Προς το περιεχόμενο

fx 8120 vcore

johninio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα εχω τον fx 8120 με την gigabyte 990xa ud3 rev 3. και σε prime 95 παιζει μεταξυ 3,1-3,4 αλλα το vcore ειναι υψηλο 1,356-1,368-1,4 . Δεν εχω κανει oc μονο το turbo mode. Καποιες φορες πεφτει και σε 2,8 ghz. Πως τα βλεπετε; Τι πρεπει να ενεργοποιηση/απενεργοποιηση απο το bios?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

το Vcore που βλέπεις ειναι σχετικά λογικό γιατί έχεις ανοιχτό το turbo.

Εαν το κλείσεις απλά δεν θα ανεβαίνει αυτόματα σε συχνότητα ο επεξεργαστής και θα έχεις χαμηλότερη τάση.

και σε μένα η 990ΧΑ εδινε 1.425 για τα 4.1 στην αρχή,μετά κλόκαρα :P

γενικα μπορεις να μου πεις απο ολες τις λειτουργιες που εχει η motherboard ποια να εχω ανοιχτα κλειστα και τι εινια το καθενα. Σε ευχαριστω

Θα σε συμβουλέψω να κλείσεις το apm, μιας και όπως λες όταν τρέχεις prime95 σου πέφτει μέχρι 2.8 ghz, με κλειστό apm θα είσαι σταθερά 3.1-3.4. Το cnq το αφήνεις ανοιχτό, μιας και ρίχνει ρεύματα και συχνότητα σε idle όταν δεν κάνεις τίποτα, το c6 το αφήνεις ανοιχτό μιας και σε sleep mode το c6 σου δίνει την δυνατότητα να καίει ο επεξεργαστής πολύ λιγότερο ρεύμα.

υπάρχουν πόσα θέματα για OC σε 6ΧΧΧ και 8ΧΧΧ

εαν διαβάσεις λίγο αυτά που έχουν πολλές απαντήσεις κλπ θα μάθεις αυτά που χρειάζεται.

Καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολο να σου γράψω έκθεση για το τι κάνει το καθένα και πως δουλεύει,έχουν γραφτεί πολλές φορές(δεν ειναι θέμα του οτι δεν θέλω να βοηθησω είναι οτι θα σου δημιουργηθούν περαιτέρω απορίες που πάλι έχουν απαντηθεί)

Απλά δεν έχω καταλάβει εαν ρωτάς για εγκυκλοπαιδικό σκοπό η θες να υπερχρονίσεις τον επεξεργαστή.

Εαν είναι το πρώτο απλά άσε την μητρική να αναλάβει τα πάντα και μην σκας.

Εαν το δεύτερο,θα χρειαστεί διάβασμα και υπομονή.

Θα σε συμβουλέψω να κλείσεις το apm, μιας και όπως λες όταν τρέχεις prime95 σου πέφτει μέχρι 2.8 ghz, με κλειστό apm θα είσαι σταθερά 3.1-3.4. Το cnq το αφήνεις ανοιχτό, μιας και ρίχνει ρεύματα και συχνότητα σε idle όταν δεν κάνεις τίποτα, το c6 το αφήνεις ανοιχτό μιας και σε sleep mode το c6 σου δίνει την δυνατότητα να καίει ο επεξεργαστής πολύ λιγότερο ρεύμα.

APM δεν έχει η rev3,το κόψανε τα καμάρια της GB.

• Like 1

Σε ευχαριστω πολυ. Δεν ξερω, σκοπος ειναι η αλλαγη της καρτας μου σε gtx 670 680 gtx 770 παντως κατι σε μεταχειρισμενο. Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν θα τρωω μπουκαλι  με αποτελεσμα  να  χρειαστει oc. Ψυξη εχω την arctic cooling 120 freezer οπου την αγορασα προσφατα στα 35 μεταχειρισμενη διοτι ειχα την μαμα και μου επαιρνε τα αυτια.

σίγουρα το OC θα σε βοηθήσει και σίγουρα ειναι βοήθεια για τον οποιοδήποτε επεξεργαστή.

Δυστυχως η πρώτη γενιά έπασχε σημαντικά στην "σπιρτάδα" και το διορθώσανε στους Χ3ΧΧ.

(οπότε καταλαβαίνεις σου λέω,ναι κάνε OC)

αλλα μην περιμένεις θαύματα.Θα πάρεις 1-5-6-7 καρέ στην καλύτερη και αναλόγως το παιχνίδι μπορεί και παραπάνω στα σημεία που χρειαζεται επεξεργαστική ισχύς ενα παιχνίδι.

• Like 1

Στην rev. 3.0 990xa ud3 το apm ανοίγει αν είναι ανοιχτό το turbo core, με κλειστό turbo κλείνει, νάναι καλά ο fallen4ngel που το είχε πει :). Η μπουλντόζα στα 4.2 θα είναι μια χαρά με μια gtx 770/ r9 280x, θα σου έλεγα λόγω μνήμης να πας καλύτερα σε 280x / 7970, μιας και έχουν 3gb vram, ενώ η πλειοψηφία των μεταχειρισμένων gtx 770 έχουν 2gb, τις 4gb τις πουλάνε λες και είναι χρυσάφι.

απο τροφοδοτικο εχω το v550 coolermaster (εχω αλλαξει δεν ειναι το corsair ) και για αυτο ελεγα σε nvidia+shadowplay. Τα λεφτα που δινω ειναι μεχρι 140 και μετα να πουλησω την δικη μου κανα 70

Είναι πιο συμφέρουσα επιλογή μια 280x / 7970, λόγω της vram, με 2gb vram θα είσαι αρκετά περιορισμένος αν αρχίζεις και ανεβάζεις settings στα παιχνίδια, από εκεί και πέρα αν θέλεις εγγραφές παιχνιδιών μόνο τότε βρίσκω λόγο να προτιμήσεις 680 / 770, λόγω shadowplay που είναι πολύ ελαφρύ πρόγραμμα, διαφορετικά κοίτα μια amd λύση, μιας και το τροφοδοτικό σου επαρκεί κιόλας.

Κάτι δεν πάει καλά με τις 990xa ud3, 4 μέχρι στιγμής με το ίδιο θέμα, ο chimaira x, ο pelekakias, ο tzini gr και τώρα εσύ. Δοκίμασε να κλείσεις το apm για αρχή και βλέπεις, κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις throttling. Πες μας επίσης πιο revision μητρικής έχεις και καλού κακού αν έχεις το τελευταίο bios βάλε το προηγούμενο, μήπως τυχόν και στρώσει, διαφορετικά αν έχεις παλαιότερο, βάλε το τελευταίο. Ο ultraex2003 και ο fallen4ngel με την 990xa ud3 δεν αντιμετώπισαν θέμα, τώρα τι να σου πω, μάλλον είναι μητρική λαχείο :P.

τελικα σε prime 95 παιφτει και 2,8 . Εχω μηπως προβλημα throtting?

Κάτι δεν πάει καλά με τις 990xa ud3, 4 μέχρι στιγμής με το ίδιο θέμα, ο chimaira x, ο pelekakias, ο tzini gr και τώρα εσύ. Δοκίμασε να κλείσεις το apm για αρχή και βλέπεις, κανονικά δεν θα έπρεπε να έχεις throttling. Πες μας επίσης πιο revision μητρικής έχεις και καλού κακού αν έχεις το τελευταίο bios βάλε το προηγούμενο, μήπως τυχόν και στρώσει, διαφορετικά αν έχεις παλαιότερο, βάλε το τελευταίο. Ο ultraex2003 και ο fallen4ngel με την 990xa ud3 δεν αντιμετώπισαν θέμα, τώρα τι να σου πω, μάλλον είναι μητρική λαχείο :P.

ενεργοποίησε το HPC εννοεί,δεν υπάρχει apm στις rev3,είναι στο hpc ενσωματωμένο το apm. :-D

πάντως και γω δεν έχω θέμα,αν και ειμαι με τον 6300.

Ούτε σε στοκ ειχα θέμα,ούτε σε OC ουτε με 30+βαθμούς το καλοκαίρι στο δωμάτιο χωρίς κλιματιστικό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...