Hapatingo Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 5 minutes ago, JimGer said: Όχι να ξεδιαλύνω τα πράγματα. Αν έχεις monese ή revolut πχ και την έχεις δηλώσει ως κάρτα λιρών στην curve, τότε κάνεις κανονικά μέχρι 10 αναλήψεις σε λίρες. Μετά από αυτό λέει ότι μπορεί να σε χρεώσουν 0.5 λίρες ανά συναλλαγή. Η revolut η Monese Και οποιαδήποτε, τα βλέπουν αυτά σαν purchases όχι σαν αναλήψεις. Αυτό το επιβεβαιώνω ειδικά για revolut. Οι 200 λίρες στο site της curve που το αναφέρει καθαρά είναι μόνο για credit cards. Όχι debit cards. Αναφέρεσαι σε Αγγλία ή Ε.Ε.? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, JimGer είπε Αν μένεις Αγγλία και σε νοιάζει τόσο πολύ η ανάληψη, γιατί δεν βγάζεις και μια κανονική τράπεζα? Επίσης νομίζω ότι η curve σου δίνει τη δυνατότητα 10 αναλήψεων στο νόμισμα της κάρτας που έχεις από πίσω. Οπότε μπορείς να σταματήσεις το πρόγραμμα που πληρώνεις στη Monese.... Γενικά οκ φαίνεται η Monese την έχω όπως και revolut και Monzo και N26 αλλά η αλήθεια έινια ότι γενικά χρησιμοποιώ revolut Μόνο πίσω από την curve. P.S αν κάνεις curve πες μ να σ δώσω reference link να πάρεις κ εσύ κ εγώ από 5 λίρες Ανάληψη στην Ελλάδα με ενδιέφερε γιατί έχω αφήσει την €καρτα στην σύζυγο για αναλήψεις και αγορές.Αλλιώς Αγγλία να έχω κάνει και 3 φορές ανάληψη;Δεν χαλάω πουθενά μετρητά,ολα με κάρτα.Το επόμενο βήμα που θέλω να κάνω είναι να ανοίξω και αγγλικό λογαριασμό ,αν και δεν μου είναι απαραίτητος γιατί η μονέσε με καλύπτει απόλυτα.Μην νομίζεις ότι οι κλασσικές τράπεζες εδώ είναι πολύ καλύτερες απο τις fintech.Ολο για προβλήματα ακούς με απάτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, JimGer είπε Γιατί να σε χρεώσει? Νομίζω σε χρεώνει αν κάνεις πάνω από 10 αναλήψεις ή αν ξεπεράσεις τις 200 λίρες από πιστωτική ή αν κάνεις πάνω από 200 ή 500 σε άλλο νόμισμα Αλλοι χρήστες (και σε αυτο το φόρουμ) έχουν αναφέρει ότι χρεώθηκαν επιπλέον κάνοντας ανάληψη μικροποσά και μην έχοντας περάσει τα 200 ευρω. Είσαι ο πρώτος που αναφέρεις ότι δε σε χρεώνει. Ποσο καιρό τη χρησιμοποιείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, spartak1 είπε Αλλοι χρήστες (και σε αυτο το φόρουμ) έχουν αναφέρει ότι χρεώθηκαν επιπλέον κάνοντας ανάληψη μικροποσά και μην έχοντας περάσει τα 200 ευρω. Είσαι ο πρώτος που αναφέρεις ότι δε σε χρεώνει. Ποσο καιρό τη χρησιμοποιείς; Eξοδα ανάληψης ή έξοδα χρήσης του ΑΤΜ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Eξοδα ανάληψης ή έξοδα χρήσης του ΑΤΜ? Αναφερομαι σε εξοδα που χρεωνει η curve όχι το ΑΤΜ. Δηλαδή πας να βγαλεις 40 ευρω και βλεπεις χρεωση 44 στην κάρτα την Ελληνική Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JimGer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 On 19/10/2019 at 11:07, Hapatingo said: Αναφέρεσαι σε Αγγλία ή Ε.Ε.? Λογικά και στα 2 ισχύει, ανάλογα που έχεις βγάλει την κάρτα. Προσωπικά μένω Αγγλία αλλά δεν νομίζω ότι Ελλάδα έχει διαφορά. Προσοχή Εξαρτάται τι νόμισμα έχει η κάρτα από πίσω. Εγώ για να είμαι ειλικρινής αν χρησιμοποιώ την revolut πίσω απο την curve αλλάζω το νόμισμα της revolut ώστε να μην με απασχολεί τι ποσά σηκώνω-πληρώνω (Η revolut έχει νομίζω κάπου 5000 το μήνα όριο συναλλαγών σε άλλο νόμισμα ενώ η curve 500). Το αλλάζω όταν πάω από Αγγλία Ελλάδα ή άλλη ευρωπαϊκή χώρα . Μιλάμε βέβαια για τα έξοδα των καρτών. Τι θα χρεώσει το Atm είναι αλλού παππά ευαγγέλιο... On 19/10/2019 at 12:43, spartak1 said: Αλλοι χρήστες (και σε αυτο το φόρουμ) έχουν αναφέρει ότι χρεώθηκαν επιπλέον κάνοντας ανάληψη μικροποσά και μην έχοντας περάσει τα 200 ευρω. Είσαι ο πρώτος που αναφέρεις ότι δε σε χρεώνει. Ποσο καιρό τη χρησιμοποιείς; Δεν μιλάω για έξοδα ανάληψης του ΑΤΜ (που άρχισαν και χρεώνουν κάτι 2ευρα κλπ) αλλά για έξοδα καθαρά από τις εταιρίες (revolut - curve κλπ). Πάντως σε περίπτωση που κάποιος θέλει ιδέα κλπ, Αυτό που εγώ κάνω αν θέλω αρκετά μετρητά Ελλάδα, είναι ότι επειδή ούτως η άλλως έχω ελληνικές τράπεζες, στέλνω με έμβασμα από revolut στην ελληνική τράπεζα και σηκώνω με την ελληνική κάρτα. Βέβαια αν θες να το κάνεις τσαμπέ το κάνεις με μικρά εμβάσματα των 15 ευρώ (για πειραιώς κλπ) που δεν έχουν χρέωση εισερχόμενων εμβασμάτων. Τώρα αν θες να μεταφέρεις 2-3Κ τότε δίνεις μια φορά 3-4 ευρώ. Ανάλογα τις ανάγκες.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JimGer είπε Λογικά και στα 2 ισχύει, ανάλογα που έχεις βγάλει την κάρτα. Προσωπικά μένω Αγγλία αλλά δεν νομίζω ότι Ελλάδα έχει διαφορά. Προσοχή Εξαρτάται τι νόμισμα έχει η κάρτα από πίσω. Εγώ για να είμαι ειλικρινής αν χρησιμοποιώ την revolut πίσω απο την curve αλλάζω το νόμισμα της revolut ώστε να μην με απασχολεί τι ποσά σηκώνω-πληρώνω (Η revolut έχει νομίζω κάπου 5000 το μήνα όριο συναλλαγών σε άλλο νόμισμα ενώ η curve 500). Το αλλάζω όταν πάω από Αγγλία Ελλάδα ή άλλη ευρωπαϊκή χώρα . Μιλάμε βέβαια για τα έξοδα των καρτών. Τι θα χρεώσει το Atm είναι αλλού παππά ευαγγέλιο... Δεν μιλάω για έξοδα ανάληψης του ΑΤΜ (που άρχισαν και χρεώνουν κάτι 2ευρα κλπ) αλλά για έξοδα καθαρά από τις εταιρίες (revolut - curve κλπ). Πάντως σε περίπτωση που κάποιος θέλει ιδέα κλπ, Αυτό που εγώ κάνω αν θέλω αρκετά μετρητά Ελλάδα, είναι ότι επειδή ούτως η άλλως έχω ελληνικές τράπεζες, στέλνω με έμβασμα από revolut στην ελληνική τράπεζα και σηκώνω με την ελληνική κάρτα. Βέβαια αν θες να το κάνεις τσαμπέ το κάνεις με μικρά εμβάσματα των 15 ευρώ (για πειραιώς κλπ) που δεν έχουν χρέωση εισερχόμενων εμβασμάτων. Τώρα αν θες να μεταφέρεις 2-3Κ τότε δίνεις μια φορά 3-4 ευρώ. Ανάλογα τις ανάγκες.... Δε μιλώ για τα νέα έξοδα των ATM. Μιλώ για το πόσο σε χρεώνει η curve. Εκανες ανάληψη έχοντας credit card Πίσω και δε σε χρεωσε επιπλέον η curve? Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από spartak1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hapatingo Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 17 minutes ago, spartak1 said: Δε μιλώ για τα νέα έξοδα των ATM. Μιλώ για το πόσο σε χρεώνει η curve. Εκανες ανάληψη έχοντας credit card Πίσω και δε σε χρεωσε επιπλέον η curve? Εάν η πίσω κάρτα είναι πιστωτική τότε το όριο είναι 200, διαφορετικά όπως λέει ο φίλος είναι 10 αναλήψεις στο τοπικό νόμισμα όμοιο με αυτό της πίσω κάρτας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 50 λεπτά πριν, Hapatingo είπε Εάν η πίσω κάρτα είναι πιστωτική τότε το όριο είναι 200, διαφορετικά όπως λέει ο φίλος είναι 10 αναλήψεις στο τοπικό νόμισμα όμοιο με αυτό της πίσω κάρτας. Αυτα τα ξέρω. Ισχυαν και πριν. Στην πράξη ρωτώ τι γίνεται, αν το έχει κάνει κάποιος να αναλάβει με πιστωτική κάτω απο 200 ευρω (μέσω curve). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JimGer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 3 hours ago, spartak1 said: Αυτα τα ξέρω. Ισχυαν και πριν. Στην πράξη ρωτώ τι γίνεται, αν το έχει κάνει κάποιος να αναλάβει με πιστωτική κάτω απο 200 ευρω (μέσω curve). Εγώ έχω σηκώσει από πιστωτική (λίρες) κανονικά. Δεν νομίζω κανείς να έχει θέμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drdedus Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτα που λέγονται στην πρωτη σελιδα ισχύουν ακόμα? Πχ η revolut δεν εχει ασφάλεια μέχρι 100.000€ ? Υπάρχει κάποια καρτα που υπερισχύει σε γενικές γραμμές για Ελλάδα/Ευρώπη και κάποια άλλη για Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο? Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2019 από drdedus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 4 ώρες πριν, drdedus είπε Αυτα που λέγονται στην πρωτη σελιδα ισχύουν ακόμα? Πχ η revolut δεν εχει ασφάλεια μέχρι 100.000€ ? Υπάρχει κάποια καρτα που υπερισχύει σε γενικές γραμμές για Ελλάδα/Ευρώπη και κάποια άλλη για Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο? Η Ν26 έχει ασφάλεια 100.000 γιατί έχει πραγματική άδεια Τράπεζας.Για revolut δεν ξέρω, έχει άδεια Τραπέζης; δεν νομίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JimGer Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 4 hours ago, drdedus said: Αυτα που λέγονται στην πρωτη σελιδα ισχύουν ακόμα? Πχ η revolut δεν εχει ασφάλεια μέχρι 100.000€ ? Υπάρχει κάποια καρτα που υπερισχύει σε γενικές γραμμές για Ελλάδα/Ευρώπη και κάποια άλλη για Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο? Έχει https://blog.revolut.com/we-got-a-banking-licence/ 32 minutes ago, terminacode said: Η Ν26 έχει ασφάλεια 100.000 γιατί έχει πραγματική άδεια Τράπεζας.Για revolut δεν ξέρω, έχει άδεια Τραπέζης; δεν νομίζω. Έχει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, JimGer είπε Έχει https://blog.revolut.com/we-got-a-banking-licence/ Έχει Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιαούρτι Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Παιδιά για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Απ όλες αυτές τις n26, revolut, leopay, monese.... και δε συμμαζεύεται που έχουν φυτρώσει τελευταία, ποια είναι πραγματική τράπεζα; Απ ότι κατάλαβα η N26 και τώρα απέκτησε την άδεια και η revolut; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα