Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, 

Καλη χρονια.

Σε ενα προγηγουμενο post μου χαρακτηρισα την c ευκολη. Συγνωμη, με πραραπληροφορησε καποιος ο ποιος δεν ειξερε αλλα τι να κανουμε το εψααξα και καταλαβα.

Τωρα στο θεμα μου , μιας και στο σχολειο κανουμε μια βλακεια to logo

θελω να ασχολειθω με κατι πιο προχωριμενο και θελω να δωω τι  μου προτεινετε;

(Για να αρρχησω ετσι ;)

Εχω στο μυαλο μου την Python kai thn VISUAL BASIC 

Αλλα δεν ξερω ποια απο τις δυο να επιλεξω εσεις τι προτεινετε;

Εαν εχετε κατι αλλο στο νου σας πειτε το αλλα αν γινεται στιριξτε το για να βγαλω και καποια συμπερασματα .

Ευχαριστω που με ακουσατε 

:)

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σου προτείνω να ξεκινήσεις c# , αντί για Visual Basic. Άρχισα την Visual Basic στην 1η γυμνασίου , και μετά από δυο χρόνια έχοντας μάθει ήδη Visual Basic και pascal , κατάλαβα ότι οι δυνατότητες τους είναι λίγες μπροστά σε άλλες γλώσσες. Καλύτερα να ξεκινήσεις μια γλώσσα με την οποία μπορείς να κανείς πολλά πράγματα για να μη χαραμίζεις το χρόνο σου. Αν θες να ασχοληθείς με .net framework ξεκινά c#. Αντί για αυτή μπορείς να ασχοληθείς με html5 και JavaScript , με τις οποίες μπορείς να φτιάχνεις web apps , web games , mobile apps (iOS και android ) , αλλά και να χρησιμοποιήσεις το unity framework.

Δημοσ.

1η γυμν;

μεγαλε μονος σου πως ψαχθηκες απο τοσο μικρος;

Μπορείς να ψαχτείς και από πολύ μικρότερος. Internet έχεις, τι ακριβώς σε εμποδίζει;

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εγώ δεν είχα καν Internet τότε, οπότε ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου, ρωτώντας έναν ας πούμε δάσκαλο που είχα (VB6 aaaaaaaaaaw yiiiisssss). Δε θα σου πω να δώσεις περισσότερη βαρύτητα στα μαθήματά σου γιατί ξέρω ότι μάλλον δε θα το κάνεις, οπότε αυτό που θα σου πω είναι να πάρεις το βιβλίο Ανάπτυξης Εφαρμογών της 3ης Λυκείου και να ρίξεις εκεί μια ματιά. Ο προγραμματισμός δεν είναι να μάθεις μια γλώσσα ούτε γίνεσαι προγραμματιστής μαθαίνοντας "γλώσσες".

Αλλά στο σωτήριον έτος 2000 + 16 που ζούμε έχουμε σχεδόν όλοι πρόσβαση στο ιντερνέτ, που σημαίνει ότι μπορείς να ψάξεις ό,τι θέλεις.

• Like 2
Δημοσ.

τι ακριβως με εμποδιζει;

η ανασφαλια .

Αν και εχω ολη την διαθεση ( ο χρονος θα βρεθει ) δεν ξερω ακριβως πια γλωσσα θελω , δεν ξερω και αν αυτην που θελω που θα την βρω ; θα παρω βιβλιο ; και αν ναι τι βιβλιο; μηπως θα ειναι πολυ προχωρημενο;

Θελω στην αρχη καποιος να με βοηθησει και να μου εξηγησει τα βασικα νιωθω μια ανασφαλια . Μια καλη απαντηση ειναι  να παω σε μια σχολη πληροφορικης .

Ομως εδω που μενω αφου εχουμε και ιντερνετ καλα ειμαστε :)

Δημοσ.

τι ακριβως με εμποδιζει;

η ανασφαλια .

Ανασφάλεια γιατί; Θα κάνεις καμιά "λάθος" επιλογή και τι μπορεί να πάθεις δηλαδή;

Να ξέρεις το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να μάθεις από σχολεία και πανεπιστήμια είναι το πώς πρέπει να "χειρίζεσαι τον εαυτό σου" προκειμένου να... μαθαίνεις πράγματα. Και πρέπει να το μάθεις, αλλιώς μια ζωή θα είσαι μόνο για να σε παίρνουν από το χεράκι και να κάνεις ξανά και ξανά αυτά που ήδη ξέρεις. Δε νομίζω ότι θέλεις να μπεις σ' αυτή την κατηγορία ανθρώπων.

δεν ξερω ακριβως πια γλωσσα θελω

Κι άμα σου πει κάποιος άλλος, πάλι δε θα "ξέρεις τι θέλεις", απλά θα ακολουθείς εντολές. Διάλεξε μία οποιαδήποτε, δεν έχει σημασία. Πόσο μάλλον όταν αμα ρωτήσεις θα σου πουν 3-4-5 επιλογές που είναι όλες "σωστές".

δεν ξερω και αν αυτην που θελω που θα την βρω ;

Google it? Άμα δε μπορείς να βρεις πώς θα εγκαταστήσεις το περιβάλλον για τη γλώσσα που θες πώς θα μάθεις τον προγραμματισμό; Και 50 δασκάλους να έχεις, σ' αυτό τον τομέα τα 10% στα λένε άλλοι και το 90% πρέπει να το μάθεις μόνος σου.

θα παρω βιβλιο ; και αν ναι τι βιβλιο; μηπως θα ειναι πολυ προχωρημενο;

Google?

Θελω στην αρχη καποιος να με βοηθησει και να μου εξηγησει τα βασικα νιωθω μια ανασφαλια.

Καλά κάνεις και ζητάς βοήθεια, αλλά την ανασφάλεια θα πρέπει στην τελική να την κανονίσεις μόνος σου.

TL;DR ξεκίνα Python.

• Like 2
Δημοσ.

1η γυμν;

μεγαλε μονος σου πως ψαχθηκες απο τοσο μικρος;

Αν βάλεις στόχο να φτιάξεις μια εφαρμογή ή κάτι που σε παροτρεινει να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό , έχεις κίνητρο για να ψαχτείς.
  • Like 2
Δημοσ.

29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν την Python για πρώτη γλώσσα, για πολλούς σοβαρούς λόγους***.

Να υποθέσω ότι γνωρίζεις πολύ καλά Αγγλικά, σωστά; Αν όχι, χρειάζεται να ξεκινήσεις από εκεί.

Πάνω στην Python, αυτό το βιβλίο είναι πολύ καλό: http://www.amazon.co.uk/Learning-Python-Mark-Lutz/dp/1449355730

***Και για να προλάβω την άσκοπη συζήτηση, ναι σίγουρα άλλοι 29 κατασκευαστές συνιστούν την C, άλλοι 29 την C++, άλλοι 29 την Javascript, άλλοι 29 την PHP, άλλοι 29 την Go, άλλοι 29 την Ruby, άλλοι 29 την Fortran και άλλοι 29 κατευθείαν σε assembly.

Δημοσ.

Από τις δύο επιλογές που έχεις Python ή Visual Basic εγώ θα σου πρότεινα python. Η python αν και κατ εμένα έχει λίγο περίεργο συντακτικό (θα έλεγα όχι κατάλληλο για αρχάριους στον προγραμματισμό), είναι πολύ πλούσια γλώσα, την χρησιμοποιούν πολλοί προγραμματιστές διδάσκεται σε πολλά τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρυματα και έχει πλούσιο υλικό για να την μάθεις στο διαδίκτυο πχ https://www.python.org/. Aξίζει κάποιος να ασχοληθεί έστω και ως χόμπυ. Πρέπει να ξέρεις επίσης γιαυτήν ότι δεν έχει compiler (δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό, έχει κάποια μειωνεκτήματα αλλά και πλεονεκτήματα)

Και εγώ τώρα άρχισα να την μελετάω και μου αρέσει.

Η visual basic ας με συγχωρήσουν οι ειδικοί νομίζω ότι είναι νεκρή αρκετά χρόνια τώρα. 

29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν την Python για πρώτη γλώσσα, για πολλούς σοβαρούς λόγους***.

Να υποθέσω ότι γνωρίζεις πολύ καλά Αγγλικά, σωστά; Αν όχι, χρειάζεται να ξεκινήσεις από εκεί.

Πάνω στην Python, αυτό το βιβλίο είναι πολύ καλό: http://www.amazon.co.uk/Learning-Python-Mark-Lutz/dp/1449355730

***Και για να προλάβω την άσκοπη συζήτηση, ναι σίγουρα άλλοι 29 κατασκευαστές συνιστούν την C, άλλοι 29 την C++, άλλοι 29 την Javascript, άλλοι 29 την PHP, άλλοι 29 την Go, άλλοι 29 την Ruby, άλλοι 29 την Fortran και άλλοι 29 κατευθείαν σε assembly.

Το έχω και το μελετάω πολύ καλό (κλεψιμαίικο βέβαια ας είναι καλά ο θείος τορρεντ)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα, 

Καλη χρονια.

Σε ενα προγηγουμενο post μου χαρακτηρισα την c ευκολη. Συγνωμη, με πραραπληροφορησε καποιος ο ποιος δεν ειξερε αλλα τι να κανουμε το εψααξα και καταλαβα.

Τωρα στο θεμα μου , μιας και στο σχολειο κανουμε μια βλακεια to logo

θελω να ασχολειθω με κατι πιο προχωριμενο και θελω να δωω τι  μου προτεινετε;

(Για να αρρχησω ετσι ;)

Εχω στο μυαλο μου την Python kai thn VISUAL BASIC 

Αλλα δεν ξερω ποια απο τις δυο να επιλεξω εσεις τι προτεινετε;

Εαν εχετε κατι αλλο στο νου σας πειτε το αλλα αν γινεται στιριξτε το για να βγαλω και καποια συμπερασματα .

Ευχαριστω που με ακουσατε 

:)

Εγώ προσωπικά θα πρότεινα Python η και όπως αναφέρθηκε παραπάνω JavaScript+HTML5 (για web apps,mobile apps,web games ...).

Όμως αν δεν μάθεις να λύνεις προβλήματα και να αναπτύσσεις αλγορίθμους οποία γλωσσά και να πιάσεις δεν θα δεις φως στο τούνελ.

Επίσης δώσε λίγο βαρύτητα πάνω στα μαθηματικά και την φυσική σου! θα σου χρειαστουν! για καλύτερη ανάπτυξη.

• Like 1
Δημοσ.

Από τις δύο επιλογές που έχεις Python ή Visual Basic εγώ θα σου πρότεινα python. Η python αν και κατ εμένα έχει λίγο περίεργο συντακτικό (θα έλεγα όχι κατάλληλο για αρχάριους στον προγραμματισμό), είναι πολύ πλούσια γλώσα, την χρησιμοποιούν πολλοί προγραμματιστές διδάσκεται σε πολλά τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρυματα και έχει πλούσιο υλικό για να την μάθεις στο διαδίκτυο πχ https://www.python.org/. Aξίζει κάποιος να ασχοληθεί έστω και ως χόμπυ. Πρέπει να ξέρεις επίσης γιαυτήν ότι δεν έχει compiler (δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό, έχει κάποια μειωνεκτήματα αλλά και πλεονεκτήματα)

Και εγώ τώρα άρχισα να την μελετάω και μου αρέσει.

Η visual basic ας με συγχωρήσουν οι ειδικοί νομίζω ότι είναι νεκρή αρκετά χρόνια τώρα. 

Το έχω και το μελετάω πολύ καλό (κλεψιμαίικο βέβαια ας είναι καλά ο θείος τορρεντ)

Βασικά, εγώ το αγόρασα μια εποχή που είχα καταπιαστεί με την σπαθομαχία, και ήθελα μια ασπίδα.

Μιλάμε για 750 κιλά βιβλίο :-D

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα java. Υπάρχουν τα πάντα και παίζει παντού. Μπορεί να μην χρησιμοποιείται για εφαρμογές που απαιτούν χρόνο, αλλά αυτό δεν μας πειράζει για την ώρα!

Διάβασε το βιβλίο του ΕΠΑΛ

http://www.iep.edu.gr/images/school_books/Γ_ΕΠΑΛ_ειδικα_θεματα_προγραμματισμό.pdf

Το πας σιγά σιγά..

Μαθαίνεις προγραμματισμό κάνοντας μικρά επιτεύγματα και μετά πας σε μεγαλύτερα. Δεν βιάζεσαι. Κοιτάς και άλλες λύσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...