thephotoshoped Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Στην αναζήτηση αυτοκινήτου supermini βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Το Swift το απεκλεισα για τους πολύ μικρούς χώρους του σε σχέση με i20 και rio. Γνωρίζω πως είναι πάνω κάτω ίδια αυτοκίνητα όμως έχω την εντύπωση πως η hyundai είναι κάπως πιο αξιόπιστη. Ίσως κάνω λάθος απλά διαβάζω σε ξένα φόρουμ διαφοφα θέματα όπως γρήγορη φθορά συμπλεκτη για τη νέα γενιά Ρίο όμως διαβάζω και πολύ καλά λόγια. Για το i20 δε βλέπω γενικά κριτικές ίσως γιατί είναι πρόσφατο μοντέλο του 2015. Βλέπω για τον 1.2 βενζίνη και από ότι κατάλαβα φοράνε τον ίδιο ακριβώς κινητήρα που στο ριο αποδίδει 84 άλογα. Η kia δίνει 7 χρόνια εγγύηση έναντι 5 της hyundai και έχει κάποια παραπάνω αξεσουάρ σε εξοπλισμό. Από κόστος ανταλλακτικων έχουν διαφορά; Μεταξύ των δύο τι θα προτείνατε;
zio10 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Από εμφάνιση μέσα έξω και από εγγύηση εγώ θα διάλεγα το kia. 1
thephotoshoped Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Για κόστος ανταλλακτικών γνωρίζεις κάτι; Παίρνουν τα ίδια ανταλλακτικά ή όχι; Η hyundai έχει μια παράδοση στα φθηνά ανταλλακτικά.
zio10 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Για κόστος ανταλλακτικών γνωρίζεις κάτι; Παίρνουν τα ίδια ανταλλακτικά ή όχι; Η hyundai έχει μια παράδοση στα φθηνά ανταλλακτικά. Σόρυ, δεν έχω ιδέα!
futureshock Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Για κόστος ανταλλακτικών γνωρίζεις κάτι; Παίρνουν τα ίδια ανταλλακτικά ή όχι; Η hyundai έχει μια παράδοση στα φθηνά ανταλλακτικά. Οι τιμες τους απο οσο ξερω και εχω αγορασει ανταλλακτικα για ΚΙΑ ειναι σχεδον ιδιες. Μιας και ειναι η ιδια εταιρια. 1
gia_nnis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Αν μιλαμε για καινουργιο το i20 ειναι πιο βαρυ με οτι αυτο συνεπαγεται.. Παντως εχω οδηγησει το προηγουμενο 1.2 και παει πολυ ωραια στο δρομο.. Μου εχει πει ιδιοκτητης picanto 1.2 οτι εχει καλο γκαζι αλλα καιει..
thephotoshoped Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Αν σου είναι εύκολο να εξηγήσεις για το βάρος. Το rio έχει ελάχιστες εργοστασιακες διάφορες με το i20 σε θέμα κατανάλωσης της τάξης 0.2 λίτρα παραπάνω. Νομίζω είναι πολύ μικρή διαφορά. Εσείς τι λέτε;
futureshock Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 στα χαρτια μπορει να ειναι μικρες διαφορες. Πρεπει να ψαξεις για πραγματικες συνθηκες ομως. http://www.spritmonitor.de/en/ κανε μια αναζητηση τα 2 αυτα αμαξια.
Dare-Devil Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Θα προτιμούσα το i20 καθαρά λόγο εμφάνισης . Τα 2 μοντέλα μοιράζονται το ίδιο πάτωμα ίδια μηχανικά σύνολα και πολλά είναι ίδια . Σίγουρα αλλo στήσιμο οδηγικό έχει το ένα και άλλο το άλλο . Αυτό δεν το γνωρίζω. Πάντως θεωρώ το i20 αργό με τα τωρινά μοτέρ πλύν του 1.4 βενζίνης . Επισήμως δεν έχω διαβάσει αν θα φορέσουν στο i20 τον ολοκαινουριο 1000άρι turbo με τα 120 hp (πόσο μάλλον αν θα το εισάγει η εδώ αντιπροσωπεία) . Ακούγονται φήμες. Το i20 sport πάντως επισήμως θα βγάινει με τον συγκεκριμένο κινητήρα . http://www.autoblog.gr/2016/01/06/hyundai-i20-sport-me-1-000arh-turbo-kai-120-aloga/ Δες αυτό το λινκ http://www.autoblog.gr/2015/12/29/h-hyundai-sthn-koryfh-ektheshs-aksiopistias-ths-carmd/
Liverpool89 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Hyundai=kia και το αντιθετο. Οπως λεμε Citroen, Peugeot
thephotoshoped Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Σημερα οδηγησα και τα 2 σε πετρελαιο βεβαια. Νομιζω το test drive με οδηγησε στο i20 με διαφορα. Μεγαλυτεροι χωροι, καλυτερο και πιο στιβαρο πατημα και τιμονι στο δρομο, καλυτερη ηχομονωση που γινεται αντιληπτη απο το ρελαντι, πιο δυνατο φρεναρισμα. Το rio το ενιωσα σαν πιο "παιδικο" με παναλαφρο τιμονι (δε μου αρεσε), μεγαλυτερο ρεπριζ (έχει 10 άλογα παραπάνω) αλλα με μειονεκτημα την συνολικη ορατοτητα και τους χωρους. Ειδικα για την ορατοτητα τα τζαμια ειναι πολυ κοφτα και λογω του υψους μου 1.90 στη θεση του οδηγου το κεφαλι μου εβλεπε ουρανο και μετα τζαμι. Πισω δε η ορατοτητα πολυ ασχημη. Κατι ακομη ειναι πως στο rio ενιωσα ολους τους διακοπτες να ειναι πιο χαλαροι και οχι οπως στο i20 που φαινοταν πραγματικα στη θεση τους ολα. Η διαφορα τους στο συνολο ειναι 300 ευρω περιπου παραπανω το rio το οποιο ερχεται με λιγο παραπανω στανταρ εξοπλισμο οπως ηλεκτρικοι/θερμαινομενοι καθρεπτες και χειριστηρια στο τιμονι. Και τα 2 δε με εντυπωσιαζουν ως προς την ελλειψη τους απο το i20. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι η ελλειψη ρεζερβας και στις 2 βασικες εκδοσεις βενζινης (L - Inmotion) Το rio υπαρχει σε αποθεμα ενω για το i20 θα πρεπει να περιμενω μεχρι το Μαρτιο πραγμα που δε με ενοχλει. Για την αντιπροσωπεια Εσκιαδης - Μπαλοδημος στη Θεσσαλονικη ποια η γνωμη σας; Εμενα μου αφησαν καλη εντυπωση. 1
Dare-Devil Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Πράγματι το i20 έχει καλύτερη θέση οδήγησης και σου δίνει καλύτερη ορατότητα . Μιας και εγώ προσφατα κοιτούσα αυτά τα 2 μοντέλα γιατί κοιτάζω για καινουριο αμάξι και πιο συγκεκριμένα το i20 full εκδοση στο 1.4 βενζινη αν τελικά ανακοινωθεί επίσημα ότι δεν θα φέρουν τον 1000άρι turbo με τα 120 hp . Αυτό που με ενόχλησε πάρα πολύ είναι ότι δεν φέρνουν ούτε με παραγγελία (ετσι τουλαχιστον μου πε αντιπροσωπεία ) το i20 με αυτόματο κλιματισμό και είναι τραγικό αυτό . Δηλαδή έχει εξοπλισμό που τον συναντάς σε μεγάλη κατηγορία (βλέπε lane warning system , pressure monitor ) και δεν εχουν το σχεδόν πλέον standard αυτοματο κλιματισμό .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα