Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mαλιστα.Στο γερμανικό που ρίχνω μια ματιά δεν βλέπω διαφορές στις τιμές που να αξίζουν να μπεις στο κόπο.Στα ίδια με Ελλάδα κυμαίνονται.Ευχαριστώ παιδιά.

Δημοσ.

Και να βγει 4gb θα έχει η κάθε κάρτα το οποίο συνεπάγεται μόνο 4gb vram, η μνήμη δεν στακάρει με το crossfire, ως 8gb θα διαφημίζεται ως άθροισμα των μνημών της κάθε κάρτας, επειδή κάθε κάρτα έχει 4gb, σε καμία περίπτωση δεν θα έχει 8gb framebuffer το τονίζω, 4 θα έχει.

• Like 1
Δημοσ.

Σκέψου όμως να παίζει παιχνίδι που δεν κάνει scaling με crossfire, εκεί ο φίλος σου την έβαψε, θα έχει περίπου 50% κάτω επιδόσεις. Οπότε όχι, δεν αξίζει διπλή κάρτα, χίλιες φορές μονή δυνατή κάρτα, συμφέρει περισσότερο.

• Like 1
Δημοσ.

Mαλιστα.Στο γερμανικό που ρίχνω μια ματιά δεν βλέπω διαφορές στις τιμές που να αξίζουν να μπεις στο κόπο.Στα ίδια με Ελλάδα κυμαίνονται.Ευχαριστώ παιδιά.

αυτο ηταν το επομενο που ηθελα να σου πω . οτι οι τιμες στα ευρωπαικα ειναι περιπου το ιδιο και ρε παιδια πειτε οτι θελετε αλλα καλυτερα να τα παρει ενα ντοπιο μαγαζι τα λεφτα και το ΦΠΑ το ελληνικο δημοσιο παρα (παλι) οι γερμανοι.. ειδικα αν δεν υπαρχει διαφορα τιμης. 

Το αμερικανικο μοιαζει να εχει εξαιρετικες τιμες μεχρι να προσθεσεις φορους τελωνεια και ΦΠΑ

• Like 1
Δημοσ.

Καλύτερα όχι fury x, τα 4gb είναι λίγα για 4k, ειδικά για fury x 2 way crossfire για 4k εκεί πέφτει γέλιο, με 4gb μόνο δεν θα μπορείς να μαξάρεις παιχνίδι δίχως stuttering.

H FuryX έχει HBM μνήμες και 4GB είναι αρκετά για 4Κ, αφού δουλεύουν 9 φορές πιο γρήγορα από τις GDDR5. Λίγο διάβασμα σχετικά δεν βλάπτει. Εξ ού και οι FuryX είναι πιο γρήγορες από τις 980Τι στα 4Κ με Crimson drivers.

Από εκεί και μετά για την ερώτηση του OP τέλος 2016 θα υπάρχει GPU που να δίνει σταθερά 40fps όπου χρειάζονται για να δουλευεί το gsync/freesync. Αλλά μέχρι τότε έχουμε HDR οθόνες και OLED και 5Κ αναλύσεις.

Ενώ για την 295Χ2 που αναφέρθηκε κάποιος, και αξίζει, και overclocked στα 1100/1625 καθαρίζει άνετα 4Κ. Και μεταχειρισμένη πάει περίπου £350. Ενώ έρχεται με waterblock για να μην σκούζουν οι ανεμηστήρες των αερόψυκτών καρτών. (έχω μία και την πουλάω αυτή την περίοδο γιατι πάω σε small factor σύστημα και η Nano είναι αρκετή).

Δημοσ.

Σε ωμή απόδοση οι 960 θα νικήσουν. Αλλά πάντα προτιμάμε μια δυνατή κάρτα και όχι δυο χαμηλότερων επιδόσεων. 

Λόγοι: Κατανάλωση, θόρυβος+θερμοκρασίες, δεν θα βρεις παιχνίδια που θα κάνουν 100% scale τις δυο 960, οπότε αν και σε ωμή απόδοση νικούν, σε παιχνίδια ίσως χάνουν/είναι ίσα (μερικά παιχνίδια δεν κάνουν καθόλου support το SLI οπότε πετάς το 50% των λεφτών που έδωσες στα σκουπίδια, ή/και δημιουργούνται και προβλήματα - crashes, tearing κλπ. Κόστος (δεν αξίζει το SLI των 2GB, των 4GB ξεπερνάει κατά πολύ το κόστος της 970). Καλύτερα να βάλεις 1 κάρτα τώρα, οπότε αν στο μέλλον θες αναβάθμιση, πετάς άλλη μια ίδια μέσα.

Επίσης, αν δεν είσαι φανατικός της πράσινης, αξίζει να δεις και την R9 390 ειδικά αν σκοπεύεις να περάσεις σε μεγαλύτερη ανάλυση στο μέλλον (μεγαλύτερη VRAM), ή σκοπεύεις να αγοράσεις οθόνη στο μέλλον μιας και οι λύσεις με Freesync είναι φθηνότερες σε σχέση με αυτές του Gsync.

• Like 4
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση της κάρτας γραφικών.

Συγκεκριμένα, έχω την GTX 460 (768 mb) η οποία απεδείχθη πολύ δυνατή για τα 5,5 χρόνια που την έχω.

Στους νέους τίτλους όμως ζορίζεται (βλ. GTA V, Far Cry) και το να τα παίζω σε low settings δεν με ικανοποιεί :P

Αν και έχω ξεκινήσει με κάρτες της Nvidia (FX 5200- FX 5800 - 9600GT-9800GTX- GTX 460), απ'όσα έχω διαβάσει μέχρι στιγμής οι ATI στα 250-300 εύρος τιμών κρίνονται αποδοτικότερες. Έπειτα, από τόσα χρόνια όντας φανατικός της Nvidia διστάζω ακόμη και τώρα να προχωρήσω σε ATI. :P

Για να μην μακρηγορώ, τι θα με προτείνατε να πάρω, ώστε να μην έχω bottleneck και τέτοια (αν υφίσταται);
Η αν αξίζει να περιμένω να βγει η επόμενη γενιά;
Διαθέσιμο ποσό: 300 ευρώ.

Η σύνθεση μου (καλοκαίρι του 2010) είναι η παρακάτω: 
CPU: Intel i7 950 3.06 (3.33 turbo) Ghz ( Socket 1366)
Mobo: ECS X58-a3 SLI
RAM: 6 GB corsair 1333 mhz (triple channel)
PSU: Cooler master silent pro 520 W
Monitor Res: 1680 x 1050
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...