Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν συμφωνω καθολου με τις λεξεις που χρησιμοποιησε ο jg...Τι θα πει θα σκασει???Προφανως για να ασχοληθεις με o/c πρεπει να μελετησεις καποια πραγματα και μετα να πραξεις.Τι σου φταιει η cpu ή η μητρικη αν εσυ δωσεις καρφωτο 1.5v ρευμα χωρις να εχεις ιδεα και εχεις μια μητρικη με 4+1 phase.Ειναι μπακαλιστικο το "θα σκασει" και κακως επικροτειται οτι αναφερε ο συμφορουμιτης.

Ξεκαθαριστηκε τι τον συμφερει για gaming,οπως κ εγω συμφωνω να παει σε 4460 + μια οικονομικη μητρικη,αλλα μην ισοπεδωνουμε την εννοια του o/c.

• Like 4
  • Απαντ. 266
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

παιδιά , αυτό που είπα εννοούσα με την ΠΑΛΙΑ μητρική του

κάποιος "ξύπνιος" του λέει βάλε τον 8320 και κάνε o/c

δεν σκέφτηκε όμως ότι αν βάλεις 8320 και ανεβάσεις ρεύματα σε μια παλιά μητρική με περιορισμένες δυνατότητες θα κάνει πιθανώς ΜΠΑΜ

σε όποιον δεν αρέσει το ΜΠΑΜ ....... θα κάνει μπουμ ή πλατσα-πλουτσα

η ουσία παραμένει η ίδια.

• Like 1
Δημοσ.

Η μλκια είναι πως μερικοί από εδώ μέσα προτείνουν oc σε χρήστες που δεν έχουν ιδέα πως να το κάνουν και νομίζουν πως με 2 κουμπιά ο amd επεξεργαστής τους θα γίνει intel σε απόδοση στα παιχνίδια.

Το oc δεν είναι για όλους για αυτό χρήστες που απλά θέλουν να παίζουν κανά παιχνιδάκι καλύτερα να πάνε σε έτοιμο επεξεργαστή με καλές επιδόσεις out of the box.

Δλδ ο 4130 με oc θα μπορει να φτασει τον φτηνοτερο i5 η τουλαχιστον τον πιο γρηγορο i3?
Δημοσ.

Δλδ ο 4130 με oc θα μπορει να φτασει τον φτηνοτερο i5 η τουλαχιστον τον πιο γρηγορο i3?

Τον φτηνότερο i5 τον φτάνει σε συνολική επεξεργαστική ισχύ ο fx 6300 με oc πάνω από 4 ghz αλλά και πάλι με πολύ χαμηλό single core, ο fx 4130 είναι χαμένη υπόθεση, είναι μια γενιά πίσω από τον 6300 σε αρχιτεκτονική. Δεν αξίζει, πήγαινε σε i5 να τελειώνεις. Για να καταλάβεις το single core ενός i5 2400 που είναι i5 δεύτερης γενιάς, το πιάνει ένας fx piledriver στα 5.2 (piledriver είναι οι fx 4300, 6300, 83xx, 93xx, 95xx, ενώ ο δικός σου και οι 61xx, 81xx είναι bulldozer). 

• Like 4
Δημοσ.

Τι ακριβως λεμε Trilo που πεταμε βλακειες???Το παραπανω πρωτο video πες μου σε παρακαλω που ακριβως κολλαει με αυτα που λεμε?? Δειχνει αυτο συμπεριφορα επεξεργαστη στα mmo???

Η ενω μπορει να παει σε i5 θα παει στον κατωτερο intel g?

Και ποιος είσαι που θα κρίνει για το τι θα ανεβάζει ο καθένας μπορεί τον ts να τον βοήθησε το συγκεκριμένο post  επίσης δεν αναφέρει πουθενά να πάρει τον Pentium .

• Like 1
Δημοσ.

Αφου θα παει το σετ για intel μπορειτε να μου προτεινετε μια μητρικη οχι την φθηνοτερη.. μεχρι 150 ευρω ωστε να συνεργαζετε αριστα με τον i5 και σε 2-3 χρονια να μην θελει αλλαγη.Απο την στιγμη που θα γινει ριζικη αλλαγη στο συστημα μαλλον θα παει κομματι κομματι η αλλαγη οποτε και 100 ευρω παραπανω δεν λενε τιποτα.

Ρωταω γιατι διαβαζω πως ισως ειναι καλυτερο για αργοτερα να εχω μια μητρικη με m2 socket.

Δημοσ.

Τι ακριβως λεμε Trilo που πεταμε βλακειες???Το παραπανω πρωτο video πες μου σε παρακαλω που ακριβως κολλαει με αυτα που λεμε?? Δειχνει αυτο συμπεριφορα επεξεργαστη στα mmo???

Η ενω μπορει να παει σε i5 θα παει στον κατωτερο intel g?

Δε μιλαω προσωπικα, γενικα μιλαω, δε θελω να βλεπω θεωριες τυπου 3258 + r9 280x = μπουκαλι. Προφανως και δεν ισχυει στα περισσοτερα παιχνιδια, και ειδικα στα ΜΜΟ που ειναι και "ο τομεας μου" μιας και αυτα παιζω μια ζωη και ασχολουμαι παρα πολυ.  Και για να μη λεμε και οτι ναναι ενας ι5 κλοκαρισμενος στα 3.4 για παραδειγμα ειναι παρα πολυ πιθανον να εχει λιγοτερα fps απο εναν pentium ιδιας γεννιας στα 4.4  στα ΜΜΟ σε καποια σεναρια

Επισης οπως και εσυ πιθανοτατα ξερεις στα ΜΜΟ η καρτα δε παιζει και πολυ ρολο, στα siege για παραδειγμα που τα fps πεφτουν απο τα 60 στα 10-20 εκει ειναι που ο επεξεργαστης τρωει ολο το ζορι, δε πα να εχεις και 980ti η 750ti τα fps θα ειναι ιδια μιας και ο παραγοντας που κανει το limit ειναι ο επεξεργαστης.

Για να μην πολυλογουμε, εαν καποιος θελει συστηματα φθηνο μονο για ΜΜΟ και αλλα παιχνιδια που δε χρησιμοποιουν πολλα νηματα ας παρει 3258 + H81 στα 125 ευρω το πακετο, κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα δεν υπαρχει και οι επιδοσεις του pentium ειναι κατα πολυ ανωτερες ενος fx, δοκιμασμενο με fx 8350 και phenom x4 φιλου μου, οπου ο δικος μου 3258 εχει κοντα 40 fps οταν ο fx εχει 15 στο ιδιο σημειο την ιδια στιγμη στο AION.

• Like 2
Δημοσ.

Δε μιλαω προσωπικα, γενικα μιλαω, δε θελω να βλεπω θεωριες τυπου 3258 + r9 280x = μπουκαλι. Προφανως και δεν ισχυει στα περισσοτερα παιχνιδια, και ειδικα στα ΜΜΟ που ειναι και "ο τομεας μου" μιας και αυτα παιζω μια ζωη και ασχολουμαι παρα πολυ.  Και για να μη λεμε και οτι ναναι ενας ι5 κλοκαρισμενος στα 3.4 για παραδειγμα ειναι παρα πολυ πιθανον να εχει λιγοτερα fps απο εναν pentium ιδιας γεννιας στα 4.4  στα ΜΜΟ σε καποια σεναρια

Επισης οπως και εσυ πιθανοτατα ξερεις στα ΜΜΟ η καρτα δε παιζει και πολυ ρολο, στα siege για παραδειγμα που τα fps πεφτουν απο τα 60 στα 10-20 εκει ειναι που ο επεξεργαστης τρωει ολο το ζορι, δε πα να εχεις και 980ti η 750ti τα fps θα ειναι ιδια μιας και ο παραγοντας που κανει το limit ειναι ο επεξεργαστης.

Για να μην πολυλογουμε, εαν καποιος θελει συστηματα φθηνο μονο για ΜΜΟ και αλλα παιχνιδια που δε χρησιμοποιουν πολλα νηματα ας παρει 3258 + H81 στα 125 ευρω το πακετο, κατι καλυτερο σε αυτα τα λεφτα δεν υπαρχει και οι επιδοσεις του pentium ειναι κατα πολυ ανωτερες ενος fx, δοκιμασμενο με fx 8350 και phenom x4 φιλου μου, οπου ο δικος μου 3258 εχει κοντα 40 fps οταν ο fx εχει 15 στο ιδιο σημειο την ιδια στιγμη στο AION.

Εγω παντως στο smite που παιζω ο fx ηταν αρκετα μπροστα. Επισης στο assassin's creed syndicate ο fx εριχνε διπλα fps στον pentium και το shuttering ηταν εκνευριστικο. Αυτα με r9 290 1080.

Δημοσ.

Κυριοι,να ξαναπουμε τι ειναι η εννοια του overclock?τζαμπα επιδοσεις ειναι η εστω τζαμπα με πολυ μικροτερο κοστος απο την αγορα του επομενου επεξεργαστη ιδιας γενιας (πχ 8320-8350).

εαν καποιος θελει να γλυτωσει χρηματα τοτε καθεται και μαθαινει να κανει overclock.εαν δεν ειναι διατεθημενος να το κανει τοτε πολυ απλα παιρνει αυτο που μπορουν τα χρηματα του και καθεται οπως ειναι.
και το εχουμε ξαναπει,οταν μαθεις να κανεις overclock τοτε μαθαινεις να κανεις overvolt-undervolt.

τονιζω το undervolt γιατι σιγουρα θα χρειαζεται λιγοτερο ρευμα απο οσο δινει η μητρικη για τα στοκ ρολογια εαν δεν θελει να τον ανεβασει.ετσι και καλυτερη μακροζωια του επεξεργαστη - μητρικη θα εχει και λιγοτερες θερμοκρασιες-θορυβο-καταναλωση.

ο fx ας πουμε που ειχα επαιζε στα 4.7 με 1.41 απο 1.44 που εδινε στο auto η μητρικη για στοκ.εαν τον ειχα στα εργοστασιακα ρολογια με δικο μου ρευμα τοτε ηταν πολυ μα πολυ παρακατω απο οτι εδινε η μητρικη.

οπως και ο Intel τωρα.με το καλημερα η μητρικη εδινε 1.30 ρευμα για στοκ.και τωρα ειμαι στα 4.7 με 1.28 ρευμα.μπορει να ακουγεται αρκετο το ρευμα αλλα ειναι λιγοτερο απο οσο εδινε η μητρικη.......

τωρα τα υπολοιπα τα αφηνω σε εσας να συνεχισετε να μαλλωνετε λιγο ακομα.ακομη τον πρωινο καφε πινω και τον απολαμβανω με τετοια ποσταρισματα.

• Like 2
Δημοσ.

Κυριοι,να ξαναπουμε τι ειναι η εννοια του overclock?τζαμπα επιδοσεις ειναι η εστω τζαμπα με πολυ μικροτερο κοστος απο την αγορα του επομενου επεξεργαστη ιδιας γενιας (πχ 8320-8350).

εαν καποιος θελει να γλυτωσει χρηματα τοτε καθεται και μαθαινει να κανει overclock.εαν δεν ειναι διατεθημενος να το κανει τοτε πολυ απλα παιρνει αυτο που μπορουν τα χρηματα του και καθεται οπως ειναι.

και το εχουμε ξαναπει,οταν μαθεις να κανεις overclock τοτε μαθαινεις να κανεις overvolt-undervolt.

τονιζω το undervolt γιατι σιγουρα θα χρειαζεται λιγοτερο ρευμα απο οσο δινει η μητρικη για τα στοκ ρολογια εαν δεν θελει να τον ανεβασει.ετσι και καλυτερη μακροζωια του επεξεργαστη - μητρικη θα εχει και λιγοτερες θερμοκρασιες-θορυβο-καταναλωση.

ο fx ας πουμε που ειχα επαιζε στα 4.7 με 1.41 απο 1.44 που εδινε στο auto η μητρικη για στοκ.εαν τον ειχα στα εργοστασιακα ρολογια με δικο μου ρευμα τοτε ηταν πολυ μα πολυ παρακατω απο οτι εδινε η μητρικη.

οπως και ο Intel τωρα.με το καλημερα η μητρικη εδινε 1.30 ρευμα για στοκ.και τωρα ειμαι στα 4.7 με 1.28 ρευμα.μπορει να ακουγεται αρκετο το ρευμα αλλα ειναι λιγοτερο απο οσο εδινε η μητρικη.......

τωρα τα υπολοιπα τα αφηνω σε εσας να συνεχισετε να μαλλωνετε λιγο ακομα.ακομη τον πρωινο καφε πινω και τον απολαμβανω με τετοια ποσταρισματα.

Εγω οταν ειχα παρει τον 3258 το μονο που ειχα κανει ηταν να παω στο bios (πατας delete) μετα να παω εκει στο multiplier και να πατησω 45 και μετα να παω πιο κατω στο ρευμα και να βαλω 1.2volt. Τωρα αν για καποιους ειναι τοσο δυσκολο να πατησουν 3 κουμπια και να εχουν επιδοσεις i7 σε πολλα σεναρια με εναν 3258+h81 στα 125 ευρω (εγω ειχα δωσει γυρω στα 100 και για τα 2 μαζι) , τι να πω παω πασο.

Το ξερω μπακαλιστικα τα ειπα, αλλα ετσι ειναι τα πραγματα.

Και ο μονος λογος που εκανα μεταβαση απο h81 σε z97 ηταν επειδη ηθελα να παιξω με ρυθμισεις για ειχα συνηθισει σε high end μητρικες + το οτι η h81 ηταν πολυ μικρη για το κουτι μου και δε μαρεσε.

Εγω παντως στο smite που παιζω ο fx ηταν αρκετα μπροστα. Επισης στο assassin's creed syndicate ο fx εριχνε διπλα fps στον pentium και το shuttering ηταν εκνευριστικο. Αυτα με r9 290 1080.

Δεκτο, εγω ομως για ΜΜΟ μιλαω και γενικα για οτιδηποτε χρησιμοποιει 1-2 πυρηνες. Βλεπε 99% των ΜΜΟ η παιχνιδια οπως @Grim Dawn. Λογικο ειναι ενας επεξεργαστης που κανει και 2.5 φορες παραπανω στην τιμη να ειναι και καλυτερος σε καποια σεναρια ετσι? Δεν ειναι μαλακες στην ιντελ. Αλλα για ΜΜΟ και πολλα αλλα παιχνιδια, οπως εχω πει και εχω δειξει ειναι αστερι ο 3258, και ουτε θεμα με multitasking εχει οπως πολλοι υποστηριζαν ψευδος.

Δημοσ.

Και ποιος είσαι που θα κρίνει για το τι θα ανεβάζει ο καθένας μπορεί τον ts να τον βοήθησε το συγκεκριμένο post  επίσης δεν αναφέρει πουθενά να πάρει τον Pentium .

Εχει νοημα να ανεβαζουμε video που δεν ενδιαφερουν τον ts ???Δεν νομιζω πχ να ενδιαφερει τον ts το παραπανω video για το GTA και την συμπεριφορα του Intel G. Επισης αν τον ειχε βοηθησει το Post θα το σχολιαζε απο κατω φανταζομαι(κοινη λογικη πανω απο ολα).

Οχι αγαπητε απλα τωρα ερχεσαι στα λογια μου.Μιλας συγκεκριμενα και γραφεις αυτα που πρεπει να γνωριζει ο ts και ολοι οσοι ψαχνονται στα mmo. Αυτο ακριβως εννοουσα με αυτα που ειπα για τα παραπανω video οτι το ζουμι της υποθεσης(βλεπε siege,frames στην πολη κλπ)δεν στα δειχνουν.

• Like 1
Δημοσ.

Οπως εχω αναφερει και πιο πανω θα το γυρισω σ intel αλλα κομματι κομματι απλα αν παω σε οικονομικο πακετο σκεφτομουν αντι να παρω τον g3258 να παω σε i3 skylake και μετεπειτα και μια μητρικη της ταξεως μεχρι 100-150 ευρω και στο μελλον εχω το πατημα για αναβαθμιση λογω 1151

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...