Προς το περιεχόμενο

desktop OR laptop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

είμαι κάτοχος ενός turbo x μπλα μπλα μπλα και είμαι ευχαριστημένος απίστευτα μέχρι στιγμής.Κανένα θέμα και λειτουργεί τέλεια.

Επειδή όμως μάζεψα κάποια λίγα χρήματα και θα πουλήσω και αυτό, θέλω να πάρω ένα καινούριο.Το θέμα είναι λάπτοπ ή σταθερό;

Είμαι μαθητής της 2ας λυκείου οπότε δεν έχω καθημερινή μεταφορά του υπολογιστή σε κάποιον χώρο εργασίας ας πούμε.

Από την άλλη τόσα χρόνια με το λάπτοπ νομίζω ότι το συνήθισα και μου αρέσει.

Το budget είναι γύρω στα 300-350 ευρώ και από ότι είδα με τόσα χρήματα φτιάχνεται ένα ικανοποιητικό desktop με καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτό που ήδη έχω.

τι να κάνω?

ΥΓ. εάν πάρω desktop θα χρειαστώ και οθόνη που δεν έχω.Έχω 1 τηλεόραση F and U , λέτε να κάνει?

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κοιτα με 300-350 αμφιβαλω οτι θα παρεις κατι της προκοπης και εκτος αν το μπλαμπλαμπλα TurboX σου (πολυ καλο μοντελο παρεπιπτοντως... :-P ) ειναι αρχαιο, θα ριξεις τσαμπα λεφτα.

Μηπως θες να μας πεις τι μοντελο ειναι το λαπτοπ και τι θες να κανεις με τον υπολογιστη σου ? πχ μπορει με 100-200 ευρω αναβαθμιση να εισαι πολυ καλυτερα απο οτι με ενα κακο νεο πισι ειτε σταθερο ειτε λαπτοπ.

Δημοσ.

υπαρχουν τελικα και χρηστες που ειναι ικανοποιημενοι απο turbo x  αλλα με 350 ευρο καλυτερα να παρεις ενα λαπτοπ το οποιο και θα σου χρησιμευσει αργοτερα αυτο το μοντελο νομιζω HP 250 G4  

με επεξεργαστη I3 ειναι οκ και θα καλυψει τις αναγκες σου

Δημοσ.

Για φορητό ένα Dell (έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών) αν θέλεις να κάνεις την υπέρβαση.

Για σταθερό δες της προτάσεις μου στην αντίστοιχη ενότητα. Οθόνη έχεις? Αλλά χωρίς οθόνη ξέχασέ το.

Δημοσ.

μαζεψε αλλα 200 και παρε desktop , τα laptop δεν αξιζουν απο επιδοσεις , αλλα 350 ευρω για συστημα με οθονη ειναι λιγα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους αλλά δεν μου είπατε την γνώμη σας για το λινκ που έβαλα πιο πάνω.Φαίνεται καλή πρόταση 

http://www.pcsteps.gr/11780-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/

τι λέτε?

Θα σας πω και κάτι άλλο που ίσως να βοηθήσει την τελική απόφαση.Το τούρμπο εξ λάπτοπ που έχω έχει 2πύρηνο 2.00 Ghz 320 GB HDD και 4 GB RAM. Αυτό που σκέφτηκα και θέλω την άποψη σας είναι να βάλω έναν ssd , λίγη παραπάνω ραμ και θα είμαι οκ.Διαθέτω 155 ευρώ για αυτά.Σίγουρα θα φτάνουν.Αλλά θα αξίζει τον κόπο για να μείνω με ένα σύστημα με 2.00 Ghz 2πύρηνο?

Δημοσ.

Όχι δεν είναι καλή πρόταση αλλά αφού δεν έχεις οθόνη τι σημασία έχει?

Πες μας αναλυτικά το σύστημά σου. Μπορείς να βάλεις το speccy και να δεις.

Δημοσ.

Πας Β Λυκειου αλλα σε δυο χρονια θα εισαι φοιτητης, οποτε το λαπτοπ θα σου ειναι απαραιτητο. Βεβαια αν εισαι σε σχολη που απαιτει βαρια προγραμματα, τοτε θα πρεπει να ειναι και δυνατο το συστημα σου.

Αν δεν εχεις προβλημα με το υπαρχον συστημα σου, βαλε τα λεφτα στην ακρη και περιμενε. 

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ σωστή σκέψη αγαπητέ συνφορουμίτη.Η κατεύθυνση θα είναι αποκλειστικά η Ιατρική , οπότε θα είμαι οκ με αυτό.

Σε ευχαριστώ πάρα πολυ΄για την υπόδειξη :D

Υπάρχει όμως και 1 πρόβλημα.Τολάπτοπ είναι ήδη 6-7 χρονών.Δεν θα χαλάσει μέχρι τότε? Λεω εγώ...

Δημοσ.

Έβαλες όλα τα specs του speccy. Ωραίος.

Σύμφωνα με τα specs από παρόμοιο σύστημα με ίδια μητρική μπορείς να βάλεις μέχρι 4gb που σημαίνει ότι τα έχεις καλύψει ήδη(2x2gb). Αν δεν σου φτάνει η μνήμη μπορείς να βάλεις 32bit win. Πως το βλέπεις? Εξαντλείς την μνήμη? Αν δεν την εξαντλείς δεν έχεις πρόβλημα. Τα win που έχεις είναι γνήσια?

SSD μπορείς να βάλεις αλλά θα πιάνει τις μισέ ταχύτητες. Αλλά και πάλι όμως θα δεις μεγάλη διαφορά. Για χωρητικότητα 250gb πάς στον Samsung EVO. Για 500gb στα 160 ευρώ.

Δημοσ.

Λοιπόν έχω κάποιες ερωτήσεις σε αυτά που είπες

1.Πως θα καταλάβω εάν μου τρώει την μνήμη

2.Γιατί θα είναι καλύτερα με 32 μπιτ ( αυτα που έχω δεν είναι αυθεντικά)

3.γιατί ο σσδ θα πιάνει τις μισές ταχύτητες?

και είσαι 100% σίγουρος ότι δεν παίρνει άλλη ραμ?

http://speccy.piriform.com/results/3osUydw4qDeBHxpnppBh6xN

Ορίστε η ραμ με το speccy ανοιχτό και 2 καρτέλες στο chrome

http://windowsitpro.com/windows-server/q-does-64-bit-version-os-use-more-memory-32-bit-version-same-os

εδώ λέει ότι η διαφορά που θα έχω θα είναι 100 MB μόνο

και κάτι άλλο

4.Το πειρατικό OS γιατί παίζει ρόλο?

Δημοσ.

1. Δες και μόνο σου 

Physical Memory
Memory Usage: 
52 %
Total Physical: 
3.97 GB
Available Physical: 
1.89 GB

Μπορείς να το βλέπεις και από το task manager. Με το που ανοίγεις τέρμα κάτω γράφει cpu usage: τόση  Physical memory: τόση (έχχω αγγλικά win)

2. Τα 32bit χρησιμοποιούν λιγότερη μνήμη σαν win οπότε θα έχεις πιο πολύ μνήμη ελεύθερη.

3. θα πιάνει τις μισές ταχύτητες γιατί η μητρική σου υποστηρίζει sata II και όχι sata III. Σου είπα ότι η μητρική σου δέχεται μέχρι 4 giga 2 μνήμες των 2GB. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις σε λάπτοπ που ενώ δέχονταν λιγότερη μνήμη τειλά έπαιρναν περισσότερη αλλά αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις αν βρεις κάποια δανεική μνήμη των 4GB.

Memory slots
Total memory slots: 2
Used memory slots: 2
Free memory slots:   0

Δεν είναι μόνο τα win που θα χρησιμοποιούν λιγότερ μνήμη αλλά και οι εφαρμογές. Προσοχή όμως. Με 32bit win δεν θα είναι διαθέσιμη ολη η μνήμη (4GB) αλλά περίπου 3.5-3.3. Μείνε για την ώρα όπως είσαι και βλέπεις πως πας με το αν εξαντλείς τη μνήμη ή όχι.

4. Δεν νομίζω. Απλά ρώτησα :)

ΥΓ: μην λες πειρατικ... ή δεν είναι αυθ..... γιατί απαγορεύεται. Να λες είναι από τν Θείο  ^_^

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την διόρθωση. ;)

Και ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά τώρα έχω νέες questions ( σας ζαλιζω αλλά είναι σημαντικό για μένα )

1. Για ssd να διαλέξω μόνο αυτόν που μου είπατε ; Να μην δώσει για άλλους της ίδιας χωρητικότητας ; Και γιατί είναι αυτός καλός ;

2.ειδα ότι η ram μου έχει ταχύτητα 333 MHz κάτι πολύ χαμηλό φαντάζομαι. Θα ήταν καλό και θα υποστηριζόταν από την μητρική να πάρω ίδιες μνήμες με μεγαλύτερη συχνότητα

http://www.e-shop.gr/ram-mushkin-996559-4gb-2x2gb-so-dimm-ddr2-pc2-5300-667mhz-dual-channel-kit-p-PER.553466

3.αυτό με τα windows δεν θα το επιχείρησω αλλά μάλλον σκέφτομαι να βάλω Linux αφού ούτε παιχνίδια παίζω ούτε "windows και τίποτα άλλο " . Με τα Linux το σύστημα δεν θα κινείται ταχύτερα ;

4.η χρήση της ram όπως φαίνεται παραπάνω πώς αξιολογείται ;

ΥΓ. Αν βάλω windows θα είναι του θείου πάλι ;)

Αυτά από εμένα , καλή σας μέρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...