Προς το περιεχόμενο

Σύγκριση ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών εξωτερικού: Revolut - Number26 - LeuPay/LeuPost

Braker1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Just now, ciyo said:

οκ να στο πω αλλιως, σε 2 διαφορετικες πτησεις ryanair αγορασα καφε. Ολα οκ κανενα προβλημα με τον καρτα.

Βρε αδερφέ, εφόσον υπάρχει Ίντερνετ στο αεροπλάνο και στα pos λογικό δεν είναι να περάσει; Μην κολλάς στο αεροπλάνο αλλά στο offline terminal.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης υπάρχουν κάποια Site που από επιλογή δεν τη δέχονται πχ Pinterest για ads κτλ.

Το βασικότερο όμως είναι αυτό offline Terminals.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ξερω τι κανουν τα αλλα, παντως τα mypos δουλευουν αψογα και στα 40.000 ποδια και χωρις offline payment. 😉

https://youtu.be/1XvERexFhcM

Επεξ/σία από Επισκέπτης

λογικά απο 1 σεπτεμβριου που καταργουνται πληρως τα capital controls θα γινεται φορτιση των ξενων καρτων απευθειας απο τις ελληνικες και οι ελληνες επιχειρηματιες θα μπορουν να εχουν POS και απο ξενες τραπεζες.

tropologia.jpg

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Πριν κάτι μήνες υπήρχε μια διαμάχη για το αν το "αφορολόγητο" χτίζεται όταν πληρώνουμε με κάρτες Ελληνικών τραπεζών στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό.

Το επισυναπτομενο αρχείο PDF είναι ξεκάθαρο.

Για να διατηρηθεί η μείωση φόρου σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4172/2013, ο
φορολογούμενος απαιτείται να πραγματοποιήσει δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης
υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ., οι
οποίες να έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, δηλαδή κάρτες και μέσα
πληρωμής με κάρτες.

Pol-1005-2017.pdf

2 ώρες πριν, VICKR είπε

Πριν κάτι μήνες υπήρχε μια διαμάχη για το αν το "αφορολόγητο" χτίζεται όταν πληρώνουμε με κάρτες Ελληνικών τραπεζών στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό.

πληρωμής με κάρτες.

Pol-1005-2017.pdf 159 kB · 5 downloads

Και η ενημέρωση του εδώ φορολογικού μηχανισμού πως θα γίνει; Οι τράπεζες "εσωτερικού" ενημερώνουν απευθείας.

Αν η απάντηση είναι "βεβαίωση από την τράπεζα ΕΟΧ και την καταθέτεις ο ίδιος στην εφορία" το βλέπω εξαιρετικά απίθανο να γίνει δημοφιλές.

Άλλο το εφικτό κι άλλο το εύκολο.

2 ώρες πριν, VICKR είπε

πληρωμής με κάρτες.

Pol-1005-2017.pdf 159 kB · 5 downloads

Η συσχέτιση της τράπεζας με την εφορια γίνεται μεσω του ΑΦΜ.Οταν στης ηλεκτρικες τραπεζες Δεν εισάγεται ΑΦΜ (Revolut,Monese,ICard κτλπ) ειναι αδύνατο να ενημερωνεται η Εφορια Για της συναλλαγες Που κανεις με της καρτες εξωτερικού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολύ απλό και πλήρως αυτοματοποιημένο.

Όταν μια επιχείρηση βάζει POS, αυτόματα παίρνει έναν κωδικό δραστηριότητας από τους οργανισμούς καρτών (VISA, Mastercard κλπ). Πχ τα καταστήματα εστίασης (άσχετά με την χώρα που βρίσκονται) παίρνουν έναν κωδικό Χ, τα καταστήματα λιανικής έναν κωδικό Ψ κ.ο.κ.

Όταν μια κάρτα Ελληνικής τράπεζας κάνει συναλλαγή σε POS επιχείρησης του ΕΟΧ που έχει κωδικό δραστηριότητας ο οποίος προσμετράται για το χτίσιμο του αφορολόγητου τότε αυτό μετράει αυτόματα στην Ελληνική κάρτα του πελάτη.

6 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Η συσχέτιση της τράπεζας με την εφορια γίνεται μεσω του ΑΦΜ.Οταν στης ηλεκτρικες τραπεζες Δεν εισάγεται ΑΦΜ (Revolut,Monese,ICard κτλπ) ειναι αδύνατο να ενημερωνεται η Εφορια Για της συναλλαγες Που κανεις με της καρτες εξωτερικού.

μιλάμε για κάρτες Ελληνικών τραπεζών. το αφορολόγητο δεν χτιζεται με κάρτες μη Ελληνικών τραπεζών.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

18 λεπτά πριν, VICKR είπε

Είναι πολύ απλό και πλήρως αυτοματοποιημένο.

Όταν μια επιχείρηση βάζει POS, αυτόματα παίρνει έναν κωδικό δραστηριότητας από τους οργανισμούς καρτών (VISA, Mastercard κλπ). Πχ τα καταστήματα εστίασης (άσχετά με την χώρα που βρίσκονται) παίρνουν έναν κωδικό Χ, τα καταστήματα λιανικής έναν κωδικό Ψ κ.ο.κ.

Όταν μια κάρτα Ελληνικής τράπεζας κάνει συναλλαγή σε POS επιχείρησης του ΕΟΧ που έχει κωδικό δραστηριότητας ο οποίος προσμετράται για το χτίσιμο του αφορολόγητου τότε αυτό μετράει αυτόματα στην Ελληνική κάρτα του πελάτη.

μιλάμε για κάρτες Ελληνικών τραπεζών. το αφορολόγητο δεν χτιζεται με κάρτες μη Ελληνικών τραπεζών.

νόμιζα Για το χτίσιμο του αφορολόγητου με ξενες καρτες μιλούσες.με συγχωρείς.

5 ώρες πριν, VICKR είπε

ΟΚ, αυτό ήξερα κι εγώ.

5 ώρες πριν, asdfnikos είπε

νόμιζα Για το χτίσιμο του αφορολόγητου με ξενες καρτες μιλούσες.με συγχωρείς.

Κι εμένα αυτή την εντύπωση μου έδωσε.

Να κάνω μια ερώτηση που μάλλον έχει απαντηθεί.

Μπορώ να δώσω το IBAN της revolut και leopay σε όποιον θέλω και να μου κάνει μια μεταφορά χρημάτων;

Παλιά νομίζω ήθελε η μεταφορά να γίνει από δικό μου λογαριασμό. Για τη revolut ίσχυε αυτό;

Δεν ασχολούμαι πλέον και τόσο και τα ξέχασα

1 ώρα πριν, Γιαούρτι είπε

Μπορώ να δώσω το IBAN της revolut και leopay σε όποιον θέλω και να μου κάνει μια μεταφορά χρημάτων;

Παλιά νομίζω ήθελε η μεταφορά να γίνει από δικό μου λογαριασμό. Για τη revolut ίσχυε αυτό;

Για Την leopay Δεν γνωρίζω Αλλά Για Την revolut μπορείς να το δώσεις.δέχονται κανονικά πληρωμές, το IBAN Είναι στο Όνομα Σου Είναι προσωπικό.

6 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε

η απαντηση ειναι «Ναι» και για τις 2

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...