Προς το περιεχόμενο

VR (Virtual Reality) android (και όχι μόνο) apps/games για διάφορα headsets

Federacion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραίο. Βλέπω οι περισσότεροι έχετε Homido.

Τι λέει αυτό αξίζει;

όχι δεν το είχα δεί... και τώρα είναι shipped...

Έκανα μεγάλη πατάτα;

Οχι ενταξει αφου τωρα το παρηγγηλες.

Απλος δεν σε προλαβα να στο πω....;)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιαυτό λέμε αν υπαρχει κανείς με εμπειρία, έστω και μικρή, ας κάνει μία σύνοψη των υπάρχοντων headsets στην αγορά, για να μπορεί κανεις να διαλέξει πιο εύκολα από μένα.

Επίσης να μην ξεχάσω ότι το Trinus VR που αναφέρω στο 1ο ποστ είχε βγει και με ειδική έκδοση για το Skyrim, οπότε έχω μεγάλες προσδοκίες να ξαναπαίξω την παιχνιδάρα σε VR....

να πω επίσης πως το πρόγραμμα υποστηρίζει μόνο λειτουργία παραθύρου, για να λειτουργήσει σωστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα σήμερα το VR της HOMiDO από τα Public (69 euro)... πολύ καλό, έχω βάλει τους κοντούς κώνους και παίζει άψογα με το iPhone 6S μου.

μερικά παιχνίδια που κατέβασα:

Cleanopolis VR, Sisters, Virtual Kaiju 3D, GermBuster, End Space VR, FCX, Moorente, VR Pro Sniper, Lamper VR, Battleship Defence, Sobrenatural, House of Terror, VR Fall, Zombie Warfare, Zombie Shooter, Roller Coaster.

Πολύ καλά τα παιχνίδια της εταιρίας Fibrum.
Επεξ/σία από Braker1

Πιστεύετε ότι με το παραπάνω gadgetακι και το προγραμματάκι που πόσταρα στην αρχή, θα μπορέσουμε να παίξουμε αυτήν την παιχνιδάρα αλα Oculus;

• 1 μήνα μετά...

Ήρθε χτες και δοκίμασα το VR Box 2 με Galaxy S4 και νομίζω απογοητεύτηκα, τουλάχιστον σε σύγκριση με τι είδα με S6 και Samsung Gear.

Καταρχήν να πω ότι μάλλον το full hd S4 δεν φτάνει να αποδώσει όπως πρέπει σε VR

-τα πίξελ είναι τεράστια με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν όλα πολύ θολά

-τα βίντεο που παίζανε στο S6 στο S4 κολλάνε απίστευτα

-ακόμη και οι απλές εφαρμογές όπως το Roller Coaster κάνουν σπασίματα

-το VR Box2 είναι ναι μεν τίμιο για τα λεφτά του (20 ευρώ) αλλά η γωνία θέασης είναι 90 το πολύ μοίρες οπότε δεν σε βοηθά να μπεις στο κλίμα καθώς αφήνει κενά στα πλάγια (ίσως με ένα note4 με μεγαλύτερη οθόνη τα πράγματα να ήταν καλύτερα)

-οι εφαρμογές που κυκλοφορούν ακόμη είναι στα πρώτα τους στάδια, οπότε ακόμη και το αντίστοιχο app του Gear έχει μεγάλο πλεονέκτημα

Τέλος μάλλον θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη υπομονή να πέσουν οι τιμές σε Occulus Rift και τους ανταγωνιστές του για να απολαύσουμε αυτήν τη νέα εμπειρία.

:-(

Τα είπα αυτά σε φίλο μου που μου έγραψε τα εξής:

Άκου. Το μέγεθος της οθόνης μπορεί να προσθέτει μοίρες στο εύρος αλλά αφαιρεί λεπτομέρεια από τα pixels και μάλιστα αντιστρόφως ανάλογη. Εάν η ανάλυση είναι σταθερή, είτε HD, είτε Full HD , είτε 2Κ, είτε 4Κ, η μικρότερη οθόνη θα αποδίδει πάντοτε καλύτερα από την μεγαλύτερη γιατί τα pixels είναι πιο κοντά μεταξύ τους και δεν αφήνουν κενά (το λεγόμενο ppi pixels per inch-). Τα κενά ανάμεσα από τα pixes είναι αυτά που δημιουργούν τη θολούρα. Μπορεί το εύρος να είναι μεγαλύτερο στη μεγαλύτερη οθόνη αλλά ταυτόχρονα είναι μεγαλύτερη και η θολούρα πράγμα που αναιρεί στην ουσία το πλεονέκτημα του εύρους. Όσοι έχουν το Sedge+ (5,7’’) αυτό λένε, ότι συγκριτικά το απλό S6 (5,1’’) είναι πιο καθαρό λόγω μικρότερης οθόνης παρόλο που έχει 2-3 μοίρες λιγότερο εύρος.

Από κει και πέρα ο διαχωρισμός γίνεται ως εξής:

Η κατασκευή της μάσκας ευθύνεται για το εύρος και η ανάλυση της οθόνης για την καθαρότητα. Το Gear VR είναι φτιαγμένο όλο κι όλο για 4 μοντέλα (S6, SedgeSedge+ καιNote 5) εκ των οποίων όλα έχουν την ίδια ανάλυση (2Κ) και ανά δύο ζεύγη το ίδιο μέγεθος οθόνης (5,1’’ και 5,7’’ αντίστοιχα). Όπως καταλαβαίνεις η παραμετροποίηση στη μάσκα ώστε να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα για όλα τα μοντέλα είναι πολύ πιο εύκολη καθώς έχουν όλες τις διαστάσεις και όλες τις παραμέτρους γνωστές. Από την άλλη το δικό σου όντας universal είναι φτιαγμένο για δεκάδες μοντέλα. Δεν μπορούν να υπολογίσουν στην παραγωγή ποιο θα είναι το κέντρο (η διαχωριστική γραμμή μεταξύ αριστερού και δεξιού καρέ –επίσης πολύ σημαντικό για το εύρος-) για το κάθε μοντέλο ούτε το μέγεθος της οθόνης για το κάθε μοντέλο ούτε καν σε τι διαστάσεις αποδίδεται κάθε φορά αυτό το μέγεθος! Τις 5 ίντσες μπορείς να τις αποδόσεις με πολλούς τρόπους, άλλα είναι πιο μακρόστενα, άλλα είναι πιο τετραγωνισμένα, άλλα έχουν χοντρά bezels, άλλα έχουν μεγάλη απόσταση από τη άκρη λόγω home button. Παίζουν χίλιες δυο παράμετροι ο συνδυασμός των οποίων όμως κάνει τη διαφορά. Μπορεί να πάρεις τη χειρότερη κινεζιά η οποία όμως θα πλησιάζει περισσότερο στο μοντέλο σου και να βγει γαμάτο και μπορεί να πάρεις VR με 100€ σχεδιασμένο για άλλο τηλέφωνο και να κολυμπάς στη θολούρα.

Κατά την άποψή μου, για να δούμε σωστά και αξιοπρεπώς VR πρέπει να μιλάμε για 4Κ ανάλυση σε οθόνη 5,5-6  ιντσών. Μέχρι τότε απλώς πλατσουρίζουμε…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...