Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

δεν υπαρχει αυτο που λες με την διεισδηση στα οργανα μας φιλε. Η μικροτερη συχνοτητα εχει και μικροτερη διεισδιτικοτητα για αυτο θελει και μεγαλυτερη ισχυ. δλδ μια η αλλη θα ειναι.  Ισως και καλυτερα.

Δημοσ.

καθεσε σπιτι σου και βρισκεις 20 δίκτυα στο κινητο σου και σε απασχολει η ακτινοβολια του δικου σου ρουτερ? μιλας με κινητο στο αυτι και σε απασχολει η ακτινοβολια του ρουτερ που ειναι 900mhz? ουτε το ενα ουτε το αλλο κανει κακο.+-

η ισχυς αυτων των συσκευων ειναι πολύ χαμηλη. στο ευρος των radio δεν υπαρχει επιδραση στην υγεια σας. μια ακτινογραφια κατι εκατομμυρια φορες πιο ισχυρη και παλι θεωρειτε ασφαλης.

Δημοσ.

Αυτό με την ανησυχία για την ακτινοβολία δεν το καταλαβαίνω.

Οι περισσότεροι από εσάς/εμάς (ή έστω αρκετοί) ανεβαίνετε/με σε μηχανάκια χωρίς κράνος, όταν είστε/ήμαστε στο πίσω (ή και εμπρός) κάθισμα δε φοράτε/με ζώνη, ενώ και κάποιοι από εσάς/εμάς καπνίζετε, και.. και σας/μας νοιάζει αν το 0,1watt στα 2.4ghz γίνει πχ 0,2Watt στα 900mhz????

Ξέρετε κανέναν να πέθανε από ακτινοβολία router ή κινητού ή να έβγαλε τρίτο αυτί;; Γιατί εγώ δεν ξέρω. Ξέρω όμως πολλούς στις παραπάνω κατηγορίες που έπαθαν από αυτές τις επικίνδυνες συνήθειές τους που αναφέρω.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Ψυχολογικός είναι ο κίνδυνος αν ρωτάς εμένα. Ομως με αφορμή αυτή τη κουβέντα ιεραρχήστε τις προτεραιότητες σας τι είναι επικίνδυνο και τι ασφαλές και αρχίστε να διορθώνετε τα επικίνδυνα. H ακτινοβολία του router σας ΔΕΝ είναι σε αυτά. Αν πεθαίνανε από wifi routers περισσότερο από όταν περνάμε το δρόμο νομίζω θα το ξέραμε ήδη. 

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι υπό προυποθέσεις θα αποτελέσει την καλύτερη είδηση για φέτος, φυσικά να δούμε τις πρώτες εμπορικές εφαρμογές...

Δημοσ.

Ταχύτητα γιατί δεν αναφέρει κανένα άρθρο?

Το 1/10 σε σχέση με το ac. Δεν φτιάχτηκε για ταχύτητα αλλά για συσκευές που παραδοσιακά μιλούσαν με κάτι άλλο, όπως ραντάρ συναγερμών στα 868 MHz (που είναι και η συχνότητα του ah για την Ευρώπη), αισθητήρες ZigBee κλπ.

Δημοσ.

συμφωνω. Παίρνεις ρουτερ 100ευρω και δεν εχεις ιντερνετ δυο τοιχους πιο διπλα. 

Τι σχέση έχουν τα Euro με τους νόμους της φυσικής. 

Και 1500 έκανε, δεν θα έβλεπες μεγάλη διαφορά.

Δημοσ.

"και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο να διεισδύει σε τοίχους." ...

Αυτό οφείλεται κυρίως στην χαμηλότερη συχνότητα λειτουργίας και όχι στην ισχύ.

Δημοσ.

Απάντησα ήδη ότι ξεφορτώνεσαι όλους όσους δεν γνωρίζουν, που είναι και οι περισσότεροι, και εξάλου ποιος κόπος? πλάκα κάνεις? 2 λεπτά υπόθεση είναι τα παραπάνω.

Προφανώς το δυνατό password είναι το καλύτερο μέτρο αλλά γιατι να μην κάνεις και τα άλλα αφού είναι πανεύκολο και σου δίνεται η δυνατότητα να ξεφορτωθείς το 98% που θα κοιτάξουν ποια ασύρματα δίκτυα υπάρχουν κοντά τους? Εγώ δεν το καταλαβαίνω προσωπικά αλλά απόψεις ειναι αυτές εσείς στο δικό σας ασύρματο μην κάνετε τα παραπάνω.

Αυτό που λες δεν είναι λογικό. "Ξεφορτώνεσαι όσους δε γνωρίζουν"? Και με το password που έτσι κι αλλιώς έχω τους ξεφορτώνομαι ήδη.

"Μου δίνεται η δυνατότητα να ξεφορτωθώ το 98%"? Δηλαδή αν δεν έκρυβα το ssid πώς θα τους φορτωνόμουν;

Συμπέρασμα: δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα.

"Γιατί να μην κάνεις και τα άλλα"? Επειδή μετά χρειάζεται να πληκτρολογήσω το ssid κάθε φορά που θέλω να βάλω συσκευή στο δίκτυο. Σιγά τον κόπο θα πεις και θα έχεις δίκιο. Και; Μαθηματικά αν το δεις είναι απλά καλύτερα.

Anyway, προφανώς ο καθένας ας κάνει ο,τι του αρέσει αλλά ίσως θα σ' ενδιέφερε να διαβάσεις π.χ. αυτό.

------------------------------------

Όσον αφορά διάφορα που λέγονται για την ακτινοβολία.... seriously? Κλασική περίπτωση δεν έχω ιδέα από τη σχετική φυσική αλλά έχω άποψη?

Θα διεισδύει καλύτερα λέει μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Ενώ ας πούμε τα δίκτυα που έχουμε τώρα και πιάνεις σήμα πίσω από δυο τοίχους και μια πόρτα δεν διεισδύουν ήδη στο ανθρώπινο σώμα. Στο δικό μου τουλάχιστον που είναι από ατσάλι και γρανίτη, για τα δικά σας δεν ξέρω.

Βασική φυσική (τελείως μπακάλικα): η ακτινοβολία είναι επιβλαβής όταν έχει υψηλή συχνότητα η/και ενέργεια. Το καινούριο πρότυπο έχει και χαμηλότερη συχνότητα λειτουργίας και χαμηλότερη ενέργεια εκπομπής. Απλό;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που λες δεν είναι λογικό. "Ξεφορτώνεσαι όσους δε γνωρίζουν"? Και με το password που έτσι κι αλλιώς έχω τους ξεφορτώνομαι ήδη.

"Μου δίνεται η δυνατότητα να ξεφορτωθώ το 98%"? Δηλαδή αν δεν έκρυβα το ssid πώς θα τους φορτωνόμουν;

Συμπέρασμα: δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα.

"Γιατί να μην κάνεις και τα άλλα"? Επειδή μετά χρειάζεται να πληκτρολογήσω το ssid κάθε φορά που θέλω να βάλω συσκευή στο δίκτυο. Σιγά τον κόπο θα πεις και θα έχεις δίκιο. Και; Μαθηματικά αν το δεις είναι απλά καλύτερα.

Anyway, προφανώς ο καθένας ας κάνει ο,τι του αρέσει αλλά ίσως θα σ' ενδιέφερε να διαβάσεις π.χ. αυτό.

------------------------------------

Όσον αφορά διάφορα που λέγονται για την ακτινοβολία.... seriously? Κλασική περίπτωση δεν έχω ιδέα από τη σχετική φυσική αλλά έχω άποψη?

Θα διεισδύει καλύτερα λέει μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Ενώ ας πούμε τα δίκτυα που έχουμε τώρα και πιάνεις σήμα πίσω από δυο τοίχους και μια πόρτα δεν διεισδύουν ήδη στο ανθρώπινο σώμα. Στο δικό μου τουλάχιστον που είναι από ατσάλι και γρανίτη, για τα δικά σας δεν ξέρω.

Βασική φυσική (τελείως μπακάλικα): η ακτινοβολία είναι επιβλαβής όταν έχει υψηλή συχνότητα η/και ενέργεια. Το καινούριο πρότυπο έχει και χαμηλότερη συχνότητα λειτουργίας και χαμηλότερη ενέργεια εκπομπής. Απλό;

To 98% που θα προσπαθήσουν να ασχοληθούν και να κάνουν attemp να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο σου εννοώ. Εγώ λογικό το βρίσκω, εσύ όχι, anyway δεν διαφωνούμε σε κάτι ουσιαστικό οπότε............

Το ssid θα το πληκτρολογήσεις μία φορά για κάθε συσκευή σου και δεν θα το ξαναπληκτρολογήσεις οπότε 0 κόπος.

Όπως είπα και πριν συμφωνούμε όλοι ότι το password είναι ο ποιο αποτελεσματικός τρόπος και μετά τα vlan. Αυτό που μου παραθέτεις το γνωρίζω πολύ καλά και ήδη είπα ότι δεν είναι τίποτα το σπουδαίο όπως και το mac address κλείδωμα απλά εγώ αφού μου δίνεται η δυνατότητα και χάνω μόνο 2 λεπτά από το χρόνο μου για να τα σετάρω δεν βρίσκω το λόγο να μην το κάνω. Εγώ βάζω επίσης τον DHCP μου να δίνει συγκεκριμένες addresses στην κάθε mac, για άλλους είναι χάσιμο χρόνου, για μένα δεν είναι. Έχω και γω τα θέματα μου lol.

Το συμπέρασμα το δικό σου είναι διαφορετικό από το δικό μου προφανώς αλλά τι να κάνουμε. Θυμίζω ότι είναι forum και ανταλλάσουμε απόψεις. Ούτε το αλάθητο του πάπα διεκδικώ, ούτε ισχυρίζομαι ότι οι δικές σας απόψεις είναι λάθος και μόνο αυτά που γράφω εγώ είναι σωστά. Ίσα ίσα που χαίρομαι να διαφωνώ με άτομα που υποστηρίζουν αυτό που λένε και όχι κοκορομαχίες όπως γίνεται στα threads IOS vs android εδώ στο insomnia. :-D

Επεξ/σία από bill81
Δημοσ.

Μεγαλύτερο μήκος κύματος -> Μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά ευπαθέστερο σε παρεμβολές

Μικρότερο μήκος κύματος -> Μικρότερη ταχύτητα αλλά ανθεκτικότερο στις παρεμβολές.

Είναι το ίδιο που συμβαίνει και στο ραδιόφωνο. Τα βραχέα ταξιδεύουν μακρυά τα μεσαία, λιγότερο και τα VHF

Οσο για την ενέργεια. Όσο μεγαλύτερο το μήκος κύματος -> τόσο μικρότερη η συχνότητα (αντιστρόφως ανάλογα μεγέθη) -> τόσο μικρότερη η ενέργεια παραγωγής (ενέργεια ανάλογη της συχνότητας ταλάντωσης).

Καλά στο σχολείο σταμάτησαν να τα διδάσκουν αυτά?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...