Προς το περιεχόμενο

O/C AMD 8350 Manual ή Gigabyte Easytune Overclocking Utility

teo20net

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

αποφάσισα να clockarω το σύστημα της υπογραφής μου, καθαρά απο περιέργεια να δώ μέχρι που θα φτάσω αλλα και για να μπώ στον κόσμο του O/C μιας και θα είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρήσω κάτι τέτοιο.

Έψαξα λοιπόν λιγάκι στο net και βρήκα αυτό:

Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα μιας και έχει preset επιλογές και αναρωτιέμαι αν αξίζει να την χρησιμοποιήσω ή να προτιμήσω τον πατροπαράδοτο τρόπο του Manual o/c , βομβαρδίζοντας σας με ερωτήσεις για τις επόμενες μέρες.  :-)

Edit: Έχω στα πλάνα να πάω σε άλλες ram αν αυτό βοηθήσει στο τελικό αποτέλεσμα του o/c.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θεώρησα ότι είναι safe μιας και είναι utility της Gigabyte.

Θα ξεκινήσω το απόγευμα από τα 4.3 και πάνω. Ελπίζω η ψύκτρα να με βγάλει ασπροπρόσωπο.

Sent from Lumia 930

για την μητρικη δεν ξερω εαν μπορεί να σε πάει ψηλά.

Στις νέες εκδόσεις(revs)βάζουν χειρότερα υλικά απ οτι πριν,σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε/ποστάρονται ανα καιρούς.

ΠΧ ατομο απο εδω πέρα με 990ΧΑ σαν τη δική μου δεν μπορούσε να πάει ψηλά τον 8320 γιατι ειχε θεμα με το κυκλωμα τροφοδοσίας(υπερθέρμανση)

• Like 2

http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/

http://www.insomnia.gr/topic/515795-5ghz-club-%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CF%85%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5/

Μπες διάβασε, έχει πολύ πράγμα μέσα και με παραπλήσιες μητρικές με την δική σου. Όπου κολλήσεις, εδώ είμαστε!

Δοκίμασα το utillity της Gigabyte αλλά μου φάνηκε μούφα...

Και έκανα μια προσπάθεια μόνος μου χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό.

Όλα καλά (στο πρώτο κομμάτι), έβαλα τις ρυθμίσεις που λέει (όσες απο αυτές ταίριαζαν στην μητρική μου) και άνοιξα το pc.

Έτρεξα στα 4.4GHz το prime και σε 30 δευτερόλεπτα έσβησε η οθόνη και το pc δεν ανταποκρινόταν ούτε σε hard shut down ούτε στο κουμπί reset.

Έβαλα την ουρά στα πόδια και έκανα restore defaults. Για πρώτη φορά, ένα σοκ το έπαθα. Και άρχισα να σκέφτομαι τι μπορεί να κάψω και τί όχι. Μάλλον δεν είναι όσο απλό φανταζόμουν.

Για να μην ψάχνω ολο το βίντεο,

γράψε τι ρυθμίσεις έβαλες.

ΥΠΟΨΙΝ εαν βαλεις ενα στικακι σε fat32 σε μια απ τις usb2.0 της μητρικής με το f12 τραβάς screenshots(τουλάχιστον στην 990ΧΑ γίνεται)

Λοιπόν ότι λέει και ο τύπος:

CoolnQuiet Disabled

SVM           Disabled

Core C6     Enabled

Cpu Turbo Core Disabled

Memory Manual στα 1333Mhz

CPU/NB 2200MHz (όσο το default)

ΗΤ Link 2400 (όσο το default)

Cpu load Calibration - Extreme/High

NB Load Line Calibration - Auto

Cpu Voltage - 1.4125 (που είναι και το default μου)

Nb Voltage ---> Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά η τιμή default ήταν περίπου 1.1825 και η μόνη τιμή που μπορούσα να επιλέξω με manual τρόπο και να είναι κοντά, αν δεν κάνω λάθος ήταν 1.1785

Τέλος έβαλα Cpu Bus Frequency στο 220 οπότε η Cpu πήγε στα 4.4Ghz και έκανα restart.

Με default settings το Prime μου ανεβάζει max 52 βαθμούς. Με τα παραπάνω, το Prime έτρεξε stress test 30-40sec με θερμοκρασίες 65-67 βαθμούς και στη συνέχεια κόλλησαν όλα.

Edit:

Μια εικόνα με default settings και prime stress test.

1111.jpg

NB μην πειράζεις εκτός κ αν εισαι extreme OC που ζητάς και το παραμικρό.

HPC δεν βρήκες;;

κατέβασε και βλέπε θερμοκρασίες απο το amd overdrive και το Hwinfo,τα άλλα συνήθως ΔΕΝ δείχνουν σωστά.

Το πιθανότερο πάντως είναι να μην μπορεί να σε πάει μακριά η μητρική.

Για θερμοκρασίες το όριο είναι 62 στους πυρήνες και 70 στο Package η το ανάποδο δεν θυμάμαι ποτέ :-D

Δεν θυμάμαι καθόλου κάτι σχερικό με HPC αλλά μπορώ να κάνω ένα restart να το τσεκάρω αν αυτό ήταν το πρόβλημα.

Έχω δοκιμάσει αρκετά προγράμματα και έχω διασταυρώσει τις τιμές. Αυτό που λέει το speedfan στο Temp2 είναι και η τιμή που μου λέει το HWinfo.  Έχω και το AMD Overdrive απλά δεν το έβαλα στην εικόνα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάτι έκανα που κράσαρε το σύμπαν ακόμη και στα 4.4.Ghz.

Το θερμικό όριο είναι όπως το γράφεις.

Βλέπω πάντως να μένω σε default settings. Απο το 0 είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις άκρη.

• 1 μήνα μετά...

Όταν εβαλες bus speed =220 και ενώ κρατούσες τον πολλαπλασιαστή του north των μνημών και του ht σταθερούς, εβαλες και τα τρία εκτός ορίων .....

Για αυτο κρασαρε ...

Για να καταλάβεις

Από την βασική γεννήτρια ξεκινούν όλα . κάθε ένα μετά έχει και έναν πολλαπλασιαστή με τον οποίο παίρνεις την τελική τιμή της συχνότητας του.

Αν λοιπόν παίζεις με 1866 μνημες και έχεις ρύθμιση default 200 base clock X πολλαπλασιαστή ψ = 1866 , βάζοντας 220 fsb βάζεις τις μνήμες να τρέξουν πάνω από τα 1866 αφού ο πολλαπλασιαστής παραμένει ίδιος, ΑΡΑ κρασαρεις ....

Οι ξεκλειδωτοι επεξεργαστές έχουν ένα μεγάλο καλό.

Κλοκάρουν μέσω multi και ΟΧΙ μέσω base clock, οπότε ΔΕΝ επηρεάζονται λοιπές παράμετροι ...

Ξεκινά λοιπόν από εκεί .

Τα c6 states εγώ θα τα έκλεινα και θα είχα ενεργό το coop n quiet .

Φωτιές ανάψαμε σήμερα...ότι έμαθα απο όσο ασχολήθηκα τις μέρες που άνοιξα το topic, σχεδόν έχω ξεχάσει τα πάντα. 

Δηλαδή να κάνω όλα όσα έκανα και πριν με μόνη διαφορά αντί να αλλάξω το Cpu Bus, να αλλάξω το Multiplier;

Φυσικά.

Το bus speed να είναι στο 200.

Αν πας να ανεβάσεις bus θα πρέπει πιο πριν να ρίξεις πολλαπλασιαστή σε όλα τα υπόλοιπα.

Ξεκινά με multi για τα 4.4ghz και την τάση στο north μην την πειράζει ς

Πείραξε μόνο την τάση του cpu.

• Like 1

Οπότε αφήνω Cool N Quiet ανοιχτό, κλείνω τα υπόλοιπα παρελκόμενα παίζω με multiplier ξεκινώντας για τα 4.4Ghz.

Τις τιμές CPU/NB, ΗΤ Link τις αφήνω σε Auto ή τις βάζω Manual( 2200MHz και 2400 αντίστοιχα, όσο το default τους δηλαδή απλά δεν ξέρω αν πρέπει να τα αφήσω σε Auto ή να τα βάλω manual στα παραπάνω νούμερα σταθερά)

Επίσης τα Cpu load Calibration και NB Load Line Calibration χρειάζεται να τα πειράξω;

Το HPC που με ρώτησε σε προηγούμενο post o "Xristaras12" δεν κοίταξα καν αν υπάρχει γιατί εγκατέλειψα την προσπάθεια την ίδια μέρα.

Στο αυτόματο τα north και ht.

To load line cal. αρχικά δεν θα το πειράξει. Αν δεις πως έχεις αστάθεια με τις ρυθμίσεις που έχεις βάλει, τότε θα το βάλεις στο παιχνίδι και αυτό σιγά σιγά σκάκι σκαλί...

Το lad line calibration απλά κρατά πιο καλά την τάση της μητρικής εξαλείφοντας το μικρό vdroop του κυκλώματος σε έντονο load.

Εσένα με την τάση που θα βάλεις ακόμα και με vdroop παίζει να είσαι σταθερός.

Μόλις βρεις αρχικό σταθερό σημείο σε μια συχνότητα, τότε θα προσπαθήσει να βρεις την χαμηλότερη τάση που δουλεύει ή cpu σου σε αυτή την τάση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...