quaternion Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Γεια σας και καλή χρονιά Θα μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημά μου να μου πείτε τη γνώμη σας. Έχω έναν υπολογιστή εδώ και 3-4 χρόνια, ο οποίος λειτουργεί μια χαρά αλλά σε τυχαίες στιγμές παγώνει εντελώς και μόνο με επανεκκίνηση (reset) επανέρχεται. Μετά από καιρό διαπίστωσα ότι ο υπολογιστής δεν παγώνει τόσο τυχαία αλλά μόνο όταν βλέπω βίντεο στο youtube. Όχι όμως κάθε φορά που βλέπω βίντεο αλλά σε συγκεκριμένα βίντεο θα έλεγα. Στα παιδικά που βλέπει η κόρη μου δεν παγώνει ποτέ!!! Αυτό συμβαίνει 2-3 φορές την ημέρα. Ο Η/Υ είναι ανοικτός όλη την ημέρα. Τα χαρακτηριστικά του Η/Υ είναι μητρική GA-P55M-UD2, επεξεργαστής intel pentium i5 750 μνήμη 4GB (τα άλλα δεν τα θυμάμαι αλλά αν θεωρείται ότι είναι σημαντικά να σας τα πω) Το πρόβλημα είναι σίγουρα στο hardware , ο υπολογιστή κολλάει και σε Windows 7 και σε XP και σε Linux Ubuntu. Το έψαξα πολύ ένα διάστημα, στην αρχή είπα ότι είναι μνήμη και έκανα διάφορες δοκιμές με τα τσιπάκια, έκανα και ότι memtest υπήρχε, τίποτα. Το πήγα στο πλαίσιο, μου λένε είναι μια χαρά. Το άφησα, διότι δεν είναι τόσο ενοχλητικό αλλά τώρα είπα να ασχοληθώ λίγο περισσότερο Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να φταίει η μητρική και κατά πάσα πιθανότητα η on board κάρτα που έχει αφού για να παγώνει στο youtube σίγουρα έχει να κάνει και με το δίκτυο. Τες πα σκέφτομαι να πάρω μια νέα κάρτα δικτύου να δοκιμάσω να δω τι θα γίνει αλλά είπα να ποστάρω το πρόβλημά μου εδώ μήπως και κάποιος άλλος έχει το ίδιο και το έλυσε.
Sheogorath Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Mάλλον δεν ενκρίνει αυτά που βλέπεις Πέρα απο την πλάκα για τροφοδοτικό βρωμάει, τι τροφοδοτικό έχεις? (μάρκα) 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δοκίμασες με άλλο broswer?εφόσον λες ότι στο κάνει μόνο στο YouTube από ότι καταλαβα και όχι σε όλα τα video δοκίμασε ένα video που θα σου κολλήσει ο υπολογιστής να το ανοίξεις από άλλο broswer
quaternion Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 δεν είναι θέμα λογισμικού, το έχω δοκιμάσει σε όλους τους browser ακόμα και σε διαφορετικά λειτουργικά (windows, linux) Για το τροφοδοτικό δεν θυμάμαι σίγουρα και τώρα είμαι στη δουλειά αλλά νομίζω ότι έχω ένα corsair 650W
keravnos21 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Sheogorath, on 08 Jan 2016 - 11:05 AM, said:Sheogorath, on 08 Jan 2016 - 11:05 AM, said: Mάλλον δεν ενκρίνει αυτά που βλέπεις Πέρα απο την πλάκα για τροφοδοτικό βρωμάει, τι τροφοδοτικό έχεις? (μάρκα) Συμφωνω, πρωτος υποπτος το τροφοδοτικο από την στιγμη που το εχεις γυρω στα 4 χρονια και δουλευει πολλες ωρες την ημερα συμφωνα με τα γραφωμενα σου, ειδικα αν δεν είναι και κανενα της προκοπης. Αν είναι οντως τροφοδοτικο πρεπει να το αλλαξεις αμμεσα πριν κανει ζημια και σε αλλα υποσυστήματα του υπολογιστη σου.
Sheogorath Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 δεν είναι θέμα λογισμικού, το έχω δοκιμάσει σε όλους τους browser ακόμα και σε διαφορετικά λειτουργικά (windows, linux) Για το τροφοδοτικό δεν θυμάμαι σίγουρα και τώρα είμαι στη δουλειά αλλά νομίζω ότι έχω ένα corsair 650W Δύσκολα να φταίει αυτό αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Δοκίμασε κάποιου φίλου σου. Ποιο μοντέλο είναι? (VS,CX,CS,ΤΧ,HX κτλ)
quaternion Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 ξέχασα να πω ότι αυτά τα κόλπα μου τα έκανε από τον πρώτο χρόνο που το πήρα, για και τους το πήγα αλλά δεν βρήκαν τίποτα. Τότε δεν είχα εντοπίσει ότι κολλάει 9/10 περιπτώσεις στο youtube. Επειδή δεν συμβαίνει πολύ συχνά το άφησα, κακώς ίσως αλλά στο λίγο χρόνο που ασχολήθηκα δεν έβγαλα άκρη Συμφωνω, πρωτος υποπτος το τροφοδοτικο από την στιγμη που το εχεις γυρω στα 4 χρονια και δουλευει πολλες ωρες την ημερα συμφωνα με τα γραφωμενα σου, ειδικα αν δεν είναι και κανενα της προκοπης. Αν είναι οντως τροφοδοτικο πρεπει να το αλλαξεις αμμεσα πριν κανει ζημια και σε αλλα υποσυστήματα του υπολογιστη σου.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Πρόβλημα hardware θα ήταν αν παγωνε σε διάφορες στιγμές άσχετα την εργασία που κάνεις, εφόσον περιορίζεται μόνο στο YouTube και όχι πάντα μεγαλύτερη πιθανότητα έχει για software(conflict κάποιον οδηγών κάποια κακή εγκατάσταση flash, κάποια πρόβλημα από κάποιο add on) πρόβλημα πάρα για hardware
Angelcrow Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Πριν πας σε αγορές κάρτας δικτύου, ήχου τροφοδοτικού άλλαξε θερμαγωγικη πάστα στο Southbridge. Φυσικά πρέπει να λύσεις όλο το σύστημα. Αλλά είναι η πρώτη σου προτεραιότητα γιατί και κάρτα δικτύου να αγοράσεις και ήχου από εκεί περνάνε όλα. Μιας και θα το λύσεις κάνε και καλό cable management. SOS μην γρατζουνισεις τη μητρική με κατσαβίδια πένες κτλ. Ελπίζω ξέρεις η να έχεις γνωστο ξερει. Αν έχεις κάρτα γραφικών με hdmi audio και δεν το χρησιμοποιείς κάνε απεγκατασταση και διαγραφή οδηγών από το device manager και στη συνέχεια απενεργοποίηση. Απεγκατασταση οδηγών ήχου και γραφικών. Restart. Registry cleaner Restart Το επόμενο βήμα θα είναι να κανείς νέα εγκατάσταση οδηγών κάρτας γραφικών χωρίς φυσικά τον ήχο και της on board κάρτας ήχου και δικτύου. H realtek εχει και πιο πρόσφατους οδηγούς για αυτά στο site της. Μετά από αυτή τη διαδικασία κανείς αριστερό κλικ στο ηχειο στη μπαρα εργασιών και ρυθμίσεις την αναπαραγωγή ήχου μόνο από τα ηχεία με σχετικό κλικ στο κουτάκι και τη σχετική επιλογή για παραγωγή ήχου μόνο από μια πηγή. Κάνε αυτά και βλέπουμε για τη συνέχεια για αγορές
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Περισσότερο software μου φαίνεται αλλά δεν αποκλείω και κάτι άλλο όπως ο δίσκος. Τρέξε ένα HD Sentinel και το HDregerator που υπάρχει στο HirensBootCD v 10.6. Αν έχεις ssd μην τρέχεις το HDRegenerator.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα