pnick Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Καταρχάς θα αρχίσω με τις υψηλές θερμοκρασίες. Το Chip ψήνεται. Με την Fanz Hydro 120T το Chip στα 4.6Ghz στα 1.380V βάραγε 70άρια++. Ένα Safe δηλαδή Overclock είναι στα 4.2Ghz. Εγώ στις ίδιες θερμοκρασίες δωματίου με 1.410V δεν ξεπερνάω τους 52C και επειδή θα πει κάποιος για την H100i, σας χαρίζω 10C και θα πω ότι δεν ξεπερνάω τους 62C. 10C διαφορά δεν έχει η υδρόψυξη και το ξέρουμε όλοι αυτό. Με τον FX8320 στα 4.4Ghz και τον i5 6600K Stock τόσο στο 3Dmark όσο και στο Cinebench ο δεύτερος έβγαζε πάντα μικρότερο σκορ. Δεν με ενδιαφέρει ότι ο FX 8320 είναι κλοκαρισμένος. Από τη στιγμή που πληρώνω 275€ για CPU τελευταίες γενιάς σε καινούρια πλατφόρμα DDR4, θέλω όχι ίδιο Score, αρκετά παραπάνω ακόμα και αν ο παλιός AMD είναι κλοκαρισμένος. Μόνο από ψυχολογικής άποψης, είναι τραγικό. Διάβασα και εγώ την λέξη "ψήνεται" και περίμενα να δώ 90άρια και 100άρια, και βλέπω 70°+ στα 4.6GHz... Δεν θα σχολιάσω τα υπόλοιπα που γράφεις, αλλά νομίζω ότι δεν έχεις καθόλου αίσθηση ή γνώση του τί σημαίνει "ψήνεται" για τους συγκεκριμένους επεξεργαστές. Οι θερμοκρασίες αυτές για το συγκεκριμένο oc και 1.38V είναι πολύ καλές και μόνο ψήσιμο δεν τις λές. Όσο για τα υπόλοιπα τεστ που έχεις κάνει, ανέβασέ τα. Θα έχουν την αξία τους οπωσδήποτε.
TheELF Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Σε τι ανάλυση πιστεύεις οτι πρέπει να δοκιμαστούν για να μην τους φρενάρει η κάρτα γραφικών; 720p, 1366x768 , 800x600 κ.τ.λ; Το θέμα είναι να είναι και ρεαλιστική η ανάλυση έστω κάτι που χρησιμοποιείται αρκετά σήμερα. Όταν έχεις πτώσεις στα 40 και ακόμα και στα 30fps είναι ρεαλιστικό να μην κατεβάζεις την ποιότητα για να έχεις καλύτερα fps; Θες σώνει και καλά όλα ultra,έστω και για το benchmark;Βάλε gpu που να το αντέχει και όχι μια που να αναρωτιέσαι αν τα drops είναι από την κάρτα ή τον επεξεργαστή. 2
artshadows Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 μαλλον το insomnia βγαινει απο το intelsomnia χαχαχα να το πω αλλη μια γιατι δεν βαζετε καποιοι στην υπογραφη σας" παρε intel "να μην κουραζεστε και στο γραψιμο; 1
Sheogorath Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Σε τι ανάλυση πιστεύεις οτι πρέπει να δοκιμαστούν για να μην τους φρενάρει η κάρτα γραφικών; 720p, 1366x768 , 800x600 κ.τ.λ; Το θέμα είναι να είναι και ρεαλιστική η ανάλυση έστω κάτι που χρησιμοποιείται αρκετά σήμερα. Για να κανουν σοβαρο review για επεξεργαστες ας τους αφησουν να ξεδιπλωσουν τα ποδια τους. Γιατι τωρα η καρτα γραφικων εκοβε τα μαξ fps. Δεν λεω καλες οι δυο 970 αλλα για 4Κ δεν αρκουν οταν εχεις τετοια τερατα. Μην ξεχνας οτι συγκρινας στα παιχνιδια επεξεργαστη των 3ghz με αλλον στα 4.6 (για καποιο λογο πιστευω ειχανε κλεισει το τουρμπο και στους δυο για "ισοτητα" κτλ), πανω απο μιαμιση φορα την συχνοτητα. Τα παιχνιδια δεν τα λες και πολυνηματικα. Ενας 5820 μπορει να τα πηγαινε καλυτερα, ξεκαθαρα λογω ταχυτητας πυρηνα. Αμα εβλεπες utilisation στα παιχνιδια θα ηταν καρφωμενη η καρτα 95-99% και οι δυο επεξεργαστες στο 30-50%. Δεν το λεω για να ξεκινησω προσωπικη συγκριση, αλλα στα 1080ρ οι δυο 470 (που ειναι περιπου ιδιες ή καλυτερες απο την 960 εκτος απο την vram) τερματιζουν με τον Χ5470. Μην μου πεις θα ηταν χαμηλοτερα απο 99% το 90% του χρονου οταν ειναι ζευγαρωμενη με τους επεξεργαστες στο review. Fanboy δεν ειμαι αλλα τουλαχιστον να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Εχουν αρκετοι 5960Χ εδω μεσα, στην αθηνα οποτε αν υπαρχει ορεξη ας γινει μια συγκριση με δυνατες καρτες, μια δυο "τιτανες" ετσι ωστε να μην κοβονται τα γραφικα. Θα ηθελα να το δω 5
artshadows Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 παντως για τον 6300 που προτεινα μονο μια αποψη ακουσα ,που αυτη η αναβαθμιση ειναι και η πιο ευκολη οικονομικη vfm και δεν χρειαζεται να τα αλλαξει ολα χωρις πολλα λεφτα σε σεση με τον 83χχ και πουλαει και τον παλιο 3
featherbrain Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 παντως για τον 6300 που προτεινα μονο μια αποψη ακουσα ,που αυτη η αναβαθμιση ειναι και η πιο ευκολη οικονομικη vfm και δεν χρειαζεται να τα αλλαξει ολα χωρις πολλα λεφτα σε σεση με τον 83χχ και πουλαει και τον παλιο Δεν αξίζει όμως γιατί όσο λίγο και να του κοστίσει δεν θα δει πραγματικές διαφορές και στην ουσία θα είναι σαν να μην έκανε αναβαθμιση! οπότε ή 8χχχ ή σε intel με μεγαλύτερο κόστος αλλά καλύτερα αποτελεσμάτα.
artshadows Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 ναι αλλα οι δυο extra πυρινες του 83χχ θα δωσουν σε σχεση 63χχ στα mmo? ο 63χχ ειναι καλυτερος πυρινασ απο 41χχ ασε που θα του γυρισει η αναβαθμιση 60€
Fulgore Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 μαλλον το insomnia βγαινει απο το intelsomnia χαχαχα να το πω αλλη μια γιατι δεν βαζετε καποιοι στην υπογραφη σας" παρε intel "να μην κουραζεστε και στο γραψιμο; Καλα Ελληνικο forum ειναι και στην Ελλαδα ως γνωστος επικρατει μπαχαλο.Θες να σου θυμισω πιο παλια που με ειχαν πει εδω στο insomnia amd fanboy επειδη προτεινα συχνα amd cpu και καρτες γραφικων????Μπα ειπαμε μονο intel fanboys και Nvidia fanboys υπαρχουν. Επισης ποσες φορες θα πουμε οτι τα διαφορα,μεγαλα και γνωστα forum με τα benchmark εχουν σκοπο μονο να δωσουν μια γενικη εικονα και οχι να καθεσαι να κρεμεσαι απο τα fps που δειχνουν 1 προς 1???? Επισης ο Heatspreader ανεφερε τον i5 6600k πιο πισω. Προτειναμε εμεις πουθενα τον εν λογω επεξεργαστη που ειναι εκτως budget του ts???? Επισης ρωτησε κανενας τον ts(οπως και τους περισσοτερους που θελουν για gaming PC)αν θα ασχοληθουν ή οχι με το oc???? Για ριξτε μια ματια στα περισσοτερα θεματα για gaming pc στο Insomnia και πειτε μου σε ποσα απο αυτα λενε οι ενδιαφερομενοι οτι θα ασχοληθουν με το oc πριν αρχισετε να γραφετε παλι τα δικα σας. Να παρει ο αλλος τον 6300 και 8320 και αν δεν του κανει ποτε oc να βαραει μετα το κεφαλι του στον τοιχο.Οχι οτι δεν ειναι καλοι επεξεργαστες στα χρηματα τους αλλα επειδη δεν θα παρει τα μεγιστα που προσφερουν οι FX χωρις overclock. Αλλωστε και για τους Intel γιαυτο το λογο δεν προτεινουμε τους φθηνοτερους i5 ουτως ή αλλως???Γιατι οι διαφορες ειναι ελαχιστες/μικρες μεταξυ τους και δεν αξιζουν τα παραπανω χρηματα??? Αλλα το ειπα και θα το λεω συνεχεια οσο δεν υπαρχουν administrators σε τετοια θεματα που αφορουν τους επεξεργαστες,τοσο το χαος θα συνεχιζεται. 3
artshadows Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 θα μπορουσε να παρει το 63χχ απο το μαγαζι που θα επαιρνε τον intel και αν δεν του κανει να τον δωσει πισω αμεσα και να παρει τον προτεινωμενο intel
Fulgore Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Οπως εχω αναφερει και πιο πανω θα το γυρισω σ intel αλλα κομματι κομματι απλα αν παω σε οικονομικο πακετο σκεφτομουν αντι να παρω τον g3258 να παω σε i3 skylake και μετεπειτα και μια μητρικη της ταξεως μεχρι 100-150 ευρω και στο μελλον εχω το πατημα για αναβαθμιση λογω 1151 Μετα ειμαστε fanboys επειδη προτεινουμε αυτο που ζηταει Αυτο που λατρευω ειναι να βλεπω υπερασπιστες της Amd(κατα τα αλλα μονο οταν υπερασπιζεσαι την Intel σου λενε οτι ουτε μετοχες να ειχες ) και απο κατω τα likes. 4
cliobaccarra Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Καλα Ελληνικο forum ειναι και στην Ελλαδα ως γνωστος επικρατει μπαχαλο.Θες να σου θυμισω πιο παλια που με ειχαν πει εδω στο insomnia amd fanboy επειδη προτεινα συχνα amd cpu και καρτες γραφικων????Μπα ειπαμε μονο intel fanboys και Nvidia fanboys υπαρχουν. Επισης ποσες φορες θα πουμε οτι τα διαφορα,μεγαλα και γνωστα forum με τα benchmark εχουν σκοπο μονο να δωσουν μια γενικη εικονα και οχι να καθεσαι να κρεμεσαι απο τα fps που δειχνουν 1 προς 1???? Επισης ο Heatspreader ανεφερε τον i5 6600k πιο πισω. Προτειναμε εμεις πουθενα τον εν λογω επεξεργαστη που ειναι εκτως budget του ts???? Επισης ρωτησε κανενας τον ts(οπως και τους περισσοτερους που θελουν για gaming PC)αν θα ασχοληθουν ή οχι με το oc???? Για ριξτε μια ματια στα περισσοτερα θεματα για gaming pc στο Insomnia και πειτε μου σε ποσα απο αυτα λενε οι ενδιαφερομενοι οτι θα ασχοληθουν με το oc πριν αρχισετε να γραφετε παλι τα δικα σας. Να παρει ο αλλος τον 6300 και 8320 και αν δεν του κανει ποτε oc να βαραει μετα το κεφαλι του στον τοιχο.Οχι οτι δεν ειναι καλοι επεξεργαστες στα χρηματα τους αλλα επειδη δεν θα παρει τα μεγιστα που προσφερουν οι FX χωρις overclock. Αλλωστε και για τους Intel γιαυτο το λογο δεν προτεινουμε τους φθηνοτερους i5 ουτως ή αλλως???Γιατι οι διαφορες ειναι ελαχιστες/μικρες μεταξυ τους και δεν αξιζουν τα παραπανω χρηματα??? Αλλα το ειπα και θα το λεω συνεχεια οσο δεν υπαρχουν administrators σε τετοια θεματα που αφορουν τους επεξεργαστες,τοσο το χαος θα συνεχιζεται. Δηλαδή να επέμβει admin για να κανει τι; Μάλλον μερικούς δεν σας αρέσει η δημοκρατία και τρωγεστε με τα ρούχα σας. Αν κάποιος θέλει να δει vs υπαρχουν και τα κατάλληλα (ψεύδος για εμένα βιντεακια στο youtube) που μπορείτε να δείτε και μονοι σας. Προφανώς για να ανοιγει θέμα εδώ ψάχνει για μια παραπανω γνώμη απο πραγματικούς χρήστες της εκάστοτε πλατφόρμας. Οποτε ναι καλώς ακούγονται όλες οι γνώμες. 2
Fulgore Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δηλαδή να επέμβει admin για να κανει τι; Μάλλον μερικούς δεν σας αρέσει η δημοκρατία και τρωγεστε με τα ρούχα σας. Αν κάποιος θέλει να δει vs υπαρχουν και τα κατάλληλα (ψεύδος για εμένα βιντεακια στο youtube) που μπορείτε να δείτε και μονοι σας. Προφανώς για να ανοιγει θέμα εδώ ψάχνει για μια παραπανω γνώμη απο πραγματικούς χρήστες της εκάστοτε πλατφόρμας. Οποτε ναι καλώς ακούγονται όλες οι γνώμες. Δεν εννοω να επεμβει admin σε αυτο το θεμα,απλα να γινει το θεμα επεξεργαστων οπως και το θεμα των καρτων γραφικων που υπαρχει ενα μονο topic και εχει μπει ταξη. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Όπως και να έχει θα αρχίσω να προτείνω 8320 σε gaming μηχανήματα μου φαίνεται και όχι μόνο 4460 στα τυφλά, θυμάμαι τα λόγια του louci4er που μου έλεγε πως στο pc του αδερφού του είχε 4460 και βάραγε 90-100% με την 290 και δεν μπορούσες να ανοίξεις τίποτα, είχα μια εμπειρία με 8320 με 290 και ήταν οκ πάντως. Τον υπόλοιπο καιρό τον δούλευα με 5670 τον 8320, δεν είχα για πολύ την 290 στα χέρια μου δυστυχώς . Σε σχέση με 4690k στα 4.3 που έχω επίσης δοκιμάσει με την ίδια 290 ο 8320 ήταν λίγο πιο επιρρεπής σε βούτες ειδικά στο bf4 multiplayer, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, ήθελα τα ελάχιστα πιο σταθερά fps του 4690k, όμως ο 8320 ήταν στοκ 3.5 με κλειστό turbo το οποίο σημαίνει πως αν τον κλόκαρα στα 4.3 θα ήταν στα ίδια, ο 8320 ήταν με 70-75% usage και ο 4690k 90%, ο ένας σου έδινε την δυνατότητα για multitask ο άλλος όχι, η 290 τερμάτιζε και με τους δύο προξέσορες, όλα αυτά με afterburner. Κάποτε υποστήριζα φανατικά i5, τώρα πια που απέκτησα συνείδηση όχι πια μόνο i5 . Τα περί bottleneck οι διαφορές i5 και fx είναι πολύ μικρές τελικά, ειδικά σε games που κάνουν σωστό scaling με τον fx. 2
Fulgore Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Καποτε θα ηθελα να δω ζωντανα τι Multitasking κανει καποιος οταν παιζει Battlefield multiplayer ή mmo κλπ 2
TheELF Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Κοίτα να μπορείς να βλέπεις λίγο tv σε δεύτερη οθόνη και να έχεις μερικές σελίδες ανοιχτές στον browser δεν βλάπτει ποτέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις