Προς το περιεχόμενο

Τρελάθηκε το DMA !!!!

deviant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω windows XP Pro ,dvdrom nec, cdr plextor 52-24-52, athlon 2000xp, motherboard qdi kudoz 7x,256 MB μνημη

Είχα συνδέσει παλιότερα το cdr μόνο του και το dvd slave στο σκληρό.

Όλα δούλευαν σε UDMA. Δεν ξέρω τι έγινε (μάλλον από όταν χρησιμοποίησα ένα σκτρατσαρισμένο dvd) και το dvd λειτουργούσε σε PIO mode με αποτέλεσμα να μη μπορώ να δω ταινία καθώς διάβαε σε 20χ- (2-3χ)!!! έβαλα τελικά το dvd μόνο του και το plextor slave στον σκληρό. Ενώ το dvd τώρα είναι σε UDMA Mode 2 το plextor είναι σε multiword dma mode 2, ο σκληρός παραμέμνει Udma mode 5. Δοκίμασα να αντιγράψω κάποια μουσικά cd με το nero express 5.5.10.18 me image στο σκληρό και μου έβγαλε ότι είχε buffer underun 7 φορές με 24χ και 21 την 2η φορά με 32χ ενώ παλιότερα δεν μου έβγαζε καμία με 32χ!!!Έκαψα και ένα cd-rom και έκανα verifycation και όλα ήταν οκ και δεν μου έβγαλε κανένα underun. Στο σκληρό που έκανα το imaging έχω 4.5 GB ελεύθερα. Επίσης τα καλώδια ide είναι και τα δύο 133. Τι φτέει? :(

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Επειδή έχω ελληνικά windows κατάργηση να κάνω ή υπαναχώρηση? Επείσης αυτό θα το κάνω στην καρτέλα του cd-r ή του πρωτεύοντος διαύλου? καθώς σε αυτό το μέρος μου γράφει τι mode είναι.

Δημοσ.

Θα ανοίξεις το "Ελεγκτές IDE ATA/ATAPI", δεξί κλικ στον δίαυλο που είναι η συσκευή σου (π.χ. στο "Δευτερεύων δάυλος IDE") και από το μενού που βγαίνει κλικ στο "Κατάργηση εγκατάστασης". Μετά reboot.

Αν δεν ξέρεις σε ποιο controller είναι συνδεδεμένη η συσκευή σου, τρέξε το Nero InfoTool (καρτέλα "Configuration").

Δημοσ.

Αρχικά Thnks!!

To δοκίμασα και αυτό αλλά το cdr παραμένει σε multiword dma mode 2. (Βρίσκεται στον πρωτεύον ΙDE slave στον σκληρο).

Δημοσ.

Λοιπόν κάνοντας κάποιους συνδυασμούς dvd+cdr μαζί είτε χώρια η συσκεη που ειναι σλωε παει πάντα Μultiword dma 2 !!!!!!!

To παθένετε κι εσείς αυτό?

Δεν υπάρχει τρόπος να είναι και οι δυο UDMA?????

Δημοσ.

1. Το κακό αρχίζει από το QDI. Επρεπε να εχεις ενα σοβαροτερο motherboard. (ASUS, Abit, Gigabyte και το πολυ πολυ με VIA Chipset!!!)

2. Η καλύτερη συνδεσμολογια συσκευών έιναι ο Δισκος μονος του, για να μην κόβεται το DMA του απο την ποιο αργή συσκευή οταν αυτη δουλευει, ασχετα απο το τι αναγνωρίζει το BIOS, μετά Master τo DVD και Slave το Recorder ή αναποδα.

3. Για να μην αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους προβλήματα είναι καλύτερο το Motherboard να έχει θέση για 8 συσκευές, δηλ. να είχε και έναν extra Raid/ATA 133 controller, για να μην επιβαρείνεται το ενα καναλι για on the fly recording (Βλέπε SCSI Recorders ποιο παλια), οπότε θα είχες την κάθε συσκευή μόνη της και Master.

4. Πέρασε τους τελευτέους Drivers για το chipset του Motherboard μπας και διορθώθεί το πρόβλημα.

5. QDIIIIIIII.........

Δημοσ.

Egw file tha sou elega na dokimaseis na valeis to cdr kai to dvd se ena kanali kai ton disko mono tou se allo an exei to dvd kai to cdr dma den tha exeis problhma stis antigrafes, 32X on the fly xwris buffer underun exw dei mono se enan filo me premium mpou exei 8mb BUFFER

Δημοσ.

Via chpiset έχει η motherboard και εγκατεστησα μαλιστα τους τελευταιους drivers της Via 4in1. Αλλα το πρόβλημα παραμένει !!!

Τελικά έβαλα το cdr Μαστερ οπότε δουλευει σε Udma mode 2 αλλά το dvd slave όπου και να το βάλω παεί σε dma multiword mode 2 θα έχω πρόβλημα με τις τενιές που θα βλέπω ?

***Δεν υπάρχει κανείς άλλος τρόπος για να δοθλέψουν και τα δύο σε udma mode 2???

Please help!!!

THNX.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βασικά 2 χρονια εχω προβλημα με το DMA και δεν βρηκα ακρη τελικα. Tο μονο που δεν εχω δοκιμασει ειναι να αλλάξω το bios(δεν αξιζει τον κόπο...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...