Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό με τη Java ότι παίζει παντού είναι αστείο. Παίζει παντού, ΑΝ έχεις ΠΑΝΤΟΥ εγκατεστημένη τη JVM.

Και η python παίζει αν την έχεις εγκατεστημένη.

• Like 2
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όλα έτσι είναι...Αν δεν λέμε για εφαρμογές κονσόλας...όλες οι άλλες θέλουν κάποια εγκατάσταση επιμέρους προγραμμάτων υποστήριξης. Πχ μπορεί να θέλεις το MySql. Και σε εφαρμογή κονσόλας...θα ήθελες κάτι τέτοιο!

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα σου έλεγα να ξεκινήσεις από java ή c#...γουστα είναι αυτά....πάντως όταν ξεκίνησα προγραμματισμό είχα ξεκινήσει με VB!!

Δημοσ.

Έριξα μια ματιά στα γρήγορα σε αυτά τα βιβλία (και στα άλλα που έχει αυτή η ιστοσελίδα), και είδα για δεύτερη φορά κώδικα στα Ελληνικά (η πρώτη ήταν με την Μ2000).

Δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω, δεδομένου ότι μου φαίνεται αφύσικο να προσπαθούμε να αλλάξουμε την γλώσσα σε μια επιστήμη που λειτουργεί στις γλώσσες των Αγγλικών και Μαθηματικών, αλλά από την άλλη, σκέφτομαι τον κολλητό μου (επαγγελματίας, ψιλογκουρού developer) που όταν μιλάμε για προγραμματισμό, τις περισσότερες φορές τα εξηγεί (σε μένα τον άσχετο) χρησιμοποιώντας ελληνική ορολογία: όχι στις εντολές, αλλά στις έννοιες, π.χ κληρονομικότητα.

Δημοσ.

Δηλαδή ο κώδικας αν τρέχει με ελληνικές εντολές τι πρόβλημα υπάρχει;

Αυτό τι σχέση έχει με την επιστήμη, η οποία σου δίνει στη φυσική σου γλώσσα τις διάφορες έννοιες; Εδώ δεν έχουμε συμβολισμό όπως στις εντολές μιας γλώσσας.

Κάποτε διαπίστωσα ότι το Stack το έλεγα Σωρό...ενώ το γνωρίζουν στο σχολείο ως Στοίβα. Και όμως κάποιοι κόλλησαν με αυτό και έτσι τον Σωρό στη Μ2000 τον αναφέρω ως ειδική στοίβα τιμών. Δηλαδή ως κατασκευαστής δεν μπορώ να λέω ότι θέλω όπως θέλω;

Δημοσ.

Όταν λέμε σωρός στα ελληνικά συνήθως εννοούμε το heap (είτε τη δομή, είτε το χώρο στη μνήμη).

Δηλαδή ως κατασκευαστής δεν μπορώ να λέω ότι θέλω όπως θέλω;

Ε δεν θα λες ότι κόλλησαν οι άλλοι όμως...

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή ως κατασκευαστής δεν μπορώ να λέω ότι θέλω όπως θέλω; 

Μα και σαφώς μπορείς να λες ό,τι θέλεις όπως θέλεις, αλλά απλά αυτό είναι λίγο ασύμβατο με την επιστήμη της Πληροφορικής, που μία από τις κύριες προτεραιότητές της είναι «να μειώνει τον κόπο».

Οπότε διερωτώμαι, δεδομένου ότι η πιο ισχυρή βιβλιογραφία είναι στα Αγγλικά (είτε μιλάμε για βιβλία, είτε για διαδικτυακή γνώση), ποιός ο λόγος του να προσθέσεις κόπο στον υποψήφιο επιστήμονα, να μάθει κάτι σε δύο γλώσσες;

Να ξεκαθαρίσω ότι γουστάρω πολύ που έχει βρεθεί ένας άνθρωπος με το κουράγιο σου να κάνει τόση δουλειά (αν είναι καλή ή όχι, δεν μπορώ να κρίνω δεδομένης της ασχετοσύνης μου), αλλά δεν παύει να με εκπλήσσει το γεγονός ότι μαθαίνουν στα παιδιά κάτι που με το που αποφοιτήσουν θα πρέπει υποχρεωτικά να το ξαναμάθουν σε άλλη γλώσσα.

Δημοσ.

Φίλε μου δεν έχει σημασία η γλώσσα. Αν κοίταξες το βιβλίο του ΕΠΑΛ το λέει ξεκάθαρα. Το κοιτάς από τη σκοπιά του τεχνολογου. Ασφαλώς οι τεχνολογίες έχουν ξεκάθαρη δομή, χρήση, και αποτέλεσμα. Η αναφορά στον όρο της τεχνολογίας όπως είναι γνωστός είναι απαραίτητη στην εργασία. Αν και σε κάθε εργασία/εταιρεία υπάρχει και μια ειδική διάλεκτος, για να καταλαβαίνουν όσοι εμπλέκονται και όχι οι άλλοι γύρω.

Στα σχολεία δεν είναι απαραίτητη αυτή η γνώση. Εκεί πρέπει ο μαθητής να κινήσει το μυαλό γνωρίζοντας έννοιες.

Όταν πας στη σχολή..σου λένε...ξέχνα ότι έμαθες. Όταν πας στη δουλειά σου λένε το ίδιο. Δεν θέλει κανείς να ακολουθεί ένα γενικό τρόπο, αλλά το δικό του! Έτσι ήταν η Ελλάδα μέχρι τώρα..Δεν ξέρω αν θα αλλάξουμε ποτέ.

Δημοσ.

κοίταξε η γνώμη μου επειδή είσαι στην ίδια ηλικία με έμενα θα σου πρότεινα να αρχίσεις με python και εγώ έτσι άρχισα από πιο μικρός και τώρα ξέρω python html css php και java γτ η python είναι βασική γλώσσα προγραμματισμού και σε βοηθάει να κατανοήσεις πιο εύκολα τις άλλες

Δημοσ.

κοίταξε η γνώμη μου επειδή είσαι στην ίδια ηλικία με έμενα θα σου πρότεινα να αρχίσεις με python και εγώ έτσι άρχισα από πιο μικρός και τώρα ξέρω python html css php και java γτ η python είναι βασική γλώσσα προγραμματισμού και σε βοηθάει να κατανοήσεις πιο εύκολα τις άλλες

έλεος και γω ξέρω αυτά που είπες και άλλες πολλές λέξεις!!! 

Δημοσ.

Θεωρώ ότι πιάνει τα πράγμα πολύ επιφανειακά και δεν εξηγεί με κατάλληλο τρόπο κάποιες βασικές έννοιες. Δυστυχώς ήταν το 1ο βιβλίο που έτυχε να διαβάσω και αργότερα όταν διάβασα άλλα (για διάφορες γλώσσες) συνειδητοποίησα ότι μου είχε αφήσει την αίσθηση του πασαλείμματος.

Για python beginners δεν έχω κάποια πρόταση, αλλά πολλοί αναφέρουν αυτό: http://learnpythonthehardway.org/book/

Btw, το άλλο βιβλίο του Swaroop για vim νομίζω ότι είναι μια χαρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...