chrivas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 καλησπερα απο το βελγιο και καλη χρονια,θελω να κανω μια ερωτηση γιατι δεν εχω βρει την λυση ακομα.εχω ενα μοντεμ ρουτερ το οποιο το wifi του δεν τραβαει πολλες συνδεσεις πανω του και συνεχεια εχω αποσυνδεσεις,θελω να βαλω ενα αλλο ρουτερ μοντεμ σε mode γεφυρας,για να τραβαει wifi απο το δευτερο ρουτερ,και αν γινεται να δουλευουν και οι θυρες ethernet που εχει πανω.τωρα το πρωτο ρουτερ στις ρυθμίσεις μεσα εχει επιλογη για mode bridge,η ip του ειναι 192.168.0.1 αλλα οταν μπαινει σε mode bridge αλλαζει σε 192.168.1.100,και το δευτερο εχει ip 192.168.0.1 τι ρυθμισεις πρεπει να κανω για να δουλευει και το adsl modem και το δευτερο router/modem σαν wifi αλλα και οι θυρες ethernet που εχει. να σημειωσω πως το adsl modem παιρνει internet απo τον παροχο μεσω mac adresse .ευχαριστω για τον χρονο σας
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 ας το παρουμε απο την αρχη.εχεις το αρχικο ρουτερ που ειναι πχ 192.168.1.1. το δευτερο δεν μας πειραζσει αν ειναι ρουτερ ή αν ειναι adsl router ή δεν ξερω τι.εσυ θες να γινει ενα dummy access point . οποτε το δευτερο ρουτερ το βαζεις πχ 192.168.1.200 με σκοπο να ειναι στο ιδιο δικτυο με το αρχικο και του κλεινεις τον dhcp. μετα το ενωνεις απο μια Lan του (ΟΧΙ WAN) με μια Lan του αρχικου router. και εισαι ετοιμος.φτιαχνεις το ασυρματο με το ιδιο ssid αμα θελεις ιδιο Password ιδιο κλειδωμα απλα αλλο καναλι και εισαι ετοιμος.καλο ειναι να εχουν 5καναλια διαφορα και οχι καναλι 12 οχι καναλι 13 οχι auto.
chrivas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 poulinos το αρχικο ρουτερ θα κανω απενεργοποιηση το wifi για να περνω wifi μονο απο το δευτερο router.οταν βαζω στο δευτερο ip 1.200 μου λεει οτι συγκρουονται το δικτυο lan με το δικτυο wan,
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 οπως εγραψα πιο πανω μην χρησιμοποιησεις την wan αλλα παιξε με τις lan μεταξυ τους.την wan αστην dynamic ή βαλε καρφωτα καποια αλλη ip σε αλλο δικτυο.επισης δεν χρειαζεται να πειραξεις τα mode bridgeκαι αυτα εφοσον δεν θα χρησιμοποιησεις την Wan.οποτε το αρχικο ρουτερ το αφηνεις οπως ειναι χωρις να βαλεις κατι για bridge και στο δευτερο απλα κλεινεις dhcp και αλλαζσεις ip.δεν θα χρειαστει να πειραξεις κατι αλλο.εννοειται θα φτιαξεις το wireless.αλλα επειδη δεν θα χρησιμοποιησεις την wan δεν χρειαζεται κατι αλλο να κανεις .στην χειροτερη καντο ενα hard reset το δευτερο ρουτερ για να ελθει στα κανονικα.αν το αρχικο ειναι 192.168.0.1 βαλε 192.168.0.254 το δευτερο.
chrivas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 δηλαδη αν το κανω ετσι και απο το κύριο ρουτερ κλεισω το wifi ολα τα πακετα για το ασυρματο δικτυο θα περνανε απο το δευτερο ρουτερ,αλλα το θεμα ειναι θα παιζουν ολες οι θυρες ethernet και απο το αρχικο και απο το δευτερο ρουτερ??γιατι προχθες που το δοκιμασα αλλα σε mode bridge το αρχικο ρουτερ δεν ειχε ιντερνετ καθολου
poulinos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 εφοσον στο αρχικο ρουτερ δεν θα πειραξεις κατι(δεν θα το βαλεις δηλαδη bridge) και εφοσον θα τα συνδεσεις μεταξυ τους lan to lan και ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ την wan ναι θα παιξουν ολες οι ethernet και στα 2 ρουτερ οπως και μπορεις να εχεις ακομα και τα 2 wifi αμα θες.Μην ξεχασεις στο tp link(δευτερο ρουτερ) να κλεισεις τον Dhcp. δηλαδη αν το κανω ετσι και απο το κύριο ρουτερ κλεισω το wifi ολα τα πακετα για το ασυρματο δικτυο θα περνανε απο το δευτερο ρουτερ,αλλα το θεμα ειναι θα παιζουν ολες οι θυρες ethernet και απο το αρχικο και απο το δευτερο ρουτερ??γιατι προχθες που το δοκιμασα αλλα σε mode bridge το αρχικο ρουτερ δεν ειχε ιντερνετ καθολου αν κανεις bridge mode το αρχικο ρουτερ τοτε ναι δεν εχει ιντερνετ.εκει παιζεις με Pppoe αποτο δευτερο ρουτερ και χρησιμοποεις την wan.παλι και εκει αν βαλεις δευτερο καλωδιο απο Lan σε lan θα παιξουν και οι ethernet του πρωτου αλλα μην μπλεκεις και με Wan και με lan οταν μπορει να γινει πιο ευκολο αν θες τωρα να πειραματιστεις εκει οκ ναι μπορεις να παιξεις με διαφορους τροπους.απλα με bridge θα ενωθουν δυο φορες τα ρουτερ. μια lan to lan και μια wan to lan
rfc Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 κανε αυτα που σου λεει ο πουλ και στο ΑΡ κλεισε και τον dhcp server
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 γενικως υπαρχουν 2 διαφορετικοι τροποι για να παιξεις.ο ενας ειναι wan-lan me bridge mode ή και χωρις αυτο αλλα θα εχεις 2 nat και ο δευτερος που γραψαμε πιο πανω ειναι lan to lan που ειναι οτι πιο ευκολο χωρις διπλο Nat χωρις να πειραξεις κατι στο αρχικο ρουτερ. και pppoe passthrough ισως να επαιζε αλλα θα μπλεξεις γενικα.
rfc Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δεν υπαρχει λογος για wan>lan για πολλους λογους (πιο δυσκολη υλοποιηση, double nat, δεν εχει switch, κ.λ.π)
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 αυτο σκεφτομαι και εγω.αν πιανουν τα χερια του και μπορει να το υποστηριξει/φτιαξει ναι τοτε μια χαρα.αμα ειναι να ψαχνει αλλο ατομο να του το φτιαξει και αμα χαλασει κατι να μην μπορει ο ιδιος να βρει τι ειναι δεν αξιζει.ενω Lan to lan στο αρχικο δεν πειραζει τιποτα οποτε οτι και βλακεια να γινει μπορει να το δει ξεχωριστα το καθε κομματι και να δει τι φταιει.αν του δινει πχ ιντερνετ το πρωτο router αλλα δεν του δινει οταν βαλει πανω το δευτερο σημαινει οτι εχει γινει κατι λαθος στις ρυθμισεις.ενω με bridge κτλ μπλεκει.
engant Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα εχω μπερδευτεί λίγο με την σύνδεση εχω ένα μόντεμ βασικό ip 192.1681.1 και θέλω μέσω lan να κουμπώσω 2 αλλά ρουτερ μόντεμ για να επεκτείνω το WiFi στο σπίτι.Δοκιμάζω να μπω μέσω lan στα properties πχ του ενός ρουτερ tplink που εχω βάλει και λέτε να μην επιλέξω bridge mode αλλά routed mode με static ip 192.168.1.100 subnet mask 255.255.255.0 getaway 192.168.1.1(του βασικού μόντεμ) και disabled dchp..δεν πειράζω κάτι στα wan αλλά βλεπω ότι μετά, ούτε στις ρυθμίσεις του tplink μπαίνω ούτε Ίντερνετ έχει αυτό. Τι δε κάνω σωστά ; Και το θεμα ειναι ποια ip μετα χρησιμοποιω για να μπω στα properties του tplink διοτι με 192.168.1.100 δεν μπαινω και θελει reset για να ξαναεπανελθει και να κανω εισοδο στο menu του Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2020 από engant
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα