acid18 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Ποιο ειναι το αποδεκτο hourly rate για web development στην Ελλαδα ? Πως το υπολογιζεται?
defacer Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Τώρα τι ερώτηση είναι αυτή; Αποδεκτό rate είναι αυτό που δέχεται να πληρώσει ο πελάτης, και υπολογίζεται ρωτώντας τον. Το πιάνεις από τελείως λάθος μεριά. Εσύ πόσα χρειάζεται να παίρνεις την ώρα ούτως ώστε μαζί με όλα τα υπόλοιπα που μπαίνουν στην εξίσωση να λες ότι άξιζε τον κόπο; Αυτό είναι το δικό σου αποδεκτό hourly rate. 1
acid18 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Κατι για να βαλω στο βιογραφικο να μην ειναι πολυ υψηλο η χαμηλο. Δεν εχω εμπειρια με freelance
poihths Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 δεν βαζεις rate συνηθως στο βιογραφικο αποσο ξερω. anyway ενα νορμαλ rate ειναι 50-60€/ωρα πολυ χοντρικα
defacer Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Κατι για να βαλω στο βιογραφικο να μην ειναι πολυ υψηλο η χαμηλο. Δεν εχω εμπειρια με freelance Τι δουλειά έχει το hourly rate στο βιογραφικό;
nikos_90 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 δεν βαζεις rate συνηθως στο βιογραφικο αποσο ξερω. anyway ενα νορμαλ rate ειναι 50-60€/ωρα πολυ χοντρικα Δινει κανεις τοσα λεφτα στην Ελλάδα?? Μου φαινεται λιγο απιθανο
poihths Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δινει κανεις τοσα λεφτα στην Ελλάδα?? Μου φαινεται λιγο απιθανο δίνουν...(οι εταιρίες) όχι ιδιώτες
WebDevGr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Αυτές είναι τιμές για Senior με μπλοκάκι όπου τα περισσότερα πάνε στο κράτος. Κάποιος που ξεκινάει τώρα, ούτε μπλοκάκι έχει, ούτε μπορεί να πιάσει τέτοια νούμερα/
ZAKKWYLDE Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Ένα πιο ρεαλιστικό rate είναι 20€/ώρα + ΦΠΑ, για Ελληνική εταιρεία (αλλιώς απλά ψάχνουν bitchάκια). Ακόμα και αυτό το νούμερο βέβαια το έχω αναφέρει κάποιες φορές και οι αντιδράσεις έχουν πολύ γέλιο... Αλλά και πάλι εξαρτάται. Αν π.χ. είσαι αρκετά καλός και έχεις πολλές δουλείες και βγάζεις πάνω απο 25.000/έτος...όπου αρχίζει και πέφτει φορολογικό τσεκούρι, τα 20 αρχίζουν και φαίνονται λίγα. Οπότε προφανώς μετράει το τι είναι αποδεκτός για σένα
dolph Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Στο τέλος, αυτό που μετράει είναι τί παίρνει ο πελάτης από τις χρεώσεις τού κάθε επαγγελματία. Είκοσι ευρώ είναι πολλά, αν ο "επαγγελματίας" δεν ξέρει τί του γίνεται και στο τέλος παραδώσει ένα χάλι έργο με 1000 ώρες τιμολόγιο, και 100 ευρώ/ώρα είναι λίγα, αν είναι πραγματικός γνώστης και παραδώσει σωστό έργο με 20 ώρες τιμολόγηση. Τυχαία σενάρια φυσικά. Για αυτό, άλλωστε, και το σημαντικό είναι ο επαγγελματίας να δεσμευτεί στο περίπου σε κάποιο αριθμό ωρών που αντιστοιχούν στην εργασία που έχει να κάνει, ώστε να μην υπάρχουν σημαντικές παρανοήσεις (που θα υπάρξουν στο τέλος).
ktf Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Γνώμη μου είναι να αποφασίσεις πιο είναι το hourly rate που θες εσύ για εσένα. Δεν χρειάζεται αυτό να το ξέρει ο πελάτης. Όταν πάρεις τα specs από τον πελάτη θα υπολογίσεις βάση εμπειρίας πόσες ώρες χρειάζεσαι (βάλε και αέρα) και θα το πολλαπλασιάσεις με το rate σου για να βγάλεις το ποσό που θα δώσεις προσφορά στον πελάτη. Σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσεις από την αρχή ότι οτιδήποτε δεν αναφέρθηκε στο specs document (που θα του το φτιάξεις εσύ αν χρειαστεί) δεν είσαι υποχρεωμένος να το υλοποιήσεις και αν το κάνεις θα χρεωθεί extra. Προσοχή μόνο γιατί είναι πολύ εύκολο να υποτιμήσεις τον χρόνο που απαιτείται για ένα (μεγάλο) πρότζεκτ. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2016 από ktf 1
defacer Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Όταν πάρεις τα specs από τον πελάτη θα υπολογίσεις βάση εμπειρίας πόσες ώρες χρειάζεσαι (βάλε και πάρα μα πάρα πολύ αέρα) και θα το πολλαπλασιάσεις με το rate σου για να βγάλεις το ποσό που θα δώσεις προσφορά στον πελάτη. Προσοχή μόνο γιατί είναι πολύ εύκολα να μαθηματικά σίγουρο ότι θα υποτιμήσεις τον χρόνο που απαιτείται για ένα (μεγάλο) πρότζεκτ. Fixed. Μέχρι να αποκτήσει κανείς σχετική εμπειρία νομίζω είναι συνηθισμένο το φαινόμενο να υποεκτιμά τον απαιτούμενο χρόνο κατά ένα παράγοντα 2-3 μη πω και 4. 3
dolph Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Σωστή η παρατήρηση για υποεκτίμηση του χρόνου, αλλά αυτό δεν είναι και ένα αποδεικτικό του ότι ο επαγγελματίας δεν είναι ακόμα τόσο δυνατός ώστε να μπορεί να κάνει αυτόν τον απαραίτητο υπολογισμό; Τί εννοώ; Όσοι έχουν διανύσει τα απαραίτητα επιχειρηματικά χιλιόμετρα, έχουν δει πολύ κόσμο να πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες· κόσμο που λέει ότι «ξέρει» και δεν ξέρει στον βαθμό που απαιτείται, και στο τέλος θα κάνει πολύ περισσότερο χρόνο για να κατασκευάσει κάτι που θα το είχε κάνει σε λιγότερο χρόνο αν γνώριζε πραγματικά. Στου κασίδη το κεφάλι το λέει αυτό ο λαός. Εν πάση περιπτώσει, η ουσία είναι να βρίσκουν οι συνεργαζόμενοι το σημείο στο οποίο θα κερδίζουν και οι δύο, και αυτό συχνά δεν είναι εύκολο για πολλούς και διάφορους λόγους. Και φυσικά συμφωνώ ότι ο καθένας πρέπει να προσπαθήσει για το καλύτερο για τον εαυτό του. Και απ' τις δύο πλευρές φυσικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα