυ΄.Μπορεί να με βοηθήσεις όπως και οι παραπάνω στην αναβάθμιση ή αγορά καινούριο?

Αν δεις στα παραπάνω μηνύματα θα δεις όελς τις επιλογές και τα χαρακτηριστικά του λάπτοπ.

Thank you

Δημοσ.

Με 300-350 ευρω φτιαχνεις ενα αρκετα καλο και αξιοπρεπες σταθερο συστημα,που θα αντεξει τουλαχιστον 2-3 χρονια μεχρι να χρειαστεις αναβαθμιση,ισως και παραπανω αναλογα την χρηση σου και αν θες καποτε βαζεις μια καρτα γραφικων και παιζεις και κανα παιχνιδι.

Αντιθετα με 350 ευρω παιρνεις ενα μετριο-εως κακο λαπτοπ με κακες επιδοσεις και αθλια κατασκευη που με το ζορι θα βγαλει 1-2 χρονια χωρις να σερνεται.

Αν εχεις λεφτα και θες λαπτοπ με 800-900 ευρω βρισκεις καλες προσφορες,οτιδηποτε κατω απο αυτα τα λεφτα δεν αξιζει για μενα προσωπικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...