quaternion Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα έχω έναν υπολογιστή που υποστηρίζει 64bit με μητρική GA-P55M-UD2 και επεξεργαστή i5. Ωστόσο έχω η μνήμη είναι 2x2 = 4GB επειδή τόσο καιρό είχα 32bit windows 7. Τώρα σκέφτομαι να βάλω 64 οπότε μπορώ να βάλω παραπάνω μνήμη. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι η εξής: Να προτιμήσω (η μητρική υποστηρίζει μέχρι 16GB) 2 τσιπάκια των 8 GB ή 4 των 4 GB. Τι είναι καλύτερο? όχι μόνο από πλευράς ταχύτητας (που είναι τα 4 φαντάζομαι) αλλά και από λειτουργικότητας, αξιοπιστίας, κατανάλωσης κλπ.
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Βάλε πρώτα τα 64bit win και βλέπεις. Αν σε γενικές γραμμές σε βόλευαν τα 4 θα σε βολεύουν και με τα 4bit. Ανάλογα τι χρήση έκανες ή τη χρήση σκοπεύεις να κάνεις. Πόσο μάλλον τα 8(4+4). Η μητρική σου είναι πιο παλιά και υπάρχει περίπτωση να μην παίξουν τα 8 σε ένα σλοτ. Ποια είναι η χρήση που κάνεις? 2
Klassikopoustrakilinuxas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Ακόμα έχουν θέμα τα παράθυρα με τα 32 bit;Αν για κάποιο λόγο δεν σου φτάνουν πλέον τα 4,να βάλεις ένα των 4 γιγα επιπροσθέτως,και να μην ξαναασχοληθείς για καιρό ακόμη.Καλό θα είναι να είναι το ίδιο module,σε μεγαλυτερη χωρητικότητα.Οι καταναλώσεις είναι αστείες για τις ραμ,όπως και η διαφορά ανάμεσα στις ταχύτητες,στην αξιοπιστία κτλ. Για να καταλάβεις τι εννοώ. RAM MUSHKIN 992100 2GB DDR3 1600MHZ PC3-12800RAM MUSHKIN 992101 4GB DDR3 1600MHZ PC3-12800
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 | Off topic: Εσύ από πάνω. Αν πιστεύεις ότι κάποιος φορουμίτης θα αναφέρεται στο username σου τότε θα βγω τσιστίδι στην ομόνοια Κάνε έκλησημε πολλά παρακάλια να σου αλλάξει κάποιος admin αυτό το πράμα. Τέλος Off topic | 2
Physiciant Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Η μητρική σου αφού έχει 4 slots και υποστηρίζει μέχρι 16Gb ram πάει να πει ότι θα μπορείς να βάλεις μόνο 4x4gb. Αν βάλεις 2x8gb λογικά δε θα τα διαβάζει. 1
quaternion Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αυτή τη στιγμή για να καταλάβετε με 32 bit windows και 4 GB μνήμη είμαι γενικά ευχαριστημένος. Το μόνο πρόβλημα ότι μπορεί μερικές φορές όταν έχω ανοίξει πολλά tabs να τα παίξει ο firefox , αλλά χρησιμοποιώ chrome. Από χρήση κάνω τα εξής: ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Προγραμματισμό (Eclipse/Java, Python), και office από αυτά που χρησιμοποιώ μόνο το Eclipse αργεί λίγο αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Εγώ φυσικά ένα άλλο προβληματάκι με τη συγκεκριμένη μητρική αλλά θα το αναφέρω σε άλλο thread Εγώ προσανατολίζομαι να πάρω 2 x 4GB και να έχω 8 και αργότερα να πάω στα 16 όταν πέσουν και άλλο οι τιμές αφού φυσικά δω πως πάει στα 64bit. Τα 2x8 και εγώ τα φοβάμαι αλλά δεν είδα κάτι στο manual της μητρικής που να το αποτρέπει. Τες πα η επόμενη ερώτηση: Αν κρατήσω τα 2x2 και βάλω και τα 2x4 λέτε να έχω κανένα προβληματάκι? Τα παλιά είναι corsair και τα επόμενα λέω να είναι kingston. Αν έχουν διαφορετική συχνότητα δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα , λογικά κάποιο θα υποχρονίζει. Αν όμως λειτουργούν σε διαφορετικές τάσεις? Τα ρυθμίζει αυτά αυτόματα το BIOS??
Physiciant Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Βάλε το πρόγραμμα cpu-z να δούμε τι γίνεται με τις μνήμες σου. Όχι, θα πρέπει να πάρεις μνήμες με τα ίδια χαρακτηριστικά. Πάρε 2x4gb που να ταιριάζουν με αυτές που ήδη έχεις. Δε χρειάζεσαι παραπάνω. Στην τελική βάζεις ακόμα 2x4gb. Όμως 2x8gb μη πάρεις με τίποτα, δε θα λειτουργούν. Τσάμπα λεφτά 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα