jeanthira7 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα και χρόνια πολλά, Θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να δημιουργήσω μία εικόνα του συστήματος (windows 7 & programs & files) σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, ώστε αν "σκάσει" ο εσωτερικός σκληρός του desktop λόγω virus ή κάτι άλλο να μπορώ να ορίζω από το BIOS να δίνει boot priority στον εξωτερικό δίσκο, να επιλέγω την εικόνα του συστήματος και να επανέρχομαι? Ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Χρόνια Πολλά Ευκολα γινεται. Απλά αγοραζεις εναν εξωτερικο σκληρό , ή εναν εσωτερικό για υπολογιστή, που θα τον συνδεσεις με ανταπτορα που γινεται εξωτερικος (αναλογα εαν θα τον εχεις μονιμα μετα στο PC , στην περιπτωση ιου που ειπες) απλά να είναι μεγαλης χωρητικοτητας στην περιπτωση του εξωτερικου, κανεις ενα backup πανω του, το pc σου & οτι αρχεια θες (γινεται με ενα τροπο μεσα απο τα ιδια τα windows - εχουν τετοια επιλογη / ή μεσω καποιου Anti-Virus , μερικα προσφερουν τετοιες δυνατοτητες) και εαν "σκασει" που ειπες ο κανονικος σου , τον αποσυνδεεις (τον σκασμενο) και συνδεεις τον εφεδρικο που ειχες κανει το backup. Μπαινεις στα ΒΙΟS και οριζεις να κανει το 1ο ξεκινημα ο υπολογιστης , μεσω του σκληρου σου δισκου (1st Boot - Hard Disk / HDD / SSD στην περιπτωση που ειναι εσωτερικος) ή (1st Boot - External Hard Dist / External HDD / SSD στην περιπτωση που ειναι εξωτερικος , τυπου αποθηκευσης ταινιων κλπ) κανεις αποθηκευση των ρυθμισεων και ξεκινανε τα windows αυτοματα απο τον σκληρο σου
jeanthira7 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δηλαδή μου λες ότι όπως είναι ο σκληρός C κάνω ένα copy-paste στον εξωτερικό (χωρίς acronis image κλπ) και αποθηκεύονται τα πάντα (ιστορικό internet, cookies, κωδικοί, προγράμματα) και έτσι απλά εάν δώσω boot priority τον εξωτερικό (usb) έχω πρόσβαση στα δεδομένα μου χωρίς πρόβλημα? Το βασικό μου θέμα δεν είναι να έχω ένα backup ώστε να το τρέχω από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και να τον επιβαρύνω αλλά το backup που θα δημιουργηθεί να μπορέσει να επαναφέρει τον ίδιο το δίσκο C στην κατάσταση που του έχω ορίσει...
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Ναι αυτο λεω. Αλλα αν καταλαβα καλα, εσυ θες να φτιαξεις ενα δισκο και καλα που θα κανει "Repair" τον :C σε περιπτωση που σβηστουν αρχεια. Νομιζω κανοντας Backup τα windows απο τον πινακα ελεγχου των Windows , το κανει αυτο που λες , αλλα ας το βεβαιωσουν και αλλοι στο φορουμ , μη σε παρω στο λαιμο μου..
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Αφού αγοράσεις τον νέο δίσκο(εσωτερικό/εξωτερικό κλπ) θα πας στον πίνακα ελέγχου->αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Αριστερά γράφει δημιουργία ειδώλου συστήματος. το πατάς. αφου κάνει μια μικρή αναζήτηση σου λεει σε ποια μονάδα θες να γίνει το αντίγραφο. Επιλέγεις τον εξωτερικό δίσκο. προχωράς την διαδικασία και ξεκινάει να φτιάχνει αντίγραφο του C όταν τελειώσει σε ρωτάει εαν θες να δημιουργήσεις δισκο αποκατάστασης ΝΑΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΑΥΤΟ. είσαι έτοιμος. Πλέον οταν θες να επαναφέρεις το αντίγραφο που πήρες απλά boot-άρεις απ το δισκάκι με τον δισκο αποκατάστασης,του πατάς την επιλογή επαναφορά ειδώλου και βρίσκεις τον δίσκο που έχεις το αντίγραφο,επιλέγεις σε ποιον ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ δίσκο θες να γίνει η επαναφορά και καθάρισες. Το χρησιμοποιώ για πολλά χρόνια απο εποχής windows7 επιτυχώς σε 2 διαφορετικά μηχανήματα που χρειάστηκε να αλλάξω σκληρό δίσκο(στο ένα)και στο άλλο επαναφορά γιατί δεν του άρεσαν τα 10άρια)
jeanthira7 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Αυτό που μου ανέφερες αναλυτικά ισχύει μέσω windows ή και γενικότερα? Δηλαδή εάν ο C κρασάρει και ΔΕΝ ΕΧΩ WINDOWS μπορώ από την εκκίνηση του υπολογιστή να τρέξω τον εξωτερικό σκληρό εκκινώντας την αποκατάσταση του συστήματος των windows? (εκ του μηδενός)... Κάτι τέτοιο με ενδιαφέρει και όχι μέσω των windows να επαναφέρω τον C σε προηγούμενο χρονικό σημείο.
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Αυτό που μου ανέφερες αναλυτικά ισχύει μέσω windows ή και γενικότερα? Δηλαδή εάν ο C κρασάρει και ΔΕΝ ΕΧΩ WINDOWS μπορώ από την εκκίνηση του υπολογιστή να τρέξω τον εξωτερικό σκληρό εκκινώντας την αποκατάσταση του συστήματος των windows? (εκ του μηδενός)... Κάτι τέτοιο με ενδιαφέρει και όχι μέσω των windows να επαναφέρω τον C σε προηγούμενο χρονικό σημείο. εαν σου κρασάρει ο C θα ξεκινησεις απο το δισκάκι που έφτιαξες οταν επαιρνες το ειδωλο (για αυτό είπα και οτι θα το φτιάξεις) απο εκεί θα ξεκινήσει η ολη διαδικασία. και έπειτα θα επαναφέρεις στον νεο C το είδωλο. 1
jeanthira7 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δηλαδή όταν θα bootaρει to desktop από τον εξωτερικό δίσκο (boot priority) τί αρχείο θα δει και σε ποιο path ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης?
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 αλλη μια φορά το συστημα θα bootάρει απο το ΔΙΣΚΑΚΙ και έπειτα θα ξεκινήσει η διαδικασία απ τον εξωτερικό δίσκο https://youtu.be/l2AJpSTh3No?t=101
jeanthira7 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Βασικά όταν λες δισκάκι εννοείς ο δίσκος (εσωτερικός συστήματος C?) Εάν ο C είναι εντελώς κενός ή τα windows είναι προβληματικά πώς θα bootaρει από εκεί?
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Βασικά όταν λες δισκάκι εννοείς ο δίσκος (εσωτερικός συστήματος C?) Εάν ο C είναι εντελώς κενός ή τα windows είναι προβληματικά πώς θα bootaρει από εκεί? δισκάκι=dvd επιδιόρθωσης. Όταν κάνεις την δημιουργία ειδώλου,στο τέλος σε ρωτάει εαν θες δίσκο=dvd επιδιόρθωσης. Με αυτό εαν ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ είναι ΑΔΕΙΟΣ ξεκινάς απο το DVD και τα υπολοιπα είναι ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΕΙΔΩΛΟ παίρνεις σε εξωτερικό HDD. 1
jeanthira7 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ! Λέω να το δοκιμάσω σήμερα και θα ενημερώσω σχετικά!
jeanthira7 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Προσπάθησα 3 φορές να δημιουργήσω αντίγραφο (είδωλο) από τον εξωτερικό μου δίσκο αλλά στα μισά της αντιγραφής αρχείων πάντα για κάποιο λόγο ακυρώνεται χωρίς να μου αναφέρει το λόγο... Επιπλέον όταν πάω να του δώσω δίσκο πάντα μου εμφανίζει μόνο όλους τους υπόλοιπους δίσκους εκτός του C... Με άλλα λόγια μέσω windows δεν μπορώ... Αλλος τρόπος υπάρχει?
bluesattack Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Eγω δεν ειναι πολυ σιγουρος για το αν θες να κανεις επιδιορθωσεις επαναφορα η κλωνοποιηση του δισκου η να bootareis απο τον εξωτερικο αν χρειαστει οποτε απλα προτεινω στον νεο (αδειο) δισκο να τραβηξεις ενα clone σε περιπτωση που πεθανει τελειως ο εσωτερικος και ενα backup (καλυτερα σε ξεχωριστο partition του εξωτερικου ) με αυτο https://www.paragon-software.com/home/br-free/ ps.Δεν ξερω αν και πως μπορει να μπουταρει ενα λειτουργικο απο εξωτερικο , δεν το εχω χρειαστει ποτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα