planetman Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Έχω αυτή τη μητρική. Λέει πως υποστηρίζει μάξιμουμ μέχρι 8GB RAM. Έχει 4 slots για ram. Η ερώτησή μου είναι: Μπορώ να βάλω 2x4GB=8GB RAM; Ή μόνο 4x2GB=8GB; Υπάρχει δηλαδή όριο/memory slot; Το έχω ψάξει αρκετά αλλά πουθενά δεν το ξεκαθαρίζει.
planetman Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Όχι 2 sticks x 4gb; Τα παρήγγειλα τώρα...
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Όχι 2 sticks x 4gb; Τα παρήγγειλα τώρα... το πιθανότερό είναι για να λεει 8 γιγα και να έχεις 4 σλοτ ειναι 2 γίγα ανα σλοτ.
planetman Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Αν βάλω 2x2GB που έχω ήδη + 2x4GB; Μήπως αναγνωρίσει τις 4άρες σαν 2άρες και θα έχω πάλι σύνολο 8GB; Δεν έχω καταλάβει αν η μητρική μπορεί απλά μαξ να χρησιμοποιήσει 8gb ή έχουμε όριο ανά σλοτ. Γενικά τί ισχύει;
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 εφόσον σου λέει οτι τόσο υποστηρίζει,τόσο υποστηρίζει. Δεν πάει παραπάνω.Εαν ψάξεις στο ιντερνετ και δεις άτομα να έχουν βάλει παραπάνω και να δουλευει έχει καλώς,διαφορετικά ρισκάρεις μόνος σου. να αναγνωριστουν 4αρες σαν 2άρες πρώτη φορά το ακούω,και φυσικά οχι δεν παίζει καμία τέτοια περίπτωση. Απ το λινκ που έδωσες γράφει οτι η μητρική υποστηρίζει ΕΩΣ 8 γιγα ραμ. Εφόσον λοιπόν έχει 4 σλοτ το λογικότερο έιναι 4 στικ των 2 γίγα έκαστο. Εαν βάλεις 4γιγα στικ το πιθανότερο έιναι να μην το αναγνωρίζει και να σφυράει οτι δεν βλέπει ραμ.
planetman Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Anyway, παρήγγειλα και 2x2GB να κάνω δοκιμές. Από ebay πολύ φτηνές τις βρήκα. Γιατί για να αλλάξω πλατφόρμα τώρα δεν τρελαίνομαι.
planetman Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Μου ήρθαν οι 2x4GB. Μετά από πολλές δοκιμές χωρίς να μπορεί να μπουτάρει και σπάσιμο νεύρων, κατάφερε μια φορά να μπουτάρει και να αναγνωρίσει τα 8GB, έκανα και bench στο pcmark και έτρεξε κανονικά. Μετά έκανα reboot και ρύθμιση των μνημών στο 1T και δεν ξαναμπήκε windows. Βάζω μετά τα παλιά μου 4GB και μπουτάρει κανονικά. Είναι λογικό; Δε μπορεί να αναγνωρίσει τα 2*4GB σωστά; Αναγκαστικά μόνο με 4*2GB; Υπόψιν πως αν δε βάλω καθόλου μνήμες, τότε η μητρική σφυρίζει 3 φορές. Εάν βάλω τις 2*4GB, τότε δε σφυρίζει καθόλου και φυσικά δεν ξεκινάει. Τί καταλαβαίνετε απ' όλα αυτά;
planetman Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2016 Έβαλα ρύθμιση 2T από bios και ganged, έβαλα πάλι τις 2 4άρες και μπουτάρει κανονικά.
planetman Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2016 Έβαλα και τις 2 2άρες. 2 4άρες και 2 2άρες δηλαδή και τις αναγνωρίζει κανονικά. 12GB λοιπόν παρόλο που η μητρική λέει πως υποστηρίζει μέχρι 8GB. Κανένα σχόλιο; 1
Sheogorath Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Έβαλα και τις 2 2άρες. 2 4άρες και 2 2άρες δηλαδή και τις αναγνωρίζει κανονικά. 12GB λοιπόν παρόλο που η μητρική λέει πως υποστηρίζει μέχρι 8GB. Κανένα σχόλιο; Nice
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα