Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Τι multitasking, convert ταινία, youtube μουσική 1080p, skype κλήση, torrent, κάνα άλλο game ανοιχτό να κάθεται, τέτοια πράγματα. Εγώ τουλάχιστον έχει τύχει να τα κάνω όλα αυτά μαζί και πιστεύω πως υπάρχει αρκετός κόσμος που ανοίγει παρόμοια πράγματα με εμένα ταυτόχρονα, φυσικά και δεν το κάνουν όλοι αυτό, ωστόσο υπάρχει και μια μειοψηφία με εμένα μαζί που τα κάνει αυτά . Επειδή λοιπόν ανοίγω τόσα πράγματα αν ήθελα κάτι με λίγα λεφτά που να τα σηκώνει όλα αυτά, θα πήγαινα σε fx, σε i5 απλά δεν γίνεται κάτι τέτοιο, μιας και το έχω δοκιμάσει σε 4690k 4.3 με σταθερό oc με 1.080v, μόνο i7 από intel μεριά για τόσα πράγματα ανοιχτά. 3
Fulgore Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Τι multitasking, convert ταινία, youtube μουσική 1080p, skype κλήση, torrent, κάνα άλλο game ανοιχτό να κάθεται, τέτοια πράγματα. Εγώ τουλάχιστον έχει τύχει να τα κάνω όλα αυτά μαζί και πιστεύω πως υπάρχει αρκετός κόσμος που ανοίγει παρόμοια πράγματα με εμένα ταυτόχρονα, φυσικά και δεν το κάνουν όλοι αυτό, ωστόσο υπάρχει και μια μειοψηφία με εμένα μαζί που τα κάνει αυτά . Επειδή λοιπόν ανοίγω τόσα πράγματα αν ήθελα κάτι με λίγα λεφτά που να τα σηκώνει όλα αυτά, θα πήγαινα σε fx, σε i5 απλά δεν γίνεται κάτι τέτοιο, μιας και το έχω δοκιμάσει σε 4690k 4.3 με σταθερό oc με 1.080v, μόνο i7 από intel μεριά για τόσα πράγματα ανοιχτά. Μισο λεπτο αλλα youtube μουσικη σε 1080p τι να την κανεις οταν παιζεις παιχνιδια? Οσο για το αλλο που αναφερεις torrent και online gaming δεν πανε μαζι αγαπητε για ευνοητους λογους
artshadows Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 μερικες φορες στα 1080p νομιζω οτι εχει καλυτερο ηχο απο 480π
noslp Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Όπως και να έχει θα αρχίσω να προτείνω 8320 σε gaming μηχανήματα μου φαίνεται και όχι μόνο 4460 στα τυφλά, θυμάμαι τα λόγια του louci4er που μου έλεγε πως στο pc του αδερφού του είχε 4460 και βάραγε 90-100% με την 290 και δεν μπορούσες να ανοίξεις τίποτα, είχα μια εμπειρία με 8320 με 290 και ήταν οκ πάντως. Τον υπόλοιπο καιρό τον δούλευα με 5670 τον 8320, δεν είχα για πολύ την 290 στα χέρια μου δυστυχώς . Σε σχέση με 4690k στα 4.3 που έχω επίσης δοκιμάσει με την ίδια 290 ο 8320 ήταν λίγο πιο επιρρεπής σε βούτες ειδικά στο bf4 multiplayer, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, ήθελα τα ελάχιστα πιο σταθερά fps του 4690k, όμως ο 8320 ήταν στοκ 3.5 με κλειστό turbo το οποίο σημαίνει πως αν τον κλόκαρα στα 4.3 θα ήταν στα ίδια, ο 8320 ήταν με 70-75% usage και ο 4690k 90%, ο ένας σου έδινε την δυνατότητα για multitask ο άλλος όχι, η 290 τερμάτιζε και με τους δύο προξέσορες, όλα αυτά με afterburner. Κάποτε υποστήριζα φανατικά i5, τώρα πια που απέκτησα συνείδηση όχι πια μόνο i5 . Τα περί bottleneck οι διαφορές i5 και fx είναι πολύ μικρές τελικά, ειδικά σε games που κάνουν σωστό scaling με τον fx.Δλδ αν βαλω εναν 8320 η 8370 χωρις oc θα δω διαφορα εχτος οτι θα παιζει καλυτερα την καρτα βεβαια απο οτι ο 4130...Αλλα αν ειναι να παρω τον 8320 και να πρεπει να βαλω νεα μητρικη και ψυχτρα για να τον παω 4++ με oc τοτε παλι μιλαμε για ενα καινουργιο συστημα Και παντα μιλαω καθαρα για mmo games..rift skyforge και σε λιγο Blade and Soul
MrLifeguard Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Καλο ειναι που υπαρχουν αντιπαραθεσεις,δειχνει την ζωντανια μας ως φορουμ! Σχετικα με τα reviews που ανεβασε ο Loucier,αποδεκτα αλλα ουτε γι'αυτα μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι ειναι 100% αληθοφανη... Σχετικα με τον Fx 8320,απο προσωπικη εμπειρια κοντα ενα χρονο,πραγματικα χωρις να ειμαι υπερβολικος,δεν κολλωσε ποτε σ'οτι και αν του φορτωσα μονο κ μονο απο περιεργεια αν θα ανταποκριθει.Εχει τυχει να εχω ανοιχτο παιχνιδι (οπως πριν λιγο),viber,skype,vlc,youtube 1080,chrome +15 tabs και torrent και ολα να κυλανε ρολοι. Δεν αντιλεγω οτι οι intel i5 εχουν καλυτερο single core performance αλλα υστερουν σε συνολικη δυναμη που καποιες φορες την χρειαζεσαι.Προσωπικα θεωρω οτι σε καθημερινη χρηση (εφοσον υπαρχει και ενας καλος ssd) δεν βλεπεις διαφορες που να δικαιολογουν την αποψη "παρε intel να σωθεις","αν εχεις amd κανε συμβολαιο με τη ΔΕΗ","οι amd ψηνονται" και αλλα τετοια που κατα καιρους εχουν υπωθει! Προσωπικα στα games ειδικα δεν με ενδιαφερει τοσο αν θα εχει 10 fps διαφορα υπερ του intel οταν εχω μια 290x και ηδη σ'ενα παιχνιδι εχω ξεπερασει τα 70-80 fps.Μου φαινεται ασοβαρο να γινεται τετοιος πολεμος οταν προκειται για games και να μην δινουμε ΒΑΣΗ στη καρτα γραφικων! 7
STORM1978 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Εμένα προσωπικά ο 8350 μου στα 4 στοκ με όλα τα power states ανοιχτά μου έβγαλε αυτό. Πιστεύω μια χαρά για επεξεργαστή του 2012 κόντρα στον 5960Χ. Όχι τίποτα άλλο απλά επειδή μιλάμε για single core... 6
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Διάβασα και εγώ την λέξη "ψήνεται" και περίμενα να δώ 90άρια και 100άρια, και βλέπω 70°+ στα 4.6GHz... Δεν θα σχολιάσω τα υπόλοιπα που γράφεις, αλλά νομίζω ότι δεν έχεις καθόλου αίσθηση ή γνώση του τί σημαίνει "ψήνεται" για τους συγκεκριμένους επεξεργαστές. Οι θερμοκρασίες αυτές για το συγκεκριμένο oc και 1.38V είναι πολύ καλές και μόνο ψήσιμο δεν τις λές. Όσο για τα υπόλοιπα τεστ που έχεις κάνει, ανέβασέ τα. Θα έχουν την αξία τους οπωσδήποτε. Ο σκοπός μου είναι ξεκάθαρος. Θέλω και νομίζω πως είναι σωστό να υπάρχει αντικειμενικότητα. Σαφώς μπορείς να κάνεις Gaming σύστημα με Intel, αλλά μπορείς να κάνεις και με AMD. Με ενοχλεί αυτή η στερεοτυπική αντίληψη που αναπαράγεται συνεχώς, που όταν κάποιος ζητάει βοήθεια στο Forum δεν του παρουσιάζονται τα πράγματα ως έχουν και αντ' αυτού υπάρχει ένας πόλεμος κατά της AMD. Αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο μόνο. Η Intel με το φοβερό Marketing που έχει, έχει στήσει μια αυτοκρατορία. Όταν προτείνει λοιπόν κάποιος έναν Intel επεξεργαστή λόγω καλύτερου ομολογουμένως Single Core Performance, δεν αναφέρει ότι οι θερμοκρασίες των Intel είναι κατά πολύ υψηλότερες των AMD FX για παράδειγμα. Αναφέρει όμως για παραπάνω κατανάλωση στους AMD FX. Γιατί ο υποψήφιος αγοραστής να μην το γνωρίζει αυτό; Εγώ ήταν κάτι που δεν το γνώριζα αυτό. Είχα δει κατά καιρούς σε Intel συστήματα που σέταρα σε κάποια γρήγορα Test κάποια πράγματα, αλλά δεν είναι όλα Gaming συστήματα, ούτε έχουν οι κάτοχοι τους το χρόνο να τα αφήσουν να τα μετρήσω. Ε λοιπόν με τον 6600K είδα πράγματα που δεν τα περίμενα σε καμία περίπτωση επειδή είχα επηρεαστεί από αυτά που διαβάζω τόσο στο δικό μας Forum, όσο και στα ξένα. Μάλιστα ένας φίλος που ήταν πιο υποψιασμένος από εμένα, όταν είδε τα αποτελέσματα του 6600K, μου είπε "στα έλεγα εγώ". Του απάντησα πως "τόσο χαμηλά νούμερα ούτε εσύ δεν τα περίμενες" και απλά κούνησε το κεφάλι του. Η πρώτη μου σκέψη ήταν στενάχωρη. Αμέσως σκέφτηκα, φαντάσου πως πήγαιναν οι i5 δύο γενιές πίσω που πρότειναν με μανία στα Fora και κάποιοι έλεγαν πως βρήκαν την υγεία τους αλλάζοντας από AMD FX. Φαντάσου πόσο ψεύτες είπα. Ενδεχομένως να επηρεάστηκαν από κουβέντες που γίνονται στα Fora, έκαναν την μετάβαση και είδαν ότι είχαν ίδιες ή και χειρότερες επιδόσεις ξοδεύοντας τελικά άσκοπα τα χρήματά τους. Τον 6600K που σέταρα εγώ τον πρότεινα μάλιστα. Παραλίγο να βρεθώ εκτεθειμένος όμως. Εν πάση περιπτώσει με 70C+ και 20C το χειμώνα όπως λέει και ο Linus, "I don't feel comfortable" γιατί το καλοκαίρι με θερμοκρασία δωματίου 28C-30C, η θερμοκρασία στο Chip θα είναι 80C τουλάχιστον. Συνοψίζοντας αυτό που θέλω να πω είναι πως υπάρχει πολύς ντόρος για το τίποτα με την Intel και έχουν δημιουργηθεί τεράστιες προσδοκίες με αυτά που διαβάζουμε. Δεν είναι κάτι τρομερό σαν επεξεργαστές και οι AMD FX δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν. Αν είχαν εξάλλου η AMD θα είχε φροντίσει γι' αυτό... 7
cliobaccarra Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Μα αυτοι που προτεινουν μανιωδες intel ειναι επι το πλειστον ατομα που ουδεποτε ειχαν amd. 6
MrLifeguard Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Εν πάση περιπτώσει με 70C+ και 20C το χειμώνα όπως λέει και ο Linus, "I don't feel comfortable" γιατί το καλοκαίρι με θερμοκρασία δωματίου 28C-30C, η θερμοκρασία στο Chip θα είναι 80C τουλάχιστον. Συμφωνω στα περισσοτερα που λες απλα εχω μια ενσταση σχετικα με τις θερμοκρασιες.Οτι εχουν διαφορετικα θερμικα ορια οπως και vcore,οποτε δεν ειναι απολυτως συγκρισιμα! 1
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Γι' αυτό έβαλα το Video του Linus από το Techquickie. Όσο χαμηλότερη η θερμοκρασία, τόσο περισσότερο θα σου κρατήσει το Chip. Το θέμα είναι που νιώθεις άνετα. Προσωπικά δεν νιώθω άνετα και γι' αυτό δεν θα κλόκαρα έναν Intel όσο έναν AMD. Οπότε είναι κάτι που το κρατάω αυτό. 5
jgeorgiou Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 εκεί που υπάρχει σαφες vfm στους ΙΝΤΕΛ Ι5 είναι στους φθηνούς κλειδωμένους Ι5 όπου με φθηνή μητρική/μνήμη/τροφοδοτικό έχεις ένα γρήγορο μηχάνημα. τώρα ένα σετάκι με 4460 & Η81 & 8GB/1600 που στοιχίζει ΛΙΓΟΤΕΡΟ από 300ευρώ για να το πιάσεις σε απόδοση στο gaming με AMD θες περισσότερα λεφτά. όταν ξεκινάμε βάζουμε ακριβές μητρικές , ακριβές ψύκτρες & κλοκάρουμε κάθε περίπτωση θέλει συζήτηση και δεν υπάρχει απάντηση "κονσέρβα". Η ΙΝΤΕΛ ξεζουμίζει καλύτερα τους επεξεργαστές της και επειδή έχουν και χαμηλό voltage είναι ποιο "περίεργοι" στο κλοκάρισμα. Αυτό έχει διαφορά από το να το παίζουμε σαν τον τρελό στο ανέκδοτο που ακούει στο ραδιόφωνο ότι κάποιος πάει ανάποδα και λέει ότι όλοι οι άλλοι πάνε ανάποδα και αυτός πάει σωστά. Το λιγότερο από 15% μερίδιο αγοράς δεν είναι τυχαίο ούτε μπορούμε να το αποδώσουμε σε παγκόσμια συνωμοσία. 1
TheELF Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Εμένα προσωπικά ο 8350 μου στα 4 στοκ με όλα τα power states ανοιχτά μου έβγαλε αυτό. Πιστεύω μια χαρά για επεξεργαστή του 2012 κόντρα στον 5960Χ. Όχι τίποτα άλλο απλά επειδή μιλάμε για single core... ScreenShot_20160112162608.jpeg Ναι για το 2012 (ή για server επεξεργαστή) ίσως καλά να είναι για το 2016...όχι και τόσο,δεν έκλεισα καν προγράμματα... 1
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 2016 και Single Core Performance; Χμμμ... Οξύμωρο.
_Theo_ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Καλά μέχρι να βγούν προγράμματα και παιχνίδια που να εκμεταλεύονται πλήρως τους πολυπύρηνους, φέξε μου και γλύστρησα.
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Καλά μέχρι να βγούν προγράμματα και παιχνίδια που να εκμεταλεύονται πλήρως τους πολυπύρηνους, φέξε μου και γλύστρησα. Τα παιχνίδια ήδη τους εκμεταλλεύονται και τα προγράμματα έχουν αρχίσει πολύ πιο πριν. Να και εγώ με το Intel i3 4170
Προτεινόμενες αναρτήσεις