Προς το περιεχόμενο

O/C AMD 8350 Manual ή Gigabyte Easytune Overclocking Utility

teo20net

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τώρα είμαι στο bios και το Hpc είναι default disabled. Το βάζω enabled;

Επίσης δεν ξέρω τι είναι το APM το οποίο είναι Enabled

Edit: Άφησα Apn Enabled και έβαλα το Hpc επίσης enabled. Τρέχω prime τώρα, το αφήνω 10 λεπτά να πάρω μια ιδέα και ανεβάζω print screen.

Edit2 / Update: Μετά απο 15 λεπτά prime στα 4.4GHz, σταμάτησε να λειτουργεί ο 4ος πυρήνας (απο το speedfan το είδα) και μετά απο 1 λεπτό κράσαρε το pc.

Θερμοκρασίες είχα 2-3 βαθμούς πάνω απο τις αντίστοιχες σε default settings (ενώ default full load ανεβάζω 50, τώρα ανέβασε 53) και thermal margin απο το AMD Overdrive σταθερά στο 20.

Κάνω άλλη μια δοκιμή στα 4.3GHz.

Edit 3:

Μετά απο 20 λεπτά prime στα 4.3Ghz

image.jpg

Μου κάνει εντύπωση ότι η ταχύτητα των ανεμιστήρων στο Speedfan (Fan1 γιατί είναι όλα συνδεμένο στο Fan Controller του case) δεν έχει ανέβει καθόλου σε σχέση με idle, παρόλο που έχω πιάσει 53-54 βαθμούς στον πυρήνα. Τα fans δουλεύουν όπως και στο idle.

Edit 4: Ουπς....το είχα ρυθμισμένο εγώ manual στο speedfan γι αυτό ήταν σταθερές οι στροφές των fans. Μόλις επέλεξα smartguardian, άρχισαν να δίνουν όλα μαζί με τις θερμοκρασίες να κατεβαίνουν άμεσα 2-4 βαθμούς κάτω απο αυτές που φαίνονται στην εικόνα παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενώ κράσαρα στα 4.4 , να δοκιμάσω 4.6;

Αν κρασαρεις ανεβάζει ς τάση ένα σκαλί.Αν δεν είσαι σταθερος ανοιγεις llc.

ΑΝ δεν είναι σταθερό κλεινεις llc και ανεβαζεις τάση άλλο ένα σκαλί ξανα. Κ.λ.π. μέχρι να είναι σταθερός.

Εγώ θα ετρεχα occt και ΟΧΙ prime.

Edit. Είμαι από κινητό και δεν διάβασα το πρώτο κρασάρισμα.

Σε κάθε περίπτωση ψάξε ρυθμίσεις για 4.5-4.6

Έκανα επανεκκίνηση στα 4.6. Μόλις bootaρουν τα Windows, ακριβώς μετά το logo των Windows, το pc κάνει restart. Μετά τα 3 restart, έβαλα 4.5Ghz και άνοιξε κανονικά.

Δεν σε εννοώ Τάκη τι εννοείς όταν λές κρασάρω με llc και όχι Multi. 

Δηλαδή να ανεβάσω σιγά σιγά στα 4.6 Ghz το LLC του NorthBridge ή του Cpu και μέχρι πόσο;

Το llc του cpu. Θα παιξεις.

Θα βάλεις την συχνότητα με multi στα 4.6 και θα παιξεις με τις τάσεις του cpu και με το llc.

Με αυτά τα δύο θα ψαξεις την χρυσή τομή.

Ποιο κάτω μπλοκάρισμα δεν υπάρχει λόγος να ψαξεις, μιας και το cpu -ψυκτρα είμαι για πολύ παραπάνω .

Απλά στο Cpu LLC δεν μου δίνει δυνατότητα να βάλω νούμερα αλλά να επιλέξω Extreme/High κτλ. Δεν ξέρω αν αυτό εννοείς.

Με την τάση δεν ξέρω πόσο πρέπει να ανέβω, αν δεν κάνω λάθος μπορώ να ανέβω μέχρι 1.537 για τον 8350.

Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος: Επιλέγω LLC Extreme και τρέχω πάλι benchmark στα 4.6GHz. Αν πάλι κρασάρω, δοκιμάζω να ανεβάσω την τάση, ένα σκαλί κάθε φορά μέχρι να μπορεί να τρέξει σταθερά το benchmark (είτε prime είτε occt). Αυτό πρέπει να κάνω;

(Σημείωση: To τροφοδοτικό έχει πίσω διακόπτη Eco/Normal. Στο manual λέει ότι η default θέση είναι η Eco και το έχω αφήσει εκεί. Δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει την αποδοσή του.)

Αυτό εννοώ.

Ξεκινάς από χαμηλό LLC και δοκιμάζεις όλες τις σκάλες.

Πχ εμένα με extreme σκαλώνει και με high δουλεύει. 

Δοκιμάζεις δηλαδή μια Α τιμή τάσης  χωρίς llc. 

Αν κρασάρει δοκιμάζεις με llc χαμηλό. αν πάλι κρασάρει βάζεις μέτριο κ.λ.π.

Αν δεν σταθεροποιηθεί πουθενά  κλείνεις εντελώς το LLC και ανεβάζεις ένα ακόμα σκαλί την τάση Α+επόμενο σκαλί.

Επαναλαμβάνεις την διαδικασία .

Οταν τρέχεις το στρες πρέπει να κοιτάς να είναι οι θερμοκρασίες πυρήνα κάτω από 62C .

Απλά δεν μπορώ να σου πω τιμή τάσης που πρέπει να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις γιατί κάθε cpu συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Κοιτα με την ψυχτρα που εχεις δεν το βλεπω να μπορεις να δωσεις ρευμα πανω απο 1.35(ισως να λεω και πολυ).

Θα σου προτεινα πρωτα να βρεις το ποσο "ρευμα" μπορει να ψυξει η ψυχτρα σου και μετα να ψαξεις σε ποια συχνοτητα εισαι σταθερος.

• Like 1

Κοιτα με την ψυχτρα που εχεις δεν το βλεπω να μπορεις να δωσεις ρευμα πανω απο 1.35(ισως να λεω και πολυ).

Θα σου προτεινα πρωτα να βρεις το ποσο "ρευμα" μπορει να ψυξει η ψυχτρα σου και μετα να ψαξεις σε ποια συχνοτητα εισαι σταθερος.

Σαν αερόψυξη έχω διαβάσει αρκετά καλά reviews όταν την πήρα. Δεν περιμένω να αποδώσει όσα μια custom υδρόψυξη φυσικά, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κατώτερη του μέσου όρου στις ψύκτρες αέρα.

Με 16.9 margin ας κοιτάξει καλύτερα μέχρι τα 4.5 να είναι πιο safe από θερμοκρασίες. Adtakhs είναι εφικτό το 5αρι με 1.475v, ωστόσο η συγκεκριμένη ψύκτρα πιστεύω τερματίζει 4.6 με 1.4v σίγουρα, σε stress τουλάχιστον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...