Προς το περιεχόμενο

Αγορα πολωτικού φίλτρου.

Sttathiss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους.

Σκέφτομαι να αγοράσω πολωτικό φίλτρο για το φακό μου. sony-e 40.5mm, 16-50mm. Τι θα προτείνατε απο αυτά τα τρια;

http://www.photoagora.gr/filtra/circular-polarizing-filters/hoya-hd-circular-polarizing-digital-40.5mm.html

http://www.katerelos.gr/product/40835/hoya-pol-circular-fusion-40-5mm.html?ref=3

http://www.photoagora.gr/filtra/circular-polarizing-filters/hoya-circular-polarizing-pro1-40.5mm.html

Επεξ/σία από Sttathiss
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οντως πολυ καλη αποδοση ποιοτητας. Πιστευω και τα τρια ειναι πολυ καλα αλλα μαλλον θα παρω το HD. Εχω διαβασει πολυ καλα σχολια και για αυτο. Αν καποιος αλλος εχει γνωμη ας με πει.

τι να σου πω... ημουν ΑΚΡΙΒΩΣ στο ιδιο δίλημα πριν απο καμποσο καιρο, και ρωτησα μεχρι και αντιπροσωπο της HOYA στο εξωτερικό.....με διαφώτησε πολυ (ειρωνικά το λέω)....μου ειπε οτι το PRO1 είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ το HD χρησιμοποιει τα καλύτερα υλικά.... αντε ψαξε τωρα.... παντως αν θυμαμαι καλα το HD επιτρέπει περίσσότερο φως να μπει στον φακό σε σχέση με το PRO1 που κόβει 1 stop και κατι ψιλα.....παντως δε νομιζω οτι θα δεις τεράστιες διαφορες....το πιο πιθανο ειναι να μην δεις καθόλου.

τι να σου πω... ημουν ΑΚΡΙΒΩΣ στο ιδιο δίλημα πριν απο καμποσο καιρο, και ρωτησα μεχρι και αντιπροσωπο της HOYA στο εξωτερικό.....με διαφώτησε πολυ (ειρωνικά το λέω)....μου ειπε οτι το PRO1 είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ το HD χρησιμοποιει τα καλύτερα υλικά.... αντε ψαξε τωρα.... παντως αν θυμαμαι καλα το HD επιτρέπει περίσσότερο φως να μπει στον φακό σε σχέση με το PRO1 που κόβει 1 stop και κατι ψιλα.....παντως δε νομιζω οτι θα δεις τεράστιες διαφορες....το πιο πιθανο ειναι να μην δεις καθόλου.

Θα λαβω πολυ σοβαρα υποψην μου την γνωμη σου. Γενικα μεσα σε αυτο το γκρουπ σας εμπιστευομαι ολους και με εχετε βοηθησει παρα πολυ. Ευχαριστω.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

@blue, οταν τραβάς με το πολωτικό (ας θεωρήσουμε πως το εχουμε γυρισμένο στο τέρμα της "πόλωσης"-μπακάλικα το λέω), υπερεκθέτεις manual ή τραβάς τη φωτογραφία με το φωτόμετρο στο κέντρο;

Με λιγα λογια, παρατήρησες οτι κόβει κανα στοπ;

εγω εχω το PRO1 είναι φοβερο!!!!

Στο ακριβές μέγεθος του φακού σου το πήρες ?

Γιατί στην φωτογραφία που παραθέτεις βλέπουμε το κλασικό "πρόβλημα" των περισσότερων πολωτικών φίλτρων, την ανομοιογένεια ( βλέπεις το μπλέ του ουρανού στα αριστερά και σύγκρινε το με το κέντρο και δεξιό τμήμα ).

@kanesaxo

Κόβουνε 1 με 1μιση stop ανάλογα το κομμάτι.

Αν έχεις circular polarizer η μηχανή σου φωτομετρά κανονικά, αν πάρεις linear έχεις θέμα με την φωτομέτρηση σε αρκετές περιπτώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το "κοψιμο" το παρατηρησα εχωντας την σε Α priority. Αρχικα χωρις φιλτρο, βλεπω την αυτοματη  φωτομετρηση, κατοπιν προσθετω το φιλτρο και ξανακοιταω την φωτομετρηση, ειχε ρήξει την ταχύτητα κατα 1 στοπ (και κατι ψιλα) αν θυμαμαι καλα......

.....αν αυτο με ρωτας

@barbiedoll

τι εννοεις "στο ακριβες μεγεθος του φακου"??

Και α\οντως αυτο που λες, και φαινεται στην φωτογραφια, το εχω σε πολλες αν οχι σε ολες....νομιζα οτι ειναι κλασσικο φαινομενο

Επεξ/σία από blu3_orion

@kanesaxo

Κόβουνε 1 με 1μιση stop ανάλογα το κομμάτι.

Αν έχεις circular polarizer η μηχανή σου φωτομετρά κανονικά, αν πάρεις linear έχεις θέμα με την φωτομέτρηση σε αρκετές περιπτώσεις.

Nαι cir pl έχω πάρει. Το Linear μπερδεύει το φωτόμετρο των ψηφιακών. Απ'οσο θυμάμαι το γραμμικό ειναι για τις αναλογικές.

Αυτό παρατήρησα κι εγώ, επειδή το χω manual συνήθως, πως βγαίναν κάπως υποφωτισμένες. Οπότε καλό ειναι να δίνουμε χειροκίνητα επίσης κάνα στοπ πάνω.

Πέραν από την λύση του καλύτερου φίλτρου ( υπάρχουνε ποιότητες και ποιότητες, τα πιο ποιοτικά είναι καλύτερα στο θέμα της ομοιομορφίας αλλά και σε άλλα θέματα σαφώς ) υπάρχει και η λύση του μεγαλύτερου φίλτρου.

Πες ότι ο φακός σου παίρνει 52mm φίλτρα.
Παίρνεις 80άρι φίλτρο, και το κοτσάρεις επάνω χρησιμοποιώντας ένα slim step up ring.

Κερδίζεις έτσι και σε ομοιομορφία καθώς και έχεις ένα φίλτρο που μπορεί να μπεί στους περισσότερους φακούς.

το "κοψιμο" το παρατηρησα εχωντας την σε Α priority. Αρχικα χωρις φιλτρο, βλεπω την αυτοματη  φωτομετρηση, κατοπιν προσθετω το φιλτρο και ξανακοιταω την φωτομετρηση, ειχε ρήξει την ταχύτητα κατα 1 στοπ (και κατι ψιλα) αν θυμαμαι καλα......

.....αν αυτο με ρωτας

@barbiedoll

τι εννοεις "στο ακριβες μεγεθος του φακου"??

Και α\οντως αυτο που λες, και φαινεται στην φωτογραφια, το εχω σε πολλες αν οχι σε ολες....νομιζα οτι ειναι κλασσικο φαινομενο

Καταλαβα τι εννοεις.... οχι ειναι στο ακριβες μεγεθος του φακου (77mm).....αυτο με τα step up το γνωριζα οσον αφορα την ευεληξια φακων, αλλα δεν ηξερα οτι επιραζει και στο αποτελεσμα..... Ασε που ολοι οι φακοι μου ειναι κατω απο 77mm οποτε το step up δεν με απασχολησε καθολου τοτε και δεν το ειχα ψαξει περεταίρω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...