teo20net Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Παίδες τα νούμερα ήταν με τα fans σε low setting. Όταν ανοίγω το speedfan για να δώ θερμοκρασίες, μου κρατάει το fan setting στο 500. Αν του αλλάξω επιλογή στο pwn και βάλω SmartGuardian, τότε ανεβαίνουν στο τέρμα. Δεν ξέρω τι έχω κάνει λάθος αλλά στο προηγούμενο Screenshot, τα case fans και το cpu fan λειτουργούν σταθερά στις στροφές που έχει το pc σε idle, γι'αυτό και τα ψηλά νούμερα. Θα βρώ κάποια στιγμή χρόνο (σημερα δεν προλαβαίνω και θα κάνω μερικές δοκιμές) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cliobaccarra Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Παιδια εχουμε πει δεν συμπεριφερονται ολα τα cpu το ιδιο. Τρανταχτο παραδειγμα ο δικος μου σε σχεση με τον προηγουμε μου. Το συμπερασμα μου οτι δεν βλεπω να τον κραταει η ψυχτρα του για πανω απο 1.35 δεν ειναι αυθαιρετο αλλα με βαση την φωτο που ειχε ανεβασει ο ιδιος. Εννοειται μιλαμε για stress test. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo20net Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2016 Έκανα κάποιες προσπάθειες στα 4.7. Κάποια cores λειτουργούσαν στο 10-20%, κράσαρε και μία φορά το pc, οπότε ανέβασα Vcore στο 1.4175. Το CPU LLC παρατήρησα ότι σε Extreme μου δημιουργεί προβλήματα. Οπότε το έβαλα σε Auto. Στα 4.7 ανέβασε Core 62 μετά και έσβησε ο υπολογιστής τελείως. Τα ίδια έκανα και στα 4.6. Κράσαρε πάλι και φοβήθηκα να ανεβάσω τάση πάνω απο 1.42. Τώρα δοκιμάζω με Auto LLC και Auto V-Core ρεύμα στα 4.4 και το pc τρέχει prime όπως ακριβώς το τρέχει και όταν είμαι σε stock ρυθμίσεις ( Core 46 βαθμούς) αλλά στο 10λεπτο σταματάνε οι core 4/6/8 να δείχνουν δραστηριότητα (στο speedfan το κοιτάζω). Είναι λίγο μπάχαλο για κάποιον που ξέρει τα πολύ βασικά, δηλαδή σχεδόν καθόλου απο OC. Τώρα δοκιμάζω σε τελείως stock settings να δω τι θα κάνει το prime. Edit: Όπως ήταν αναμενόμενο σε stock το prime έπαιξε κανονικά. Διάβασα κάπου ότι για τη mobo μου με τον 8350 παίζει stable στα 4.4Ghz με 1.435. 1st go in the BIOS (hit del on start-up) and disable all the power saving feature related to the CPU (in ADVANCED FREQUENCY SETTINGS \ ADVANCED CPU CORE FEATURE, disable everything there but put HPC mode on enabled)Then manualy set CPU clock ratio to 22 (in ADVANCED FREQUENCY SETTINGS)Then manualy set voltage (CPU Vcore) to 1.435v (in ADVANCED VOLTAGE SETTINGS)Boot in windows and test for stability with prime 95 for about 10 to 15 minutes, if no core fails you should be stable at 4.4ghz with those settings...if it fails under 10 minutes it's not stable, raise the vcore one notch, you can go as high as 1.5v but the lower the better as long as your overclock is stable... Έκανα τα παραπάνω και έτρεξα prime για 30 λεπτά. Όλα παίζουν κανονικά με Core 54-55 βαθμούς και Socket 57-58. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μα με 1.415 δεν υπήρχε περίπτωση να έχεις τα 4,6Ghz . Για εκεί πρέπει να κοιτάξεις το σενάριο 1,45 ίσως και παραπάνω. Μια τέτοια τάση για AMD επεξεργαστή δεν είναι υψηλή, ενώ και οι θερμοκρασίες σου ΔΕΝ θα ξεπεράσουν τους 62 , αν έχεις ρυθμισμένους σωστά τους ανεμιστήρες .... Από την στιγμή που θα βρεις μια τάση με την οποία δουλεύει ο επεξεργαστής , τότε θα αρχίσεις να μειώνεις ώστε να βρεις την ελάχιστη τιμή με το σωστό llc που θα είσαι σταθερός. Μην δοκιμάζεις για 4,7Ghz. Παίξε στα 4,6 που είναι πολύ εύκολο να τον τρέξεις και όταν βρεις τι κάνει και η ψύκτρα εκεί και σε τι κομμάτι έχεις πέσει από πλευράς απαιτούμενης τάσης, το βλέπουμε για παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo20net Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μα με 1.415 δεν υπήρχε περίπτωση να έχεις τα 4,6Ghz . Για εκεί πρέπει να κοιτάξεις το σενάριο 1,45 ίσως και παραπάνω. Μια τέτοια τάση για AMD επεξεργαστή δεν είναι υψηλή, ενώ και οι θερμοκρασίες σου ΔΕΝ θα ξεπεράσουν τους 62 , αν έχεις ρυθμισμένους σωστά τους ανεμιστήρες .... Από την στιγμή που θα βρεις μια τάση με την οποία δουλεύει ο επεξεργαστής , τότε θα αρχίσεις να μειώνεις ώστε να βρεις την ελάχιστη τιμή με το σωστό llc που θα είσαι σταθερός. Μην δοκιμάζεις για 4,7Ghz. Παίξε στα 4,6 που είναι πολύ εύκολο να τον τρέξεις και όταν βρεις τι κάνει και η ψύκτρα εκεί και σε τι κομμάτι έχεις πέσει από πλευράς απαιτούμενης τάσης, το βλέπουμε για παραπάνω. Πήρα δεματικά για να βάλω και 2ο fan πάνω στην ψύκτρα σε διάταξη push/pull όπως μου είχες πει παλιότερα. Θα δοκιμάσω κ θα επανέλθω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo20net Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Στα 4.6Ghz με 1.465volts έχω τα παρακάτω: Η παραπάνω εικόνα είναι μετά απο 8-9 λεπτά και στα 11-12 λεπτά το σύστημα freezάρει. O core 3 σταματάει να λειτουργεί μετά απο 3 λεπτά. Βέβαια κάπου στα ενδιάμεσα επανέρχεται για 3-4 sec και ξαναπάει στο 0%. Edit--> Ανέβηκα στα 4.7 και 1.48volt και εκεί το σύστημα κράσαρε στα 2 λεπτό Prime ενώ οι θερμοκρασίες ήταν +2 βαθμούς πάνω απο τα παραπάνω νούμερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μην ανεβαζεις συχνότητα. Κράτησε τα 4.6 και ανέβασε τάση άλλο λίγο για να δεις που είσαι σταθερός. Εγώ θα ετρεχα για στρεςς το occt ώστε να μπορώ να δω τυχόν vdroop της μητρικής και να καταλάβω το γίνεται. Όχι prime ... To occt δίνει στο τέλος του τρεξίματος καμπύλες με συχνότητα τάση, φόρτο τάση κ.λ.π. οπότε μπορείς να δεις τι γίνεται . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo20net Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Θα το κατεβάσω τώρα αλλά δοκιμές μάλλον θα μπορέσω να κάνω πάλι αύριο. Οπότε θα δοκιμάσω στα 4.6 με τάση 1.47 και βλέπουμε. Απ'ότι καταλαβαίνω δεν έχω πετύχει κι απο τα καλύτερα chips, σωστά; Edit : Ποιό mode test επιλέγω στο Occt; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2016 Ίσως να μην είναι θεμ επεξεργαστή αλλά μητρικής και της διαφοράς πραγματικής τάσης σε σχέση με την αναγραφόμενη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo20net Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Τελικά δεν έβγαλα κάποια άκρη, έτσι για να ενημερώσω. Ίσως με κούρασε λίγο όλο αυτό το χάος μέσα στο οποίο ψάχνω (είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το άθλημα). Για την ιστορία, έβαλα το EasyTune της Gigabyte και αφού κατάφερα να το κάνω να δουλέψει, με πήγε αυτόματα στα 4.3 με turbo στα 4.5. Απο το τίποτα, είναι κι αυτό κάτι. Τουλάχιστον δεν έχω δεί μπλέ οθόνη κι απο θερμοκρασίες, σαν να δουλεύει stock. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Τελικά δεν έβγαλα κάποια άκρη, έτσι για να ενημερώσω. Ίσως με κούρασε λίγο όλο αυτό το χάος μέσα στο οποίο ψάχνω (είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το άθλημα). Για την ιστορία, έβαλα το EasyTune της Gigabyte και αφού κατάφερα να το κάνω να δουλέψει, με πήγε αυτόματα στα 4.3 με turbo στα 4.5. Απο το τίποτα, είναι κι αυτό κάτι. Τουλάχιστον δεν έχω δεί μπλέ οθόνη κι απο θερμοκρασίες, σαν να δουλεύει stock. Έλα ρε φίλε. Τώρα μας τη χαλάς. Εγώ νόμιζα όλοι οι fx έχουν πανεύκολο, απρόσκοπτο oc στα 4,7-4,9 για τους noobάδες και εγγυημένο 5,0 για τους pro. Εδώ να φανταστείς ένα ολόκληρο forum έχει ξεχάσει ότι η συχνότητα λειτουργίας του fx 8350 είναι 4,0. Όποιον και να ρωτήσεις θα μπερδευτεί και θα σου πει ότι έρχεται μαμά στα 4,7. Υγ. Τσέκαρε μήπως το easytune σου ρίχνει απελπιστικά τις μνήμες για να ανεβάσει τη συχνότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo20net Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Έλα ρε φίλε. Τώρα μας τη χαλάς. Εγώ νόμιζα όλοι οι fx έχουν πανεύκολο, απρόσκοπτο oc στα 4,7-4,9 για τους noobάδες και εγγυημένο 5,0 για τους pro. Εδώ να φανταστείς ένα ολόκληρο forum έχει ξεχάσει ότι η συχνότητα λειτουργίας του fx 8350 είναι 4,0. Όποιον και να ρωτήσεις θα μπερδευτεί και θα σου πει ότι έρχεται μαμά στα 4,7. Υγ. Τσέκαρε μήπως το easytune σου ρίχνει απελπιστικά τις μνήμες για να ανεβάσει τη συχνότητα. Αν διάβασες τα προηγούμενα posts, θα είδες ότι πήγα κατευθείαν για τα μεγάλα νούμερα. Στα 4.5 είμαι stable χωρίς να κάνω σχεδόν τίποτα. Απλά απο τα 4.6 και πάνω πρέπει να πειράξω ρεύματα πράγμα που δεν το κατέχω. Αυτό που με απασχολούσε κυρίως είναι να δώ αν είμαι τυχερός και έχω πέσει σε καλό κομμάτι που πιάνει μεγάλες συχνότητες εύκολα. Τελικά νομίζω ότι αυτό δεν συνέβει, οπότε μου αρκεί ένα O.C "κονσέρβα" (aka Easytune) με το οποίο δεν θα έχω προβλήματα γιατί δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ απο το μηδέν με άγνωστο αποτέλεσμα και συνέπειες. Εγώ προσωπικά δεν έχω λόγο να μην πιστέψω κάποιον απο αυτούς που ανεβάζουν τον 8350 έυκολα στα 4.7-5.0Ghz. Στη δική μου περίπτωση μου λείπουν 2 πράγματα. Γνώσεις και υδρόψυξη. Εσύ όμως, μάλλον έχεις λόγο να μην τους πιστεύεις, διαβάζοντας την υπογραφή σου. All in all, ακόμη και Intel να είχα εγώ προσωπικά, στα ίδια θα κατέληγα γιατί είμαι εντελώς πρωτάρης στο κομμάτι oc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Scatman Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Είναι σύνηθες φαινόμενο οι εξυπνάδες, ιδίως χρηστών ίντελ προς AMD. Σαν ριζωμένο απωθημένο μου δείχνει, δε μπορώ να το ερμηνεύσω διαφορετικά. Στην περίπτωσή σου, αυτό που σε κρατάει πίσω είναι η μητρική. Η UD3P είναι απ'τις καλές οικονομικές αλλά δεν κάνει τη διαφορά. Η υπερθέρμανση των VRMs είναι ένας παράγοντας που τραβάει πίσω τα όποια σχέδια για καλό oc. To θετικό είναι πως διαθέτει καλή ποιότητα πυκνωτών, πολύ δύσκολο στοιχείο για AM3+. Το πόσο καλό είναι ένα κομμάτι, φαίνεται σε μητρικές (δυστυχώς) των 150-200 ευρώ + . Στις υπόλοιπες περιοριζόμαστε απλά σε συχνότητες μεταξύ 4.2-4.7 μαξ. Αυτό που θα πρότεινα εγώ ~αφού πλέον έχεις εξοικειωθεί με τα βασικά~ είναι το undervolting. Δοκίμασε δλδ να ρίξεις τα volts του core στη συχνότητα που είσαι. Το κέρδος θα είναι καλύτερες θερμοκρασίες κι επιπλέον δε θα ζορίζεται η μητρική σου (της προσφέρεις μεγαλύτερη διάρκεια ζωής). Σημ : Επειδή αναφέρθηκε, το cooler σου είναι εξαιρετικό. Υπό άλλες συνθήκες θα σε έσπρωχνε ψηλότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Αν διάβασες τα προηγούμενα posts, θα είδες ότι πήγα κατευθείαν για τα μεγάλα νούμερα. Στα 4.5 είμαι stable χωρίς να κάνω σχεδόν τίποτα. Απλά απο τα 4.6 και πάνω πρέπει να πειράξω ρεύματα πράγμα που δεν το κατέχω. Αυτό που με απασχολούσε κυρίως είναι να δώ αν είμαι τυχερός και έχω πέσει σε καλό κομμάτι που πιάνει μεγάλες συχνότητες εύκολα. Τελικά νομίζω ότι αυτό δεν συνέβει, οπότε μου αρκεί ένα O.C "κονσέρβα" (aka Easytune) με το οποίο δεν θα έχω προβλήματα γιατί δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ απο το μηδέν με άγνωστο αποτέλεσμα και συνέπειες. Εγώ προσωπικά δεν έχω λόγο να μην πιστέψω κάποιον απο αυτούς που ανεβάζουν τον 8350 έυκολα στα 4.7-5.0Ghz. Στη δική μου περίπτωση μου λείπουν 2 πράγματα. Γνώσεις και υδρόψυξη. Εσύ όμως, μάλλον έχεις λόγο να μην τους πιστεύεις, διαβάζοντας την υπογραφή σου. All in all, ακόμη και Intel να είχα εγώ προσωπικά, στα ίδια θα κατέληγα γιατί είμαι εντελώς πρωτάρης στο κομμάτι oc. Ελπίζω να τσέκαρες τη συχνότητα των μνημών στο oc του easytune, καμιά φορά αυτά τα αυτόματα ρίχνουν πολύ τη συχνότητα του cpu/nb αλλά και της ram και ψιλοπρήζουν τα ρεύματα παντού, για πραγματικά ελάχιστο κέρδος στις επιδόσεις/μετρήσεις. Αν όπως λες είσαι stable στα 4,5 χωρίς να κάνεις τίποτα (το βρίσκω δύσκολο) προτίμησε το δικό σου oc. <<Απλά απο τα 4.6 και πάνω πρέπει να πειράξω ρεύματα πράγμα που δεν το κατέχω.>> <<γιατί δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ απο το μηδέν με άγνωστο αποτέλεσμα και συνέπειες.>> <<All in all, ακόμη και Intel να είχα εγώ προσωπικά, στα ίδια θα κατέληγα>> Περιγράφεις αυτό ακριβώς που ήθελα να δείξω, ότι δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι επιδόσεις με oc, εκτός του ότι πρέπει να μπορεί το hardware πρέπει να μπορεί/θέλει/γουστάρει να ασχοληθεί και ο χρήστης. Ο συνδυασμός των δύο (χρήστης και hw) είναι πολύ σπανιότερος (κατ εμέ τουλάχιστον) της κοινής αντίληψης: έλα μωρέ δες πόσα fps βγάνει ο 83ΧΧ στα 4,9 να τα συγκρίνουμε. υγ. επουδενεί δεν έχω κανένα σκοπό να σε θίξω για τις γνώσεις σου ή τις επιδόσεις σου στο oc, ελπίζω ότι φαίνεται αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα