Προς το περιεχόμενο

Server PC, NAS Server ή και τα 2;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και καλή χρονιά.

Έχω μία μικρομεσαία επιχείρηση στην οποία σκέφτομαι να βάλω 1 NAS Server γιατί όλες οι θέσεις εργασίας μοιραζόμαστε τα ίδια αρχεία τα οποία θέλω να ασφαλίζω με RAID και στα οποία θέλω να έχω πρόσβαση και από το σπίτι μου. Πιστεύω πως μέχρι εδώ είμαι εντάξει.

Προέκυψε όμως ένα νέο θέμα: Θέλω να στήσω και IP τηλεφωνικό κέντρο για το οποίο χρειάζομαι έναν Server 64bit ο οποίος λογικά θα πρέπει να λειτουργεί 24/7. Εφόσον στήσω έναν τέτοιο Server, χρειάζομαι και NAS Server; Μήπως το Server PC με καλύπτει και για τους 2 σκοπούς μου; Μία άλλη εναλλακτική ίσως είναι να στήσω 1 NAS Server + 1 IP τηλεφωνικό κέντρο, αλλά νομίζω πως αυτό είναι η ακριβότερη λύση.

Ακούω γνώμες

Δημοσ.

Τηλεφωνικο κεντρο σε σερβερ, τι ειναι αυτο λογισμικο με καποιο hardware?

Ναι. Μιλάω για το 3CX Free version (είναι αρκετό για τις ανάγκες μου)

Δημοσ.

γιατι δεν στηνεις εναν esxi?

esxi? Δεν ξέρω τον όρο. Θα ρωτήσω όμως και θα πληροφορηθώ. Αυτό με καλύπτει και για NAS και για IP κέντρο;

Δημοσ.

Ναι ,εφόσον διαθέσεις λεφτά για αρκετά δυνατό μηχάνημα μπορείς να παίξεις και τα 2 σε vms και για πρόσθετη ασφάλεια

Δημοσ.

Ναι ,εφόσον διαθέσεις λεφτά για αρκετά δυνατό μηχάνημα μπορείς να παίξεις και τα 2 σε vms και για πρόσθετη ασφάλεια

Σκοπός είναι να την "βγάλω" με τον πιο οικονομικό τρόπο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες μιας μικρής βιοτεχνίας, χωρίς να πληρώσω υπερβολές που θα μου είναι είτε αχρείαστες είτε πολυτέλεια.

Δημοσ.

με το esxi μπορεις σε ενα μηχανημα να στησεις πολλους σερβερ μαζι...
για τους 2 σερβερ που θες τους βγαζει ανετα ενα μετριο ακομα και παλιο πισι... αρκεί να έχει πάνω από 4 giga RAM

αν εχεις δουλεψει ποτε το vmware workstation ειναι κατι παρομοιο αλλα πιο σταθερη(οχι testing λυση) οπως ειναι το workstation

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...