Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

^ενταξει και εσυ....

Launch Date Q3'08

Recommended Customer Price BOX : $1467.00 ο επεξεργαστης σου.

Και τώρα το ίδιο πετυχαίνεις σε single core με 3258 και 70$ :P

• Like 4
  • Απαντ. 266
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Είχα υποψίες ότι η Intel λαδώνει τα Sites που κάνουν Reviews, μέχρι που σιγουρέυτηκα όταν έστεισα πριν λίγες μέρες το πρώτο DDR4 με Intel i5 6600k.

Οι υποψίες υπήρχαν επειδή αυτά που έβλεπα στο PC μου, δεν ταίριαζαν με αυτά που διάβαζα στα περισσότερα και μεγαλύτερα Review Sites. Μετά έβλεπα αρκετούς κατόχους Intel να είναι εριστικοί και κάπου κάπου να πετάνε την έκφραση, "πήρα Intel και σώθηκα".  Κατάλαβα ότι το έπαθαν όπως η αλεπού στο παραμύθι που της κόπηκε η ουρά.

Πλέον δεν θα λέω ότι τα Intel είναι καλύτερα και απλά ακριβά γι' αυτά που προσφέρουν. Πλέον θα λέω ότι είναι χειρότερα συστήματα σε πολλά πράγματα τα οποία θα τα περιγράψω παρακάτω.

Αν με ρώταγε κάποιος πριν λίγες ημέρες, αν θα αντάλλαζα τον FX 8320 και όλη την πλατφόρμα με DDR 4 και Intel επεξεργαστή μαζί με ένα μέτριο motherboard και όχι High End που έχω τώρα, θα έλεγα κατά 80% "ναι".

Πλέον αφού είδα με τα μάτια μου πως αποδίδει ο 6600K θα έλεγα σίγουρα ένα μεγάλο "ΟΧΙ".

Καταρχάς θα αρχίσω με τις υψηλές θερμοκρασίες. Το Chip ψήνεται. Με την Fanz Hydro 120T το Chip στα 4.6Ghz στα 1.380V βάραγε 70άρια++. Ένα Safe δηλαδή Overclock είναι στα 4.2Ghz.

Εγώ στις ίδιες θερμοκρασίες δωματίου με 1.410V δεν ξεπερνάω τους 52C και επειδή θα πει κάποιος για την H100i, σας χαρίζω 10C και θα πω ότι δεν ξεπερνάω τους 62C. :)

10C διαφορά δεν έχει η υδρόψυξη και το ξέρουμε όλοι αυτό.

Με τον FX8320 στα 4.4Ghz και τον i5 6600K Stock τόσο στο 3Dmark όσο και στο Cinebench ο δεύτερος έβγαζε πάντα μικρότερο σκορ. Δεν με ενδιαφέρει ότι ο FX 8320 είναι κλοκαρισμένος. Από τη στιγμή που πληρώνω 275€ για CPU τελευταίες γενιάς σε καινούρια πλατφόρμα DDR4, θέλω όχι ίδιο Score, αρκετά παραπάνω ακόμα και αν ο παλιός AMD είναι κλοκαρισμένος. Μόνο από ψυχολογικής άποψης, είναι τραγικό.

Δεν είμαι στο σπίτι τώρα να σας δώσω τα νούμερα, αλλά αύριο θα σας τα δείξω.

Το Z170 βλέπω πως εκτός από την υλοποίηση της Gigabyte GA-Z170-HD3P, παρουσιάζει κάποια θεματάκια με το Boot όπου κάποιες φορές αδυνατεί να μπουτάρει. Θα διορθωθούν βέβαια με BIOS Updates.

Για το Bug που βγήκε στους Skylake δεν θα πω ότι το θεωρώ σοβαρό, θα πω μόνο ότι τόσο η Intel, όσο και οι φανατικοί οπαδοί της, πως πρέπει να χαλαρώσουν λίγο.

Σχετικά με το Single Core Performance που ακούω συχνά για τα MOBA και άλλα απλά Games, θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτά τα Games αν και δεν αξιοποιούν πολλούς πυρήνες, οι δύναμη που χρειάζονται είναι μικρή και ένας FX άνετα τα τρέχει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επί του θέματος τώρα, ο FX 4100 είναι παλιό Chip. Δεν αποδίδει... Για απλή χρήση και κάνα χαλαρό Game, ok.

Ιδανικά φίλε noslp θα πήγαινα σε FX 8370. Σε δεύτερη φάση θα πήγαινα σε FX 8320 επειδή είναι οικονομικότερος σε σχέση με τον πρώτο. Η μητρική σου είναι ευτυχώς καλή.

Αν θες να κάνεις αναβάθμιση, η μόνη που αξίζει είναι σε i7. Οτιδήποτε από εκεί και κάτω σε σχέση με FX83xx δεν έχει να πει τίποτα. 

Δεν σχολιάζω για G3258... 

Δεν συμφωνώ απόλυτα με τα παρακάτω Reviews, αλλά σε σχέση με τα πληρωμένα αποδίδουν κάπως την πραγματικότητα.

1) http://www.tweaktown.com/tweakipedia/56/amd-fx-8350-powering-gtx-780-sli-vs-gtx-980-sli-at-4k/index.html

2) http://www.technologyx.com/featured/amd-vs-intel-our-8-core-cpu-gaming-performance-showdown/

Υ.Γ.: Σταματήστε μερικοί τέλος πάντων να αποπροσανατολίζετε τον κόσμο αναπαράγοντας συνεχώς ψεύτικες ειδήσεις. Όσοι το κάνετε εν αγνοία σας ενημερωθείτε λίγο καλύτερα και ψάξτε κάποιον με το σύστημα που σας ενδιαφέρει και ρίξτε μια ματιά μόνοι σας ώστε να καταλάβετε πως πρόκειται για πληρωμένα Review Sites. Όσοι από την άλλη το κάνετε εσκεμένα προτίνοντας μάλιστα πεθαμένα Dual Core της Intel, απλά ντροπή... Τίποτα άλλο.

εψαχνα παντου να ακουσω μια πραγματικη γνωμη μου ελυσες πολλες αποριες  :-)

• Like 2
Δημοσ.

Ασχετο, αλλά στο 2ο review δεν χτυπάνε σοβαρό gpu Bottleneck? 960 στα 1080p όταν έχεις 5960Χ στο review?

970 στα 1440? Ας βάζαν 970 και 980 έστω, ή το sli νωρίτερα.

Να δούμε ποιο πάει πιο γρήγορα, ένα fiat 500 ή μια Ferrari 458 και τα δύο με ρόδες κάρου?

Δημοσ.

Θα σου κάνω εγώ 32πύρηνο με FPU shared ανα 8 πυρήνες και ALU shared ανα 4 πυρήνες.

Πάλι 32 πύρηνος θα είναι?

Πες το στα Gflops στο intel burn test, στο SuperPi, αλλά και κάνε τεστ με βαρύ κώδικα Matlab πχ.

Μετά πες μου πόσο πραγματικοί είναι οι 8 πυρήνες. Όταν θέλουν 20+δευτερα για 1million και εγώ με επεξεργαστή του 2009 πάω σε κάτω απο 11...

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

BTW αυτό που έγραψες δεν βγάζει νόημα. 

Το ότι έχουν 4 FPU αντί για 8 δεν σημαίνει οτι δεν είναi ΟΚΤΑΠΗΡΥΝΟΙ.

Είναι, sort of. Δεν τους λέω λαπάδες προς θεού αλλά ρε παλικάρια για άλλες δουλειές ο ένας, για άλλες ο άλλος.

Είχα κάνει λάθος. Και να ισχύουν αυτά που λές μιλάμε για δευτερόλεπτα. Κλάιν. Και συγκρίνεις CPU desktop με server... :eek:

Δημοσ.

Είχα κάνει λάθος. Και να ισχύουν αυτά που λές μιλάμε για δευτερόλεπτα. Κλάιν. Και συγκρίνεις CPU desktop με server... :eek:

9 δευτερόλεπτα στα 20 δεν είναι κλαιν όπως λες. Σχεδόν διπλάσιος χρόνος είναι. :)

Τέλοσπάντων δεν είναι αυτό ακριβώς το ερώτημα του TS.

Δημοσ.

9 δευτερόλεπτα στα 20 δεν είναι κλαιν όπως λες. Σχεδόν διπλάσιος χρόνος είναι. :)

Τέλοσπάντων δεν είναι αυτό ακριβώς το ερώτημα του TS.

Τελικά πόσα είναι 10,9,8;; Αποφάσισες; Και με βάση ποιά benchmark; Εδώ πάντως λέει (και είναι φυσικό) οτί ο δικός μου είναι καλύτερος   http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-X5470-vs-AMD-FX-8320

Και χωρίς να τον κάνω OC. Και είναι φυσιολογικό μιας και είναι παλιός ο δικός σου. :)

Δημοσ.

Ασχετο, αλλά στο 2ο review δεν χτυπάνε σοβαρό gpu Bottleneck? 960 στα 1080p όταν έχεις 5960Χ στο review?

Να δούμε ποιο πάει πιο γρήγορα, ένα fiat 500 ή μια Ferrari 458 και τα δύο με ρόδες κάρου?

Όχι Sheogorath!

Τι λέμε τώρα; Δηλαδή τι πρέπει να γίνει ακριβώς για να καταλάβετε ότι οι AMD δεν έχουν Bottleneck τι;

Να βάλουμε 3way SLI 980Ti σε ανάλυση 640x480;

Ειλικρινά δεν ξέρω από που να το πιάσω και που να το αφήσω για να σου απαντήσω.

Αυτό κατάλαβες δηλαδή; Ειλικρινά τώρα.

Η απουσία παραπάνω δύναμης δεν είναι Bottleneck... 

Ρόδες κάρου είναι οι τελευταίας γεννιάς κάρτες γραφικών και οι πιο αποδοτικές;

Μάγια σας έχει κάνει αυτή η Intel; Απίστευτο.

Δεν είμαστε Offtopic. Είμαστε Ontopic και μάλιστα πολύ.

Τώρα μιλάμε για SuperPI; :)

Έχω να το ακούσω το πρόγραμμα από την εποχή που είχα Intel E6600... 

• Like 2
Δημοσ.

Είδα τα 2 reviews που έβαλε ο heatspreader και πραγματικά έχω μπερδευτεί γιατί είδα μια διαφορετική εικόνα σε σύγκριση με άλλα sites που δείχνουν τεράστιες διαφορές.

Αν ισχύουν τα παραπάνω reviews οι FX 8XXX αποτελούν ακόμα και σήμερα (2016) πολύ καλή αγορά.

• Like 7
Δημοσ.

Όχι Sheogorath!

Τι λέμε τώρα; Δηλαδή τι πρέπει να γίνει ακριβώς για να καταλάβετε ότι οι AMD δεν έχουν Bottleneck τι;

Να βάλουμε 3way SLI 980Ti σε ανάλυση 640x480;

Ειλικρινά δεν ξέρω από που να το πιάσω και που να το αφήσω για να σου απαντήσω.

Αυτό κατάλαβες δηλαδή; Ειλικρινά τώρα.

...

Απλά δεν το λες ισορροπημένο μηχάνημα με 5960Χ και 960. οχι στο πλανήτη που ζω δηλαδή.

Και όταν συγκρίνεις επεξεργαστές φροντίζεις να μην φρενάρουν ΚΑΘΟΛΟΥ οι κάρτες γραφικών.

Τελικά πόσα είναι 10,9,8;; Αποφάσισες; Και με βάση ποιά benchmark; Εδώ πάντως λέει (και είναι φυσικό) οτί ο δικός μου είναι καλύτερος   http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-X5470-vs-AMD-FX-8320

Και χωρίς να τον κάνω OC. Και είναι φυσιολογικό μιας και είναι παλιός ο δικός σου. :)

Ορεξη για να συγκρίνουμε τα epeen μας δεν έχω καμία. Αν θες τρέξε ένα οτιδήποτε single core να δεις τι εννοώ.

Οχι φυσικά με site και μλκς... Χάνεις το νόημα και είναι η τελευταία φορά που σου απαντάω. Δεν είναι για τον δικό μου επεξεργαστή αλλά για το τι μπορεί να πάρει ο άνθρωπος τώρα.

Αλλά έτσι απο περιέργεια, πόσο βγάζει στο Cinebench single? Ή πόσα δεύτερα στο SuperPi?

Δημοσ.

Απλά δεν το λες ισορροπημένο μηχάνημα με 5960Χ και 960. οχι στο πλανήτη που ζω δηλαδή.

Δεν κοιτάμε αυτό όμως. Βλέπουμε ότι ο "πανίσχυρος" Intel 5960Χ αποδίδει στα παιχνίδια με δυνατές κάρτες γραφικών, ακόμα και με SLI παρόμοια με έναν AMD FX8370.

Και όταν συγκρίνεις επεξεργαστές φροντίζεις να μην φρενάρουν ΚΑΘΟΛΟΥ οι κάρτες γραφικών.

Μα μία θα λέτε ότι φρενάρει το CPU και μία θα λέτε ότι φρενάρει η κάρτα γραφικών. Τι πρέπει να κάνουμε τελικά για να μην φρενάρει; Τι λέμε ακριβώς;

Είδα τα 2 reviews που έβαλε ο heatspreader και πραγματικά έχω μπερδευτεί τώρα γιατί είδα μια άλλη εικόνα σε σύγκριση με άλλα sites που δείχνουν τεράστιες διαφορές.

Αν ισχύουν τα παραπάνω reviews οι FX 8XXX αποτελούν ακόμα και σήμερα (2016) πολύ καλή αγορά.

Αν δεν πας σε i7 και ειδικά DDR4 μόνο FX83xx για μένα, γιατί τα νούμερα από τα άλλα Sites είναι φτιαχτά. Η Intel το συνηθίζει αυτό, δεν θα είναι πρώτη φορά. Ίσως μετά από χρόνια να πάρουν οι λάτρεις της μερικά Ευρώ.

Σκάνδαλο Intel: 15 δολάρια αποζημίωση για κάθε Pentium 4 που αγοράστηκε.

Εγώ τα είχα δει όταν είχα κάνει το SLI σε αυτό το σύστημα ερχόμενος από Intel και διαβάζοντας παντού άσχημα πράγματα για την AMD, βλέποντας παράλληλα την κατακραυγή στα Fora.

SLI Gigabyte GTX 650Ti Boost & AMD FX

Επίσης πόσα ψέματα λένε όσοι από AMD FX πήγαν σε Intel και βρήκαν την υγειά τους! Είναι φοβερό!

• Like 6
Δημοσ.

Ο ένας προσβλητικός, και στον κόσμο του, ψάχνει vs και προσωπικές κόντρες.  :-(

Ο βετεράνος, βλέπει θεωρίες συνωμοσίας παντού. Μετοχές έχεις? Απο την μία λες οι AMD δεν κλοκάρουν, σε άλλο thread, και απο την άλλη εδώ μας καλύπτουν σε ΜΜΟ με το παραπάνω. Ο 8370 είναι καλύτερος απο τον 5960Χ. Τι άλλο θα ακούσουμε. 

Ας βάλω εγώ παιχνίδι καινούριο σε υψηλή ανάλυση με μια R7 240 σε σύστημα με έναν 6700Κ και μια στον δικό μου. Ε τα ίδια πάτους fps θα βγάλουμε σχεδόν. Δεν τους κάνει ίδιους επεξεργαστές.

Εγώ τα παρατάω, ας κάνει ότι θέλει ο TS. :)

Δημοσ.

Ο βετεράνος, βλέπει θεωρίες συνωμοσίας παντού. Μετοχές έχεις? Απο την μία λες οι AMD δεν κλοκάρουν, σε άλλο thread, και απο την άλλη εδώ μας καλύπτουν σε ΜΜΟ με το παραπάνω. Ο 8370 είναι καλύτερος απο τον 5960Χ. Τι άλλο θα ακούσουμε. 

Ας βάλω εγώ παιχνίδι καινούριο σε υψηλή ανάλυση με μια R7 240 σε σύστημα με έναν 6700Κ και μια στον δικό μου. Ε τα ίδια πάτους fps θα βγάλουμε σχεδόν. Δεν τους κάνει ίδιους επεξεργαστές.

Εγώ τα παρατάω, ας κάνει ότι θέλει ο TS. :)

Γιατί πρέπει να λέω ότι οι AMD είναι τα απόλυτα CPU; Δηλαδή πρέπει κάποιος να είναι σε κάποιο στρατόπεδο απαραίτητα;

Δεν πιστεύω ότι γίνεται με τόσο Undervoltage να παίξει ένας FX8320/8350 σε τόσο υψηλή συχνότητα που λέγαμε στο διπλανό Topic. Ένας FX8370 ίσως και να μπορεί. Την έγκριση μου θέλετε δηλαδή; Απλά λέω τα πράγματα όπως είναι και όταν δεν πιστεύω κάτι, επίσης το λέω. Ε λοιπόν δεν πιστεύω αυτό με το Overclocking. Το τεκμηρίωσα γιατί. Δεν σου λέω να με πιστέψεις, αλλά πρέπει να υπάρχει αρχείο στο Forum. Δεν γίνεται να υπάρχει συνεχόμενη αναπαραγωγή των ίδιων ψευδών ειδήσεων.

Δεν έβαλε κάρτα γραφικών R7 240. Έβαλε τις πιο δυνατές κάρτες της αγοράς. Αν τώρα το SLI με 970 δεν σου είναι αρκετό, να λέτε όταν προτείνετε συστήματα ο αγοραστής να πηγαίνει σε AMD με κάρτες γραφικών μέχρι SLI 970.

Δεν είπαμε ότι ο 5960X είναι ίδιο από το FX8370, ούτε πως ο δεύτερος είναι καλύτερος. Ο 5960X είναι πολύ καλύτερο CPU, αλλά στα Games αποδίδει παρόμοια.

Τα PC δεν είναι μόνο Games. Κάνουν και άλλες δουλειές.

Πραγματικά προτιμώ να πει κάποιος θέλω Intel επειδή έτσι γουστάρω, παρά δικαιολογίες ότι δεν κάνουν για παιχνίδια οι AMD, κλπ.

Αυτό θα το ξεκαθαρίζω όσο μπορώ σε κάθε Topic που ξεφυτρώνει. 

Όσο για τις θεωρίες συνωμοσίας και αυτές τις τεκμηρίωσα και ιστορικά με τις πρακτικές της Intel, όσο και με άλλα "μικρότερα" Reviews Sites που μας τα παρουσιάζουν διαφορετικά, όσο και με το δικό μου Setup και τις μετρήσεις μου.

Και για να σπάσει λίγο ο πάγος... :P

Θυμάμαι που όταν συγκρίναμε τις κάρτες γραφικών μας και τρέχαμε 3Dmark και άλλα Benchmarks έβγαζα παραπάνω Score από Intel i5 ivy bridge αν δεν κάνω λάθος και nvidia 670.

Μάλιστα έλεγα πως αν είχα Intel θα έβγαζα παραπάνω. Που να ήξερα τότε ότι βγάζω παραπάνω λόγω CPU... :P

Θυμάμαι πάλι που είχα σετάρει έναν i7 3770 με 760 4GB και πίστευα ότι λόγω CPU θα βγάλει καλύτερο Score επειδή και καλά το CPU μου φρενάρει το SLI μου... Που να φανταστώ ότι αυτά που διάβαζα στα Fora ήταν αρλούμπες...

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ λέω να τρέξουμε τα ίδια bench με της σελίδες που έβαλε ο heatspreader με της ίδιες κάρτες αλλά σε 8k ανάλυση και σε χ486,να δείτε τελικά ότι δεν αξίζει να κάνετε αναβάθμιση.

Δεν μπορείτε να το κατανοήσετε ότι σε αυτά τα bench βγάζει χώμα FPS σε όλους;

Batman στα 50

dirt με 60

bioshock και metro  με min κάτω από τα 10

Μιλάμε για αρχαίους τίτλους εδώ που παίζουν με πολλά παραπάνω fps ακόμα και σε πολύ μικρούς επεξεργαστές....

όταν γονατίζεις μια GPU την γονατίζεις,δεν παίζει ρόλο με ποιον επεξεργαστή την γονατίζεις.

Δημοσ.

Σε τι ανάλυση πιστεύεις οτι πρέπει να δοκιμαστούν για να μην τους φρενάρει η κάρτα γραφικών; 720p, 1366x768 , 800x600 κ.τ.λ; Το θέμα είναι να είναι και ρεαλιστική η ανάλυση έστω κάτι που χρησιμοποιείται αρκετά σήμερα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...