Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσοι έχετε αγοράσει το καινούργιο 12άρι Macbook πως σας φαίνεται τελικά το πληκτρολόγιο? Το συνηθίζεις? Τί αίσθηση έχετε όταν ξαναπληκτρολογίσετε σε κλασσικό πληκτρολόγιο άλλου mac?

Ρωτάω γιατί προσωπικά (και χωρίς να το έχω συνηθίσει) η πολύ μικρή διαδρομή των πλήκτρων με ξενεύει.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Eχοντας το χρησιμοποιησει για λιγο καιρο, ειναι απο τα χειροτερα πληκτρολογια που υπαρχουν αυτην στην στιγμη σε λαπτοπ.

Δημοσ.

Το αν η αίσθηση που σου αφήνει ένα πληκτρολόγιο κατά τη χρήση του είναι καλή ή κακή,αποτελεί ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα. Το δοκίμασα από κοντά και είναι όντως πρωτόγνωρη η αίσθηση και δεν σου δίνει αίσθηση σιγουριάς κατά την πληκτρολόγηση καθαρά επειδή η διαδρομή των πλήκτρων είναι ασυνήθιστα ελάχιστη (για να επιτευχθεί μείωση του θόρυβου της πληκτρολόγησης & του πάχους της συσκευής, μία ξεκούραστη πληκτρολόγηση κτλ.) Δεδομένης της ποιοτικής κατασκευής του πληκτρολογίου από την apple (όπως πάντα) η τεχνογνωσία πίσω από το πληκτρολόγιο τους είναι άψογη κατά τη γνώμη μου, δεν κουράζει κατά την πληκτρολόγηση. Χρήστες οι οποίοι το κατακρίνουν όχι μόνο δεν είναι αντικειμενικοί αλλά κατά σύμπτωση είναι λάτρεις των desktop keyboards που όταν γράφεις ακούγονται τα πλήκτρα μέχρι τα γειτονικά σπίτια.
Για έναν gamer βρίσκω λογικό να αγοράζει keyboards τύπου razer (εφόσον χρειάζεται πλήρη επαφή με τα hotkeys) αλλά i) τα macbook δεν απευθύνονται σε gamers και ii) για καθημερινή χρήση ένα πληκτρολόγιο με ελάχιστοποιημένη την διαδρομή των πλήκτρων είναι τόσο ξεκούραστο όσο το να πληκτρολογείς σε οθόνη αφής εφόσον μειώνεται η πίεση που ασκείς σε κάθε πλήκτρο και επόμενως σε κουράζει λιγότερο όσες ώρες και αν εργάζεσαι σε αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Το αν η αίσθηση που σου αφήνει ένα πληκτρολόγιο κατά τη χρήση του είναι καλή ή κακή,αποτελεί ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα. Το δοκίμασα από κοντά και είναι όντως πρωτόγνωρη η αίσθηση και δεν σου δίνει αίσθηση σιγουριάς κατά την πληκτρολόγηση καθαρά επειδή η διαδρομή των πλήκτρων είναι ασυνήθιστα ελάχιστη (για να επιτευχθεί μείωση του θόρυβου της πληκτρολόγησης & του πάχους της συσκευής, μία ξεκούραστη πληκτρολόγηση κτλ.) Δεδομένης της ποιοτικής κατασκευής του πληκτρολογίου από την apple (όπως πάντα) η τεχνογνωσία πίσω από το πληκτρολόγιο τους είναι άψογη κατά τη γνώμη μου, δεν κουράζει κατά την πληκτρολόγηση. Χρήστες οι οποίοι το κατακρίνουν όχι μόνο δεν είναι αντικειμενικοί αλλά κατά σύμπτωση είναι λάτρεις των desktop keyboards που όταν γράφεις ακούγονται τα πλήκτρα μέχρι τα γειτονικά σπίτια.

Για έναν gamer βρίσκω λογικό να αγοράζει keyboards τύπου razer (εφόσον χρειάζεται πλήρη επαφή με τα hotkeys) αλλά i) τα macbook δεν απευθύνονται σε gamers και ii) για καθημερινή χρήση ένα πληκτρολόγιο με ελάχιστοποιημένη την διαδρομή των πλήκτρων είναι τόσο ξεκούραστο όσο το να πληκτρολογείς σε οθόνη αφής εφόσον μειώνεται η πίεση που ασκείς σε κάθε πλήκτρο και επόμενως σε κουράζει λιγότερο όσες ώρες και αν εργάζεσαι σε αυτό.

Αυτό απλά δεν ισχύει, και ειδικά όταν μιλάμε για τόσο εξωφρενικά μικρή διαδρομή ή για οθόνες αφής. Η μεγάλη διαδρομή ελλατώνει τους κραδασμούς και κάνει την πληκτρολόγηση πιο ευχάριστη. Προσωπικά πήρα στη δουλειά ένα Macbook Pro πρόσφατα και σε σχέση με το προηγούμενο μου (Thinkpad) η διαφορά είναι τεράστια με το Thinkpad να έχει σαφώς πιο ευχάριστο πληκτρόλογιο. Φαντάσου τώρα με του Macbook, πραγματικά δεν πιστεύω ότι είναι για σοβαρή δουλειά.

Δημοσ.

Oπως σωστα λεει ο ramarg, η συγκριση του πληκτρολογιου του new macbook ειναι σε σχεση με ενα πληκτρολογιο αφης, οπου εκει υπερτερει το πληκτρολογιο του new macbook.

Σε σχεση με τα πληκτρολογια αλλων ποιοτικων λαπτοπ, το new macbook εχει μακραν το χειροτερο πληκτρολογιο. Δεν φθανει για κανενα λογο την ανεση ενος thinkpad, macbook pro κλπ.

Ειναι η μερα με τη νυχτα.

• Like 1
Δημοσ.

Oπως σωστα λεει ο ramarg, η συγκριση του πληκτρολογιου του new macbook ειναι σε σχεση με ενα πληκτρολογιο αφης, οπου εκει υπερτερει το πληκτρολογιο του new macbook.Σε σχεση με τα πληκτρολογια αλλων ποιοτικων λαπτοπ, το new macbook εχει μακραν το χειροτερο πληκτρολογιο. Δεν φθανει για κανενα λογο την ανεση ενος thinkpad, macbook pro κλπ.

Ειναι η μερα με τη νυχτα.

Συμφωνώ απόλυτα.Στο keyboard του κανονικού macbook pro, εγώ τουλάχιστον παρατηρώ ότι η σιγουριά που δίνει το πληκτρολόγιο δεν χάνεται όσο γρήγορα και να γράφω και φυσικά χωρίς να κοιτάω τα πλήκτρα. Η σιγουριά που δίνει ένα καλό πληκτρολόγιο μάλιστα διευκολύνει τον έλεγχο του κειμένου για λάθη απευθείας κατά την πληκτρολόγηση εφόσον κοιτάς την οθόνη (και επομένως προσφέρει ταχύτερη εργασία). Αντίθετα στο 12'' macbook, η πληκτρολόγηση αν και ξεκούραστη, ήταν ξεκάθαρα πιο αργή (όχι γιατί δεν είχα συνηθίσει το πληκτρολόγιο) αλλά γιατί αυτό το οποίο περιγράφω ως ανασφάλεια πληκτρολόγησης μου έδινε την αίσθηση ότι δεν πατούσα κάποια πλήκτρα -όπως όταν γράφω σε τάμπλετ-  και ότι θα έλειπαν γράμματα από το τελικό κείμενο. Ως εκ τούτου η ξεκούραστη πληκτρολόγηση κοστίζει χρόνο, καθώς χάνεις χρόνο κοιτώντας τα πλήκτρα όταν γράφεις και στο τέλος χρειάζεται έλεγχος του κειμένου (διπλή δουλειά).Χωρίς να αμφισβητώ την ποιότητα, την τεχνογνωσία, τον όμορφο σχεδιασμό του 12'' macbook, θεωρώ ότι η εμπειρία χρήσης δεν μπορεί να συγκριθεί με ενός pro.

Δημοσ.

Αυτό απλά δεν ισχύει, και ειδικά όταν μιλάμε για τόσο εξωφρενικά μικρή διαδρομή ή για οθόνες αφής. Η μεγάλη διαδρομή ελλατώνει τους κραδασμούς και κάνει την πληκτρολόγηση πιο ευχάριστη. Προσωπικά πήρα στη δουλειά ένα Macbook Pro πρόσφατα και σε σχέση με το προηγούμενο μου (Thinkpad) η διαφορά είναι τεράστια με το Thinkpad να έχει σαφώς πιο ευχάριστο πληκτρόλογιο. Φαντάσου τώρα με του Macbook, πραγματικά δεν πιστεύω ότι είναι για σοβαρή δουλειά.

Θέμα συνήθειας είναι, το πληκτρολόγιο του Macbook Pro με βολεύει πολύ καλύτερα και ξεκούραστα από το παλιό μου Windows Notebook, χρησιμοποίησα και του Thinkpad, δεν έμεινα και τόσο ευχαριστημένος όσο με του Pro. Καλά το 12άρι έχει πραγματικά άθλιο πληκτρολόγιο, δεν λέω είναι απαλό και ξεκούραστο, αλλά όχι για παραγωγική δουλειά αφού δεν μπορείς να έχεις την ταχύτητα που έχεις στο Pro.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εγω που ήθελα να αγοράσω το macbook μονο που έπαιξα λίγο με τα πλήκτρα το άφησα και αγόρασα το macbook pro

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα για να ακουστούν και άλλες απόψεις.

Όσοι πείρατε το new Macbook και αρχικά δεν σας άρεσε η μικρή διαδρομή των πλήκτρων, τί άποψη έχετε τώρα?

Υπάρχει κάποιος που να μεταπήδησε στο new macbook pro? Εντυπώσεις?

Δημοσ.

Δεν προσφέρεται για πληκτρολόγηση μεγάλων κειμένων. Σε τέτοια περίπτωση μόνον MacBook Pro αν μιλάμε για MacOS αλλιώς Thinkpad και πάλι Thinkpad.

Δημοσ.

Ειναι καθαρά θέμα γούστου. Εγω προτιμώ να πληκτρολογώ στο macbook παρα σε μηχανικο πλεον.. Και το μηχανικό δεν το άλλαζα με τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...