Lolarikos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Σήμερα ενεργοποιηήθηκε το vdsl της hol και έγινε αυτό που φοβόμουν. Καλώδιο Ethernet: Από το Modem της Hol φεύγει καλώδιο ethernet και πηγαίνει σε ένα router TP-LINK 750AC. Εκεί συνδέομαι μέσω wifi με το laptop μου: Πιστεύετε πρέπει να περάσω σε ενσύρματες συνδέσεις; Στο γραφείο μου που εδρεύει το tp-link έχω ένα laptop και έναν σταθερό υπολογιστή. Υπάρχει η δυνατότητα να πάρω με το wifi το απόλυτο ή πρέπει να τραβάω πάλι καλώδια; Αν αλλάξω hardware για να συνδεθώ στην κεραία των 5Ghz ή αν χρησιμοποιήσω πρότυπο δικτύου ac υπάρχει περίπτωση να φθάσω το ενσύρματο ή τζάμπα κόπος; Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 θεωρητικα θα πρεπε με ac να τα εχεις τα 50 mbit εκτος αν δεν εχεις καλο σημα.οποτε α.δοκιμασε αλλο καναλι στο wireless β.κλεισε firewall. γ.δοκιμασε σε αλλο λαπτοπ.ελπιζω το λαπτοπ να τρaβαει σαν hardware. δ.αν βαλεις με καλωδιο ethernet το ιδιο λαπτοπ πανω στο tp link εχει 50αρι?αν δεν εχει τοτε πανω στο vdsl router εχει 50αρι? το λεω διοτι μου λες οτι εχεις βαλει 2ο ρουτερ απο πισω με αποτελεσμα αν δεν εχεις κανει Pppoepassthrough ή να εχεις κανεις bridge το vdsl router ΝΑ ΕΧΕΙΣ δυο NAT.το archer το d2 εχεις?πως το εχεις συνδεσει με το vdsl router της hol/εκανες την μια lan σε wan mode? e.πιο νεους drivers για την ασυρματη καρτα. ζ.το καλωδιο ειναι παντα το καλυτερο εστω και αν ειναι gigabit και το ac ας ειναι πχ 1200.εσενα ειναι 750 αρα το gigabit ετσι και αλλιως θα παιξει καλυτερα.τωρα ναι δεν θα πρεπε να εχεις θεμα με ac εκτος αν εχεις χαμηλο σημα.αν παντως το λαπτοπ ειναι διπλα στο tp link δεν βρισκω νοημα να παιζεις ασυρματα. και κατι τελευταιο .οπως ειδα γραφεις οτι δεν παιζεις ac αλλα ουτε στα 5ghz.με τι παιζεις ?με n ή με κανα g?γιατι αν εισαι g σιγουρα δεν θα τα πιασεις ποτε.με κανα n150 και πανω λογικα.
Lolarikos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν, καταρχήν έχω το Archer to C2. Όταν συνδέω το utp με το archer παίρνω ίδια ταχύτητα με την κατευθείαν σύνδεση στο Modem της hol (περίπου 47mbps). Οπότε πιστεύω δεν υπάρχει κάποιο θέμα στις ρυθμίσεις. Οι κάρτες πού έχει το laptop και το dekstop είναι συμβατές με το πρότυπο n. Μάλιστα στο dekstop είναι μία της tp-link που του έβαλα πρόσφατα με 12€ και διαθέτει μία κεραία. Δεν ξέρω αν είναι η κεραία ή το linux mint που τρέχει ο υπολογιστής, αλλά εκεί πιάνω 8mbps περισσότερα. Πέρα από αυτό όταν τρέχω το speedtest της ookla παρατηρώ την απόλυτη ευθεία στην καμπύλη ταχύτητας του ενσυρμάτου, ενώ στο ασύρματο κάνει βουναλάκια. Και επίσης το ping. Τι είναι αυτό; Για παράδειγμα: MODEM HOL Archer Είναι τυχαία η μικρή αύξηση του ping κατά τρία ms στην ενσύρματη διασύνδεση στο archer σε σχέση με το Hol. Και βασικά τί είναι αυτό το ping όπως ρώτησα και πριν. Και το πιο βασικό είναι αυτό που είπατε κύριε πουλινέ: "αν παντως το λαπτοπ ειναι διπλα στο tp link δεν βρισκω νοημα να παιζεις ασυρματα" Νομίζω ότι θα μεταβώ σε ενσύρματο σιγά σιγά. Το μόνο κακό είναι έχει καεί ο ethernet controller στον desktop, οπότε θα πρέπει να τον αλλάξω. Να σημειώσω ότι μόλις έκανα και update τους drivers της κάρτας στο laptop, αλλά δεν διορθώθηκε κάτι, η ταχύτητα παραμένει μικρή.
rfc Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Γενικως δε θα χαρακτηριζα και ασχημο το ασυρματο σου, αλλα οσο ναναι ποτε δε θα ειναι το ιδιο με καλωδιο. Αν αλλαζοντας καναλι στο ασυρματο δε βελτιωθει η μεταδοση σου, βαλε μια καρτα ethernet με 10 ευρω και βαλε καλωδιο αν μπορεις, που μπορεις απο οσο καταλαβα.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν, καταρχήν έχω το Archer to C2. Όταν συνδέω το utp με το archer παίρνω ίδια ταχύτητα με την κατευθείαν σύνδεση στο Modem της hol (περίπου 47mbps). Οπότε πιστεύω δεν υπάρχει κάποιο θέμα στις ρυθμίσεις. Οι κάρτες πού έχει το laptop και το dekstop είναι συμβατές με το πρότυπο n. Μάλιστα στο dekstop είναι μία της tp-link που του έβαλα πρόσφατα με 12€ και διαθέτει μία κεραία. Δεν ξέρω αν είναι η κεραία ή το linux mint που τρέχει ο υπολογιστής, αλλά εκεί πιάνω 8mbps περισσότερα. Πέρα από αυτό όταν τρέχω το speedtest της ookla παρατηρώ την απόλυτη ευθεία στην καμπύλη ταχύτητας του ενσυρμάτου, ενώ στο ασύρματο κάνει βουναλάκια. Και επίσης το ping. Τι είναι αυτό; Για παράδειγμα: MODEM HOL Archer Είναι τυχαία η μικρή αύξηση του ping κατά τρία ms στην ενσύρματη διασύνδεση στο archer σε σχέση με το Hol. Και βασικά τί είναι αυτό το ping όπως ρώτησα και πριν. Και το πιο βασικό είναι αυτό που είπατε κύριε πουλινέ: "αν παντως το λαπτοπ ειναι διπλα στο tp link δεν βρισκω νοημα να παιζεις ασυρματα" Νομίζω ότι θα μεταβώ σε ενσύρματο σιγά σιγά. Το μόνο κακό είναι έχει καεί ο ethernet controller στον desktop, οπότε θα πρέπει να τον αλλάξω. Να σημειώσω ότι μόλις έκανα και update τους drivers της κάρτας στο laptop, αλλά δεν διορθώθηκε κάτι, η ταχύτητα παραμένει μικρή. απλα μπορει να εχεις 2 Nat χωρις λογο αν εχεις χρησιμοποιησει την wan του 2ου ρουτερ αλλα οκ.δεν ειναι οτι θα σου κανει προβλημα απλα μετα θα θελει διπλα Port forward κτλ. το ethernet ναι θα ειναι πιο σταθερο απο το wifi οτι και να γινει. το Ping φαντασου το σαν να στελνεις καποια πακετα και να δεις ποση ωρα κανουν να πανε εκει που τα στελνεις και να γυρισουν http://searchnetworking.techtarget.com/definition/ping μικρη διαφορα αναμεσα στο router της Hol και του tp link.τα 3ms δεν ειναι κατι.μπορει απλα να ετυχε. τωρα απο λειτουργικο σε λειτουργικο και απο Drivers σε Drivers μπορει να δεις διαφορετικη ταχυτητα στα τεστ .οπως και με την ωρα που το τρεχεις. γενικως το speedtest δεν ειναι το πιο αξιοπιστο. εφοσον το λαπτοπ ειναι διπλα ναι μπορεις να βαλεις καλωδιο αν σε ενδιαφερει να παρεις το max.αν δεν εχει διπλη καρτα δικτυου το Mobo, οπως ειπε ο rfc παρε μια gigabit Με 10 ευρω. Παιξε με τα καναλια.Β. δοκιμασε channel bandwidth 20 αντι για 20/40 να δεις αν θα αλλαξει κατι.αν ειναι σκετο 20 καντο 20/40 . απλα δεν θα το πεις μικρη ταχυτητα.30 Mbit ειναι δεν ειναι ασχημα.αναλογως τι χρηση το θες παντα
Lolarikos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Αυτό με τα ΝΑΤ πώς το διορθώνω; Έχω την εντύπωση ότι αυτό μπορεί να φταίει για ένα πρόβλημα που έχω αυτόν τον καιρό με το tp link. Το laptop είναι συνδεδεμένο στο tp link και το ps3 στο modem. Ο ps3 media server δεν μπορεί να ανιχνεύσει το ps3.
Lolarikos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν πήγα στο wan connection του tp-link και παρατήρησα ότι κατά την αρχική ρύθμιση του router είχα βάλει Auto Detect στο Connection Type. Μετά είχε dynamic, static, pppoe, L2TP, PPTP. Τα δύο τελευταία δεν τα πιάνει λέει το auto detect. Άλλαξα το wan λοιπόν σε PPTP χωρίς εννοείται να ξέρω τί είναι, έβαλα τα στοιχεία του λογαριασμού μου στην hol καθώς και την ip του modem της hol και ο ps3 media server λειτουργει. Υποθέτω ότι αυτό εννοούσατε όταν λέγατε να κάνω bridge. Το θέμα είναι ότι και στο L2TP μπορούσα να κάνω ανάλογη δουλειά με κωδικούς και ip. Θα λειτουργούσε πάλι; Τώρα δεν έχω κανένα θέμα. Δεν θέλω να δοκιμάσω το άλλο πρωτόκολλο για να μην χαλάσει και μετά πάλι από την αρχή. Ελπίζω να τα έκανα σωστά. Παρακαλώ τα φώτα σας.
mamalacation Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Τα pptp και l2tp είναι tunneling πρωτόκολλα (αυτό που λένε και vpn) όχι bridge. Αφού έκανες την δουλειά σου, μια χαρά!
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 ο απλος τροπος για να παιξει χωρις να εχεις παρατραγουδα θα ηταν ο παρακατω.υπαρχουν 2 τροποι αναλογως τι θες να κανεις. α.θα μπορουσε το router της hol να γινει bridge και να κανεις κληση pppoe απο το tp link στο router της hol.της holομως ετσι δεν θα εδινε internet απο καμια lan του ουτε wireless οποτε αν το ηθελες να δινει και wireless θα πρεπε να κανεις μια επιστροφη απο το tp link πισω στο router της hol.μπλεκει λιγακι. β.και η πιο απλη λυση. αφηνεις το ρουτερ της Hol οπως εχει χωρις να πειραξεις κατι.δηλαδη ας πουμε οτι ειναι 192.168.1.1. πας στο tp link αφου το κανεις προληπτικα ενα hard reset και του βαζεις Ip 192.168.1.254 και κλεινεις τον dhcp. μετα τα συνδεεις μεταξυ τους οχι ομως απο την WAN του tp link σε μια lan του router Της hol αλλα απο μια lan του tp link σε μια lan του router της hol.με αυτον τον τροπο το tp link γινεται ενα dummy transparent access point.το μονο που κανει ειναι να δινει ιντερνετ απο τις lan του και wireless.δεν κανει καθολου routing δεν κανει τιποτε αλλο.οποτε ουτε διπλα nat ουτε διπλα port forward ουτε τιποτα.το tp link θα ειναι σαν να μην υπαρχει. επισης προληπτικα θα του κανα και κανα firmware update.
rfc Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Την δευτερη λυση που σου λεει ο πουλινος κανε, σαν ΑΡ δλδ να το χρησιμοποιεις. Δεν εχεις λογο να το εχεις στο wan
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 και γραφει οτι το αρχικο ρουτερ το χρησιμοποιει σαν router και αυτο οποτε το pppoe με bridge δεν θα παιξει παρα μονο αν βαλει και δευτερο καλωδιο ουτε το pppoe passthrought θα παιξει επισης.
Lolarikos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν πάλι καλά που προτείνατε αυτό με τον dhcp γιατί χθες τελικά δεν είχε βρει το ps3, κάτι άλλο είχε βρει και είχε πρασινίσει. Λέω εν συντομία τί έκανα για να μου πείτε αν είναι σωστά. Τώρα όλα δουλεύουν μια χαρά. O PMS έχει εντοπίσει κανονικά το laptop μου. Πήγα στην σελίδα του archer που είναι 192.168.2.2 και έκλεισα αρχικά τον dhcp. Μετά πήγα στην αρχικοποιήση του router και από όλα αυτά που έχει (auto-detect, dynamic ip, static ip, pppoe,l2tp,pptp) πάτησα το static ip και εκεί μου άνοιξε μία καρτέλα με ρυθμίσεις. Έβαλα τα εξής (σημειωτέον ότι το modem της hol έχει ip 192.168.2.1): Ip: 192.168.2.254 Subnet: 255.255.255.0 Default Gateway: 192.168.2.1 Primary DNS: 192.168.2.1 Secondary DNS (optional): 1.0.0.0 Το secondary dns καταλάθος το έβαλα έτσι, ήθελα να το αφήσω 0.0.0.0. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Τα υπόλοιπα σωστά είναι; Το default gateway και το primary dns με απασχολούν λίγο. Πρέπει να βάλω τα ίδια με αυτά του modem της hol; Επίσης, τώρα στην σελίδα της hol στο lan μου βγάζει κάθε υπολογιστή που συνδέεται στο archer. Παλιά που το είχα στο wan με ανοιχτό τον dhcp νομίζω έβγαζε μόνο μία ip που είχε δώσει το modem στο archer και όλα τα άλλα κάτω από αυτό δεν φαίνονταν. Τώρα φαίνονται να είναι κατευθείαν συνδεδεμένα στο hol (το 2.21 είναι το ps3) . Υποθέτω αυτό θέλαμε να πετύχουμε. . Τώρα βέβαια δεν μπορώ να αλλάξω ρυθμίσεις στο archer, αφού δεν ανοίγει η σελίδα του. Δεν έχω κάτι να αλλάξω προς το παρόν, αλλά για να το κάνω μάλλον πρέπει να βάλω πάλι το καλώδιο στο wan για να επικοινωνήσω μαζί του. Επίσης, μου έχει μείνει μία αχρησιμοποιήτη LAN εκεί που είχα δύο, αλλά πάλι δεν πειράζει, αφού προς το παρόν δεν έχω να βάλω κάτι άλλο.
mamalacation Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Εγώ να σου πω την αμαρτία μου δεν έχω καλοκαταλάβει τι πρέπει να γίνει και τι έχει γίνει. Από αυτά που νομίζω ότι κατάλαβα, η ΙΡ σου είναι σωστή, αλλά το secondary DNS καλό θα ήταν να το βάλεις σε κάτι πραγματικό (όχι ότι παίζει κάποιον ρόλο, απλά αν ψάξει να βρει ένα όνομα και δεν απαντήσει ο 1ος σου για κάποιον λόγο, τότε θα πάει να ρωτήσει το 1.0.0.0 που είναι ένα δίκτυο και όχι ΙΡ διεύθυνση). Κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να δεις τα δύο ΑΡ σου επιλέγοντας τις διευθύνσεις τους (192.168.2.1 και 192.168.2.254) αν έχεις ΙΡ από αυτό το δίκτυο (καλό θα ήταν να είσαι συνδεδεμένος με καλώδιο). Επίσης, αν δεν πείραξες το ΙΡ range του DHCP στο 192.168.2.1, τότε καλό θα ήταν να το βάλεις να είναι από 192.168.2.2-192.168.2.100 π.χ. ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να δώσεις την 192.168.2.254 κατά λάθος σε κάποιον άλλον.
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Εγώ να σου πω την αμαρτία μου δεν έχω καλοκαταλάβει τι πρέπει να γίνει και τι έχει γίνει. Από αυτά που νομίζω ότι κατάλαβα, η ΙΡ σου είναι σωστή, αλλά το secondary DNS καλό θα ήταν να το βάλεις σε κάτι πραγματικό (όχι ότι παίζει κάποιον ρόλο, απλά αν ψάξει να βρει ένα όνομα και δεν απαντήσει ο 1ος σου για κάποιον λόγο, τότε θα πάει να ρωτήσει το 1.0.0.0 που είναι ένα δίκτυο και όχι ΙΡ διεύθυνση). Κανονικά θα έπρεπε να μπορείς να δεις τα δύο ΑΡ σου επιλέγοντας τις διευθύνσεις τους (192.168.2.1 και 192.168.2.254) αν έχεις ΙΡ από αυτό το δίκτυο (καλό θα ήταν να είσαι συνδεδεμένος με καλώδιο). Επίσης, αν δεν πείραξες το ΙΡ range του DHCP στο 192.168.2.1, τότε καλό θα ήταν να το βάλεις να είναι από 192.168.2.2-192.168.2.100 π.χ. ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να δώσεις την 192.168.2.254 κατά λάθος σε κάποιον άλλον. απλα τον εβαλα να κανει το archer απο ρουτερ να παιξει σαν access point.δηλαδη να μην χρησιμοποιησει την wan αλλα την lan.οποτε οτι και να βαλει στo wan δεν εχει καμια σημασια αφου δεν θα βαλει καλωδιο πανω.να κανει το archer ενα dummy access point θελουμε με σκοπο να ειναι στο ιδιο δικτυο με το adsl router ωστε να βλεπονται οι συσκευες. Λοιπόν πάλι καλά που προτείνατε αυτό με τον dhcp γιατί χθες τελικά δεν είχε βρει το ps3, κάτι άλλο είχε βρει και είχε πρασινίσει. Λέω εν συντομία τί έκανα για να μου πείτε αν είναι σωστά. Τώρα όλα δουλεύουν μια χαρά. O PMS έχει εντοπίσει κανονικά το laptop μου. Πήγα στην σελίδα του archer που είναι 192.168.2.2 και έκλεισα αρχικά τον dhcp. Μετά πήγα στην αρχικοποιήση του router και από όλα αυτά που έχει (auto-detect, dynamic ip, static ip, pppoe,l2tp,pptp) πάτησα το static ip και εκεί μου άνοιξε μία καρτέλα με ρυθμίσεις. Έβαλα τα εξής (σημειωτέον ότι το modem της hol έχει ip 192.168.2.1): Ip: 192.168.2.254 Subnet: 255.255.255.0 Default Gateway: 192.168.2.1 Primary DNS: 192.168.2.1 Secondary DNS (optional): 1.0.0.0 Το secondary dns καταλάθος το έβαλα έτσι, ήθελα να το αφήσω 0.0.0.0. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Τα υπόλοιπα σωστά είναι; Το default gateway και το primary dns με απασχολούν λίγο. Πρέπει να βάλω τα ίδια με αυτά του modem της hol; Επίσης, τώρα στην σελίδα της hol στο lan μου βγάζει κάθε υπολογιστή που συνδέεται στο archer. Παλιά που το είχα στο wan με ανοιχτό τον dhcp νομίζω έβγαζε μόνο μία ip που είχε δώσει το modem στο archer και όλα τα άλλα κάτω από αυτό δεν φαίνονταν. Τώρα φαίνονται να είναι κατευθείαν συνδεδεμένα στο hol (το 2.21 είναι το ps3) . Υποθέτω αυτό θέλαμε να πετύχουμε. . Τώρα βέβαια δεν μπορώ να αλλάξω ρυθμίσεις στο archer, αφού δεν ανοίγει η σελίδα του. Δεν έχω κάτι να αλλάξω προς το παρόν, αλλά για να το κάνω μάλλον πρέπει να βάλω πάλι το καλώδιο στο wan για να επικοινωνήσω μαζί του. Επίσης, μου έχει μείνει μία αχρησιμοποιήτη LAN εκεί που είχα δύο, αλλά πάλι δεν πειράζει, αφού προς το παρόν δεν έχω να βάλω κάτι άλλο. το wan αστο οπως ηταν απο default.το ρουτερ καντο 192.168.2.254 αφου της hol ειναι 192.168.2.1.και κλεισε τον dhcp .λογικα θα πρεπει να σε βαζει και στα δυο κανονικα αμα συνδεθεις σε μια lan.την wan την ξεχνας και απο ρυθμισεις και σαν πορτα. ναι σωστα βλεπεις ολες τις συσκευες στο lan της hol διοτι το archer ειναι σαν ενα access point δεν δινει dhcp δεν κανει τιποτα οποτε ολα αυτα τα κανει το ρουτερ της hol. πριν δεν φαινοντουσαν διοτι το archer εδινε αλλο dhcp αλλο δικτυο.μονο η wan τα ενωνε.για αυτο ειπα οτι ειχες και δυο nat. αν θες παραπανω lan πας se switch μετα.
Lolarikos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Λοιπόν στο modem της hol στον dhcp έβαλα τελευταία ip που μπορεί να δώσει την .253 για να μην πέσει πάνω στο archer και επίσης άλλαξα τον secondary dns ώστε να είναι ίδιος με τον καταλάθος secondary dns του archer. Νομίζω τώρα είναι εντάξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα