johnyb98 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Τα videos είναι τραβηγμένα από κάμερα κινητού.Από laptop που έπεσε, συμβαίνει το εξής παράξενο:όταν η οθόνη δουλεύει μόνη της (χωρίς σύνδεση του 15-DIN connector σε εξωτερική οθόνη), τρέμει σε πολλά σημεία. Πράγμα που δείχνει πως απ' την πτώση, μάλλον χρειάζεται αντικατάσταση. Εδώ, στα δύο πρώτα video, φαίνεται αυτό που περιγράφω:[video=youtube_share;34bmD0OUX8o] [video=youtube_share;LqgfWO3uOUw] και μία σχετική εικόνα τού video:Αντίθετα, όταν συνδέω το laptop σε εξωτερική οθόνη με VGA βίσμα, μικραίνει λίγο η ανάλυση της οθόνης, αλλά παίζει άριστα. Φαίνεται στα ακόλουθα video (ίδιες εικόνες video με τα δύο προηγούμενα):[video=youtube_share;lSwZKIFf5to] [video=youtube_share;CzNYTKB-0TI] Αυτό που θέλω να ρωτήσω:όταν συνδέεις laptop, που η οθόνη του πράγματι έχει πρόβλημα, όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο; Μικραίνει η ανάλυση, και παίζει άριστα; Εγώ σύνδεσα το laptop με εξωτερική οθόνη για να δω αν υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών του laptop (από την πτώση), ή συμβαίνει κάτι με την οθόνη. Και το αποτέλεσμα:λίγο μικρότερη ανάλυση, και τέλεια εικόνα (χωρίς να τρεμοπαίζει όπως στα video).Στην παρακάτω εικόνα δείχνω πώς έχει μικραίνει η ανάλυση της οθόνης κατά τη σύνδεσή της με εξωτερική οθόνη.Η ανάλυση μικραίνει μόνο κατακόρυφα από δεξιά και αριστερά (κόκκινα πλαίσια). Το ύψος της οθόνης παραμαίνει το ίδιο, αλλά η οθόνη "μπαίνει" λίγο οριζόντια. Παρ' όλ' αυτά, φαίνονται όλα πεντακάθαρα. Μία οριζόντια συρίκνωση, μόνο.Χαρζκτηριστικά-Notebook Model:HP Pavilion 17 Notebook PC-Product Number:E9L98EA#AB7-System Board ID:213B-Processor Type:AMD A4-5000 APU with Radeon HD Graphics-Processor Speed:1500MHz
mr.angelos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 δοκιμασε να χαμιλοσεις την αναλιση της οθονης ειχα ενα παλιο λαπτοπ που εκανε τα ιδια και μολις αλαξα την αναλιση ηταν μια χαρα 1
johnyb98 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Άλλαξα την ανάλυση, αλλά τα ίδια. Να σού πω την αλήθεια, δεν περίμενα να φτιάξει. Κι αυτό διότι τα τρεμοπαίγματα η οθόνη τα κάνει καί στο BIOS. Εκεί δεν έχουν φορτώσει ακόμη drivers. Οπότε, μάλλον περί οθόνης πρόκειται. Απλά, ήθελα καί τις δικές σας γνώμες γιά πιστοποίηση, μην πάω και την αγοράσω τζάμπα. Τώρα, στην δική σου περίπτωση που έφτιαξε το πρόβλημα στο παλιό σου laptop με την αλλαγή της ανάλυσης, μάλλον δεν πρόκειται για το ίδιο πρόβλημα. Γνώμες για αλλαγή οθόνης? Πιστεύετε ότι έχω πρόβλημα οθόνης ή είναι κάτι άλλο?
johnyb98 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Η κάρτα γραφικών είναι η AMD Radeon HD 8330. To full screen το βρήκα και το έκανα μέσα απ' το AMD catalyst control center. Όταν φεύγει απ' αυτό το κεντράρισμα που δείχνω στην παραπάνω εικόνα με τα κόκκινα πλαίσια δεξιά+αριστερά, και γίνεται full screen, τότε αρχίζει αυτό το τρεμόπαιγμα στα διάφορα σημεία. Οπότε, καθαρή η εικόνα φαίνεται μόνο κεντραρισμένη. Αλλά, χάνει λίγο δεξιά+αριστερά. Ένα στοιχείο που δίνω καί θα βοηθήσει πολύ είναι:αυτά τα τρεμοπαίγματα η οθόνη τα κάνει καί στο BIOS. Εκεί, δηλαδή, που δεν έχουν φορτώσει καθόλου drivers. Τί λέτε για όλ' αυτά;
johnyb98 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Ανέβασα κι άλλα 2 βίντεο από μία ψηφιακή που μπόρεσα να βρω. Εδώ φαίνονται καλύτερα τα προβλήματα... [video=youtube;ezVBiVuo1og] [video=youtube;WmGhiqGPqnA] Εάν βοήθησαν τα video, ίσως, πρέπει να αποκλείσουμε VGA και LCD screen. Οπότε, μένουν άλλα δύο: -cable -inverter Αυτή η συμπεριφορά της οθόνης (γραμμές), μήπως αποκλείει καί τον inverter; Χωρίς να ξέρω τί δουλειά ακριβώς κάνει, αν είχε πρόβλημα, μήπως δεν θα είχαμε καθόλου εικόνα? Ή πολύ σκοτεινή, ή κάτι άλλο; Οπότε πρέπει να τον αποκλείσουμε, και να μείνει μόνο το καλώδιο; Εκτός και αν υπάρχει κάτι ακόμα που δεν υπολογίζω. Τί λέτε;
johnyb98 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Βασικά, δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο υπάρχει κάπου στον κόσμο. Αλλά, για την ώρα, μας ενδιαφέρει Ελλάδα. Υπάρχει, λοιπόν, εδώ κάποιο κατάστημα-service shop, που να του πηγαίνεις το laptop, και να έχει μία ποικιλία π.χ. οθονών, ώστε, όπως στην περίπτωσή μου, να την αλλάζει, και με 10-15 euros να πιστοποιεί τί φταίει; Έτσι, να κάνει μόνο τις δοκιμές του. Για να μην αγοράζω τζάμπα π.χ. μία οθόνη. Ξέρετε κάτι σχετικό;
johnyb98 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν, νεώτερα... Κάτι που ίσως εννοείται από όλα τα προηγούμενα, αλλά θα ήθελα να το πω, πριν προχωρήσω με αυτά τα νεώτερα, είναι πως, όταν συνδέω το laptop σε εξωτερική οθόνη μέσω VGA βίσματος, η εικόνα στην εξωρετιρική οθόνη είναι τέλεια, και στην οθόνη τού laptop η εικόνα δεν έχει αυτό το πρόβλημα που φαίνεται καί στα videos, αλλά είναι καθαρή, αλλά γίνεται αυτό το κεντράρισμα (αυτό που δείχνω παραπάνω, σαν να χάνει λίγο δεξιά+αριστερά - ουσιαστικά δεν χάνει, απλά γίνεται ένα κεντράρισμα - είναι όμως καθαρή). Τώρα, τα νέα στοιχεία... Με δεδομένα ότι δεν θέλω να δουλεύω σε εξωτερική οθόνη, αλλά στην οθόνη του laptop, και ότι δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω καί το καλώδιο, αλλά καί την οθόνη, και ας πάνε τα λεφτά τού ενός χαμένα. Αλλά, να είμαστε σίγουροι ότι ένα από τα δύο θα δώσει τη λύση, και δεν είναι τρίτος παράγοντας το πρόβλημα. Διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα, με τα στοιχεία που δίνουν, είναι σίγουρα ένα από αυτά τα δύο το πρόβλημα; Απόψεις;
conkal Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 η οθονη δεν εχει καμια σχεση με το σημα που πηγαινει στο καλωδιο οποτε ειναι λογικο να σου δινει το ενα σωστο αποτελεσμα (αρα η amd καρτα σου λειτουργει κανονικα ) ενω στην οθονη να μην δειχνει σωστα γιατι μαλλον το ιδιο το πανελ δεν λειτουργει σωστα και οχι το inverter. Χωρις να κοιταξω καν το μοντελο του λαπτοπ σου θα σου ελεγα να μην κανεις καν τον κοπο να το πας καπου.Αποκλειεται καποιος να εχει ετοιμοπαραδοτο το ανταλλακτικο για να το δοκιμασει και αυτο να κανει φυσιολογικα λεφτα(η αντιπροσωπεια του λαπτοπ μπορει να το κανει αλλα κοστιζει πιο πολυ απο το λαπτοπ) Σου προτεινω δυο πραγματα: 1. αν μπορεις να ανοιξεις την οθονη και το σωμα του λαπτοπ (ευκολο ειναι ,ψαξε tutorial στο youtube ) και να δεις αν το καλωδιακι που την ενωνει στην καρτα γραφικων ειναι στην θεση του και σωστα συνδεδεμενο στο inverter. και αφου σιγουρευτεις οτι ειναι ενταξει (θεωρω απιθανο να ειναι το καλωδιακι και οχι το πανελ) 2.να βρεις απο το νετ ποιο ειναι το μοντελο του πανελ σου και να αγορασεις ενα απο το ebay (θα ειναι ταλαιπωρια αλλα εχει μαζι και το inverter) μετα ειτε το βαζεις μονος αν εχεις τα κοτσια ειτε δινεις 15-20 ευρω σε καποιον να το βαλει 1
johnyb98 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 η οθονη δεν εχει καμια σχεση με το σημα που πηγαινει στο καλωδιο οποτε ειναι λογικο να σου δινει το ενα σωστο αποτελεσμα (αρα η amd καρτα σου λειτουργει κανονικα ) ενω στην οθονη να μην δειχνει σωστα γιατι μαλλον το ιδιο το πανελ δεν λειτουργει σωστα και οχι το inverter. Χωρις να κοιταξω καν το μοντελο του λαπτοπ σου θα σου ελεγα να μην κανεις καν τον κοπο να το πας καπου.Αποκλειεται καποιος να εχει ετοιμοπαραδοτο το ανταλλακτικο για να το δοκιμασει και αυτο να κανει φυσιολογικα λεφτα(η αντιπροσωπεια του λαπτοπ μπορει να το κανει αλλα κοστιζει πιο πολυ απο το λαπτοπ) Σου προτεινω δυο πραγματα: 1. αν μπορεις να ανοιξεις την οθονη και το σωμα του λαπτοπ (ευκολο ειναι ,ψαξε tutorial στο youtube ) και να δεις αν το καλωδιακι που την ενωνει στην καρτα γραφικων ειναι στην θεση του και σωστα συνδεδεμενο στο inverter. και αφου σιγουρευτεις οτι ειναι ενταξει (θεωρω απιθανο να ειναι το καλωδιακι και οχι το πανελ) 2.να βρεις απο το νετ ποιο ειναι το μοντελο του πανελ σου και να αγορασεις ενα απο το ebay (θα ειναι ταλαιπωρια αλλα εχει μαζι και το inverter) μετα ειτε το βαζεις μονος αν εχεις τα κοτσια ειτε δινεις 15-20 ευρω σε καποιον να το βαλει Έχω ανοίξει αρκετά laptop, όπως άνοιξα καί αυτό. Και έχω ήδη αποσυναρμολογήσει καί την οθόνη, και κάνει την εξέταση που λες. Δηλαδή, να ελέγξω αν το screen cable ήταν στη θέση του καί από τις δύο πλευρές. Ήταν πολύ καλά στη θέση του καί στις δύο πλευρές. Παρ' όλ' αυτά, το έβγαλα και το ξαναέβαλα καί στις δύο άκρες, μήπως και καταφέρω κάτι. Αλλά, δυστυχώς, όχι. Η εικόνα στην οθόνη ήταν ακριβώς ίδια. Με βάση τους κωδικούς που έχουν επάνω καί το καλώδιο καί η οθόνη, τα έχω βρει καί τα δύο στο eBay. Έχω ξανά αλλάξει οθόνη σε laptop. Οπότε, κανένα πρόβλημα. Μπορώ και μόνος μου να την κάνω την δουλειά. Οπότε, απ' αυτά που λες, προτείνεις να δοκιμάσω με αγορά οθόνης.
conkal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Με βάση τους κωδικούς που έχουν επάνω καί το καλώδιο καί η οθόνη, τα έχω βρει καί τα δύο στο eBay. Έχω ξανά αλλάξει οθόνη σε laptop. Οπότε, κανένα πρόβλημα. Μπορώ και μόνος μου να την κάνω την δουλειά. Οπότε, απ' αυτά που λες, προτείνεις να δοκιμάσω με αγορά οθόνης. θεωρω απιθανο να ειναι το inverter. η (οχι τεραστια αλλα οχι και μικρη) εμπειρια μου λεει οτι εχει σπασει το πανελ. το inverter οσες (λιγες βεβαια..) φορες ηταν καμμενο δεν ανοιγε καν η οθονη . και επισης ειναι πιο πιθανον να σπασει κατι που εχει μεσα πανελ υγρων κρυσταλων παρα μια πλακετα. Εγω θα το προχωρουσα χωρις πολλα πολλα να βρω μια οθονη. και μακαρι να βρεις το μοντελο που χρειαζεσαι 1
johnyb98 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Πολύ χρήσιμες και κατανοητές οι πληροφορίες σας. Αν προχωρήσω σε αγορά, σίγουρα πρώτα θα είναι της οθόνης. Απλά, εδώ, θα ήθελα να δώσω μία πληροφορία, που έχω ξεχάσει, ανάμεσα στα άλλα, να δώσω, και που ίσως βοηθήσει να κατευθυνθούμε σε μεγαλύτερο ποσοστό προς την οθόνη. Όταν, λοιπόν, το laptop είχε πέσει, και η εικόνα ήταν όπως είναι και τώρα (με αυτές τις οριζόντιες γραμμές-νερά, όπως φαίνονται και στα video), όταν έπιανες με το χέρι την οθόνη από πάνω, και την έκανες μερικές φορές μπροστά-πίσω μπροστά-πίσω μπροστά-πίσω μπροστά-πίσω κλπ, η εικόνα και πάλι καθάριζε, και ήταν άψογη. Αυτό, βέβαια, δε μπορούσε να κρατήσει για πάντα. Οπότε, αν το κάνεις τώρα, δεν πιάνει.
mitsus Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2016 Αν πιανουν τα χερια σου, ανοιξε και δες πισω απο την οθονη. Ετσι οπως λες στο τελευταιο ποστ, μπορει να ξεκουμπωσε το βυσμα της οθονης με την πτωση
johnyb98 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2016 Αυτό το έχω κάνει ήδη. Είναι αυτό που λέω σε προηγούμενο post ότι άνοιξα καί την οθόνη, και έβγαλα το καλώδιο της οθόνης καί από τα δύο άκρα (mobo + οθόνη). Ήταν καλά στη θέση του καί στις δύο μεριές. Βέβαια, επειδή αυτό το καλώδιο είναι πολύ ευαίσθητο, μου βγήκε η ψυχή μέχρι να το ξανακουμπώσω σωστά από τη μεριά της οθόνης, και να ξαναέχω εικόνα. Έπρεπε να πιέσω πολύ δυνατά μέχρι να τερματίσει, και να κάνουν επαφή τα 40 pins τού καλωδίου. Το έκανα καμιά 30αριά φορές!!! Είναι λίγο δύσκολο. Αυτό που δεν έλεγξα ανοίγοντας την οθόνη, είναι αν είναι στη θέση του ο inverter. Η οθόνη είναι τέτοια που έχει από πίσω της την υποδοχή-θέση καί για το καλώδιο (screen cable) καί για τον inverter. Δεν κοίταξα ανοίγοντάς την, αν είναι στη θέση του καλά το καλώδιο τού inverter, όπως έκανα για το screen cable. Αλλά, όπως λέει παραπάνω καί ο conkal, αν κάτι δεν πήγαινε καλά με τον inverter, δε θα άνοιγε καν η οθόνη. Τώρα, δεν ξέρω αν είναι το ίδιο αυτό που λέει (άνοιγμα καν οθόνης) με τις γραμμές-νερά που έχω εγώ. Μπορεί, αν ο inverter έχει κουνηθεί λίγο με την πτώση, να έχει σαν αποτέλεσμα αυτά τα νερά. Αν και, σύμφωνα με αυτά που περιγράφει, δύσκολο το βλέπω. Η δουλειά τού inverter πρέπει να είναι άλλη. Μάλλον πρέπει να πάω σε άλλη οθόνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα