LouCi4er Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Τι καθεστε και το κουραζετε ρε παιδια δεν καταλαβα.Ο ανθρωπος δυο επιλογες εχει,μια να δωσει το συστημα που εχει και με λιγα λεφτα ακομα να παει σε i5 και η δευτερη να παρει εναν 8320.Εγω ειπα οχι σε 8370 γιατι κατα 99% ενας 8320 τα 4.0Ghz τα πιανει απλα βαζοντας το Multi απο το 17 στο 20.Δεν θελει τιποτα αλλο.Και ποιος δεν ξερει οτι ολες οι μητρικες δινουν αρκετα περισσοτερο ρευμα απο αυτο που χρειαζεται ο επεξεργαστης για την στοκ συχνοτητα.Ετσι το ρευμα επαρκει και για λιγο μεγαλυτερη συχνοτητα.Τι θα γινει δλδ,θα πιασει την συχνοτητα ενος 8370 γλιτωνοντας ενα 80€ και χωρις κανενα θεμα.Ο 8370 υπαρχει κανονικα στο cpu support list της μητρικης που εχει ο TS. Μερικοι νομισαν οτι αν πας ενα 8320 απο τα 3.5Ghz στα 4.0Ghz και γινει στην ουσια ενας στοκ 8370(επεξεργαστης που ξαναλεω τον υποστηριζει κανονικοτατα η μητρικη του),θα αρχισουν τα μπαμ μπουμ,πλατσα πλουτσα.Μαλλον το μυαλο τους κανει πλατσα πλουτσα οταν κουνανε το κεφαλι τους.Επισης μερικοι νομιζουν οτι οταν μιλαμε για κλοκαρισμα,πρεπει να πιασεις τουλαχιστον 5.0-5.2Ghz,αλλιως δεν πιανεται για κλοκαρισμα.Τελος,πως δημιουργηθηκε η ιδεα οτι ενας 8320 στα 3.5Ghz ειναι ψοφιος ενω στα 4.5Ghz πχ μεταμορφωνεται δεν εχω καταλαβει.Οτι κερδιζεις κατι,κερδιζεις.Οτι στοκ ειναι για πεταμα ενω κλοκαρισμενος αξιζει με τα χιλια,αυτο με ξεπερναει.Τεσπα,τσαμπα φθειρονται και τα πληκτρα απο το πληκτρολογιο. 7
TheELF Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Το θέμα είναι ότι από τον 4130 στα 4 στον 8320 στα 4 δεν θα κερδίσει τίποτα πάνω σε αυτά που θέλει αλλά μόνο θα δώσει λεφτά και θα χάσει χρόνο στης ρυθμίσεις και στον έλεγχο,και δεν είναι και λίγα τα 140-150€, παίρνει g3258 μαζί με μητρική με αυτά τα λεφτά που θα είναι μεγάλη διαφορά πάνω σε αυτά που θέλει. Τα ξανά είπαμε και αυτά αλλά αν και δεν θες να το κουράζεις και εσύ αυτό κάνεις,το κουράζεις. 3
Heatspreader Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Είχα υποψίες ότι η Intel λαδώνει τα Sites που κάνουν Reviews, μέχρι που σιγουρέυτηκα όταν έστεισα πριν λίγες μέρες το πρώτο DDR4 με Intel i5 6600k. Οι υποψίες υπήρχαν επειδή αυτά που έβλεπα στο PC μου, δεν ταίριαζαν με αυτά που διάβαζα στα περισσότερα και μεγαλύτερα Review Sites. Μετά έβλεπα αρκετούς κατόχους Intel να είναι εριστικοί και κάπου κάπου να πετάνε την έκφραση, "πήρα Intel και σώθηκα". Κατάλαβα ότι το έπαθαν όπως η αλεπού στο παραμύθι που της κόπηκε η ουρά. Πλέον δεν θα λέω ότι τα Intel είναι καλύτερα και απλά ακριβά γι' αυτά που προσφέρουν. Πλέον θα λέω ότι είναι χειρότερα συστήματα σε πολλά πράγματα τα οποία θα τα περιγράψω παρακάτω.Αν με ρώταγε κάποιος πριν λίγες ημέρες, αν θα αντάλλαζα τον FX 8320 και όλη την πλατφόρμα με DDR 4 και Intel επεξεργαστή μαζί με ένα μέτριο motherboard και όχι High End που έχω τώρα, θα έλεγα κατά 80% "ναι".Πλέον αφού είδα με τα μάτια μου πως αποδίδει ο 6600K θα έλεγα σίγουρα ένα μεγάλο "ΟΧΙ".Καταρχάς θα αρχίσω με τις υψηλές θερμοκρασίες. Το Chip ψήνεται. Με την Fanz Hydro 120T το Chip στα 4.6Ghz στα 1.380V βάραγε 70άρια++. Ένα Safe δηλαδή Overclock είναι στα 4.2Ghz.Εγώ στις ίδιες θερμοκρασίες δωματίου με 1.410V δεν ξεπερνάω τους 52C και επειδή θα πει κάποιος για την H100i, σας χαρίζω 10C και θα πω ότι δεν ξεπερνάω τους 62C. 10C διαφορά δεν έχει η υδρόψυξη και το ξέρουμε όλοι αυτό. Με τον FX8320 στα 4.4Ghz και τον i5 6600K Stock τόσο στο 3Dmark όσο και στο Cinebench ο δεύτερος έβγαζε πάντα μικρότερο σκορ. Δεν με ενδιαφέρει ότι ο FX 8320 είναι κλοκαρισμένος. Από τη στιγμή που πληρώνω 275€ για CPU τελευταίες γενιάς σε καινούρια πλατφόρμα DDR4, θέλω όχι ίδιο Score, αρκετά παραπάνω ακόμα και αν ο παλιός AMD είναι κλοκαρισμένος. Μόνο από ψυχολογικής άποψης, είναι τραγικό. Δεν είμαι στο σπίτι τώρα να σας δώσω τα νούμερα, αλλά αύριο θα σας τα δείξω. Το Z170 βλέπω πως εκτός από την υλοποίηση της Gigabyte GA-Z170-HD3P, παρουσιάζει κάποια θεματάκια με το Boot όπου κάποιες φορές αδυνατεί να μπουτάρει. Θα διορθωθούν βέβαια με BIOS Updates. Για το Bug που βγήκε στους Skylake δεν θα πω ότι το θεωρώ σοβαρό, θα πω μόνο ότι τόσο η Intel, όσο και οι φανατικοί οπαδοί της, πως πρέπει να χαλαρώσουν λίγο. Σχετικά με το Single Core Performance που ακούω συχνά για τα MOBA και άλλα απλά Games, θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτά τα Games αν και δεν αξιοποιούν πολλούς πυρήνες, οι δύναμη που χρειάζονται είναι μικρή και ένας FX άνετα τα τρέχει χωρίς κανένα πρόβλημα. Το συστημα που εχω ειναι παλιο case το urban T81 Psu evga 750w g2 m/b Asrock 970 extreme4 cpu fx 4130 ram 8g ssd 840 evo 126 gpu 7970 saphire vapor dual x ghz 3gb και οθονη Dell u2412m τα games που παιζω ειναι Tera Rift Skyforge wildstar και περιμενω Blade and Soul Τι θα προτεινατε για cpu ωστε να μην εχω θεμα με την 7970? Δεν κανω τιποτα αλλο παρα browsing και gaming στα παραπανω μονο. Budget 150 με 200 και να υπολογιζουμε και μια ψυχτρα επιπλεον. Ευχαριστω προκαταβολικα! Επί του θέματος τώρα, ο FX 4100 είναι παλιό Chip. Δεν αποδίδει... Για απλή χρήση και κάνα χαλαρό Game, ok.Ιδανικά φίλε noslp θα πήγαινα σε FX 8370. Σε δεύτερη φάση θα πήγαινα σε FX 8320 επειδή είναι οικονομικότερος σε σχέση με τον πρώτο. Η μητρική σου είναι ευτυχώς καλή.Αν θες να κάνεις αναβάθμιση, η μόνη που αξίζει είναι σε i7. Οτιδήποτε από εκεί και κάτω σε σχέση με FX83xx δεν έχει να πει τίποτα. Δεν σχολιάζω για G3258... Δεν συμφωνώ απόλυτα με τα παρακάτω Reviews, αλλά σε σχέση με τα πληρωμένα αποδίδουν κάπως την πραγματικότητα.1) http://www.tweaktown.com/tweakipedia/56/amd-fx-8350-powering-gtx-780-sli-vs-gtx-980-sli-at-4k/index.html 2) http://www.technologyx.com/featured/amd-vs-intel-our-8-core-cpu-gaming-performance-showdown/ Υ.Γ.: Σταματήστε μερικοί τέλος πάντων να αποπροσανατολίζετε τον κόσμο αναπαράγοντας συνεχώς ψεύτικες ειδήσεις. Όσοι το κάνετε εν αγνοία σας ενημερωθείτε λίγο καλύτερα και ψάξτε κάποιον με το σύστημα που σας ενδιαφέρει και ρίξτε μια ματιά μόνοι σας ώστε να καταλάβετε πως πρόκειται για πληρωμένα Review Sites. Όσοι από την άλλη το κάνετε εσκεμένα προτίνοντας μάλιστα πεθαμένα Dual Core της Intel, απλά ντροπή... Τίποτα άλλο. 10
Sheogorath Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 ... Υ.Γ.: Σταματήστε μερικοί τέλος πάντων να αποπροσανατολίζετε τον κόσμο αναπαράγοντας συνεχώς ψεύτικες ειδήσεις. Όσοι το κάνετε εν αγνοία σας ενημερωθείτε λίγο καλύτερα και ψάξτε κάποιον με το σύστημα που σας ενδιαφέρει και ρίξτε μια ματιά μόνοι σας ώστε να καταλάβετε πως πρόκειται για πληρωμένα Review Sites. Όσοι από την άλλη το κάνετε εσκεμένα προτίνοντας μάλιστα πεθαμένα Dual Core της Intel, απλά ντροπή... Τίποτα άλλο. Στεναχωριέμαι όταν βλέπω ιστορικά μέλη να εκτροχιάζονται έτσι με τον καιρό. Μιλάμε για games, όχι Cinebech. Φυσικά εκεί ο "8πύρηνος" θα τα πάει καλύτερα απο τον 4πύρηνο. Για τα Bugs όπως σωστά έθεσες υπάρχουν, όπως σε κάθε νέα πλατφόρμα. Ας ηρεμήσουμε λοιπόν λιγάκι.
artshadows Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 http://www.insomnia.gr/topic/596122-%CE%BF%CE%B9-intel-skylake-%E2%80%98%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B5%E2%80%99-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82/?do=findComment&comment=54566086
TheELF Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Καταρχάς θα αρχίσω με τις υψηλές θερμοκρασίες. Το Chip ψήνεται. Με την Fanz Hydro 120T το Chip στα 4.6Ghz στα 1.380V βάραγε 70άρια++. Ένα Safe δηλαδή Overclock είναι στα 4.2Ghz.Εγώ στις ίδιες θερμοκρασίες δωματίου με 1.410V δεν ξεπερνάω τους 52C και επειδή θα πει κάποιος για την H100i, σας χαρίζω 10C και θα πω ότι δεν ξεπερνάω τους 62C. 10C διαφορά δεν έχει η υδρόψυξη και το ξέρουμε όλοι αυτό. Η μέγιστη θερμοκρασία που δίνει η AMD είναι 62° στους πυρήνες και 70° στο chip,μετά από εκεί φρενάρει,οι intel φρενάρουν στους 130° ! Ποιος είναι ποιο κοντά στα όρια;Γιατί αυτό έχει σημασία, πόσο κοντά είσαι στο να κάνεις ζημιά και όχι πόσους βαθμούς έχεις. Σχετικά με το Single Core Performance που ακούω συχνά για τα MOBA και άλλα απλά Games, θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτά τα Games αν και δεν αξιοποιούν πολλούς πυρήνες, οι δύναμη που χρειάζονται είναι μικρή και ένας FX άνετα τα τρέχει χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι άλλο να μπούμε σε MMO (και όχι ΜΟΒΑ) και να είμαστε στο λιβάδι με καμιά δεκαριά τέρατα και άλλους παίκτες όπου όντος όσο χάλια επεξεργαστή και να έχεις,και με pentium 4 που λέει ο λόγος, θα έχεις ψιλά FPS και άλλο να παίζεις σοβαρά με τους μήνες να πας σε κάποιο raid όπως δείξαν και σε βίντεο πριν και να έχεις 10FPS. Υ.Γ.: Σταματήστε μερικοί τέλος πάντων να αποπροσανατολίζετε τον κόσμο αναπαράγοντας συνεχώς ψεύτικες ειδήσεις. Όσοι το κάνετε εν αγνοία σας ενημερωθείτε λίγο καλύτερα και ψάξτε κάποιον με το σύστημα που σας ενδιαφέρει και ρίξτε μια ματιά μόνοι σας ώστε να καταλάβετε πως πρόκειται για πληρωμένα Review Sites. Όσοι από την άλλη το κάνετε εσκεμένα προτίνοντας μάλιστα πεθαμένα Dual Core της Intel, απλά ντροπή... Τίποτα άλλο. Είπε και έτρεξε άλλο ένα cinebench multi για να σιγουρευτεί για το πως θα τρέχει κάποιο MMO... 2
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Στεναχωριέμαι όταν βλέπω ιστορικά μέλη να εκτροχιάζονται έτσι με τον καιρό. Μιλάμε για games, όχι Cinebech. Φυσικά εκεί ο "8πύρηνος" θα τα πάει καλύτερα απο τον 4πύρηνο. Για τα Bugs όπως σωστά έθεσες υπάρχουν, όπως σε κάθε νέα πλατφόρμα. Ας ηρεμήσουμε λοιπόν λιγάκι. Να μην στεναχωριέσαι, γιατί δεν εκτροχιάζεται κανείς. Απλά δεν τρώω κουτόχορτο. Εγώ είπα αυτό που είχα να πω, από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Για τα Games παρέθεσα Link παραπάνω. Η μέγιστη θερμοκρασία που δίνει η AMD είναι 62° στους πυρήνες και 70° στο chip,μετά από εκεί φρενάρει,οι intel φρενάρουν στους 130° ! Ποιος είναι ποιο κοντά στα όρια;Γιατί αυτό έχει σημασία, πόσο κοντά είσαι στο να κάνεις ζημιά και όχι πόσους βαθμούς έχεις. Στα ηλεκτρονικά όσο χαμηλότερη θερμοκρασία, τόσο το καλύτερο. Αν πιστεύεις ότι επειδή φρενάρει στους 130C, μπορείς να το δουλεύεις άφοβα στους 80C, κάνεις λάθος. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι άλλο να μπούμε σε MMO (και όχι ΜΟΒΑ) και να είμαστε στο λιβάδι με καμιά δεκαριά τέρατα και άλλους παίκτες όπου όντος όσο χάλια επεξεργαστή και να έχεις,και με pentium 4 που λέει ο λόγος, θα έχεις ψιλά FPS και άλλο να παίζεις σοβαρά με τους μήνες να πας σε κάποιο raid όπως δείξαν και σε βίντεο πριν και να έχεις 10FPS.Δυστυχώς δεν τα πιστεύω αυτά τα Video. fx6300 αυτα!Δεν είναι άσχημο CPU. Μάλιστα το βάζω συνεχώς σε οικονομικά Gaming συστήματα. Από την άλλη όμως ο φίλος διαθέτει παραπάνω χρήματα, οπότε γιατί να μην πάει σε κάτι καλύτερο; 4
TheELF Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Στα ηλεκτρονικά όσο χαμηλότερη θερμοκρασία, τόσο το καλύτερο. Αν πιστεύεις ότι επειδή φρενάρει στους 130C, μπορείς να το δουλεύεις άφοβα στους 80C, κάνεις λάθος. ... ... ... Δυστυχώς δεν τα πιστεύω αυτά τα Video. Τι ειρωνεία θεέ μου... Καλά που πιστεύεις τα βίντεο που τα μισά είναι διαφήμιση και τα άλλα μισά είναι ότι λέγανε τα βιβλία περί ηλεκτρονικών που βγήκαν το 1920...
_Theo_ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Στεναχωριέμαι όταν βλέπω ιστορικά μέλη να εκτροχιάζονται έτσι με τον καιρό. Μιλάμε για games, όχι Cinebech. Φυσικά εκεί ο "8πύρηνος" θα τα πάει καλύτερα απο τον 4πύρηνο. Για τα Bugs όπως σωστά έθεσες υπάρχουν, όπως σε κάθε νέα πλατφόρμα. Ας ηρεμήσουμε λοιπόν λιγάκι. Άντε πάλι...Το ότι έχουν 4 FPU αντί για 8 δεν σημαίνει οτι δεν είναι τετραπύρηνοι. Ο συνολικός αριθμός των πυρήνων είναι 8.
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 @TheELFΜάλιστα. Συνέχισε το έργο σου... Το ότι θα χρησιμοποιούσες ως επιχείρημα στο ότι δεν πιστεύω το κάθε τυχαίο Video που μπορεί να ανεβάσει ο κάθε ένας με το Techquickie του Linus που εξηγεί πως δουλεύουν τα ηλεκτρονικά με ξεπερνάει.Τουλάχιστον έκανα την παρέμβαση μου και μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να ψαχτεί.Εσύ συνέχισε να λες να αγοράσουν Pentium III επειδή είναι Intel. 5
_Theo_ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 @TheELF Μάλιστα. Συνέχισε το έργο σου... Το ότι θα χρησιμοποιούσες ως επιχείρημα στο ότι δεν πιστεύω το κάθε τυχαίο Video που μπορεί να ανεβάσει ο κάθε ένας με το Techquickie του Linus που εξηγεί πως δουλεύουν τα ηλεκτρονικά με ξεπερνάει. Τουλάχιστον έκανα την παρέμβαση μου και μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να ψαχτεί. Εσύ συνέχισε να λες να αγοράσουν Pentium III επειδή είναι Intel. Intel και ξερό ψωμί. Οι AMD καίγονται εύκολα και δεν είναι 8πύρηνοι... 6
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Intel και ξερό ψωμί. Οι AMD καίγονται εύκολα και δεν είναι 8πύρηνοι... Μην κάνεις πλάκα γιατί το ότι καίγονται το έχω ακούσει και μάλιστα από "τεχνικό". Μάλιστα είχε πει, "σκάνε"... Είχε μείνει σε εποχή VHS... 3
Sheogorath Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Άντε πάλι...Το ότι έχουν 4 FPU αντί για 8 δεν σημαίνει οτι δεν (?) είναι τετραπύρηνοι. Ο συνολικός αριθμός των πυρήνων είναι 8. Θα σου κάνω εγώ 32πύρηνο με FPU shared ανα 8 πυρήνες και ALU shared ανα 4 πυρήνες. Πάλι 32 πύρηνος θα είναι? Πες το στα Gflops στο intel burn test, στο SuperPi, αλλά και κάνε τεστ με βαρύ κώδικα Matlab πχ. Μετά πες μου πόσο πραγματικοί είναι οι 8 πυρήνες. Όταν θέλουν 20+δευτερα για 1million και εγώ με επεξεργαστή του 2009 πάω σε κάτω απο 11... Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. BTW αυτό που έγραψες δεν βγάζει νόημα. Το ότι έχουν 4 FPU αντί για 8 δεν σημαίνει οτι δεν είναι τετραπύρηνοι. Είναι, sort of. Δεν τους λέω λαπάδες προς θεού αλλά ρε παλικάρια για άλλες δουλειές ο ένας, για άλλες ο άλλος. 2
Thanos1972 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 ^ενταξει και εσυ.... Launch Date Q3'08 Recommended Customer Price BOX : $1467.00 ο επεξεργαστης σου. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις