basilis_k6 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα σας, Πρίν απο μερικες μερες πήρα εναν ssd και έβαλα win10. Έχω πάνω αλλους δυο hdd (κανένας δεν έχει jumper για slave αλλα ποτε δεν ειχα προβλημα με αυτο στο παρελθον) χωρίς λειτουργικο. Το pc κολλάει μετά τα Bios, ακριβως εκει που κάνει verifying dmi pool data και πρίν δεις το logo των win10. Έχω αλλάξει ολα τα πιθανα καλώδια, έχω δοκιμάσει ολα τα σεταπ με τα καλώδια του psu και το μόνο που δεν έχει αποτυχει ποτε ειναι να αφησω ΜΟΝΟ τον ssd. Πολλές φορές μπαίνω στα win και κολλάει λιγο μετα η πολύ αργοτερα. Κυρίως κολλάει αν τον αφησω για αρκετη ωρα χωρις να κανει απολυτως τιποτα. psu thermaltake 550 ssd samsung 850evo ram ocz fatal1ty 1066 Επίσης άλλαξα μπαταρια στη mobo γιατι ειχε τελειωσει και εχανε τις ρυθμισεις του bios...
TheELF Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δες πάνω στην μητρική δίπλα στα βύσματα για τους δίσκους έχουν νούμερα(sata0 sata1 κτλ,βάλε τον ssd στο χαμηλότερο νούμερο για να ξεκινάει ο Η/Υ από τον ssd. Ρυθμίζεται και μέσα από το Bios αυτό αν θες,απλά το έχουν σε διάφορα σημεία οπότε θα πρέπει να το ψάξεις εσύ που είναι.
basilis_k6 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 ok πες το έκανα. Το έχω κανει στο παρελθον γιαυτο το λεω. αφου μπουταρει γτ κολλαει? Δεν μπορω να καταλαβω τι γινετε γιατι σε ολα τα σεταπ κολλαει. και εκει που βρισκω κατι που δουλευει 1 μερα ξαφνικα παλι κολλαει. Εχω αφήσει την πιθανοτητα να φταιει ο δισκος τλευταια. Επισης κάποιες απο τις φορες που κολλαει μετα βγαζει disc boot failure! Δοκίμασα τον δισκο σε άλλο pc και δεν κολλησε σε κανενα boot και μάλιστα πηγαινε πολύ πιο γρηγορα! βεβαια ειναι λιγο πιο δυνατο pc οποτε αυτο ας μην το λαβουμε υποψιν Απέτυχε μόνος του και ο ssd.... Αλλαξα σατα, άλλαξα θυρες μητρικης, δοκίμασα άλλες ραμ, άλλα bios settings, μονο επεξεργαστη δεν εχω αλλαξει ακομα.... Θα κάνω ενα φορμάτ πριν απολα μου φαινετε
basilis_k6 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 update πλεον τις μισες φορες δεν βλεπει σκληρο στα bios. και οταν βλεπει ειναι σε αλλη θεση! δηλαδη στη μητρικη λεει sata 0 και στα bios τον βλεπει στην 3!!! Δεν εχω ιδεα......
basilis_k6 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 E8400 πάνω σε 775 gigabyte ga p35 ds4 Είναι πολύ περίεργο πρόβλημα και δεν έχω ξανά αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο. Εκτός από μητρική ή κάποιος driver για sata τι άλλο να είναι;
basilis_k6 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 ξερει κανενας πως μπορει να ελενχθει αν λειτουργουν σωστα οι sata ports η ο sata controller???
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Άλλαξε τροφοδοτικό. Μπορεί να μην τροφοδοτεί σωστά την μητρική. Έχεις το τελευταίο BIOS? Βγάλε ότι περιφερειακό έχεις μέσω usb. Άφησε μονο ποντίκι-πληκτρολόγιο. Σκάναρε με το HD Sentinel αν είναι οκ οι δίσκοι. Αν δεν μπορείς να το κάνεις μέσα από τα win λόγω κολλημάτων βάλε το Hirens Boot CD το οποίο έχει το HD Sentinel στα DOS programs αν δεν κάνω λάθος. Έλεγξε επίσης τους σκληρούς με το HD Regenerator που θα βρεις στο Hirens v 10.6. Μπορεί να μην βρει bad sectors αλλά να έχει delays. Άλλαξε θέσεις στις μνήμες. Αν τις έχεις στις 1-3 βάλτε στις 2-4. Εκτός αν έχεις 4 μνήμες.
basilis_k6 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Εκτός από τροφ οοοοολα τα αλλά έχουν γίνει. Άλλωστε έχω τρεις δίσκους και κανένας συνδιασμός δεν παίζει. Απλά πριν το αλλάξω έλεγα μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να μάθω αν οι θύρες έχουν λαλησει
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Αλλάζει τροφοδοτικό και αν δεν... κάνεις φορματ και αν δεν... το πρόβλημα είναι η μητρική. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Ο τρόπος για να μάθεις αν έχουν λαλήσει οι θύρες είναι να βρεις μια pcie θύρα και να κουμπώσεις εκεί τους δίσκους.
basilis_k6 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Κάτι βρήκα στο νετ με τυπους με την ιδια μιητρικη που έβαλαν ssd και λινουξ και την πηραν στα χερια.... θα δοκιμάσω πρωτα το φορματ που ειναι ευκολο γιατι τροφοδοτικο δεν εχω προχειρο
basilis_k6 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 ενδιαφερουσα προταση αλλα ακριβη. παντως τωρα που τα εβαλα για 100η φορα σε αλλες θεσεις ειμαι 2 ωρες χωρις να κρασαρει. το chkdsc δεν βρισκει τιποτα, και το μονο που δεν εχω δοκιμασει αλλα θα το κανω μολις κρασαρει ειναι να βαλω τους δισκους εδω 11) GSATAII0/1 (SATA 3Gb/s Connectors, Controlled by GIGABYTE SATA2, Purple) The SATA connectors conform to SATA 3Gb/s standard and are compatible with SATA 1.5Gb/s standard. Each SATA connector supports a single SATA device. The GIGABYTE SATA2 controller supports RAID 0 and RAID 1. Refer to Chapter 5, "Configuring SATA Hard Drive(s)," for instructions on configuring a RAID array. ειναι δυο μωβ θεσεις που δεν εχω αγιιξει ποτε αλλα μαλλον οδηγουνται απο αλλους drivers
nickelodeon Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Με τους SATA τον δίσκο με το λειτουργικό μπορείς να τον κουμπώσεις σε όποια θήρα θέλεις αρκεί να κάνεις την ανάλογη ρύθμιση στα Bios και να ορίζεις ποιον έχει το λειτουργικό (μερικές φορές μπορεί και στο auto να δουλέψει μια χαρά με την προϋπόθεση οτι δεν έχεις ξεχασμένους bootloader στους άλλους δίσκους από παλιότερες εγκαταστάσεις λειτουργικών συστημάτων, win ή Linux). Εφόσον το PC φορτώνει μερικές φορές τα windows, σημαίνει ότι το πρόβλημά σου δεν έχει σχέση με boot priority στους δίσκου. Μπορεί με το βάλε βγάλε + λίγο στατικός ηλεκτρισμός να έκανες ζημιά σε κάποιον SATA controller, αν έχει δευτερεύον controller η μητρική σου που μάλλον έχει (από τα λεγόμενά σου) και τους έχει συνήθως με διαφορετικό χρώμα μπορείς να δοκιμάσεις εκεί όπως το έκανες ήδη. Αν στις μοβ θέσεις φορτώνει το λειτουργικό ΟΚ αλλά τσέκαρε και το device manager αν σου βγάζει για τους άλλους sata πρόβλημα (δεξί κλικ στο εικονίδιο του start menu => device manager) έλεγξε στο Disk drives, Storage controllers και System devices αν υπάρχουν συσκευές με ένδειξη προβλήματος (ερωτηματικό, τριγωνάκι).
basilis_k6 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Με τους SATA τον δίσκο με το λειτουργικό μπορείς να τον κουμπώσεις σε όποια θήρα θέλεις αρκεί να κάνεις την ανάλογη ρύθμιση στα Bios και να ορίζεις ποιον έχει το λειτουργικό (μερικές φορές μπορεί και στο auto να δουλέψει μια χαρά με την προϋπόθεση οτι δεν έχεις ξεχασμένους bootloader στους άλλους δίσκους από παλιότερες εγκαταστάσεις λειτουργικών συστημάτων, win ή Linux). Εφόσον το PC φορτώνει μερικές φορές τα windows, σημαίνει ότι το πρόβλημά σου δεν έχει σχέση με boot priority στους δίσκου. Μπορεί με το βάλε βγάλε + λίγο στατικός ηλεκτρισμός να έκανες ζημιά σε κάποιον SATA controller, αν έχει δευτερεύον controller η μητρική σου που μάλλον έχει (από τα λεγόμενά σου) και τους έχει συνήθως με διαφορετικό χρώμα μπορείς να δοκιμάσεις εκεί όπως το έκανες ήδη. Αν στις μοβ θέσεις φορτώνει το λειτουργικό ΟΚ αλλά τσέκαρε και το device manager αν σου βγάζει για τους άλλους sata πρόβλημα (δεξί κλικ στο εικονίδιο του start menu => device manager) έλεγξε στο Disk drives, Storage controllers και System devices αν υπάρχουν συσκευές με ένδειξη προβλήματος (ερωτηματικό, τριγωνάκι). Επειδη δούλευα, το μονο που πρόλαβα να κάνω ειναι να τους βάλω πάνω στις μωβ που ειναι gsata να κανω ενα restart και να φυγω. άνοιξε κανονικα και νομιζω ανοιξε και πολύ γρηγορα..... Δυστυχως δεν το κάνει παντα. κάποιες φορές το κάνει 10 φορές σερι και κάποιες καθόλου για μια μερα. Δεν ειμαι και ο πιο ευγενικος με τα καλωδια αλλα να χάλασα κάτι με ένα βάλε βγάλε ssd ειναι περιεργο. Γειώνομαι κίολας πριν τα πιάσω. Εντάξει ειναι και 6 χρόνια mobo και ταλαιπωρηθηκε πολύ με το θέμα με την μπαταρία. Είχε νεκρωσει τελειως και έχανε τα settings για μνήμες, ρευματα κτλ...
nickelodeon Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Στο divice manager σου τα βγάζει όλα ΟΚ, μπορεί να είναι θέμα με τους drivers της motherboard. Αν κατάλαβα καλά η μητρική σου είναι αυτή http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2745#ov Έλεγξε ποιο revision έχεις και αν στο device manager σου βγάζει σφάλματα κατέβασε τους ανάλογους drivers της μητρικής. Το revision θα το γράφει κάπου πάνω της η μητρική ή σε κάποιο μέρος του κουτιού αν το έχεις κρατήσει, αν δεν έχεις το κουτί κάπου πάνω στην μητρική θα το γράφει. Επίσης παρατηρώ ότι το τελευταίο Bios έχει ημερομηνία 2009 άρα πολύ πιθανών να έχεις ήδη το ποιο πρόσφατο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα