Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το συστημα που εχω ειναι παλιο

case το urban T81

Psu evga 750w g2

m/b Asrock 970 extreme4

cpu fx 4130

ram 8g

ssd 840 evo 126

gpu 7970 saphire vapor dual x ghz 3gb

και οθονη Dell u2412m

τα games που παιζω ειναι Tera Rift Skyforge wildstar και περιμενω Blade and Soul

Τι θα προτεινατε για cpu ωστε να μην εχω θεμα με την 7970?

Δεν κανω τιποτα αλλο παρα browsing και gaming στα παραπανω μονο.

Budget 150 με 200 και να υπολογιζουμε και μια ψυχτρα επιπλεον.

Ευχαριστω προκαταβολικα!

• Απαντ. 266
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με την μητρική που έχεις το πολύ ενας FX-8320 ή την έκδοση (Ε)

http://www.skroutz.gr/s/2524847/AMD-FX-8320-Box.html

http://www.skroutz.gr/s/5418398/AMD-FX-8320E-Box.html?keyphrase=8320e

Γενικά όμως τα ΜΜΟ παιχνίδια θέλουν δυνατό single-core και οι AMD υστερούν στον τομέα αυτό.

Με λίγα ακόμα χρήματα (πουλόντας και τα υπάρχοντα cpu - mobo) μπορείς να δείς κάτι σε intel μεριά.

πχ εναν i5 4460+μια φθηνή μητρική Η81 είναι πολύ πιο ουσιαστική αναβάθμιση για την χρηση που κάνεις.

• Like 6
Δημοσ.

noslp πληροφοριακά σου λέω ότι αν αλλάξεις επεξεργαστή θα δουλέψει και ή κάρτα γραφικών που έχεις με τις κανονικές τις επιδώσεις. Με τον επεξεργαστή που έχεις τώρα ή κάρτα γραφικών σου δεν μπορεί να αποδώσει τις μέγιστες επιδωσεις που έχει.

Μιας και ή μητρική σου πέρνει άνετα fx των 125watt μπορείς να πας σε έναν 8320 και με ένα καλό cpu cooler, να τον κανείς oc στα 4+ ghz και να έχεις έναν καταπληκτικό υπολογιστή.

Μπορεί τα mmo να θέλουν single core δύναμη αλλά γενικά είναι ελαφριά παιχνίδια σε επεξεργαστή.

Δημοσ.

Αν παω σε intel θα αλλαξω ριζικα ολο το συστημα οποτε περισσοτερα χρηματα ενω αυτο που με κραταει πισω ειναι μονο ο cpu ολα τα αλλα τα εχω.Ο 8320 ειναι δελεαστικος απλα δεν ξερω απο oc και δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι ικανη και η μητρικη για oc

Δημοσ.

Αν παω σε intel θα αλλαξω ριζικα ολο το συστημα οποτε περισσοτερα χρηματα ενω αυτο που με κραταει πισω ειναι μονο ο cpu ολα τα αλλα τα εχω.Ο 8320 ειναι δελεαστικος απλα δεν ξερω απο oc και δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι ικανη και η μητρικη για oc

Δεν θα σου προσφέρει όμως και τίποτα παραπάνω ο 8320,στης ίδιες συχνότητες τρέχει και όπως είπαν και τα παιδιά θες ταχύτητα πυρήνα,οπότε ή μένεις στον fx-4130 και (μαθαίνεις και) κάνεις oc όσο πάει ή πας σε intel και δεν χρειάζεται καν ι5, για mmo ένας g3258 που κλοκάρει και αυτός ή με έναν i3 είσαι κομπλέ (και μάλιστα καλύτερα από ότι με τον i5 στα mmo) και για αυτά αλλά και για όποιο άλλο παιχνίδι θες.

Τα 150€ φτάνουν για g3258+μητρική+ψήκτρα και με i3+μητρική είσαι ακόμα κάτω από 200€ και δεν χρειάζεται καν ψήκτρα.

• Like 1
Δημοσ.

^o 4130 εαν δεν κανω λαθος δεν ειναι piledriver οποτε εαν παει στον 8320,κατι θα του προσφερει αυτη η αλλαγη.δεν ειναι μονο στα ρολογια η διαφορα.

• Like 2
Δημοσ.

Τα περισσοτερα mmo δυστηχως οπως εχω πει και προηγουμενος(με χειροτερο παραδειγμα το Wow)ειναι γραμμενα κυριως για Intel συστηματα απο επεξεργαστες και nvidia(τα περισσοτερα τουλαχιστον)σε καρτα γραφικων.

Ναι διαφορα θα υπαρχει οπως ειπε ο Θανος στον 8320 σαν γενικη χρηση και σε αλλα παιχνιδια αλλα στα mmo θα ειναι λιγα τα πραγματα. Επισης ουτε αυτο που προτεινει ο TheElf παραπανω ειναι λυση και μου κανει εντυπωση που το προτεινε.Καλος και χρυσος ο εν λογω επεξεργαστης αλλα δεν κανει για Mmo παιχνιδια,κυριως λογω των πολλων Updated που εχουν παρει που εχουν γινει πιο βαρια και επισης ασε που υπαρχει ενδεχομενο να τρωει μπουκαλι με την 7970 η οποια στην ουσια ειναι μια R9 280x. Ειναι βλεπεις και η αναλυση οθονης του ts(1920x1200).

Αν θελει ο ts να κανει αναβαθμιση για ψυχολογικους λογους σε 8320,go for it.Σαν μεγαλο Upgrade για mmo παιχνιδια(και οχι μονο)με τον φθηνοτερο i5 θα δει διαφορες στο θεμα Cpu.

• Like 3
Δημοσ.

Ακόμη και με i3 θα είναι οκ πιστεύω, αν και ο i5 αποτελεί την καλύτερη λύση. Θαρρώ πως θα τρώει ταβάνιασμα ο g3258 όσο oc και να φάει, μιας και έχει δύο πυρήνες μόνο, συν όπως λες fulgore πως τα mmo έχουν βαρύνει αλλά και επίσης θα έρθει αντιμέτωπος με r9 280x στην ουσία και μην ξεχνάμε πως οι drivers της amd έχουν μεγαλύτερο overhead από της nvidia, όπερ σημαίνει περισσότερο φορτίο στον pentium, άρα όχι και τόσο καλή εμπειρία gaming. Με τον i3 από την άλλη θα έχει δύο πυρήνες αλλά θα έχει και το ht οπότε θα είναι πιο άνετος, αλλά όπως και να το κάνουμε αξίζει να τα δώσει στον i5 αν φυσικά μπορεί. Καλύτερα ο fx 8320 να ξεχαστεί, τα βαριά fights των mmo θέλουν single core βαρβάτο, για να είναι ομαλό το gameplay και να βλέπεις τι κάνεις.

Δημοσ.

Δεν θα σου προσφέρει όμως και τίποτα παραπάνω ο 8320,στης ίδιες συχνότητες τρέχει και όπως είπαν και τα παιδιά θες ταχύτητα πυρήνα,οπότε ή μένεις στον fx-4130 και (μαθαίνεις και) κάνεις oc όσο πάει ή πας σε intel και δεν χρειάζεται καν ι5, για mmo ένας g3258 που κλοκάρει και αυτός ή με έναν i3 είσαι κομπλέ (και μάλιστα καλύτερα από ότι με τον i5 στα mmo) και για αυτά αλλά και για όποιο άλλο παιχνίδι θες.

Τα 150€ φτάνουν για g3258+μητρική+ψήκτρα και με i3+μητρική είσαι ακόμα κάτω από 200€ και δεν χρειάζεται καν ψήκτρα.

Αν παω σε μια απο τις δυο intel υλοποιησεις θα μπορω να παιζω σε extra full γραφικα?

Εχω βαρεθει τα low settings !

Δημοσ.

Budget 150 με 200 και να υπολογιζουμε και μια ψυχτρα επιπλεον.

http://www.techstores.gr/cpu-intel-1150-i5-4460-ci5-box.html

http://www.techstores.gr/motherboard-1150-asrock-h81m-vg4-2-0.html

Σύνολο 236 ευρώ....Πιστεύω αξίζει τα 36 ευρώ παραπάνω από αυτά που δίνεις max budjet.Τα βάζεις και ξεμπέρδεψες για μένα....Μία ψύκτρα βάζεις και αργότερα...δεν νομίζω όμως να έχει τρομερό θέμα με την stock που δίνεται ο συγκεκριμένος!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θελω μια micro μητρικη και μερικοι λενε οτι το καλυτερο ειναι z97 μητρικη για i5.

Αν πουλησω και μητρικη και cpu λογικα θα μπορω να παρω μια καλη μητρικη για τον i5.

Καμια προταση;

Επεξ/σία από noslp
Δημοσ.

Αν πηγαινα για i3 ποιον προτεινεται?ποια μητρικη?παντα με γνωμονα οτι σε κανα 2 χρονια να μπορω να κανω ενα αξιοπρεπες upgrade σε τωρινο i5 αν το επιτρεπουν οι εκαστοτε τιμες

http://www.skroutz.gr/s/6514674/Intel-Core-i3-4170-Box.html123

http://www.skroutz.gr/s/6469022/Asrock-H81M-G.html58

η μητρική θα σηκώσει και ι5/ι7 στο μέλλον.

Δημοσ.

πια παιχνιδια παιζεις και ειναι στα Low με το συστημα που εχεις ;;;; εγω με α8 6600κ 1600ρες μνημες και FHD οθονη απο λολ μεχρι ντοτα παιζω σε medium χωρεις κανενα προβλημα.ακομα και το aion δεν εχω πεσει κατω απο 30 ..τωρα πως εσυ με καλυτερη καρτα και ιδιο σε επιδώσεις cpu δεν τα καταφέρνεις τι να πω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...