zevage Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Αγορασα ενα Samsung Galaxy ACE2 απο το Ebay UK. Η περιγραφή ανέφερε σαφώς οτι ήταν "κλειδωμένο" στην O2 Αγγλίας, οπότε δεν υπάρχει θέμα με τον πωλητή, ο οποίος ηταν άριστος στις αξιολογήσεις του και ως εκτούτου πιστεύω οτι και το κινητό δεν είναι κλεμμένο ή κατι τέτοιο. Πάντως δεν είμαι 100% σίγουρος. Ο έλεγχος ΙΜΕΙ (με την προϋπόθεση οτι είναι αξιόπιστος) δείχνει οτι είναι καθαρό. Βασίστηκα και το αγόρασα σε ενα video στο youtube που έδειχνε να ξεκλειδώνει πολύ εύκολα και απλά ένα Sansung αλλά στο δικό μου δεν λειτούργησε ή έλειπε κάτι και δεν λειτούργησε. Προσπάθησα να πείσω την Ο2 (με επικοινωνία μέσω facebook) να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο, παρέχοντας οτι στοιχείο θα χρειαζόταν (και έχω στη διάθεσή μου), αλλά αυτοί επιμένουν να το ζητήσει ο πωλητής.Στην Ο2 ξεκαθάρισα οτι αν το κινητό είναι κλεμμένο είμαι διαθέσιμος να το επιστρέψω στον ιδιοκτήτη του. Ο πωλητής δεν είναι τόσο διαθέσιμος για επικοινωνία. Ειτε λόγω χαρακτήρα είτε επειδή αγόρασα το κινητό μέσω δημοπρασίας πολύ φθηνά (κάτω απο 30 ευρω). Υπάρχει τρόπος να το ξεκλειδώσω χωρίς κόστος ή με πολύ μικρό κόστος ωστε να μην είναι ασύμφορη η αγορά?
saruman123 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Καλημερα. Εχεις προσπαθησει να του περασεις αλλο firmware για να το ξεκλειδωσεις?
zevage Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Καλημερα. Εχεις προσπαθησει να του περασεις αλλο firmware για να το ξεκλειδωσεις? Επειδή δεν είμαι τόσο σχετικός (για την ακρίβεια μάλλον άσχετος αλλά μαθαίνω εύκολα) τι ακριβώς εννοείς?
saruman123 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Firmware λέμε το μέρος του λογισμικού του τηλεφώνου που ελέγχει το hardware της συσκευής, και στέλνει εντολές στα διάφορα μέρη του τηλεφώνου για να λειτουργήσουν. Είναι σα να λέμε το "μυαλό", που ελέγχει τα κυκλώματα του τηλεφώνου. Σε αναλογία με ένα PC, θα λέγαμε ότι το firmware είναι το BIOS. Οι διάφορες αναβαθμίσεις που βγαίνουνε, είναι είτε για να διορθώσουν bugs είτε για να προσθέσουν καινούριες ιδιότητες. Τους δίνονται κωδικές ονομασίες αποτελούμενες από νούμερα και γράμματα, υποδηλώνοντας συσκευή, ημερομηνία έκδοσης και πολλά άλλα. Ενώ 2 ίδιες συσκευές μπορεί να έχουνε διαφορετικό Firmware δεν είναι απίθανο να βασίζονται στην ίδια έκδοση του Android. Και πεσμας τη ακριβως κλειδωμα εχεις. Μπορεις να μπεις στο κινητο χωρις sim? Μπαινεις αλλα ειναι κλειδωμενως ο παροχος? Εχει καποιο κλειμωμα σε στιλ Μοτηβο? Κανε μια διευκρινηση!!
zevage Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Firmware λέμε το μέρος του λογισμικού του τηλεφώνου που ελέγχει το hardware της συσκευής, και στέλνει εντολές στα διάφορα μέρη του τηλεφώνου για να λειτουργήσουν. Είναι σα να λέμε το "μυαλό", που ελέγχει τα κυκλώματα του τηλεφώνου. Σε αναλογία με ένα PC, θα λέγαμε ότι το firmware είναι το BIOS. Οι διάφορες αναβαθμίσεις που βγαίνουνε, είναι είτε για να διορθώσουν bugs είτε για να προσθέσουν καινούριες ιδιότητες. Τους δίνονται κωδικές ονομασίες αποτελούμενες από νούμερα και γράμματα, υποδηλώνοντας συσκευή, ημερομηνία έκδοσης και πολλά άλλα. Ενώ 2 ίδιες συσκευές μπορεί να έχουνε διαφορετικό Firmware δεν είναι απίθανο να βασίζονται στην ίδια έκδοση του Android. Και πεσμας τη ακριβως κλειδωμα εχεις. Μπορεις να μπεις στο κινητο χωρις sim? Μπαινεις αλλα ειναι κλειδωμενως ο παροχος? Εχει καποιο κλειμωμα σε στιλ Μοτηβο? Κανε μια διευκρινηση!! Το κινητό ανοίγει κανονικά χωρίς SIM (ή με SIM) αλλά ζητάει κωδικό network (οταν έχω SIM της COSMOTE στη δικη μου περίπτωση). Οταν βάζω της Ο2 (είχε μια ξεχασμένη μέσα που δεν χρειάζεται ο πρώην, όπως μου είπε) μου ζητάει μόνο τον ΡΙΝ της SIM τον οποιο δεν έχω φυσικά. Αλλωστε οταν βάζω αυτα τα μυστήρια codes της SAMSUNG (*#7465625#) μου λέει lock network. Πάντως κάνει όλες τις άλλες λειτουργίες εκτός απο τηλέφωνο (λόγω SIM). Αρα ειναι κλειδωμένος μόνο ο παροχος. Ειναι δύσκολο να αλλάξω firmware?
saruman123 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Το κινητό ανοίγει κανονικά χωρίς SIM (ή με SIM) αλλά ζητάει κωδικό network (οταν έχω SIM της COSMOTE στη δικη μου περίπτωση). Οταν βάζω της Ο2 (είχε μια ξεχασμένη μέσα που δεν χρειάζεται ο πρώην, όπως μου είπε) μου ζητάει μόνο τον ΡΙΝ της SIM τον οποιο δεν έχω φυσικά. Αλλωστε οταν βάζω αυτα τα μυστήρια codes της SAMSUNG (*#7465625#) μου λέει lock network. Πάντως κάνει όλες τις άλλες λειτουργίες εκτός απο τηλέφωνο (λόγω SIM). Αρα ειναι κλειδωμένος μόνο ο παροχος. Ειναι δύσκολο να αλλάξω firmware? Καταρχειν παρε την COSMOTE και ρωτα τους.Μπορει να σου πουνε και εκεινη αν ξερουν. Οχι δεν ειναι δυσκολη η διαδικασια αρκει να τα κανεις κατα γραμμα γιατι τοτε θα σου κολληση το κινητο. Απο λαθη δικα μας γινονται αυτα. Εγω παντος θα σου δωσω την διαδικασια στα ελληνικα αλλα οτι κανεις με δικη σου ευθυνη!!!! Θα κοιταξεις την ενοτητα Προϋποθέσεις και την διαδικασία: http://www.doctorandroid.gr/2013/11/unroot-downgrade-bootloop-official.html?m=1
zevage Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Καταρχειν παρε την COSMOTE και ρωτα τους. Μπορει να σου πουνε και εκεινη αν ξερουν. Οχι δεν ειναι δυσκολη η διαδικασια αρκει να τα κανεις κατα γραμμα γιατι τοτε θα σου κολληση το κινητο. Απο λαθη δικα μας γινονται αυτα. Εγω παντος θα σου δωσω την διαδικασια στα ελληνικα αλλα οτι κανεις με δικη σου ευθυνη!!!! Θα κοιταξεις την ενοτητα Προϋποθέσεις και την διαδικασία: http://www.doctorandroid.gr/2013/11/unroot-downgrade-bootloop-official.html?m=1 Ευχαριστώ πολυ. Πάντως κάπως δύσκολο μου φαίνεται. Ειμαι ασχετος με κινητα!!
saruman123 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Καπου διαβασα οτι και μια εφαρμογη κανει ξεκλειδωμα νομιζω unlockunit λεγεται αλλα εχει ενα κοστος(8.50€) Κατεβαζεις την εφαρμογη βαζεις τα στοιχεια του τηλεφωνου σου και σε 2 ωρες περιπου σου στελνουν με email το κωδικο οπου ειναι και μονιμος μαλλον. Δες το και αυτο δεν χανεις κατι!!
zevage Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Καπου διαβασα οτι και μια εφαρμογη κανει ξεκλειδωμα νομιζω unlockunit λεγεται αλλα εχει ενα κοστος(8.50€) Κατεβαζεις την εφαρμογη βαζεις τα στοιχεια του τηλεφωνου σου και σε 2 ωρες περιπου σου στελνουν με email το κωδικο οπου ειναι και μονιμος μαλλον. Δες το και αυτο δεν χανεις κατι!! Κατ' αρχη για αλλαγή firmaware,downgrade στη δική μου περίπτωση, διαβασα οτι για να γίνει πρέπει να είναι ξεκλείδωτο απο παροχο. Στο unlockunit ζητάνε 26 ευρω. Προς το παρόν ειναι πολλά. Εννοώ οτι με το κόστος του τηλεφώνου + το κόστος ξεκλειδώματος εύρισκα και εδω στην Ελλάδα συσκευή ξεκλειδωτη φυσικά.
leo06 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 αν ηταν τοσο εύκολο να το ξεκλειδώσεις με αλλαγή firmware δεν θα υπήρχαν τέτοιου είδους προγράμματα για ξεκλείδωμα, χωρίς να πληρώσεις νομίζω μόνο ο παροχος μπορεί να στο ξεκλειδώσει
zevage Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Οποτε???? Δεν ξερω. Εχω γραψει στον πωλητή δυό-τρία μηνύματα αλλά δεν εχει απαντήσει. Πάντως δεν αξίζει να δώσω πανω απο 10ευρω για ξεκλείδωμα.
saruman123 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δηλαδη αυτα εδω: http://www.fastgsm.com/en/page/how-to-unlock-samsung-via-imei-s5230-star-s5620-monte-galaxy-tab-s3370 τα εχεις κανει!!!
zevage Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δηλαδη αυτα εδω: http://www.fastgsm.com/en/page/how-to-unlock-samsung-via-imei-s5230-star-s5620-monte-galaxy-tab-s3370 τα εχεις κανει!!! Αυτα θελουν στο τέλος τον Network unlock code (NCK), δηλαδή αυτό που δεν έχω. Αν τον είχα θα τον έβαζα κατευθείαν. Επίσης για να το αγοράσω απο αυτούς θέλουν $25. Δηλαδη αυτα εδω: http://www.fastgsm.com/en/page/how-to-unlock-samsung-via-imei-s5230-star-s5620-monte-galaxy-tab-s3370 τα εχεις κανει!!! Αυτό που έκανα ολοκληρωμένο είναι αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=393YR8Hum5g. Ομως οι κωδικοί που λέει δεν κάνουν τίποτα στο δικό μου. Για την ακρίβεια αν γράψεις για παράδειγμα τον κωδικό για επαναφορά ρυθμίσεων δεν κάνει τίποτα, απλά φαίνονται στην οθόνη. Δεν ενεργοποιούν κάτι. Εκανα ακριβώς ότι λέει.
saruman123 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Και εγω εχω βρει κατι κωδικους αλλα δεν ξερω αν πιανουν! Δες τους: http://el.amtelefon.com/coduri-secrete-pentru-samsung-samsung-phone-secret-codes/samsung/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα