the_valliant Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Γεια σας. Έχω τα Windows 7 Ultimate x64 και σκέφτομαι τη μετάβαση σε 10, θεωρώντας ότι πλέον έχουν λυθεί τα διάφορα προβλήματα που ακούω τόσο καιρό για τα τελευταία. Η ερώτησή μου είναι: αναβάθμιση ή εκ νέου εγκατάσταση; Στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει (ή μου προτείνετε) να κάνω φορμάτ στον SSD σκληρό μου; Έχω διαβάσει ότι είναι διαφορετική η μεταχείριση της διαμόρφωσης στους SSD... Μία τελευταία ερώτηση: μπορώ να έχω εγκατεστημένα τα Windows 10 & τα 7 σε δύο διαφορετικούς δίσκους και να επιλέγω στο boot ποιο θέλω;
selianx Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Εγώ προτείνω να γίνει "φορμάτ" και καθαρή εγκατάσταση, πάντα σε κάθε λειτουργικό. Αν πρόκειται για νόμιμα Windows 7, δε ξέρω τι παίζει με τα κλειδιά (έχω ακούσει ότι πρέπει να κάνεις πρώτα upgrade να ενεργοποιηθεί και μετά αν θες κάνεις clean install, αλλά επίσης άκουσα ότι πλέον γίνετε κατευθείαν να βάλεις Windows 10 και να πάρει το κλειδί από τα 7 σου). Ψάξε το πρώτα.Εγώ σε SSD τις δυο φορές που έκανα format, χρησιμοποίησα το Secure Erase που μου παρέχει ο κατασκευαστής (Samsung, 840 EVO). Νομίζω όλες οι εταιρείες έχουν το δικό τους tool, αλλά υπάρχουν και 3rd party. Παρ'όλα αυτά αν κατά τη διάρκεια του Installation των Windows κάνεις το format σου εκεί και περάσεις τα νέα σου παράθυρα, δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα ή κάποια ουσιαστική διαφορά σε σχέση με το secure erase.Φυσικά και γίνετε. Για να μη μπερδευτείς, αποσύνδεσε τον σκληρό που έχει ήδη το ένα OS, βάλε τον άλλο, κάνε την εγκατάσταση, και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνδεσε και τον άλλο. Κάθε φορά που θες να αλλάξεις OS, πρέπει να μπαίνεις στο BIOS και να βάζεις στο boot section τον κατάλληλο δίσκο σαν 1ο priority. Αν πάλι μιλάμε για νόμιμα windows, φαντάζομαι πως δε θα μπορείς να έχεις το ίδιο κλειδί και στα δυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα