Προς το περιεχόμενο

Star Wars discussion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή βλέπω δεν υπάρχει σχετικό θέμα, εδώ θα μπορούσαμε να συζητούμε γενικά για το star wars για θέματα που αφορούν την ιστορία γενικά (απ' όλες τις ταινίες) και διάφορες ερωτήσεις/απορίες που μπορεί να έχει ο καθένας.

Ξεκινάω με 2 ερωτήσεις:

1) Άρχισα να διαβάζω πρόσφατα για το πως "γεννήθηκε" ο Anakin Skywalker. Στη 1η ταινία αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε πατέρας και ότι η συγκέντρωση των midichlorians του Anakin είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τον Yoda, οπότε είναι πολύ πιθανό να δημιουργήθηκε από midichlorians. Αλλά υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν ότι δημιουργήθηκε από τον Darth Plagueis, γιατί όπως αναφέρεται στη 3η ταινία, είχε τη δύναμη να δημιουργεί ζωή.

2) Στη 5η ταινία που ο Luke φεύγει από το training του Yoda, ο Obiwan λέει ότι αυτός είναι ο μοναδική μας ελπίδα, αλλά ο Yoda απαντάει ότι υπάρχει κι άλλη. Λογικά αναφέρεται στη Leia, αλλά γιατί το αμφισβήτησε ο Obiwan;

Αυτά για αρχή!

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/593086-star-wars-the-force-awakens-spoilers-thread/

20 σελιδες εδω δεν σου κανουν;

Και οι ερωτήσεις μου ούτε καν σχετικές δεν είναι με το episode VII... Focus λίγο παιδιά... 

Είπα για όλη την ιστορία του star wars, όχι για μια συγκεκριμένη ταινία. Τι νόημα έχει να ποστάρω εκεί όταν δεν αφορά καν το episode VII; 

Δε θέλει και πολύ σκέψη να καταλάβεις ότι δε κάνει εκείνο το thread, εκτός αν έχεις όρεξη για spam.

• Moderators
Δημοσ.

2) Στη 5η ταινία που ο Luke φεύγει από το training του Yoda, ο Obiwan λέει ότι αυτός είναι ο μοναδική μας ελπίδα, αλλά ο Yoda απαντάει ότι υπάρχει κι άλλη. Λογικά αναφέρεται στη Leia, αλλά γιατί το αμφισβήτησε ο Obiwan;

Θες in-universe εξήγηση ή επειδή δεν είχε σκεφτεί όλες τις λεπτομέρειες του VI και των prequels ο Lucas; :P

Δημοσ.

Θες in-universe εξήγηση ή επειδή δεν είχε σκεφτεί όλες τις λεπτομέρειες του VI και των prequels ο Lucas; :P

Χαχα ότι θες! Απλά μου φάνηκε λίγο περίεργο στη συγκεκριμένη σκηνή!

Δημοσ.

Ο Lucas έκανε πολλές γκάφες στα prequels που έρχονταν σε αντίθεση με κάποια πράγματα από την original τριλογία. Θα μπορούσε να πει κανείς πως πιστεύει ότι ο Luke είναι ό μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει τον Vader και τον Sidius, αλλά δε νομίζω να ήταν αυτή η πρόθεση.

Όσο για το πρώτο ερώτημα, νομίζω ότι αυτό για τον Darth Plagueis ίσχυε πριν καθαρίσει η Disney μεγάλο μέρος του expanded universe. Όσα ξέρουμε από το τωρινό canon, είναι ότι απλά υπήρχε αυτός ο Sith που μπορούσε να δημιουργήσει ζωή. Ωστόσο είναι ακόμα πιθανό να σχετίζεται και με τον Anakin, όχι βέβαιο όμως.

Δημοσ.

Στο βιβλίο "Darth Plagueis" που πλέον δεν είναι canon, αναφέρεται πως ο Anakin δημιουργήθηκε από την ίδια τη Δύναμη.

Συγκεκριμένα, επειδή υπόγεια ο Plagueis και ο Sidious συγκέντρωναν μεγάλη πολιτική -και όχι μόνο- δύναμη και το σχέδιό τους προχωρούσε, άρχισε να δημιουργείται μια ανισορροπία στη Δύναμη προς την Σκοτεινή Πλευρά. Για να φέρει την ισορροπία πάλι, η Δύναμη προκάλεσε τη γέννηση του Anakin χωρίς βιολογικό πατέρα, ώστε να είναι πάρα πολύ δυνατός και να θέσει τέλος στο σχέδιο των Sith. Στο τέλος του βιβλίου αναρωτιέται ο Palpatine αν θα μπορούσε να νικήσει την ίδια τη Δύναμη, παίρνοντας με το μέρος του αυτόν που η ίδια δημιούργησε για να τον ανατρέψει.

Όλα αυτά ήταν canon μέχρι να έρθει η Disney όμως, οπότε...

Δημοσ.

Και για πείτε από που ξεκινάμε από βιβλία; Εκτός από ταινίες δεν έχω δει/διαβάσει κάτι άλλο!

Αυτή είναι η λίστα με τα βιβλία που είναι τώρα canon:

http://starwars.wikia.com/wiki/Timeline_of_canon_books

Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλες υπέροχες non-canon ιστορίες με τις οποίες αξίζει να ασχοληθείς. Προσωπικά, δεν ακολουθώ κάποιο μπούσουλα αλλά όταν έχω όρεξη, πάω σε ένα τυχαίο βιβλιοπωλείο (μένω Αγγλία) και διαλέγω αυτό που μου γεμίζει περισσότερο το μάτι από τα ράφια.

Προς το παρόν έχω διαβάσει τα "Darth Plagueis" (non-canon), "Survivor's Quest" (non-canon) και τώρα διαβάζω το "A New Dawn" (canon). Και τα 3 αξίζουν, ωστόσο το Darth Plagueis το τοποθετώ ένα κλικ παραπάνω από τα υπόλοιπα, λόγω του γλαφυρού τρόπου γραφής του συγγραφέα αλλά και της ικανότητάς του να εξιστορεί και να συνδέει αρμονικά γεγονότα που απέχουν δεκαετίες χρονικά.

Δημοσ.

Και για πείτε από που ξεκινάμε από βιβλία; Εκτός από ταινίες δεν έχω δει/διαβάσει κάτι άλλο!

Cloak of Deception - Phantom Menace - Attack of the Clones -  Labyrinth of Evil - Revenge of the Sith - Dark Lord :  Rise of Darth Vader

Αυτά καλύπτουν τα Prequel  (οι ταινίες υπάρχουν σε βιβλία και είναι μακράν καλύτερα).

Για New Republic, New Order  κλπ με την νέα ταινία όλα έγιναν σκατά και δεν θα βγάλεις άκρη.

Darth Plagueis και Tarkin είναι επίσης τρομερά βιβλία. Kenobi επισης ενδιαφέρον βιβλίο, καλύπτει τον πρώτο καιρό του Obi στον Tatooine. Αν είσαι οπαδός του Obi όπως εγώ, υπάρχει σειρά βιβλίων που ξεκινά από την στιγμή που τον συναντά ο Qui Gon στο workhouse χωράφια των Jedi σε ένα πλανήτη, όπου οι Jedi στέλνουν όσους δεν θεωρούν άξιους για να εκπαιδευτούν.

Προσοχή το Link που παρέθεσε ο Daubentonio με "τον κανόνα πλέον" είναι οι παιδικές μεταφορές των βιβλίων που προυπάρχουν δεκαετίες τώρα για ενήλικές. (με ό,τι αυτό συνεπάγεται κατά την μετάφορά από βιβλίο ενηλικών σε παιδικό).

Οπότε θα σου σύστηνα να βρεις τα "original" του π.χ. Phanton Menace από το 1999. Υπάρχουν στο Αμαζον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...