asteriosgr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα σας, δουλεύω στο visual studio C++/CLI (που είναι μπαστάρδεμα της c++ με .ΝΕΤ) και δυσκολεύομαι σε ένα θέμα. Θέλω να περάσω από την φόρμα 2 (η οποία καλείται από την φόρμα 1), στην φόρμα 1 κάποια δεδομένα στο textbox της. έχω βρει αρκετά αποτελέσματα όσον αφορά msdn,stackoverflow αλλά όλα είναι για C#. Έχω όμως καταφέρει να καλώ την φόρμα 1 από την 2 (πχ να κάνω την πρώτη show και την άλλη hide και αντίστοιχα) Θα μπορούσατε να με βοηθήσατε?
defacer Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Οτιδήποτε κι αν έχεις δει σε C# υπάρχει το αντίστοιχο σε C++/CLI. Η περιγραφή όμως είναι πολύ γενική.
asteriosgr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Εχω ενα .txt αρχειο να δημιουργειται στο τελος με δεδομενα που θελω εγω. Έπειτα, έχω ένα textbox με πολλαπλά lines όπου το εμφανίζω. Θέλω αυτό που εμφανίζεται στο textbox της φόρμας να εμφανίζεται και στο textbox του γονέα να σου δώσω ένα παράδειγμα: στην φόρμα 2 πατάω ενα κουμπί ,έστω ΟΚ, και εμφανίζεται στο textbox η τιμή 5. Θέλω αυτή η τιμή 5 να μεταφερθεί και στο textbox της φόρμας 1.px link http://stackoverflow.com/questions/14980412/change-textbox-text-parent-from-child-form
albNik Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Στο link σου δείχνει πως να παρεις πίσω την τιμη του child αφού κλείσει (οταν πατήσεις Ok, close κλπ). Θες να ενημερώνεται ο parent και πριν πατήσεις ΟΚ?
asteriosgr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Οχι. Με το πατημα του κουμπιου θελω. Ευχαριστω.
sundance_kid Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις συναρτήσεις get() και set(), διότι απ ευθείας δεν γίνεται να πασάρεις δεδομένα απ την μία φόρμα στην άλλη. Δές εδώ ένα παράδειγμα για c++/cli που κάνει ακριβώς αυτό που ψάχνεις.
asteriosgr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Κατάλαβα οτι κάτι τέτοιο έπρεπε να κάνω. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Κάτι ακόμα, και σε C# θα χρειαζόταν η ιδια διαδικασία γιατί νομίζω αν έκανα το textbox public θα μπορούσα να το καλέσω κατευθείαν μέσα στην άλλη φόρμα. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, σε ευχαριστώ.
sundance_kid Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Όχι δεν γίνεται γιατί θέλει static functions. Αντίθετα, ενας μηχανισμός είναι ο παρακάτω: public string SetText { get { return textBox1.Text; } set { textBox1.Text = value; } }
asteriosgr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Εγινε σε ευχαριστω. Δοκίμασα με τον τρόπο που χείχνει το απο πάνω λινκ δηλαδή την δημιουργία get και set οσον αφορά το συγκεκριμένο textbox αλλά και πάλι το αρχικό textbox στην κύρια φόρμα μένει άδειο.
Papakaliati Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Εγινε σε ευχαριστω. Δοκίμασα με τον τρόπο που χείχνει το απο πάνω λινκ δηλαδή την δημιουργία get και set οσον αφορά το συγκεκριμένο textbox αλλά και πάλι το αρχικό textbox στην κύρια φόρμα μένει άδειο. On the top of my head, μιας και φανταζομαι ανοιγεις το φορμ 2 απο το φορμ 1, χρησιμοποιησε το event on form close για το φορμ 2 , αποθηκευσε την τιμη των textboxes και θεσε στην φορμ 1 τα textboxes. Τα static functions οπως ανεφερες ειναι ο φαινομενικα απλος, αλλα και που οδηγει σε απειρα προβληματα τα οποια δεν μπορεις ακομη να τα σκεφτεις μεχρι να γινεις πιο εμπειρος και θα πρεπει να τα αποφευγεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα